5x Tips voor het najaar

5 Tips voor het najaar

Het najaar is overduidelijk begonnen en de regen komt bij tijd en wijle met bakken uit de lucht. Nu de (dag)temperaturen daardoor ook snel zullen dalen, zal de onderwaterwereld langzaam gaan reageren. In het verleden hebben we op onze website al veel artikelen geschreven met tips en tricks. Daarbij zitten ook veel tips voor najaar en vandaag hebben we 5 van deze artikelen uit onze archiefkasten voor je afgestoft. Check hieronder welke tips jij zeker eens gelezen moet hebben 😉

 

Advertentie:

  De luchtdruk heeft invloed op het (aas)gedrag van karper
De luchtdruk heeft invloed op het (aas)gedrag van karper

De druk van de ketel

De luchtdruk is een gegeven waar veel vissers rekening mee proberen te houden in hun visserij. Niet gek natuurlijk want er lijkt een duidelijke connectie te zitten tussen de luchtdruk en succesvolle sessies. Een van de meest populaire artikelen op onze website is geschreven door Bart van den Hurk. Hij bundelde zijn data en verwerkte dit in een hapklare brok aan informatie voor alle vissers. Check dit leerzame artikel via deze link.

De spronglaag kom je tegen in de zomer en herfst
De spronglaag kom je tegen in de zomer en herfst

De spronglaag: tot hier en niet verder!

Een ander zeer interessant verschijnsel is de zogenoemde spronglaag. Deze zorgt er met name in de zomermaanden voor dat er een letterlijke scheiding zit tussen zuurstofrijk en zuurstofarm water. Bij de eerste goede najaarsstormen zal deze spronglaag verdwijnen en zullen de karpers ook langer gaan rondzwemmen op diep water. In dit informatieve artikel vertelt Gerwin Gerlach over de spronglaag. Een must read!

Karpervissen met een naaktslak
Naaktslakken zijn prima aas voor karper

Najaar? Gebruik eens een naaktslak

Misschien niet direct een aassoort waar je aan zult denken voor het najaar, maar zeker het proberen waard. Naaktslakken zijn in het najaar volop te vinden en de karpers zijn er gek op, dat weet ook auteur Rinus de Lange. Hij maakt in het najaar graag gebruik van naaktslakken aan de hair en dat heeft hem al veel prachtige karpers opgeleverd op groot- en klein water. In zijn artikel vertel hij hoe hij de naaktslak inzet om karper te vangen. Think outside the box!

De invloed van de maanstand op het aasgedrag van (grote) karper heeft altijd voor discussie gezorgd.
De invloed van de maanstand op het aasgedrag van (grote) karper heeft altijd voor discussie gezorgd.

Moon Magic

Waar de eerder besproken luchtdruk en spronglaag echt gebaseerd zijn op feiten is er nog een natuurverschijnsel waar veel meer discussie over bestaat: volle maan. Dat de maanstand invloeden heeft op eigenlijk alles wat leeft is wel bekend, maar heeft het ook invloed op de vangsten van specifiek de grote vissen op het water? Veel vissers zijn van mening dat dit zo is en stemmen hun visnachten af op de periode rondom volle maan. In dit artikel vertelt Engelsman John Bartley over zijn visie op deze connectie.

Een prachtige karper uit het najaar

Voertips voor in het najaar

Dit artikel is een stuk recenter, maar staat vol met handige tips om je voerplek op te bouwen. Waar ga je voeren, hoeveel voer je en hoe pak je dit aan? Het zijn vragen waar veel karpervissers mee worstelen rond deze periode en in dit artikel proberen we je een aantal tips te geven om hier succesvol mee te zijn.

Zo, met deze vijf artikelen heb je voldoende interessante informatie om de avond door te komen 🙂 Veel leesplezier!

 

Advertentie:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *