Erwin van Hensbergen
Robert de Wilt is een romanticus. Een gevoelsmens die alles prachtig weer te formuleren om zo de juiste snaar te raken. Het kan haast niet anders dan dat hij verschrikkelijk handig is met vrouwen. Enfin.... In de voice-over van vandaag brengt hij een gevoelige ballade over iets waar wij allemaal mee van doen hebben. Een serenade over een behoefte die bij het vissen niet altijd even goed uit komt. Zet je speakers aan en geniet weer van mijn nieuwste mashup!
Tim van Zanten
De grote malaise waarin Europa momenteel verkeerd kwam wel heel erg dichtbij toen er geluiden kwamen dat de terroristische dreiging er wellicht voor ging zorgen dat de Belgische Hengel Expo in Kortrijk wellicht niet doorging. Nu staat een hengelsportbeurs in het niets tegenover mensenlevens maar het geeft maar weer aan hoe groot de crisis momenteel is. Gelukkig is uiteindelijk besloten om de Hengel Expo gewoon door te laten gaan. Een pak van het hart voor veel vissers en standhouders. Wie aankomend weekend niet naar Kortrijk reist, kan zich weer te goed doen aan het vertrouwde Random nieuws. Hij is deze week namelijk extra dik!
Frank Avezaat
Potverdikkie wat is het de laatste dagen koud geworden zeg! De temperatuur is flink gezakt en vieze koude regen- en hagelbuien teisterden ons land. Voor veel vissers is dit zo’n beetje de tijd dat de hengels hun foudralen in gaan en een winter in de schuur belanden.
Erwin van Hensbergen
Anders dan de titel doet vermoeden, gaat dit artikel niet over mensen die genieten van een vrijgezellenleven. Figuren die fluitend door het leven gaan en alle vruchten plukken waar ze maar bij kunnen. Neen, dit artikel gaat over het vissen met een single hookbait. Een tactiek die al vele jaren bekend is maar ondanks dat nog maar bar weinig wordt toegepast. En dat terwijl het een uiterst effectieve methode kan zijn. 
Tim van Zanten
De komende tijd zal op een frequente basis onze rigrubriek worden aangevuld door niemand minder dan knopenkoning Ton Hogenkamp! Ton wie beter bekend is onder zijn alter ego The Dude heeft door de jaren heen al velen bijzondere rigs ontwikkeld en is ons inziens een goede aanvulling.
Marc & Chantal Musch
Al een tijdje waren we op zoek naar een leuk water in Frankrijk waar we ons persoonlijk record weer eens een keer zouden kunnen verbeteren en wat niet al te massaal en groot is. En nog veel belangrijker, waar er voorzieningen aanwezig zijn buiten het gaatje in de grond en de emmer die als douche zou moeten dienen.
Tim van Zanten
Als we naar loodsystemen anno 2015 kijken dan zien we dat veel systemen gebaseerd zijn op loodverlies. Ondanks dat we ondertussen een stapje verder zijn en eigenlijk vinden dat de karper hooguit met een rigje in zijn bek mag zwemmen bij lijnbreuk, blijven fabrikanten loodsystemen stimuleren die loodverlies in de hand helpt.
SPRO
Zaterdag 28 en zondag 29 november pakt SPRO weer flink uit op een van de grootste hengelsportbeurzen van Europa. We zijn weer van de partij met een stand van maar liefst 160 vierkante meter om u onder andere het nieuwe pakket voor 2016 te presenteren.
Tim van Zanten
Ondanks de verschrikkelijke terroristische aanslagen in de wereld, de felle zwarte pieten kwestie en de vluchtelingen was het zowaar een vissersgerelateerd nieuwsfeitje waarmee ik de afgelopen week door familie, collega’s en vrienden om de oren werd geslagen. Het Algemeen Dagblad plaatste op hun website een klein artikeltje over de Carponizer 2016 kalender waarop mooie vrouwen en karpers te zien zijn.
Frank Avezaat
Onderwatercamera’s worden steeds vaker gebruikt binnen de sportvisserij. De action cams zijn niet aan te slepen en ook nieuwe producten, zoals de Waterwolf, winnen aan populariteit. Het ongekende succes van de diverse onderwater dvd’s heeft daar een grote rol in gespeeld en ook als CarpFeeling hebben we bijgedragen aan deze ontwikkeling met onze ‘CarpCam’.
Jan Schipper
Een kreek aan de rand van een klein afgelegen boerendorp beviste ik altijd met de pen en aardappel als succesvol aas. Vroeger zeiden de mensen in mijn regio dat achter dit dorp de wereld ophield te bestaan. De karpers daar waren geen zuiver originele boerenkarpers maar spreekwoordelijk wel “echte boeren”. Onder het motto “wat de boer niet kent dat vreet hij niet” werden boilies en zelfs maïs niet erg gewaardeerd daar.