Tussen zwijgen & gillen: Het schubbenwater

Bepakt met voldoende (regen)kleding zijn Tim en ik afgelopen week richting Frankrijk gereden voor een vierdaagse sessie op een afgesloten water. De voorspellingen vooraf waren niet zo best, maar de weermannen van weeronline.nl bleken er gelukkig flink naast te zitten. Met temperaturen rond de twintig graden en vrijwel geen regen was het verblijf dan ook zeer aangenaam en hoogst ongewoon voor half oktober.

Ondanks deze zachte periode heeft moeder natuur toch besloten om de herfst al in te zetten. De oevers van het rustige watertje zijn namelijk omgeven door bomen in prachtige herfstkleuren en het afvallende blad neemt dagelijks meer ruimte in op de paden. Door iedere dag te verkassen en de vissen te zoeken, slaagden we er in om een elftal vissen op de kant te krijgen.

Een mooie schub voor Tim
Het waren opvallend genoeg enkel schubkarpers die we op de foto mochten zetten en met enkele prachtige exemplaren kunnen we spreken van een geslaagde sessie. Gedurende de sessie hebben we de videocamera paraat gehouden en de volgende compilatie gemaakt.

Gillen

In de omgeving van dit water liggen een aantal prachtige mogelijkheden waar ik zeker op een later moment nog naar zal terugkeren. Maar dat is iets voor volgend jaar. Nu wachten de karpers in eigen land weer op me en hopelijk lukt het me dit najaar nog om een mooie vis te vangen als afsluiter van een wisselvallig, maar overwegend positief ervaren visjaar ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.