Engelstalige video's over onze hobby blijven ons boeien en zeker als 'Gaz' Fareham er een hoofdrol in speelt. Deze rasvisser straalt rust uit en zijn producties zijn prettig om naar te kijken. Daarnaast is het interessant om een goede visser als Gaz te volgen in zijn visserij en te leren van zijn technische en tactische keuzes. In dit eerste deel van 'Thinking Anglers Raw' volgen we Gaz en zijn maat Marcus tijdens een trip naar een groot reservoir in het zuiden van Frankrijk. Ondanks de lastige weersomstandigheden slagen de mannen erin een paar fraaie karpers op het droge te krijgen. Enjoy!
Soms komen er video's voorbij die gewoon echt gaaf zijn om te bekijken. Vandaag is zo'n video online verschenen met niemand minder dan Mark Pansar in de hoofdrol. We kennen Mark natuurlijk als een enorme karpercrack die ontzettend veel tijd en moeite in zijn visserij steekt, maar dat levert hem dan ook vaak de krenten uit de pap op. In deze video wordt Mark gevolgd door Marco Tetteroo, de vaste cameraman van Nash team Benelux. Hierbij toont Mark zijn aanpak op een voor hem nieuw syndicaat en een prachtig water van 90 hectare groot. Het pure targetvissen heeft hij inmiddels vaarwel gezegd en zijn doel is om nu zoveel mogelijk vis te vangen, natuurlijk aangevuld met de grootste karpers van het water. Ga er lekker voor zitten en geniet van 'a tale of passion'.
Vorig jaar lanceerde Korda Benelux voor de eerste keer een Nederlandse versie van de bekende Masterclass video's. Vandaag is de derde en laatste aflevering van het tweede seizoen gelanceerd en daarin volgen we Arjan Braad, Marco Deckers en Kevin Diederen tijdens hun visserij op het karperwater van De Ronde Bleek.
Vorige week lanceerde Korda team Benelux de eerste aflevering van het tweede Masterclass seizoen. Hierin nam Kevin Diederen de kijkers mee tijdens het dagvissen op karper. De tweede aflevering staat nu ook online en is hieronder te bekijken. In een compleet andere omgeving wordt kanaalvisser David Wouters gevolgd tijdens een najaarscampagne op het illustere Albert kanaal. Betonnen en grijze wanden typeren het kanaal, maar dat het sfeer uitademt wordt ook snel duidelijk. Het Albert kanaal is één van de meest uitdagende kanalen en herbergt bijzondere karpers. De cameraman volgt David vanaf de zomermaanden en in deze gave video zal hij zijn visserij en keuzes toelichten. Enjoy!
Vorig jaar lanceerde Korda Benelux voor de eerste keer een Nederlandse versie van de bekende Masterclass video's. Vandaag is de eerste nieuwe aflevering van het tweede seizoen gelanceerd en daarin volgen we Kevin Diederen tijdens enkele dagsessies. In een klein half uur tijd vertelt hij niet alleen over zijn aanpak en beleving, maar worden ook veel prachtige sfeerbeelden, keiharde aanbeten en oersterke vissen getoond. Deze sfeervolle en informatieve video moet je gezien hebben. Veel kijkplezier!
Gisteren plaatsten we al een flinke preview van de EuroBanx 5 video. Daarin kon je lezen dat Alan en Oli in maar liefst 10 verschillende landen op rij karper wisten te vangen en dat is op zichzelf natuurlijk al een fantastische prestatie. Het gehele avontuur is nu te bekijken in de onderstaande video. Een uitstekende manier om je weekend te beginnen, toch? Veel kijkplezier!
De laatste jaren zijn er diverse video's verschenen met Terry Hearn in de hoofdrol. Als liefhebber van zijn boeken, schrijfstijl en visserij heb ik vanzelfsprekend ook deze video's meerdere malen bekeken en ze zijn gewoon fantastisch. De rust en beleving waarmee Terry over zijn avonturen en jacht op (bekende) Engelse vissen vertelt is heerlijk. Het zijn stuk voor stuk video's die enorm tot de verbeelding spreken en tussen de regels door valt er veel te leren van deze begaafde visser...
