Vorig jaar was de Hinged Stiff rig toch wel een van de rigs de veel in de belangstelling stond als je het mij vraagt. Althans ik zag hem veel voorbij komen, toen ik een keertje stond te babbelen met Bas en ook deze voor bij kwam liet hij in de vluchtigheid een iets gemodificeerde rig zien, het leek me een chod maar dan met een longshank. Eigenlijk praten we er niet verder over tot hij een tijdje terug in een groeps chat voor bij kwam. En het beestje had ook een naam: de Flick Rig.
Het is een zaterdag als we weer onderweg zijn naar het water. We starten vandaag bij een klein cultuurwatertje waar de vorige keer de karpers gewillig waren op de brok. We schrijven midden oktober en de zon laat zich zo af en toe zien. De temperatuur is goed te noemen en enkel een hoodie volstaat om het warm te houden. Aangekomen bij het water strooien we in de kanten en op het midden een paar handen vol brokken. Heel lang hoeven we niet te wachten als de eerste bekken gulzig de brokken van de oppervlakte pakken. Voor heel even lijkt het erop dat de goden ons vandaag niet gezind zijn. Zowel Bas als ik slaan een paar keer in de lucht wanneer de karper ons brokje pakt. Het wordt nog erger als Bas eindelijk een karper met succes haakt en de vis uiteindelijk toch ontkomt doordat hij zich in de overhangende bramenstruik onder de eigen kant vast zwemt en, na wat getouwtrek, de haak lost.
Met CARP Zwolle nog vers in het geheugen kijk ik zelf terug op een fantastische beurs. De drie dagen waren zowel voor het winkelend publiek als voor de standhouder een verademing en ondanks dat ik zelf op de zaterdag de beurs bezocht was de drukte aangenaam te noemen. Ondanks dat we in het Random nieuws de afgelopen weken al de nodige primeurs met jullie hadden gedeeld, waren er zowaar ook enkele hoogtepuntjes te ontdekken. In het Random nieuws van vandaag gaan we terug naar de orde van de dag. We hebben weer ons best gedaan om de meest smeuïge nieuwtjes voor jullie op een rijtje te zetten!
Het afgelopen weekend was een groot deel van onze ‘huisfotografen’ aanwezig op Carp Zwolle, en dat leverde over het algemeen meer beursfoto’s op dan shots vanaf de waterkant. Desalniettemin waren er ook de afgelopen weken weer hele fraaie foto’s te vinden op Facebook. Zelfs een paar plaatjes met een duidelijke ‘WOW’ factor. Vandaag hebben we er weer acht op een rijtje gezet voor je. Kijk en geniet!
Op een ijzelige januaridag las ik op Facebook een linkje wat mij terecht deed komen op een stukje over de Primarkt. Veel voor weinig en  hoe dit de welvaart vergiftigd en hoe er een parallel te trekken is met  onze eigen hobby en dan hebben we het over boilies. Karperaas. Veel  kilo’s voor weinig geld. Kan dit? Klopt dit? Is dit verantwoord naar de  karpers toe?
Wanneer het niet echt hard loopt kan een likje Pol Vitamo op het aas soms net het verschil maken om toch een aanbeet af te dwingen. Deze vloeibare eetlustopwekker met zijn penetrante geur is al zeer lang (zeker 30 jaar) een begrip bij witvissers maar trekt ook goed karper aan.
De odeur van knoflook en monstercrab komen je neus binnen en het geschater van optonics komt met hoge tonen uit boven de mensenmassa waarin ik mij bevind. Het is zaterdagmorgen 9:15 uur en de deuren van de tweede beursdag zijn net open gegaan. Het gemak waarmee iedereen binnen de kortste tijd binnenstond was verbazend te noemen. De online tickets werden snel en adequaat gescand door de appetijtelijke dames en dat is een groot voordeel ten opzichte van voorgaande edities. De tijd van ellenlange rijen wachtend publiek is voorgoed verleden tijd. We besluiten na binnenkomst links aan te houden en volgen het geluid van piepende beetmelders naar de eerste hal waar Smart-Indicators en Bivylight de oorzaak van zijn. De binnenkomst in hal 1. is overigens direct goed met die fijne kalenders van Carponizer. Ik denk dat als die bij mij op de wc hangt ik heel vaak op de wc zit. Wow!
Er zijn talloze verschillende vislijnen op de markt en het is soms moeilijk om een geschikte lijn te vinden voor je visserij. Korda staat bekend om hun hoogwaardige (onder)lijnen en in het afgelopen jaar heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van de Touchdown. Na een jaar gebruik wil ik mijn bevindingen met jullie delen.
Door de komst van internet denken veel beginnende vissers dat het karpervissen een eitje is, internet staat vol met reuze karpers en dat geeft dan ook verwachtingen. Eenmaal aan het water blijkt het toch iets moeilijker om zo’n reus te strikken;) In deze versie van “5x” zal ik vertellen hoe je in mijn ogen het beste kunt beginnen met karpervissen. Van goedkoop aas tot materiaal, alles komt aan bot.
Het zal vanochtend ongetwijfeld een heel stuk drukker zijn geweest op de A28 richting Zwolle. CARP Zwolle heeft voor het eerst in haar geschiedenis ook de deuren op de vrijdag geopend om de grote massa aan karpervissers meer ruimte te kunnen bieden op deze beurs der beurzen. Ondanks dat ik pas morgen richting Zwolle vertrek, kan ik eigenlijk niet wachten. CARP Zwolle is meer dan een beurs. Het is een gevoel van erbij horen. Voor iedereen die ook pas morgen gaat, heb ik in deze Random nieuws special enkele tips voor producten die je mijns inziens echt moet zien. Onder al het grote geweld zijn namelijk prachtige nieuwe producten te vinden die het bekijken meer dan waard zijn!
Aankomend weekend is het zover; de 'Season's Kick-off' op Carp Zwolle 2016'! Op 28, 29 en 30 januari is Strategy prominent aanwezig zodat jij in 2016 genadeloos achter de karpers aan kan gaan! Strategy heeft een aantal innovatieve producten op de markt gebracht waarmee je jouw seizoen goed van start zult laten gaan! Ligt jouw rig al op Pole Position?