Zo verspreid door Europa zijn tal van kleinere merken te vinden met hele aardige producten. In deze nieuwe editie van ‘De producten van’ besteden we aandacht aan het uit het Duitse Bobenheim-Roxheim afkomstige merk Flanx. Zij hebben namelijk een kleine maar kwalitatief hoogwaardige range aan carpcare producten, hengels en brolly’s die beslist de moeite waard zijn. 
Zoals we al vermelde in ons verslag van de Hareco Carp Show 2019 organiseert Hareco ook dit jaar weer een editie van dit zeer gezellige evenement. Deze editie wordt dus al de derde keer dat ze dit gaan organiseren en deze zal plaatsvinden komende zaterdag op 18 januari. Wat er allemaal te doen is lees je verderop in dit artikel.
De karperbeurzen zijn weeral in volle gang en de voorpret van een visvakantie hoort daar dan ook zeker bij. Misschien lijkt het nog wat vroeg maar aangezien de meteorologische lente op 1 maart begint is het voorjaar dichterbij dan je denkt. Als je bepaalde doelen of wensen hebt zal je er zeker op tijd bij moeten zijn omdat de visvakanties toch een soort aftrap zijn voor de vakanties. Een bijkomend voordeel van vroeg je visvakantie boeken is dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. In de afgelopen jaren schreven we al diverse artikelen over hoe je je visvangsten kan vergroten op je vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk dus neem zeker even dit lijstje mee!
Over iets minder dan 3 weken is het eindelijk zo ver: CARP ZWOLLE 2020. De beurs waar je heel het jaar likkebaardend naar uitkijkt. Van 31 januari t/m 2 februari staan de IJsselhallen in Zwolle in het teken van Karpervissen. Alle nieuwe producten, merken en grote namen komen 3 dagen bij elkaar voor Europa’s grootste en mooiste karperbeurs. Dit mag je niet missen!
We kunnen er niet meer om heen dan het karpervissen de afgelopen decennia flink is veranderd. Nieuwe merken, technieken en technologien hebben onze aloude hobby omgetoverd tot een heuse lifestyle met dito producten en niches. In deze speciale rubriek neem ik je mee naar de gaafste lifestyle producten die zowel ons vissers wereldje als de outdoor en jachtsport rijk is. Verwacht de gaafste kleding, schoenen en horloges, vintage messen en nog veel meer van die gadgets die eigenlijk te gaaf zijn om te laten liggen. Veel plezier gewenst bij dit eerste deel met onder meer coole merken als Gats Official, KUMU, Gerber Gear, Nike, Stoer Bracelets, Karpr Clothing, Fortis Eyewear, Wild Waters, Draft Top, Tha Fish Collector en Casio!
Op Carp Zwolle 2018 namen we korte interviews af bij bekende gezichten uit de karperwereld. In deze '1 minuut met' namen we korte interviews af met korte vragen en snelle antwoorden. Ook mochten ze een joker inzetten als het zweet uit begon te breken. De vraag wat we op Carp Zwolle 2020 gaan doen houden we nog even geheim, maar laten we eerst nog eens even terugblikken op de gesprekken van 2018.
Afgelopen zaterdag stond het clubgebouw van KEHV de Ruischvoorn in Tilburg in het teken van karpervissen. Zodra je de parking op kwam rijden was de sfeer van de Carp Cold Caroussel meteen goed te proeven met brandende haarden, gratis erwtensoep en glühwein. Een leuke en gezellig samenkomst voor leden en standhouders welke ook nog eens gratis was. Mocht je het gemist hebben dan hebben wij een verslag voor je gemaakt. Waar ook nog diverse nieuwtjes in te vinden zijn.
Boilies zijn een van de meest gebruikte aasjes in onze visserij. Wie anno 2020 de gemiddelde hengelsportzaak inloopt kan dan ook kiezen uit boilies in alle kleuren, geuren en maten die je maar kan bedenken. Het meest gehanteerd is het gebruik van een boilie rechtstreeks uit de zak. Toch zijn er diverse trucs om de eigenschappen van je boilie te veranderen. In dit artikel neem we ze met je door!
Bij oud en nieuw horen natuurlijk oliebollen, champagne en gelukswensen. Ook nieuwjaarsrede zijn een oude traditie en wij blikken dan ook even kort terug en vooruit. Maar dat is niet alles, want samen met M2 Bait and Tackle mogen we ook een E.C.U. MK1 Compacts 3+1 verloten. 
Vanavond kunnen we weer aftellen en een glas heffen om te proosten op 2020. December is natuurlijk het moment van de lijstjes en overzichten en wij doen daar ook maar braaf aan mee. We doen dit door nog eens wat producten van het afgelopen jaar de revue te laten passeren. De meesten hebben we al eens behandeld in één van de 35 News Flashes die we gemaakt hebben voor je, maar ook enkele zijn vers van de pers. Veel lees plezier!
De temperaturen lopen steeds verder terug en daarmee is het zaak om effectief en attractief te vissen op de juiste plekken. Iets wat daarbij zeker in orde moet zijn is je aaskeuze. Een aantal jaren geleden werd de Citruz boilie door NashBait ontwikkeld en al snel bleek dat deze boilies en pop-ups een ongekende vangkracht hadden, met name ook in de koudere maanden. Mede dankzij een uniek blend aan fruitflavours heeft dit aas zich de afgelopen jaren bewezen als winteraas pur sang. Om je nog meer keuze te bieden bij je aaspresentatie hebben we de afgelopen jaren diverse nieuwe Citruz producten ontwikkeld. Hierdoor kan je niet alleen in de wintermaanden, maar het hele jaar je slag slaan. Hieronder hebben we een aantal van deze producten voor je op een rij gezet. Welke past het beste bij jouw visserij?
Na drie en een halve maand geen bezoek aan de waterkant wegens verhuizing en zo was het toch eindelijk zo ver, eindelijk weer eens gaan vissen! Samen met Erik op donderdagavond besloten toch maar te gaan ondanks het slechte weer, het moest er toch echt weer eens van komen dus vrijdagmiddag eerder gestopt met werken en spullen in m'n busje en naar ons vertrouwde thuiswater. 
In deze editie van 'Aan het woord' heeft Willem niemand minder dan Alan Blair eens wat vragen voor geschoteld. Deze altijd vriendelijke en goedlachse Engelsman is in het dagelijkse leven Operations Director bij Nash. Natuurlijk ken je hem ook van de Eurobanx en Urban Banx video's. 
Het jaar nadert weer zijn einde en we zijn dan ook alweer aanbeland aan de laatste normale CF News Flash van dit jaar. De volgende zal net zoals vorige jaren een terugblik zijn op de nieuwtjes van dit jaar. Waarna we natuurlijk weer gaan vooruitblikken op Carp Zwolle, maar ook in deze News Flash vindt je al diverse producten die op Carp Zwolle (pas) verkrijgbaar zijn. Veel lees plezier met deze laatste CF News Flash van 2019 die natuurlijk weer bomvol staat met nieuwtjes.