Het kan vriezen en het kan dooien. Een gezegde die je op diverse manieren kunt interpreteren. Je kan enorm veel vissen vangen, maar je kunt ook ver onder het vriespunt raken als je na zoveel nachtjes blanken weer visloos huiswaarts gaat. Waarom deze koude intro hoor ik je denken. Afgelopen week heb ik iedere morgen mijn autoruiten ijsvrij staan maken, zo ook zondag toen we de navigatie richting Hengelsport- en Botenbeurs installeerde.
Het vissen vanuit de boot op karper wordt de laatste jaren steeds populairder. Veel varende vissers delen hun kennis en bevindingen met elkaar via social media en daarmee ben je een kajuitbootje op marktplaats een stuk sneller kwijt dan voorheen. Een leuke bijkomstigheid is dat we steeds vaker filmpjes voorbij zien komen van bootvisserij vol met sfeer, actie en belevenis. Vandaag zetten we daarom vijf gave video’s voor je op een rij. 
In Karper 101 wederom een grote verscheidenheid aan artikelen die de diversiteit, de verschillende interesses en beleving binnen de karpervisserij goed weerspiegelen. Voor elk wat wils dus. Of je nu een targetvisser bent die jaagt op groot wild, een karpervisser die af en toe een nachtje pakt, iemand die vooral zijn avonturen zoekt in het buitenland of een penvisser die liever de slootjes dicht bij huis afstruint, in dit magazine komt het allemaal aan bod! 
Alle jeugdigen t/m 20 jaar opgelet! Ook het komende jaar zal De KSN commissie Jeugd onverminderd doorgaan met het organiseren van leuke evenementen voor de jeugdige karpervissers in Nederland. Op 15 januari wordt zelfs al een gave jeugddag georganiseerd. Deze dag is gratis toegankelijk, maar je moet je wel even aanmelden. Wat en hoe? Dat lees je verderop.
Aanstaande zaterdag 10 december is het alweer tijd voor CarpFest 2016. Dit jaarlijks terugkerende spektakel, georganiseerd door MTC Baits, zal dit jaar iets kleiner van opzet zijn door een verbouwing, maar ook dit jaar zijn er genoeg leuke aanbiedingen om je slag te slaan. Op deze dag krijg je maar liefst 20% korting op ALLES!
Sinterklaas is alweer voorbij en kerst en het nieuwe jaar komen een stukje dichterbij! Ook zit de laatste beurs van het jaar er alweer op en dan heb ik het natuurlijk over de Hengelsport & boten beurs in Utrecht. Op het welbekende Carpsquare hebben jullie vast en zeker al kunnen snuffelen aan de nieuwe producten voor komend jaar. Heb je ze gemist? Check dan deze nieuwe News Flash om weer helemaal op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.
We zijn weer enkele weken gevorderd sinds het eerste deel van 'the Big Five' en dus is het hoog tijd voor een vervolg op de eerste blog. Er is wederom een hoop gebeurd. Kou, wind en ijs maakten het consequent voeren soms wat lastig, maar ik heb me gehouden aan het vooraf opgestelde plan, namelijk doorvoeren! Na de eerste ‘Big Five' sessie die meer dan geslaagd was, kwam ik een week later terug voor deel twee, deze sessie verliep niet geheel volgens plan...  
Goed nieuws voor de liefhebbers van kortingen! Tot en met zondag 11 december krijg je bij Hareco Hengelsport 15% korting op het gehele assortiment. De korting wordt omgezet in een bestedingstegoed voor de webshop van Hareceo Hengelsport. Buiten deze korting maak je ook nog eens kans op mooie prijzen, waaronder een geheel verzorgde visreis naar het Franse Vallee Lake!
Ik heb inmiddels ruim 25 jaar met pop-ups gevist. Hieronder een stukje geschiedenis; te starten met het eerste eigen gebruik hiervan. Vervolgens zal ik een hele serie pop-ups, die sindsdien m’n pad gekruist hebben, de revue laten passeren en de ervaringen hiermee toelichten.
Dit jaar vond alweer de 15e editie plaats van de Hengelsport- en botenbeurs. Doordat de sint ook alweer in het land is en ik vernomen heb dat hij dit weekend ook een bezoekje brengt in Axel was ik genoodzaakt de vrijdag een kijkje te gaan nemen. Ik had om 10 uur met Frank afgesproken in Utrecht om samen over de beurs te gaan. Na een wonderbaarlijk fileloze autorit van uit Zeeland stond ik om iets over tien samen met Frank bij de ingang. Doordat we net iets na de opening waren konden zonder al te lang wachten de beursvloer oplopen.
The Carp Specialist is het grootste reisbureau voor karpervissers in Nederland en België. Wij gingen langs bij het kantoor in Tiel en spraken uitgebreid met oprichter en eigenaar Bas van Klaveren. In dit zeer uitgebreide interview bespreken we de visie van The Carp Specialist, de wateren en achtergronden zoals de omgang met watereigenaren en onderhoud van de wateren.
In deze rubriek laten wij willekeurige vissers aan het woord aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen, maar ook een kijkje in zijn visserij nemen. Het is tevens een mooie mogelijkheid om eens nader kennis te maken met de mannen achter CarpFeeling. Je ziet regelmatig hun artikelen en video’s voorbij komen, maar wie zijn die mannen nu eigenlijk en hoe ziet hun privé en visserij er uit? Vandaag laten we daarom Edwin Stoffels graag eens aan het woord.
Vol verwachting klopt ons hart, niet alleen voor de cadeaus van Sinterklaas en zijn Pieten, maar ook voor de Hengelsport- en Botenbeurs die op vrijdag 2 december in de Jaarbeurs in Utrecht van start gaat. Nog één nachtje slapen dan openen de deuren zich van de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Europa; dagelijks kun je hier, tot en met zondag 4 december, van 10.00 tot en met 17.00 uur die nieuwste producten vinden voor elke vismethode...