Online lezing over onderwater geheimen door Mario Gijbels

Nu ben ik persoonlijk iemand die niet veel tijd heeft en al zeker geen hele documentaires zit te kijken op YouTube. Toch heb ik afgelopen weekend een dikke ander half uur aandachtig zitten luisteren en kijken naar een online lezing van Mario Gijbels op het Dreambaits YouTube kanaal. Dus wil ik jullie even attenderen over deze lezing waar hij uitgebreid verteld over een serie testen die hij samen heeft gedaan met Daniël Jawadnya. Wat mij betreft een echte aanrader.

De response van liquids werdt getest met een kurkenballetje met infrarood camera's

Erg interessant en zeker geen promo film

Laten we beginnen dat Mario natuurlijk bekend is van Dreambaits, maar als je denk dat dit een ordinaire promo video is van Dreambaits heb je het mis. In de testen die hij deed samen met Daniël hebben ze echt van alles getest en ook van een hele hoop fabrikanten. Zo worden er ook algemene producten bekeken, maar ook bijvoorbeeld liquids van Solar, Nash & CC Moore. Natuurlijk komen er persoonlijke verhalen voorbij van Mario waar de link met Dreambaits word gemaakt, maar het is zeker geen promo film.

Mooie karpers komen er natuurlijk voorbij :-)

Deel 1: Liquids

De lezing bestaat uit vier verschillende delen die ook gelijk de verschillende testen zijn. In deel 1 bespreken ze de aantrekkingskracht van liquids. Wat mij betreft één van de meest interessante stukken van de lezing waar Mario ook ingaat op dressuur en dergelijke. Zoals ik al vermelde in de inleiding heeft Mario deze testen samen met Daniël gedaan en dit hebben ze heel precies gedaan. Zo begonnen ze met een nulmeting welke een kurkenballetje was. Nu zullen jullie weten dat karpers erg nieuwsgierig kunnen zijn en je deze 'zicht' factor dus ook wilt uitschakelen. Het testen gebeurde dus in het donker en om de reactie goed te kunnen volgen werd er gebruikt van infrarood camera's. In dit hoofdstuk worden ook zaken als dressuur, voedselnijd, pH en voorvoeren besproken.

Ook kleur wordt besproken

Deel 2: Melen

Ook het testen van de melen werd erg zorgvuldig gedaan. Om de melen goed te kunnen testen werden deze in een nylon kous gedaan. Hierdoor konden ze goed de response zien zonder dat de melen gelijk waren opgelost of opgegeten.

Deel 3: Geluid

Dit deel gaat natuurlijk niet over geluid wat wij produceren en onze aanwezigheid aan de waterkant doet verraden, maar over de invloed van diverse bestandsdelen in voer en de draagkracht hiervan onderwater. Wij zeggen wel eens 'zien eten, doet eten' en wil je liever je buurman niet horen kauwen op zijn voedsel, maar in onderwaterwereld is dit natuurlijk anders. Het geluid van etende karpers wordt natuurlijk vooral veroorzaakt door de hardere bestandsdelen in het voer. Dit geluid gedraagt zich per ingrediënt natuurlijk anders onderwater en zal ook soms harder of juist verder gedragen worden. Dit gedeelte is niet zo lang en uitgebreid als de eerste twee hoofdstukken, maar zeker niet minder interessant.

De lezing

Deel 4: Kleuren

Hierboven besprak ik al deel 1 tot en met 3 en je vroeg jezelf al misschien af 'er waren toch vier delen?'. Dit klopt, maar in de lezing verwijst hij grotendeels naar een andere video van hem en om jullie het zoeken te vergemakkelijken hebben we deze dus hier onder gezet. Ook kan je natuurlijk het artikel 'het kleurenspectrum' lezen op onze website waar we hier ook op in gaan. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.