In de rubriek aan het woord willen wij willekeurige vissers aan het woord laten aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen, maar ook een kijkje in zijn visserij nemen. Deze keer laten wij Wilco Gerrits graag aan het woord over zijn privé, visserij en zijn betrokkenheid bij het nieuwe kledingmerk Urban By Nature.
Er zijn tal van verschillende haken op de markt, maar tot voor kort moest je altijd een keuze maken uit weerhaakloze haken of haken met een (micro) weerhaak. Daar is nu een nieuwe optie bijgekomen, want recent heeft Pallatrax de Gripz op de markt gebracht. Dit is een haak die tussen de genoemde varianten in zit, met een uniek ribbelpatroon. Door dit patroon profiteer je van de beste eigenschappen van beide haaktypen en de haak is ook nog eens vlijmscherp. In deze 'aan de waterkant' bespreekt Bob van Biemen deze nieuwe haken.
Aanstaande zaterdag 25 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse open dag bij Hengelsport Utrecht. Op deze dag zijn vrijwel alle bekende merken aanwezig en worden zij vertegenwoordigd door bekende karpervissers uit binnen- en buitenland. Deze consultants zullen je voorlichten over de producten en kunnen je tips geven voor jouw visserij. Daarnaast profiteer op je deze dag van maar liefst 15% kassakorting op het gehele assortiment, dat natuurlijk is bijgewerkt met de nieuwste producten van dit jaar!
Stralend was het, die ene dag in het voorjaar van ’95. We fietsen door de polders nabij Soest en keken onze ogen uit door het ontwaken van de natuur. We volgden onze route langs weilanden, spoorsloten en greppels totdat mijn oog viel op de kolken die werden gemaakt in het kleine slootje. Mijn opa zag het ook en we stopten. Hij wees de vissen na die bezig waren met paren. ‘Dat zijn brasems Tim.’ legde hij mij uit. ‘In het voorjaar trekken ze naar de ondiepe sloten waar het water warm en vruchtbaar is’. Gefascineerd keek ik naar de donkere ruggen die om en over elkaar heen zwommen. De energie voelde tastbaar. De tijd vervloog en we keken toe totdat de zon begon te dalen.. 
Wat een heerlijk weertje was het van de week. Veel van ons zullen de drang naar het de waterkant niet kunnen weerstaan en de eerste sessies al gedraaid hebben. Helaas lijkt het al weer gedaan te zijn met het mooie weer en zal er dit weekend het nodige vocht weer uit de wolken neerdalen. Ook bij de producenten lijkt het seizoen gestart te zijn, want het regent nieuwtjes de laatste weken. In deze editie o.a. nieuwtjes van Strategy, Nash, Monkey Climber, Nene Valley Kettles & UFO. Veel lees plezier!
De wintervisserij is er eentje van veel observeren, korte sessies en daarin zoveel mogelijk plekken bevissen. Om dit effectief te doen is het gebruik van kleine attractieve PVA sticks een pre. PVA kan namelijk in de koudere maanden een effectieve bondgenoot te zijn om karpers om de tuin te leiden. Het probleem met PVA is alleen dat vooral koud water een negatief effect heeft op de oplostijd. Sommige soorten PVA willen er namelijk twee tot drie keer zo lang over doen alvorens ze oplossen, en dan nog blijft een residu achter wat we zelf vaak ervaren als snot. In dit artikel geef ik je een hand vol tips om PVA zo snel mogelijk te laten oplossen in koud water!
Als de zon schijnt kun je duidelijk voelen dat die aan kracht begint te winnen en zie en hoor je dat de natuur tot leven komt. Vaak vang je in het voorjaar beter overdag, zeker op ondiepe stekken die in de luwte en in de zon liggen. Afgestorven wierbedden en lelievelden zijn vaak hotspots en het voordeel is dat je daar nu vaak prima middenin/-op kunt vissen omdat het nog wel even duurt voordat dat soort stekken dichtgroeien. De 103e editie van het magazine Karper staat weer bol van interessante en leerzame artikelen die je gezien moet hebben. Lees nu wat dit blad jou biedt.
Het voorjaar staat voor de deur en veel vissers hebben hun eerste uurtjes alweer aan de waterkant doorgebracht. Na een lange periode van koude en inactiviteit begint het vissersbloed immers weer te stromen en we weten allemaal dat daar geen wil tegen is opgewassen. Om je kansen in het voorjaar te vergroten is het verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren.
De Scope range van Nash heeft zich de laatste jaren bewezen als een uitermate praktische en oerdegelijke productlijn. Naast de populaire hengels en luggage zijn er nu ook gave buzzerbars en banksticks in de serie opgenomen. En ook die zijn van de uitmuntende kwaliteit die je van Nash gewend bent. We kijken vandaag naar de Scope Black Ops Buzz Bars en Banksticks.
Het is een vrijdag in januari als ik gebeld word door Harry de Ruiter, eigenaar van Hareco Hengelsport, met de vraag of ik zin heb om bij het nieuwe pand te komen kijken. Ik aarzel niet en diezelfde middag rijd ik naar de locatie in Sliedrecht waar de nieuwe winkel moet komen. Na een kort belletje met Harry word ik naar de juiste deur verwezen. Ik loop de trap op en kom binnen in een mega groot pand. Wie de huidige Hareco winkel kent, weet dat er een ruim assortiment te vinden is maar ruimte om alle stretchers, bivvy’s etcetera uit te stallen is er niet...
Op zaterdag 4 maart jl. brak een belangrijke dag aan voor Sportvisserij MidWest Nederland en haar karpercommissie. Na een gedegen voorbereiding werden namelijk de eerste spiegelkarpertjes uitgezet van ‘het federatieve masterplan karperuitzet’. Dit masterplan is opgesteld naar aanleiding van het ‘toetsingskader karperuitzet’. Zelf was ik aanwezig bij de uitzet van een twintigtal spiegelkarpers in Veenendaal en vertel je graag iets meer over dit interessante project.
De watertemperatuur klimt heel gestaag weer richting de 10 graden en daardoor ontwaken de karpers langzaam uit hun winterslaap. Onderschat ze echter niet! Karpers zijn in dit jaargetijde traag en bijzonder fijngevoelig. Daarom adviseert Originals om het een keertje met klein aas te proberen, bijvoorbeeld met de Milky Banana 12 mm. Je leest er alles over in dit bericht over vroege voorjaarsvangsten.
Hoevelen onder jullie hebben niet een of meerdere potjes CC Moore pop ups in de tas zitten, ongeacht het aas(merk) dat jullie gebruiken? En dat is niet zo verwonderlijk: net zoals alle andere CC Moore producten zijn de pop ups van uitmuntende kwaliteit, bovendien op-en-top rond, drijven ze als geen ander en blijven ze ook ongeëvenaard langdurig aan de hair zitten (zonder aan drijfkracht in te boeten). Wat meer is, al de CC Moore pop ups worden nog door de CC Moore staff zelf gerold, met grote boilietafels dus