Hoofdstuk 1 en 2 zijn de afgelopen weken erg goed ontvangen en vandaag is het tijd voor het derde en afsluitende hoofdstuk van deze eerste Benelux Masterclass van Korda. In dit hoofdstuk nemen Arjan Braad en Kevin Diederen mee naar Roadlake, het 12 ha grootte zusje van Gigantica. Tijdens een sessie in het vroege voorjaar weten ze beiden erg mooie exemplaren te vangen terwijl ze een berg praktische informatie delen. Bekijk de video nu op CarpFeeling!
Een week geleden verscheen het eerste hoofdstuk van de Korda Benelux Masterclass en nu is het tijd voor het tweede hoofdstuk met Kevin Diederen in de hoofdrol. Kevin neemt je mee naar een mooi water waar hij aan de slag gaat met pop-ups, een visserij die de laatste jaren erg populair is geworden. Kevin vist hoofdzakelijk met pop-ups en tijdens deze Masterclass laat hij tijdens twee sessies zijn favoriete rigs en diverse pop-up tips zien. De video duurt 23 minuten en is hieronder te zien. Veel kijkplezier!
In 2011 verscheen het eerste deel van 'Catch Your Memories' en al in 2013 viel deel 2 te bewonderen. Daarna bleef het lang stil rondom de mannen van Dutch Carp Addict (DCA), een vriendengroep die niet alleen hardcore op karper vist, maar ook erg gave beelden maakt van hun visserij en alles daaromheen. Vriendschap, beleving en prachtige vissen vormen dan ook de hoofdmoot in de video's van Rick Bongers, Willem Struikrover, Peter Schouten en Joery van der Beek. Vandaag, vijf jaar na het verschijnen van deel 2, is het eindelijk tijd voor deel 3 en je bekijkt hem nu op onze website. Veel kijkplezier!
Vandaag hebben we weer een mooie video van Nash Team Benelux voor je in petto, met ditmaal een hoofdrol voor 'onze' Frank Avezaat. Tijdens één van zijn eerste sessies in 2018 besloot Frank een nacht te vissen op een voor hem nieuw water. Na een aantal dagen licht gevoerd te hebben werden de aangevoerde stekjes systematisch afgevist. In de video vertelt Frank over zijn aanpak en de door hem gebruikte rig. De afbeelding hierboven zegt al genoeg, want deze sessie levert in ieder geval vis op. Bekijk deze leuke video nu op CarpFeeling.
De Masterclass video's van Korda staan ieder jaar garant voor veel kijkplezier. Voor het eerst sinds de geschiedenis van Korda is er nu ook een Benelux Masterclass uit. In deze Nederlandstalige Masterclass video spelen de teamleden van Korda Benelux de hoofdrol. Het eerste deel staat nu live en kan je bij ons bekijken.
De UrbanBanx video's van Alan Blair en consorten worden altijd met veel plezier bekeken op onze redactie. Het is niet alleen de ontzettend positieve vibe die deze man uitstraalt, maar de video's staan ook vol met prachtige actiebeelden, vriendschap en mooie vissen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de EuroBanx video's waarin Alan en zijn vrienden afreizen naar het vaste land en waarbij ze kris kras door Europa rijden, vissen en knotsgekke avonturen beleven...
'Tales from the river Lot' is na de 'Lotexperience-trilogie' de nieuwste film van Boudewijn Margadant en Wouter Koziolek over hun visserij op deze prachtige rivier. Ook dit keer vissen ze uit een boot en kozen ze weer voor een nieuw stuk van deze prachtige rivier, waar nog zeer weinig bekend is over het bestand. Alles moest dus weer uitgezocht worden, maar dat is voor deze mannen juist de uitdaging! Gelukkig weten de mannen ook dit keer weer mooie riviervissen in deze prachtige omgeving te vangen..
