Af en toe worden er video's op YouTube geplaatst die je gewoon moet zien. Eén daarvan is het nieuwe werk van Samir en Claire, beter bekend als de 'Carplifers'. In deze video van een half uur volgen we deze Engelsen tijdens hun visserij op het machtige Lac du Der en een ander water. De visserij op groot water staat hierbij centraal en de zoektocht naar (grote) vis gaat altijd verder. Met de typerende filmstem van Samir als voiceover kan je lekker onderuitzakken en genieten van deze uitdagende vorm van karpervisserij.
Dat de mannen van Sticky Baits niet stil zitten is één ding wat zeker is. Naast een prachtige productlijn waaraan steeds nieuwe kwalitatief hoogstaande producten worden toegevoegd is dit weekend hun eerste film ‘Reflections Volume 1’ uitgebracht. Zoals Sticky zelf zegt; Reflections is een samenstelling van diverse karperfilms waaraan we een lange periode aan hebben gewerkt. Met namen als Adam Penning, Gareth Fareham, Oz Holness, Martin Bowler en de broers Wildbore is het een film geworden die het wachten waard is geweest.  
Op het terrein van De Ronde Bleek in Sterksel ligt een kreek die speciaal is bedoeld voor karpervissers. Frank Avezaat viste er begin mei voor het eerst en tijdens deze zonnige en droge voorjaarssessie werd hij gevolgd door de cameraman van Nash Benelux. In deze sfeervolle video vertelt Frank over zijn aanpak op dit water en uiteraard komen er ook een aantal fraaie vissen voorbij. Veel kijkplezier!
Eerder dit jaar trokken Edwin en Frank er met camera en microfoon opuit om een aantal bekende koppen uit de karperscene wat vragen te stellen over hun visserij. De spelregels zijn eenvoudig: In pakweg 1 minuut tijd krijgen zij een flink aantal stellingen op zich afgevuurd en enkele open vragen. Deze moesten zij zo snel mogelijk beantwoorden. Om één vraag uit de weg te mogen gaan kreeg iedereen een joker overhandigd. Deze joker mocht dus ook slechts één keer worden ingezet. Na de eerste 3 interviews zijn vandaag de volgende 3 aan de beurt. Maak dit keer kennis met Mark Pansar, Dennis Groot en Bas van Klaveren.
Rick Heemskerk en Wesley de Wit besloten dit voorjaar samen op jacht te gaan naar enkele mooie vissen. Door goed en doordacht te voeren bleken beide heren erg succesvol en wisten ze een hoop vis op de kant te krijgen. In deze video zie je de hoogtepunten.
Er is de laatste week veel rumoer geweest binnen de karperscene. Uit vangstfoto's op social media bleek namelijk dat één van de grootste Lac du Der schubs, Full Moon, verplaatst was naar het betaalwater Etang du Bois. Veel karpervissers spraken hun mening uit, maar er waren ook een paar vissers die handelden. DOor de inzet van veel karpervissers en instanties heeft de eigenaar van Etang du Bois beloofd om de vis terug te zetten zodra deze opnieuw werd gevangen. En dat gebeurde snel, waarop een grote groep betrokken vissers uit allerlei landen samenwerkten om de vis veilig terug te zetten op het machtige Du Der. In deze documentaire is te zien hoe dat in zijn werk ging. Great job guys!
Ferenc van de Vorstenbosch vist niet alleen volop, hij filmt ook veel van zijn visserij. In deze gloednieuwe video nemen Ferenc en zijn vismaat Ferry je mee naar een sessie op een camping in het noorden van Nederland. Gedurende een lang weekend komen er veel mooie vissen op het droge en Ferenc legt uit hoe hij zijn visserij op het water aanpakt. Veel plezier met kijken!
Hoofdstuk 1 en 2 zijn de afgelopen weken erg goed ontvangen en vandaag is het tijd voor het derde en afsluitende hoofdstuk van deze eerste Benelux Masterclass van Korda. In dit hoofdstuk nemen Arjan Braad en Kevin Diederen mee naar Roadlake, het 12 ha grootte zusje van Gigantica. Tijdens een sessie in het vroege voorjaar weten ze beiden erg mooie exemplaren te vangen terwijl ze een berg praktische informatie delen. Bekijk de video nu op CarpFeeling!
