Carpballs

Brecht Bossuyt
Het aanvoeren van je particle mix op je stek….een lastig karwei. Voor velen misschien een herkenbaar iets mezelf ingerekend. Anno 2015 hebben we allerlei spombs, spods, katapulten, voerscheppen met of zonder lange steel en voor wie het budjet voor handen heeft zelfs allerhande voerboten al dan niet telegeleid.

Bruisend

Erwin van Hensbergen
De karperwereld is constant in beweging. Bijna weekelijks komen er nieuwe producten op de markt en zo af en toe zitten daar hele leuke noviteiten tussen. Zo kwam Leonard Sports begin dit jaar met de LFT Favourite tablets. Dit zijn kleine bruistabletjes die je voerstek tot leven maken.

Random nieuws week 16

Tim van Zanten
Het mooie van een dagje zon is dat je ziet dat zowel mens en dier zich gelijk aanpast. Dat kleine beetje zon zorgt voor overvolle terrassen, fietsers in korte broek en zelfs de man met zijn ijscokar probeert zijn eerste euro’s van het jaar binnen te slepen. Niet alleen mensen reageren op de zon.

Vang drang

Jordy Kuijper
Een maand geleden waren de tempraturen net zo schommelend als nu. In de ene week prikte ik al bijna de korst aan de haak, waarop ik in de volgende mijn kacheltje van zolder hield. Vis plannen afstemmen op het weer is lastig in deze tijd. Ook het gedrag van de karper is erg onvoorspelbaar met zulk afwisselend weer. Het probleem is echter: ik heb vang drang! De drang om te vissen.
Boiliemeister is een nieuwe naam op de aasmarkt, maar het is niet zomaar weer een aasbedrijf. Sinds februari levert het bedrijf boilies voor prijzen die menig wenkbrauw doen fronsen.

CarpQuest: Peilen

Ferenc van de Vorstenbosch
Een paar weken geleden introduceerde we een nieuw item op CarpFeeling (lees het item), genaamd CarpQuest. Een rubriek waarin mensen een vraag kunnen stellen aan de crewmembers van CarpFeeling. Doormiddel van een leuk filmpje of een artikel proberen wij hier een zo uitgebreid mogelijk antwoord te geven.

Inzendingen maart 2015

Erwin van Hensbergen
Elke maand kun je foto's opsturen naar CarpFeeling. Je maakt dan automatisch kans om mee te spelen met onze Foto v/d maand competitie. We selecteren de drie mooiste foto's en degene die de meeste stemmen weet te verzamelen gaat aan de haal met hele gave prijzen. De afgelopen maand is dit weer volop gebeurt. Omdat we deze foto's graag allemaal aan jullie willen laten zien, vind je ze terug in ons fotoalbum. 
De herfstvakantie staat bij ons elk jaar in het teken van weekje weg en papa die een paar dagen en nachten kan gaan vissen. Voor jaren gingen we altijd met de kids naar de achterhoek. De ouders van Cynthia´s vriendin hebben daar een grote stacaravan op een kleine camping staan. In de achtertuin van die camping ligt een vrij grote zandafgraving, die nu als recreatieplas word gebruikt.

Enjoy Angling 2015

Erwin van Hensbergen
Karpervissen is voor een heel groot gedeelte beleving. Roderick Langeveld en Roy Alofs weten deze beleving in een 5 minuten durende filmpje perfect te etaleren. In het voorjaar van 2015 reisden beide heren af naar onze zuiderburen en hebben hier een prachtige sfeer film van gemaakt.
Het voorjaar begint goed voor jou als bezoeker van CarpFeeling. Speciaal voor alle bezoekers van CarpFeeling heeft Zunnebeld.nl namelijk een korting beschikbaar gesteld van maar liefst 10% over je totale bestelling! Ongeacht het merk of product.

Random nieuws week 15

Tim van Zanten
Met piepende banden het bedrijf verlaten, thuis snel een onthaakmat, tasje, hengel en zak met hondenbrokken uit de schuur graaien en op naar het water. Dat is althans de gedachte die ik krijg bij dit weer.