Ik had me voorgenomen om niet over het weer te beginnen, maar kan het toch niet laten... waar is moeder natuur mee bezig?! De spreuk 'april doet wat 'ie wil' gaat dit jaar zeker op en dat resulteert dan ook in een gevarieerde selectie van de mooiste karperfoto's op Facebook. Deze week geen acht, maar tien foto's om even lekker bij weg te dromen!
Vandaag is de dag dat alles even Oranje kleurt, want op het moment van lezen is het 27 april, oftewel koningsdag! Lang leve de koning! Voor de meesten onder ons is dit een dag van plezier en vertier, een ander gebruikt het om te klussen. Natuurlijk kun je deze extra vrije dag ook gebruiken om eens lekker achter onze geschubde vrienden aan te zitten. Kortom er is genoeg te doen op een dag als deze. Maar voor dat je in actie komt neem dan eerst even de tijd om deze kersverse nieuwe editie van CF News Flash te lezen.
Maandag 2 mei is het dan eindelijk zover! Zunnebeld bestaat precies 90 jaar, en dat moet gevierd worden! Wat in 1926 begon met een bescheiden 25 vierkante meter, is inmiddels uitgegroeid tot 800 m2 en is daarmee de grootste in de wijde regio. Sinds Zunnebeld ook haar digitale deuren heeft geopend maakt zij ook landelijk een enorme spurt.
De afgelopen weken las je het in het driedelige artikel 'het januari offensief' al over de wintersessies van Wesley de Wit. Voor zijn werk moest hij vervolgens twee maanden van huis en bij terugkomst moest er natuurlijk weer flink worden gevist. Wesley laat er dan ook geen gras over groeien en pakt direct uit met een leuke videoblog, waarin hij je meeneemt naar een voor hem onbekend water. In deze eerste vlog toont Wesley zijn aanpak en vangt hij enkele prachtige karpers.
Als we het aan de circulair econoom zullen vragen dan zou hij of zij zeggen dat we eigenlijk maar 1 afvalstroom in de wereld hebben en dat is restafval. Alle andere gescheiden afvalstromen namelijk weer grondstoffen zijn voor nieuwe producten. Het meeste afval kan je dus een tweede leven inblazen en dat is waar het in dit artikel over gaat. Er is namelijk voldoende afval wat wij als karpervisser prima kunnen gebruiken in onze hobby. Laten we beginnen!
The Carpspecialist had al een indrukwekkende lijst met betaalwateren, maar sinds vandaag is daar ook een vierde Nederlands betaalwater aan toegevoegd namelijk "De Koperen Plas". Dit water ligt in de buurt van Zwolle en heeft bijzonder fraaie faciliteiten zoals onder andere stroom op de stek. Met een mooi vierde water in het assortiment hebben ze er ook een mooie win actie aan verbonden. Lees verder wat dit fraaie water te bieden heeft.
Hopelijk heb je al je voordeel kunnen doen met de eerste vijf edities van deze rubriek. Deze week stelden we ons panel de volgende vraag:  'Zou je op een druk bevist water eerder kiezen voor een geijkte stek of juist voor een vergeten hoekje?' De antwoorden van ons panel lopen uiteen, lees wat zij hierover zeggen...
Al weer ruim een jaar terug liep ik tegen de MSR Micro Rocket aan. Ik was op zoek naar een lichte, compacte en krachtige brander voor een bakje koffie aan de waterkant. Voorheen gebruikte ik een Campingaz brander die ook niet groot was, maar als nadeel had dat hij vrij lang deed over het laten koken van een percolator (helemaal wanneer er wind stond). Of een koffermodel 1-pits butaanbrander, maar die is zwaar, lomp en groot en dus niet ideaal voor het doel.
Het is maandagochtend 05.00 uur en net zoals vorige week woensdag word ik gewekt. Nog sneller dan vorige week zit ik al in de auto naar het water en voor ik het weet sprint ik met de volgeladen trolley naar de stek. De rigs liggen al netjes te wachten in de emmer met boilies en snel navigeer ik de voerboot naar de rietkraag. Ik voel dat het lood duidelijk op het harde stuk langs de rietkraag valt en niet veel later ligt ook de obstakel hengel netjes op de steunen. In no-time staat de brolly overeind en de haringen bijna in dezelfde gaatjes geprikt als vorige week. Ik zit op mijn stretcher en ontbrand mijn stove om een bakkie koffie te maken. Plotseling gaat de rietkraag hengel er al vandoor, dat is snel! Niet veel later sta ik met een kromme stok de eerste vis van deze sessie te drillen.
Hoewel het voorjaar al goed onderweg is en de dagen zich gaan lengen, is het er nog niet van gekomen om er een nachtje op uit te trekken. Om toch aan de visdrang te kunnen voldoen probeer ik zo nu en dan een aantal uurtjes te gaan vissen op wateren in mijn omgeving. Zo ook afgelopen week. Tijdens het uitlaten van de hond liep ik regelmatig een vaste ronde langs het water. Hoewel ik er al vaker aan had gedacht om het watertje eens statisch te bevissen, was ik er nog niet eerder aan begonnen. Met de pen en aan de oppervlakte had ik overigens al wel wat kleinere karpers gevangen in de voorgaande jaren.
Voordat we paardenliefhebbers gaan trekken zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen, dit gaat natuurlijk niet over het (doelloos haha) rondjes rijden op het achterste van een paard. Wat is dressuur dan? Nadat ik eens het woordenboek ben ingedoken kwam ik uit op de volgende definitie: “het proces dat je (een dier) iets leert en laat uitvoeren”.