Gisteren plaatsten we al een flinke preview van de EuroBanx 5 video. Daarin kon je lezen dat Alan en Oli in maar liefst 10 verschillende landen op rij karper wisten te vangen en dat is op zichzelf natuurlijk al een fantastische prestatie. Het gehele avontuur is nu te bekijken in de onderstaande video. Een uitstekende manier om je weekend te beginnen, toch? Veel kijkplezier!
De laatste jaren zijn er diverse video's verschenen met Terry Hearn in de hoofdrol. Als liefhebber van zijn boeken, schrijfstijl en visserij heb ik vanzelfsprekend ook deze video's meerdere malen bekeken en ze zijn gewoon fantastisch. De rust en beleving waarmee Terry over zijn avonturen en jacht op (bekende) Engelse vissen vertelt is heerlijk. Het zijn stuk voor stuk video's die enorm tot de verbeelding spreken en tussen de regels door valt er veel te leren van deze begaafde visser...
De feestdagen komen er weer aan, voor veel gezinnen de tijd van het jaar om samen met de hele familie gezellig samen te zijn en tijd door te brengen. Voor de vissers onder ons die hier minder naar uitkijken geven wij graag 5x winterse kijktips mee voor video's die je gezien moet hebben deze kerst!
De winter staat voor de deur en het kan in deze periode lastig zijn om een vis te vangen. In deze video van Nash Benelux geeft Frank Avezaat je enkele praktische tips om je kansen in de wintermaanden te vergroten en het verblijf aan de waterkant wat aangenamer te maken. Veel succes!
Twee weken geleden pakte Frank zijn vlog weer op en vandaag staat er alweer een gloednieuwe vlog voor je klaar! In deze 15e aflevering vertelt Frank verder over zijn najaarsvisserij waarbij hij vist op een voerstek. Ook nu komt er een oude bekende op de kant en uit bovenstaande header kan je al opmaken dat het een prachtige vis betreft. Bekijk deze nieuwe vlog nu op onze website!
"Vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek (Engels: log) op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden." aldus Wikipedia. Ergens is er aan mijn kant iets misgegaan, want de stempel 'dagboek' zal mijn vlog zeker niet ontvangen. Ik ontdekte recent namelijk dat het alweer anderhalf jaar geleden is dat mijn laatste vlog werd geplaatst! In die tijd kreeg ik regelmatig de vraag wanneer ik weer een nieuwe video zou plaatsen, maar de factor 'tijd' bleek vaak het probleem. Inmiddels heb ik besloten om daar nu écht iets aan te gaan doen en weer regelmatig een videoverslag te gaan doen van mijn visserij. Hieronder vind je het eerste exemplaar van een nieuwe serie, waarin ik je meeneem naar het water en terloops de door mij ingezette tactieken en technieken bespreek. De titel 'The Return' geldt niet alleen op de vlog, maar tevens ook op de visserij op één van mijn favoriete wateren. Enjoy!
Wie graag zelf zijn cork ball pop-ups maakt weet dat het een lastige klus kan zijn om een mooi ronde pop-up te draaien met de hand. Gelukkig hoeft dat nu niet meer, want CC Moore heeft daarvoor de Cork Ball Roller op de markt gebracht. Dit handige attribuut maakt het draaien van je cork ball pop-ups eenvoudig en door dezelfde hoeveelheid deeg wijken je pop-ups nauwelijks meer af in drijfvermogen. Remon de Zeeuw en zijn zoon laten je in de onderstaande video zien hoe de Cork Ball Roller werkt.  
In het weekend zitten we natuurlijk het liefst aan de waterkant, maar als dat niet mogelijk is zal het bekijken van leuke visvideo's worden gezien als 'the next best thing'. In de afgelopen week zijn een aantal nieuwe video's verschenen en met de onderstaande 3 topvideo's kan je de avond goed vullen, Veel kijkplezier met deze nieuwe video's van Nash, Korda en Wofte clothing.
Af en toe worden er video's op YouTube geplaatst die je gewoon moet zien. Eén daarvan is het nieuwe werk van Samir en Claire, beter bekend als de 'Carplifers'. In deze video van een half uur volgen we deze Engelsen tijdens hun visserij op het machtige Lac du Der en een ander water. De visserij op groot water staat hierbij centraal en de zoektocht naar (grote) vis gaat altijd verder. Met de typerende filmstem van Samir als voiceover kan je lekker onderuitzakken en genieten van deze uitdagende vorm van karpervisserij.
Dat de mannen van Sticky Baits niet stil zitten is één ding wat zeker is. Naast een prachtige productlijn waaraan steeds nieuwe kwalitatief hoogstaande producten worden toegevoegd is dit weekend hun eerste film ‘Reflections Volume 1’ uitgebracht. Zoals Sticky zelf zegt; Reflections is een samenstelling van diverse karperfilms waaraan we een lange periode aan hebben gewerkt. Met namen als Adam Penning, Gareth Fareham, Oz Holness, Martin Bowler en de broers Wildbore is het een film geworden die het wachten waard is geweest.  
Op het terrein van De Ronde Bleek in Sterksel ligt een kreek die speciaal is bedoeld voor karpervissers. Frank Avezaat viste er begin mei voor het eerst en tijdens deze zonnige en droge voorjaarssessie werd hij gevolgd door de cameraman van Nash Benelux. In deze sfeervolle video vertelt Frank over zijn aanpak op dit water en uiteraard komen er ook een aantal fraaie vissen voorbij. Veel kijkplezier!
Eerder dit jaar trokken Edwin en Frank er met camera en microfoon opuit om een aantal bekende koppen uit de karperscene wat vragen te stellen over hun visserij. De spelregels zijn eenvoudig: In pakweg 1 minuut tijd krijgen zij een flink aantal stellingen op zich afgevuurd en enkele open vragen. Deze moesten zij zo snel mogelijk beantwoorden. Om één vraag uit de weg te mogen gaan kreeg iedereen een joker overhandigd. Deze joker mocht dus ook slechts één keer worden ingezet. Na de eerste 3 interviews zijn vandaag de volgende 3 aan de beurt. Maak dit keer kennis met Mark Pansar, Dennis Groot en Bas van Klaveren.
Rick Heemskerk en Wesley de Wit besloten dit voorjaar samen op jacht te gaan naar enkele mooie vissen. Door goed en doordacht te voeren bleken beide heren erg succesvol en wisten ze een hoop vis op de kant te krijgen. In deze video zie je de hoogtepunten.
Er is de laatste week veel rumoer geweest binnen de karperscene. Uit vangstfoto's op social media bleek namelijk dat één van de grootste Lac du Der schubs, Full Moon, verplaatst was naar het betaalwater Etang du Bois. Veel karpervissers spraken hun mening uit, maar er waren ook een paar vissers die handelden. DOor de inzet van veel karpervissers en instanties heeft de eigenaar van Etang du Bois beloofd om de vis terug te zetten zodra deze opnieuw werd gevangen. En dat gebeurde snel, waarop een grote groep betrokken vissers uit allerlei landen samenwerkten om de vis veilig terug te zetten op het machtige Du Der. In deze documentaire is te zien hoe dat in zijn werk ging. Great job guys!
Ferenc van de Vorstenbosch vist niet alleen volop, hij filmt ook veel van zijn visserij. In deze gloednieuwe video nemen Ferenc en zijn vismaat Ferry je mee naar een sessie op een camping in het noorden van Nederland. Gedurende een lang weekend komen er veel mooie vissen op het droge en Ferenc legt uit hoe hij zijn visserij op het water aanpakt. Veel plezier met kijken!