Twee manieren om je marker float te monteren

Bij veel van ons zal het visvirus al weer behoorlijk onrustig worden en je kan deze lastige periode natuurlijk ook goed gebruiken om nieuwe stekken te zoeken. In het geval waar het niet mogelijk is middels een voerboot of prodding stick te doen, ben je aangewezen op het gebruik van een marker float. Vorig jaar legde Ferenc je in een artikel uit hoe je dit kon doen. Dat sommige bezoekers inderdaad stekken aan het zoeken waren bleek wel in onze mailbox, want hierin kwamen enkele vragen binnen met betrekking tot de marker float.

De traditionele montage van je marker floatDe montage die vele van ons wel zullen kennen.

In het artikel van Ferenc liet hij zien hoe je de marker float middels de conventionele manier kan monteren. Nu kan het soms gebeuren dat je braid om het lood slaat en je marker float dus niet naar boven komt. Recentelijk kregen we dus diverse vragen binnen van bezoekers die hier last van hadden. Door je marker float op een andere methode te monteren kan je dit voorkomen. In dit artikel belichten we dus de twee verschillende methodes om je marker float te monteren.

Methode 1

De conventionele manier is zoals de meeste van ons deze monteren denk ik. Eigenlijk is het heel simpel. Je haalt je hoofdlijn door het lood heen. Vervolgens schuif je een shockbead op de lijn en knoop je de hoofdlijn aan je marker float. Als je snel de setup wilt kunnen (de)monteren kan je aan je hoofdlijn een grote lus knopen zodat je deze over de marker float kan heen halen.

Het lood hangt naast je marker

Methode 2

Als je er regelmatig last van hebt dat je lijn rond je lood zit kan je deze methode het best eens proberen. Het idee er achter is net zo simpel als het er uit ziet. Doordat je het lood van je marker float afhoudt is de kans dat het verstrikt raakt een heel stuk kleiner. De montage is ook net al zo simpel als het er uit ziet.

Het enigste wat je nodig hebt is een stukje nylon van circa 25 cm en een extra swivel. Nadat je het lood op je hoofdlijn hebt geschoven en er een shockbead op geplaatst hebt, monteer je een swivel aan de hoofdlijn. Aan de andere kant van de swivel knoop je de nylon en aan het andere einde de marker float. Het stuk nylon kan je naar wens langer of korter maken. Een afstand van circa 15 a 20 cm voldoet meestal prima. Let er wel op dat als je dit stukje nylon gebruikt je de afstand natuurlijk moet optellen bij de diepte die je meet als je hier van te voren al met een andere methode de diepte hebt bepaalt. Het is minimum maar juist die minieme diepte verschillen kunnen juist net een hotspot zijn waar de vist aast en die wil je natuurlijk niet missen.

Mocht je dus net zoals enkele van onze bezoeker last hebben van het feit dat je marker of lood verstrikt raakt probeer dan eens methode twee. Heb je ook een vraag of onderwerp waar je graag eens iets meer over wilt weten? Stuur dan jou vraag naar ons op via deze link.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.