Het wedstrijdelement

Het is officieel. Sportvissen wordt vanaf 2013 gezien als een heuse sport. Met ongeveer 570.000 leden kunnen ze niet meer om ons heen. Ik denk niet dat het ooit een olympische sport zal worden, maar wel zien we de laatste jaren steeds meer het wedstrijdelement naar voren komen. Naast de bestaande wedstrijden organiseert tegenwoordig bijna elke hengelsportzaak en visvereniging met regelmaat een wedstrijd.

Nou zijn 'wij mannen' heel competitief ingesteld en willen ons graag meten met de beste. Helemaal in de testosteron wereld van het karpervissen. Eén en één is twee ...

Ik heb zelf een aantal keer meegedaan aan een wedstrijd, en kan niet anders zeggen dan dat ik het een hele leuke aangelegenheid vind. Het sociale aspect is groot en je hebt de spanning er met leuke prijzen vandoor te gaan.

Voor de mensen die geen idee hebben hoe het er bij zo'n wedstrijd aan toe gaat heb ik een tweetal hele leuke filmpjes van Sportvisserij Nederland. In deze filmpjes geeft Gerwin Gerlach ons een kijkje in de keuken tijdens de finale van de Topcompetitie karpervissen. Deze wedstrijd vind plaats aan het Rutbeek in Enschede.

Heel veel kijkplezier!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.