Een week geleden verscheen het eerste hoofdstuk van de Korda Benelux Masterclass en nu is het tijd voor het tweede hoofdstuk met Kevin Diederen in de hoofdrol. Kevin neemt je mee naar een mooi water waar hij aan de slag gaat met pop-ups, een visserij die de laatste jaren erg populair is geworden. Kevin vist hoofdzakelijk met pop-ups en tijdens deze Masterclass laat hij tijdens twee sessies zijn favoriete rigs en diverse pop-up tips zien. De video duurt 23 minuten en is hieronder te zien. Veel kijkplezier!
In 2011 verscheen het eerste deel van 'Catch Your Memories' en al in 2013 viel deel 2 te bewonderen. Daarna bleef het lang stil rondom de mannen van Dutch Carp Addict (DCA), een vriendengroep die niet alleen hardcore op karper vist, maar ook erg gave beelden maakt van hun visserij en alles daaromheen. Vriendschap, beleving en prachtige vissen vormen dan ook de hoofdmoot in de video's van Rick Bongers, Willem Struikrover, Peter Schouten en Joery van der Beek. Vandaag, vijf jaar na het verschijnen van deel 2, is het eindelijk tijd voor deel 3 en je bekijkt hem nu op onze website. Veel kijkplezier!
Vandaag hebben we weer een mooie video van Nash Team Benelux voor je in petto, met ditmaal een hoofdrol voor 'onze' Frank Avezaat. Tijdens één van zijn eerste sessies in 2018 besloot Frank een nacht te vissen op een voor hem nieuw water. Na een aantal dagen licht gevoerd te hebben werden de aangevoerde stekjes systematisch afgevist. In de video vertelt Frank over zijn aanpak en de door hem gebruikte rig. De afbeelding hierboven zegt al genoeg, want deze sessie levert in ieder geval vis op. Bekijk deze leuke video nu op CarpFeeling.
De Masterclass video's van Korda staan ieder jaar garant voor veel kijkplezier. Voor het eerst sinds de geschiedenis van Korda is er nu ook een Benelux Masterclass uit. In deze Nederlandstalige Masterclass video spelen de teamleden van Korda Benelux de hoofdrol. Het eerste deel staat nu live en kan je bij ons bekijken.
De UrbanBanx video's van Alan Blair en consorten worden altijd met veel plezier bekeken op onze redactie. Het is niet alleen de ontzettend positieve vibe die deze man uitstraalt, maar de video's staan ook vol met prachtige actiebeelden, vriendschap en mooie vissen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de EuroBanx video's waarin Alan en zijn vrienden afreizen naar het vaste land en waarbij ze kris kras door Europa rijden, vissen en knotsgekke avonturen beleven...
'Tales from the river Lot' is na de 'Lotexperience-trilogie' de nieuwste film van Boudewijn Margadant en Wouter Koziolek over hun visserij op deze prachtige rivier. Ook dit keer vissen ze uit een boot en kozen ze weer voor een nieuw stuk van deze prachtige rivier, waar nog zeer weinig bekend is over het bestand. Alles moest dus weer uitgezocht worden, maar dat is voor deze mannen juist de uitdaging! Gelukkig weten de mannen ook dit keer weer mooie riviervissen in deze prachtige omgeving te vangen..
Tijdens Carp Zwolle zijn Edwin en Frank er met camera en microfoon op uitgetrokken om bekende koppen uit de karperscene wat vragen te stellen over hun visserij. De spelregels zijn eenvoudig: In pakweg 1 minuut tijd krijgen zij een flink aantal stellingen op zich afgevuurd en enkele open vragen. Deze moesten zij zo snel mogelijk beantwoorden. Om één vraag uit de weg te mogen gaan kreeg iedereen een joker overhandigd. Deze joker mocht dus ook slechts één keer worden ingezet...