Dit jaar zullen meerdere Europese landen de stembussen openen voor de nationale verkiezingen, zo ook in Nederland. Waar wij ons druk maken op de vaste wal houden ook de onderwaterbewoners er hun eigen verkiezingen op na. Onder de zwemmende politici hebben we natuurlijk de bekende Geert Wilvis die druk bezig is met zijn verkiezingsprogramma voor zijn partij Partij Voor Vissen (PVV). Dat Geert geen waterlelie voor de mond neemt is wel bekend, maar ook nu laat hij zich weer provocerend uit op een partijbijeenkomst. Als dat maar goed gaat...
De zintuigen van onze gevinde vrienden zijn enorm sterk en afwijkende luchtjes vallen daarom direct op. De karpers in deze Carp Comic nemen dan een ook vreemd luchtje waar, maar als snel komen ze er achter waar die vandaan komt...
Een haat liefde verhouding. Dat is misschien wel de beste manier om te omschrijven hoe ze onderwater over ons vissers denken. Aan de ene kant zorgen wij er altijd voor dat ze hun buikjes altijd rond kunnen eten, maar aan de andere kant doen we dat toch een beetje uit eigenbelang...
Net als bij ons, hebben we ook onderwater bekende vissen rondzwemmen. Dit zijn de zogenaamde BV'ers (bekende vissen). In de CarpComic van vandaag maken we kennis met een wel heel erg bekende vis. Sterker nog, ik denk zelfs dat jij hem kent! 
In de Carp Comic van deze week in onze enige echte Geert Wilvis weer lekker bezig. Op de één of andere manier liggen brasems hem niet zo. Ze pikken zijn voedsel in, spreken een andere taal en zien er ook nog eens heel gek uit. Aanpassen is niet echt hun ding...
Nederlanders maken grappen over Belgen, terwijl Belgen zich kapot lachen om een goede kwinkslag over 'de Nederlander'. Zou vinden Nederlanders Belgen dom, terwijl Belgen Nederlanders zien als een stel stugge krenten. Of dit waar is laat ik natuurlijk in het midden (Zwitserland!!).
Sinds de introductie van de zogenaamde 'snowman' wordt deze presentatie door veel mensen met veel succes ingezet. Ondanks dat er nog steeds mensen zijn die hun vraagtekens hebben bij deze rig zijn er toch al heel wat monsters mee gevangen.
Het water is warm en de karpers liggen het grootste gedeelte van de dag lekker in het zonnetje op te warmen. Toch is het niet verkeerd om zo af en toe op zoek te gaan naar een beetje afleiding. En wat is er nu leuker dan meeuwen pesten? Juist, ik kan ook niets verzinnen.
Als karpervisser steek je een hoop tijd, moeite en geld in je hobby. In sommige gevallen wordt er weken lang voorgevoerd om de stek zo productief mogelijk te krijgen. Wanneer je dit doet, is het wel prettig om te weten dat er van je aas is gesnoept.

Dik

Als man heb je er vaker mee van doen. Een vrouw die gerust gesteld moet worden middels een lief complimentje. In de CarpComic van vandaag is er een wel heel bekende situatie aan de gang. Alleen deze keer wordt er wel eerlijk antwoord gegeven...
Jan Schipper is naast een gedreven karpervisser ook een muzikant in hart en nieren. Wat krijg je wanneer je deze twee combineert? Juist, een karpersong! Natuurlijk is een karpersong nog niet compleet zonder een leuke animatie. Voor dit soort grappen hebben we Erwin van Hensbergen die met wat tekeningen dit lied tot leven maakt.
Het was even stil rondom Geert Wilvis. Hij heeft besloten om een beetje op de achtergrond te blijven. Toch moet je met een reputatie als die van Geert altijd heel erg op je hoede zijn. Voor je het weet zeg je iets dat verkeerd wordt geïnterpreteerd.
Wanneer karpers springen weet je één ding! Je gaat vangen! Ze zijn actief en je kansen zijn een keer zo groot om met een nat net huiswaarts te keren. Waarom karpers dit gedrag vertonen weet niemand. Vaak rollen ze eerst over de bodem en nemen daarna een flinke sprong. Flipper is er niets bij.
De karperwereld is constant in beweging. Bijna weekelijks komen er nieuwe producten op de markt en zo af en toe zitten daar hele leuke noviteiten tussen. Zo kwam Leonard Sports begin dit jaar met de LFT Favourite tablets. Dit zijn kleine bruistabletjes die je voerstek tot leven maken.
We hadden het er deze week al even over, de gesloten tijd. Gelukkig hebben wij hier als karpersvissers niets mee te maken. Voor alle roofvissers is dit helaas de harde realiteit. Zij moeten hun hengels twee maanden lang in de schuur laten staan. In deze tijd hebben baarzen, snoeken en snoekbaarsen de tijd hun eieren af te zetten en te zorgen voor nageslacht.