Frank Avezaat
De afgelopen twee weken zijn zeer wisselvallig verlopen. Flinke regenbuien wisselden zonovergoten dagen af en het onweerde regelmatig. Daarnaast waren er nachten die zo helder waren dat de sterren zich van hun beste kant konden laten zien. Het was dan ook niet moeilijk om de selectie voor deze week elkaar te sprokkelen ;)
Boiliemeister
Pineapple, scopex, aardbei, garlic, vismeel en birdfood. Allemaal smaken die al decennia lang worden gebruikt in de karpervisserij. En dat terwijl er nog zoveel leuks (goeds) te verzinnen is. Boiliemeister is op zoek naar zo'n 'unieke smaak' en beloond de winnaar van deze actie met een jaarcontract als testvisser van zijn eigen boilie. 
TackleShop.nl
TackleShop.nl is bij de meeste vissers inmiddels al wel bekend. De hengelsport webwinkel bestaat al de nodige jaren en staat bekend om de snelle 24 uurs levering en scherpe prijzen. Zo is het ruime merendeel van de artikelen direct uit eigen voorraad leverbaar. Mocht een artikel niet op voorraad zijn dan kan deze alsnog binnen enkele werkdagen geleverd worden. 
Tim van Zanten
Nog even en het zal aan veel waterkanten weer een stuk rustiger worden. De vakantieperiode is bijna op zijn eind en het wordt tijd om lekker te nazomeren. Wij zitten nog steeds in ons tropenrooster maar omdat er onverwacht veel nieuwe producten op de markt komen zou het zonde zijn om het Random nieuws te laten vervallen.
Jan Schipper
Soms kom ik er wel eens eentje tegen aan de waterkant waarvan ik denk; Goh, wat een inzicht voor zo'n jonge visser. Het zijn zeker niet altijd de ouderen waar je wat van op kan steken. Karperboys van pakweg tussen de 12 en 16 jaar oud die, wars van anderen, succes hebben met een geheel eigen strategie. 
Ruud Roedolf
Langzaam loopt de swinger op en weer terug gevolgd door een slome piep. Dit is de zoveelste keer dat mijn sessie word vergriept door een brasem. Net als je er vertrouwen in hebt dat je presentatie goed is gebeurt het tegenwoordig steeds meer dat je er weer een brasem aan hebt hangen. Gelukkig heb ik in de vriendengroep om mij heen nog meer van dit soort brasem-meesters zitten. 
Tim van Zanten
Ondanks dat ik nog een beetje last heb van een jetlag, zit mijn batterij weer helemaal vol om jullie wekelijks weer te voorzien van de laatste nieuwtjes. Ondanks dat we vol in de vakantietijd zitten zijn er de afgelopen weken toch weer de nodige nieuwtjes op de markt gekomen die ik jullie niet wilden onthouden. Pak een biertje en ga er maar weer eens lekker voor zitten want dit Random nieuws is er eentje om van te watertanden! 
Tim van Zanten
Het vissen vanuit een boot is niet voor iedereen weggelegd maar biedt vaak fantastisch veel opties. Een boot betekent vrijheid, nagenoeg geen last van stekkenpezers en vooral het bevissen van stekken die vanaf de kant niet bereikbaar zijn.
Frank Avezaat
De (Nederlandse) zomer is volop bezig en daarmee wordt er ook veel gevist. Dat is terug te zien in het aantal foto’s dat op Facebook voorbij komt, want dagelijks verschijnen er prachtige platen. In deze editie van Facebook’s Finest hebben we weer acht toppertjes geselecteerd. Kijk en geniet!
Tim van Zanten
Het zigvissen is de laatste jaren steeds meer in de publiciteit gekomen en dat is niet voor niets. Ondanks dat we karper veelal op de bodem of aan de oppervlakte proberen te vangen, is het juist de middenlaag waar de karper het meeste van zijn tijd vertoefd. Het bevissen van die middenlaag is dan ook helemaal geen slechte keuze!
The Carp Specialist
Op korte reisafstand van Parijs creëerde de Franse adel in de achttiende en negentiende eeuw vele paleizen. Met Versailles als bekendste paleis, en vele honderden in de nabije omgeving, vormden deze prachtige domeinen het weekend- en zomerverblijf voor de welgestelden van die tijd. Er werd gejaagd, gefeest, gewerkt op de omliggende landerijen én er werd gevist (voor de maaltijd).