Facebook's Finest #07

Frank Avezaat
De afgelopen edities hebben we enkele thema’s behandeld en in deze zevende aflevering van Facebook’s Finest gaan we daarom weer even lekker ‘random’. Deze week hebben de foto’s wel één ding gemeen, ze zijn afkomstig van Engelse fotografen.

CF Voice-over: Speechless

Erwin van Hensbergen
In 2013 wisten Bianca Venema en Lizette Beunders een schitterende overwinning te boeken op de WCC. Met een ruime voorsprong wisten ze alle mannen van zich af te schudden en met de eerste prijs aan de haal te gaan. Wereldnieuws, en dus kon het ook niet anders dan dat ze heel warm werden onthaald in hun woonplaats Borne.
Valt je vakantiegeld dit jaar een beetje tegen? Geen enkel probleem, want bij zunnebeld.nl profiteer je vanaf 21 mei maar liefst 10 dagen lang van 15% korting op ons gehele assortiment! Op deze manier kun je je voorbereiden op een lange zomer aan het water zonder dat het pijn doet in je portemonnee.
Het is een vrijdagavond als ik met de heren weer op pad ga. De temperatuur is aangenaam maar een schrille wind zorgt ervoor dat het niet lekker aan het water is. Bas en ik zitten op de kop van een aardig groot waterstelsel waar we 2 hengels subtiel langs de rietkraag aan de overkant hebben gelegd door middel van een PVA bag.

Dik

Erwin van Hensbergen
Als man heb je er vaker mee van doen. Een vrouw die gerust gesteld moet worden middels een lief complimentje. In de CarpComic van vandaag is er een wel heel bekende situatie aan de gang. Alleen deze keer wordt er wel eerlijk antwoord gegeven...

Random nieuws week 20

Tim van Zanten
De gouden vis kijkt met zijn kop naar het water terwijl de zon hem laat schitteren in duizenden glinsteringen. De vis belichaamt de brug tussen de geroemde uitgaansgelegenheid Pacha en het Casino Barcelona. Peix, zoals de vis wordt genoemd was een ontwerp van meester architect Frank Gehry die de basisvorm van een vis veel terugbracht in zijn werk. Een leuke anekdote na een fantastische week Barcelona die ik vorige week heb gehad.
Ongeveer een jaar geleden schreef ik een artikel over het maken van een shocker-systeem door simpelweg je tailrubber te gebruiken als insert (lees hier het artikel). Met dit simpele, maar doeltreffende systeem komt het lood meteen vrij van de insert nadat de vis zichzelf heeft geprikt.
Frankrijk; het land waar vele records sneuvelen en duizenden Europese karpervissers jaarlijks hun geluk beproeven. De succesverhalen vliegen je om de oren, maar de realiteit is dat je lang niet altijd met je neus in de boter valt. Met name op het openbare water is het soms bikkelen om vis in het net te krijgen, laat staan een deftig exemplaar.

Inzendingen april 2015

Erwin van Hensbergen
Als 'die hard' karpervisser is de kans vrij groot dat ook je computer vol staat met mooie foto's van je set-up, sfeerplaten en prachtige vissen. Deze foto's kun je naar ons opsturen om kans te maken op een waanzinnige prijs. Deze prijs t.w.v. €60,- wordt samengesteld door niemand minder dan Korda (bekijk hier de prijs en hoe je hem kunt winnen).
Het karpervissen met de pen is een van de oldskool methodes om karper aan de schubben te komen welke nog steeds razend populair is. Wat is er nou leuker dan voor dag en dauw opzoek te gaan naar azende karper om ze vervolgens een attractief aasje voor te schotelen.
Boiliemeister is in korte tijd vooral bekend geworden vanwege de goedkope boilies die door het bedrijf zelf worden geproduceerd. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met andere producten die voor prijzen van € 2,50 per kilo worden aangeboden.