Tijdens Carp Zwolle zijn Edwin en Frank er met camera en microfoon op uitgetrokken om bekende koppen uit de karperscene wat vragen te stellen over hun visserij. De spelregels zijn eenvoudig: In pakweg 1 minuut tijd krijgen zij een flink aantal stellingen op zich afgevuurd en enkele open vragen. Deze moesten zij zo snel mogelijk beantwoorden. Om één vraag uit de weg te mogen gaan kreeg iedereen een joker overhandigd. Deze joker mocht dus ook slechts één keer worden ingezet...
Als visser zit ik op dit moment een beetje in een spagaat. Aan de ene kant wil ik graag vissen op de watertjes die nog open liggen, maar aan de andere kant heb ik ook weinig zin om in de snijdende koude wind langs het water te zitten en tot op het bot te verkleumen. Het verstand wordt mij thuis aangepraat door mijn wederhelft, ik mag niet vissen :) De afgelopen weken zijn er een flink aantal video's verschenen die het kijken meer dan waard zijn en daarom hebben we vandaag een MEGA filmupdate voor je klaar staan...  
De kerstdagen staan voor de deur. Voor veel mensen betekent dit een superdruk weekend met allerlei 'verplichtingen' richting familie, maar de kans bestaat natuurlijk ook dat je lekker alleen thuis op de bank ligt of zelfs aan het water zit met je rigs in positie. Om de lange dagen (of katers) een beetje door te komen hebben we een aantal leuke video's van de afgelopen weken voor je op een rij gezet. De video's zitten bomvol met interessante (winter)tips en mooie beelden, zodat je je niet hoeft te vervelen ;)
Dit het weekend is het natuurlijk weer tijd voor de Hengelsport- en botenbeurs in Utrecht. Vandaag gingen de deuren voor het eerst open. Ferenc ging een kijkje nemen en maakte er een vlog over. De Hengelsport- en botenbeurs is algemene beurs met natuurlijk een plein genaamd Carpsquare. Mocht je nog geen kaarten hebben of meer over de beurs willen weten? In het artikel van vanmorgen staan alle details vermeld. Klik hier om er naar toe te gaan.
Soms zie je een film voorbijkomen waar de romantiek gewoon vanaf spat! De laatste film van Terry Hearn, gemaakt door ESP, is er zo eentje. Terry mag wederom een sessie doen op Oxford Estate Lake, een water wat hij al bevist sinds vele jaren. Twee jaar terug was de laatste keer en hij had voor deze sessie exact dezelfde week geboekt. In deze film vertelt hij over deze sessie in een sublieme setting. Het interview vindt plaats in het oude boothuis en wordt afgewisseld met subliem filmmateriaal van dit prachtige water. Een must see als je het mij vraagt!
Het team van Nash Tackle houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen en testen van producten voor de karpervisserij. Maar zoals bij iedere werkgever is het ook belangrijk om af en toe eens goed te ontspannen. De Nash boys zijn daarom met een hele club afgereisd naar het Carp Center complex in Oostenrijk, waar ze een week lang achter de grootste en mooiste vissen van het complex aan gingen. In 'The Social 2' wordt niet alleen de visserij in beeld gebracht, maar ook de sfeer en humor onderling. Een echte social dus. Deze leuke video met prachtige beelden en karpers duurt ruim een uur en is een prima manier om je weekend mee te starten. Veel kijkplezier.
Het najaar is in volle gang en het is een ideaal moment om met een goede techniek en tactiek het verschil te maken. Misschien heb jij jouw gouden tactiek al gevonden, maar extra tips en ideeën kunnen natuurlijk nooit kwaad. Het is dan ook niet gek dat veel grote merken rond deze periode films uitbrengen met tips en wij hebben vandaag vijf van deze films voor je op een rijtje gezet. Geniet van 180 minuten kijkplezier, tips en mooie karpers.
In deze vlog neem ik jullie mee naar een lokaal watertje, welke niet bekend staat om de grote dikke vissen, maar er zitten er wel een hoop. Ook is de omgeving super mooi. Eén klein dingetje….vliegtuigen, heel veel vliegtuigen. Ook staat improviseren dit keer op nummer één. De vergeten rugtas met cruciaal materiaal maakt het er absoluut niet makkelijker op.