Vals gehaakt

Een aantal jaren geleden haalde ik aan de waterkant een hengel uit een foudraal. Ik heb de (slechte ) gewoonte om mijn hengels volledig opgetuigd te houden en op dat moment zat de haak van mijn rig vast in de voering. Ik stopte mijn arm in het foudraal en probeerde de haak los te maken. Toen ik plotseling een prik voelde trok ik uit reflex mijn arm terug uit het foudraal en daarmee de haakmaat vier vol in mijn vinger. Op de eerste hulp werd de haak met veel moeite verwijderd. De artsen wisten namelijk niet goed hoe ze met de weerhaak om moesten gaan en dat maakte het niet erg prettig.

Regelmatig zie ik foto´s op het internet voorbij komen van vissers die ook per ongeluk een haak in hun lichaam krijgen. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje en bij het karpervissen is de kans groot dat je (ver) buiten de bewoonde wereld zit als het gebeurt, waardoor een bezoek aan een arts niet altijd snel kan plaatsvinden.

Op YouTube kwam ik recent een aantal filmpjes tegen die een manier laten zien om de haak veilig en snel te verwijderen zonder hulp van een scalpel en verdoving. Het enige dat je nodig hebt is iemand die je kan helpen en een stuk stevig nylon. Had ik dat toen maar geweten!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.