CF Voice-over: Sterallures

Erwin van Hensbergen
Vis TV wordt al sinds jaar en dag gepresenteerd door Ed Stoop en Marco Kraal. Dit kleurrijke duo doet het totaal niet onverdienstelijk, en dit succes is ook de beide heren niet ongemerkt gebleven. Het kan daarom ook niet anders Wanneer je al jaren duizende sportvissers door heel Nederland aan de buis weet te kluisteren. 
In Nederland zijn er duizenden en duizenden sportvissers die elk jaar weer de waterkanten afstruinen opzoek naar goud. Vissen is een hobby voor iedereen, van jong tot oud, van valide tot iets slechter ter been. En stichting die zich al een aantal jaar zich inzet voor de minder valide medemens is de stichting ViMeBe wat staat voor Vissen Met Beperking. Zij verzorgen compleet verzorgde dagjes uit voor vissers die niet zo mobiel zijn als andere en ViMeBe strijdt daarnaast natuurlijk voor betere voorzieningen en faciliteiten aan de waterkant. Sinds februari dit jaar is voorzitter Eric Romp een nieuwe actie gestart voor misschien wel de belangrijkste faciliteit en dat is die plaats om je behoefte te doen. Het ViMeBe is hard opzoek naar een mobiel toilet en jij kan helpen!
Vanwege de hele make-over van CarpFeeling hebben we er even geen tijd voor gehad, maar vanaf nu gaan we weer vrolijk verder waar we gebleven waren. Bij zo'n 'herstart' horen ook nieuwe prijzen. Zo heeft onze sponsor Korda te kennen gegeven de winnaars van de Foto v/d maand te belonen met wel heel toepasselijke prijs.
Afgelopen weekend was het weer zover en werden de Nekkerhallen in Mechelen omgetoverd in een karper walhalla van 6000 m2. Tijdens de vorige editie twee jaar terug lag er nog een pak sneeuw, deze keer waren de weergoden ze beter gezind door de bezoekers de rit naar Mechelen in een zonnetje te laten afleggen. Dit was ook terug te zien in de bezoekersaantallen (moet ff gechecked worden). Wij van Carpfeeling zijn de zaterdag een kijkje wezen nemen.

De KSN

Tom Lenters
Al tijden ben ik lid van De KSN, in het begin ook vooral om ergens bij te horen, eerlijk is eerlijk, maar naarmate de tijd verstreek kwam ik er ook achter hoe hecht deze club is en waar De KSN voor staat, en dat is niet mis. Ik ga dit artikel niet schrijven om jullie allemaal proberen lid te maken, maar wel om je te laten inzien wat De KSN doet en vooral wat het voor ons allemaal betekend.

Zomaar een doordeweekse nacht

Harmen Sleeuwenhoek
Ik staar naar de lucht boven me en voel een huiveringwekkende rilling langs mijn ruggengraat lopen. De lucht is donker als de nacht en met sterren bezaaid. Ik loop naar het water en voel voorzichtig hoe koud het is. IJzig koud is het; geen vis met een beetje gevoel in zijn donder gaat nu azen, bedenk ik me. Ik staar over het water dat glad als een spiegel voor me uitgestrekt ligt, inktzwart.

Random nieuws week 9

Tim van Zanten
Morgen is het zover en staat het Belgische Mechelen in het teken van karpervissen. De 2e editie van Carpsquare België opent zijn deuren en een groot aantal standhouders staan te popelen om je al die nieuwe gave producten te laten zien. Ondanks dat we Carpsquare in velen opzichten niet met CARP ZWOLLE kunnen vergelijken, is er een grote deelnemerslijst met merken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.
Komend weekend wordt in de Nekkerhal van Mechelen (B) de tweede editie van Carpsquare Belgium gehouden. Naar deze hengelsportbeurs over karpervissen wordt door veel Belgische (en Nederlandse) sport- en recreatievissers reikhalzend uitgekeken, want hij markeert de onofficiële opening van het karperseizoen en velen staan na de winterperiode weer te trappelen om de hengels uit te gooien. Op een beursvloer van 6.000 m² zullen circa zestig standhouders het publiek tonen waar karpervissen voor staat. 
Karpervissen… we kunnen er uren over praten en soms hele dagen mee vullen. We hebben een fantastische hobby, dat is zeker. Een hobby waarin we vaak getuige zijn van de prachtige dingen in de natuur. Denk hierbij natuurlijk aan onze geliefkoosde vissen, maar bijvoorbeeld ook aan andere dieren, planten, weersomstandigheden en fantastische zonsondergangen. Zulke momenten zijn vaak moeilijk te beschrijven, maar doorgaans goed vast te leggen op foto of video. Steeds meer vissers brengen hun tijd aan de waterkant dan ook door met de camera in de handen. 

Reverse hair rig

Erwin van Hensbergen
Er bestaan verschrikkelijk veel variaties op de standaard hair rig. Als vaste bezoeker van CF zul je ook hier wel aardig wat soorten voorbij hebben zien komen. Wat bij een rig opvalt, is dat de hair in bijna alle gevallen in het verlengde van de haaksteel ligt. Een prima methode omdat de haak gemakkelijk mee naar binnen gaat bij een opname van het aas.

De evolutie van spods

Tim van Zanten
De spod, wie kent hem niet. De spod is een prachtige manier om kleine voerdeeltjes op grotere afstanden te kunnen bijvoeren. In combinatie met een stugge spodhengel, de juiste lijn en een werpmolen met een grote lijncapaciteit, is met de spod een aardige afstand te behalen.  Vooral in Engeland wordt het spodden nog vaak toegepast. Buiten dat de spod een Engelse vinding is, zijn op veel wateren voerboten verboden. De spod is daardoor simpelweg het beste alternatief. In Nederland is het maar een kleine groep hengelaar die spodden. Vooral de voerboot is een veelgebruikt substituut. Jammer want door veel te spodden worden je werpvaardigheden alleen maar beter!