De feestdagen komen er weer aan, voor veel gezinnen de tijd van het jaar om samen met de hele familie gezellig samen te zijn en tijd door te brengen. Voor de vissers onder ons die hier minder naar uitkijken geven wij graag 5x winterse kijktips mee voor video's die je gezien moet hebben deze kerst!
De winter staat voor de deur en het kan in deze periode lastig zijn om een vis te vangen. In deze video van Nash Benelux geeft Frank Avezaat je enkele praktische tips om je kansen in de wintermaanden te vergroten en het verblijf aan de waterkant wat aangenamer te maken. Veel succes!
Twee weken geleden pakte Frank zijn vlog weer op en vandaag staat er alweer een gloednieuwe vlog voor je klaar! In deze 15e aflevering vertelt Frank verder over zijn najaarsvisserij waarbij hij vist op een voerstek. Ook nu komt er een oude bekende op de kant en uit bovenstaande header kan je al opmaken dat het een prachtige vis betreft. Bekijk deze nieuwe vlog nu op onze website!
"Vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek (Engels: log) op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden." aldus Wikipedia. Ergens is er aan mijn kant iets misgegaan, want de stempel 'dagboek' zal mijn vlog zeker niet ontvangen. Ik ontdekte recent namelijk dat het alweer anderhalf jaar geleden is dat mijn laatste vlog werd geplaatst! In die tijd kreeg ik regelmatig de vraag wanneer ik weer een nieuwe video zou plaatsen, maar de factor 'tijd' bleek vaak het probleem. Inmiddels heb ik besloten om daar nu écht iets aan te gaan doen en weer regelmatig een videoverslag te gaan doen van mijn visserij. Hieronder vind je het eerste exemplaar van een nieuwe serie, waarin ik je meeneem naar het water en terloops de door mij ingezette tactieken en technieken bespreek. De titel 'The Return' geldt niet alleen op de vlog, maar tevens ook op de visserij op één van mijn favoriete wateren. Enjoy!
Wie graag zelf zijn cork ball pop-ups maakt weet dat het een lastige klus kan zijn om een mooi ronde pop-up te draaien met de hand. Gelukkig hoeft dat nu niet meer, want CC Moore heeft daarvoor de Cork Ball Roller op de markt gebracht. Dit handige attribuut maakt het draaien van je cork ball pop-ups eenvoudig en door dezelfde hoeveelheid deeg wijken je pop-ups nauwelijks meer af in drijfvermogen. Remon de Zeeuw en zijn zoon laten je in de onderstaande video zien hoe de Cork Ball Roller werkt.  
In het weekend zitten we natuurlijk het liefst aan de waterkant, maar als dat niet mogelijk is zal het bekijken van leuke visvideo's worden gezien als 'the next best thing'. In de afgelopen week zijn een aantal nieuwe video's verschenen en met de onderstaande 3 topvideo's kan je de avond goed vullen, Veel kijkplezier met deze nieuwe video's van Nash, Korda en Wofte clothing.
Af en toe worden er video's op YouTube geplaatst die je gewoon moet zien. Eén daarvan is het nieuwe werk van Samir en Claire, beter bekend als de 'Carplifers'. In deze video van een half uur volgen we deze Engelsen tijdens hun visserij op het machtige Lac du Der en een ander water. De visserij op groot water staat hierbij centraal en de zoektocht naar (grote) vis gaat altijd verder. Met de typerende filmstem van Samir als voiceover kan je lekker onderuitzakken en genieten van deze uitdagende vorm van karpervisserij.
Dat de mannen van Sticky Baits niet stil zitten is één ding wat zeker is. Naast een prachtige productlijn waaraan steeds nieuwe kwalitatief hoogstaande producten worden toegevoegd is dit weekend hun eerste film ‘Reflections Volume 1’ uitgebracht. Zoals Sticky zelf zegt; Reflections is een samenstelling van diverse karperfilms waaraan we een lange periode aan hebben gewerkt. Met namen als Adam Penning, Gareth Fareham, Oz Holness, Martin Bowler en de broers Wildbore is het een film geworden die het wachten waard is geweest.