Erwin van Hensbergen
Danny Fairbrass. De 'Big Boss' van de end-tackle gigant Korda wordt al maanden lang geteisterd door valse beten. Wat in eerste instantie om een volle beet lijkt te gaan levert keer op keer niets op. Om gek van te worden... Hoe dit precies komt? Dat zie je in de voice-over van vandaag. Schroef je geluid op en ga er maar weer eens lekker voor zitten. 
Erwin van Hensbergen
Vorige maand lanceerde wij in samenwerking met Boiliemeister een actie, waarmee je een unieke boiliesmaak kon inzenden. Na een periode van twee weken werden alle smaken onder de loep gelegd en hebben we een 'short list' samengesteld waar iedereen op kon stemmen. Met die stem maakte je ook nog eens kans op 25 kg boilies.
MTC Baits
Hoe kan ik mijn aas (freezerbaits)vers houden tijdens mijn sessie? Uiteraard wil elke karpervisser zijn aas zo vers mogelijk meenemen naar de waterkant. Hoe verser, hoe beter! Je wilt immers niet dat je aas minder attractief wordt en aan kwaliteit gaat inleveren. Daarnaast moet het ook niet onnodig ingewikkeld gaan worden. Je hebt immers een visvakantie gepland en wil niets aan het toeval overlaten, er moet gevangen worden!
Tim van Zanten
Het karpervissen begon voor mij eigenlijk toen mijn vader zijn interesse voor het vissen ook weer terugkwam. Als klein jochie was ik vaak aan de waterkant te vinden maar ik was realistisch genoeg om te weten dat het materiaal wat ik toentertijd had, niet toereikend was voor die grote zwarte schimmen die zich langzaam door het water voortbewogen. De invloed van pa veranderde alles. De eerste hengels werden aangeschaft alsmede een vergunning voor de plas waar we 8 jaar lang zouden pionieren. 
Erwin van Hensbergen
Wanneer je wel eens een bezoekje hebt gebracht aan Carp Zwolle, dan kan het haast niet anders als dat je wel eens een glimp hebt opgevangen van de kleurrijke creaties van deze kunstschilder. Heldere kleuren, vloeiende overgangen en veel dikke karpers die van het doek lijken af te spatten. Remko is in de loop der jaren uitgegroeid tot een soort icoon en hij heeft met zijn werken al vele huiskamers gekleurd.
Eindelijk was het dan zover. Op vrijdag 10 april vertrokken wij voor een vader/zoon weekend naar Forrest Valley, gelegen bij het plaatsje Arcen boven in Limburg. 3,5 Hectare water midden in de ongerepte natuur en een oase van rust, schoonheid, vogels, reeën en een prachtig bestand aan karpers. Deze trip stond sinds december 2014 op de agenda en vloeide voort uit een gewonnen prijs, de Heeremaschaal, van KCA Almere en was destijds beschikbaar gesteld door SKV Karpertrips die het water toen nog in hun beheer hadden.
Tim van Zanten
Jongens wat was het weer voor een week. Vorig weekend nog eindigde de World Carp Classic en kreeg de top 3 een wel heel Nederlands tintje door toedoen van Hans Sissingh, Lisette Beunders en Bianca Venema. Ander groot nieuws was de verkoop van 85% van de aandelen van Lars Erik Svendsen van het gelijknamige Svendsen Sport. In dit Random nieuws besteden we aandacht aan nog een andere verkoop die onlangs stil plaatsvond en dat was van Fox International. Natuurlijk hebben we ook weer de nodige productnieuwtjes te melden. Ga er maar weer eens lekker voor zitten en geniet!
The Carp Specialist
Een goede voorbereiding van uw karpervisvakantie is het halve werk… en  daarbij kunnen de interessante en leerzame artikelen in Spiegel Magazine goed van pas komen. Speciaal voor de ‘vroegboekers’ geeft The Carp Specialist daarom een gratis abonnement Spiegel Magazine uit voor iedere visser die zijn 2016-visvakantie voor 31 december reserveert.
Jan Schipper
Na het vangen van een serie loeisterke schubs volgt er een rustige dril. Een zeer lange spiegelkarper glijdt hierna over het netkoord. Het monument toont als een schilderij en het is duidelijk een zeer oud exemplaar. Bij zulke langgerekte slanke vissen pak ik toch altijd even het meetlint erbij. Deze geeft 90 cm aan en het gewicht van 23 pond komt dan even op de 2e plaats. Hoe oud zou deze vis zijn? Beelden van Heidemij vissen en nazaten hiervan uit het verleden schieten voor mijn netvlies en dit oudje komt hier qua uiterlijk dicht bij in de buurt.
Erwin van Hensbergen
De WCC 2015 is net achter de rug en de Nederlanders hebben het ook dit jaar weer heel goed gedaan. Zo wist mr. Sissing de eerste plek te veroveren en hebben de dames van Shimano (Bianca & Lizette) de tweede plaats opgeëist. Natuurlijk zijn we razend benieuwd hoe Bianca Venema en Lizette Beunders het weer voor elkaar hebben gekregen zo goed te scoren. 
Tim van Zanten
2015 is een goed jaar voor de tackle tarts onder ons. Scott Edwards, de man achter het Engelse Edwards Custom Upgrades lanceerde dit jaar een droom. In 2012 vertelde Scott Aan CarpFeeling al over zijn plannen om een eigen beetmelder te ontwikkelen en te lanceren. Nu 3 jaar later is het zover en heeft hij een nieuwe standaard neergezet als het gaat om tarty beetmelders. In deze review zullen we alle ins en outs behandelen van zijn MKI Compacts en behandelen we de resultaten uit onze lange duurtest. Laten we beginnen!