Soms moet je niet meer terugkijken naar het verleden. Positieve herinneringen van toen zijn door de jaren nog meer gekleurd. Negatieve herinneringen zijn versterkt of verdwenen. Toch wist ik na het vangen van die vijftiger dat Marcusans niet meer het water was wat het ooit was geweest. Bij aankomst waren we al stil geworden van al het kapwerk langs de waterkant.

Tropenrooster 2015

Erwin van Hensbergen
Als vaste bezoeker van CarpFeeling weet je dat je iedere dag een vers artikel van ons kunt verwachten. Dit doen we al meer dan 8 jaar en om die reden mogen we dag in, dag uit enkele duizenden bezoekers verwelkomen. Toch hebben ook wij een momentje nodig om even adem te halen. De artikelen schrijven zichzelf niet en dus lassen wij traditiegetrouw een tropenrooster in. 

Niet doen!

Erwin van Hensbergen
Sinds de introductie van de zogenaamde 'snowman' wordt deze presentatie door veel mensen met veel succes ingezet. Ondanks dat er nog steeds mensen zijn die hun vraagtekens hebben bij deze rig zijn er toch al heel wat monsters mee gevangen.

Random nieuws week 30

Tim van Zanten
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar bij schrijven kijk ik uit naar mijn laatste werkdag voor de vakantie. Nog even en ook CarpFeeling zal zomerverlet hebben en dan doen we het even een paar weken iets rustiger aan. Voordat we zover zijn heb ik ook vandaag weer voor jullie de nieuwtjes van de afgelopen tijd verzameld.
Man wat gaat de tijd hard! We nadere augustus en het is de tijd van het jaar om lekker met brokken aan de oppervlakte te klooien of te ziggen. Deze week hebben we weer een aantal mooie foto’s geselecteerd die we op Facebook zijn tegengekomen. Tips aanleveren kan en mag altijd ;)

Snelle, strakke worpen

Erwin van Hensbergen
Hoe dichter je bij een hotspot weet te komen, hoe groter de kans dat je sessie een succel zal worden. Op sommige wateren kan een halve meter verder zelf het verschil maken tussen het wel of niet vangen van vis. Met een aantal simpele technieken kun je ook jouw worp verbeteren en het maximale uit je visserij halen. In dit artikel vertellen we je hoe je dit aanpakt. 
Mijn type visserij is dit jaar aanzienlijk veranderd. Dat vergt ook veranderingen qua materiaal. Als je van kanaalvisserij naar heldere zandputten gaat is een goede dieptemeter van doorslaggevend belang. Ik heb de keus gemaakt voor een Vexilar SP-200 van Fishfun.
De volgende sessie heb ik zomaar 2 nachten om te gaan. De meiden zijn met mijn ex op vakantie, dus ik heb drie weekenden om te gaan vissen. Het eerste weekend is waardeloos. De mussen vallen van het dak, hitte records worden gebroken dus Cynthia en ik liggen lekker de hele zaterdag op Bussloo.
Eindelijk, eindelijk kan ik weer een paar nachten naar het water. Sinds het Frankrijk avontuur ben ik niet meer dan 1 keer wezen vissen. Altijd was er wel weer wat, feestjes verjaardagen enz enz. Te weinig tijd. En als ik dan eens weg kon was het bloed heet.. geen visweer voor mij.
Vaak vis ik korte nachtjes en meestal liggen de stekken die ik wil bevissen nou niet echt direct bij de parkeerplaats. Om alles in één keer te kunnen vervoeren maak ik gebruik van een barrow die ik zo licht mogelijk wil bepakken. Een lichte, no-nonsense stretcher die lekker ligt én onder de oval of brolly past, is dan wel zo praktisch. 

Random nieuws week 29

Tim van Zanten
De zon schijnt, de snelwegen zijn ’s ochtends leeg en de scholen zijn verlaten. Het is vakantietijd en dat is goed te merken! Charters vliegen af en aan met vluchten naar de meest zonnige bestemmingen, mensen zoeken het water op voor wat recreatie en ook de terrassen worden druk bezocht. Ondanks de zomertijd staan de fabrikanten niet stil. Er zijn de afgelopen weken weer de nodige producten op de markt gekomen die we jullie niet wilden onthouden!