Moedertje natuur heeft deze week verschillende flinke regenbuien voor ons in petto gehad en met de lage luchtdruk zorgt dat voor prima resultaten. Voor de fotografie zijn zonnige dagen vaak wat handiger, tenminste als je je fotoaparatuur graag heel houdt. Deze editie van de 'FF' staat dan ook vol met zonnige foto's en we hebben weer prachtige plaatjes voor je gevonden. Geniet van deze 15 sfeerplaten.
Het is alweer twee weken geleden dat de vorige editie van de Facebook's Finest online stond en vandaag hebben we weer 18 heerlijke 'moody' plaatjes voor je op een rij gezet. Het is voor mij iedere keer weer een feest om deze heerlijke plaatjes uit te zoeken en voor je te sorteren. Ik hoop dat jullie ze ook kunnen waarderen en natuurlijk gaan alle credits naar de fotografen. Heb je zelf een mooie plaat gemaakt? Stuur hem vooral naar ons op!
Vorige week zat ik zelf een weekje in het Franse land en ik kan vast verklappen, het was taai. Er was daarom voldoende tijd om social media goed in de gaten te houden en ik zag weer veel prachtige plaatjes voorbij komen die zeker een vermelding waard zijn in deze leuke rubriek. In deze 57e editie van de Facebook's Finest heb ik een selectie van 23 foto's voor je gemaakt die mij zin geven om te gaan vissen. Enjoy!
De maand juni is weer aangebroken en hier thuis zijn de voorbereidingen voor een week Frankrijk in volle gang. Door deze voorbereidingen en andere verplichtingen komt het er niet van om zelf even te gaan vissen, maar gelukkig is er social media. De afgelopen twee weken zijn er heel veel mooie plaatjes voorbij gekomen op de verschillende platforms. Vrijwel iedereen is weer lekker aan de slag en dat zie je duidelijk terug in de 'trophy shots'...
Er wordt de laatste tijd weer volop gevist en gevangen, dat merken we aan de prachtige foto's die we voorbij zien schuiven op social media. Soms zie je ook trends ontstaan, waarbij opeens diverse vissers hetzelfde type foto maken van natuur of vis. De laatste weken zagen we zo veel close-ups voorbij komen van gevangen vissen, en dat is altijd gaaf om te zien. Een close-up van een rij prachtige schubben of juist één enkele schub in full detail. In deze 55e editie hebben we weer tien prachtige foto's voor je geselecteerd waar je even bij weg kunt dromen. Let er wel op dat je baas je niet betrapt!
Het is vandaag bevrijdingsdag misschien ben je vandaag wel lekker vrij en aan het rondhoppen op een bevrijdingsfestival. Daarom hebben we vandaag wat lichte kost voor je, maar wel iets om even heerlijk van te genieten. We hebben namelijk weer een lekkere selectie van de mooiste 'carpy' plaatjes voor je samengesteld. Geniet er van!
Het paasweekend heeft veel karpervissers naar het water getrokken en inmiddels werken we alweer toe naar een nieuw weekend. Tijd om heerlijk te kunnen vissen dus! Dat er veel gevist (en gevangen) is bleek ook wel uit de foto's die we voorbij zagen komen op social media. In deze 53e editie van de Facebook's Finest hebben we 11 foto's voor je geselecteerd om bij weg te dromen. Veel kijkplezier!
De zon heeft zich de laatste week van haar beste kant laten zien en dat heeft zowel de vissers als de vissen goed gedaan. Op veel wateren stijgt de temperatuur langzaam en worden de vissen actiever. Daarnaast komt ook de natuur rondom de wateren weer volop tot leven en dartelen de lammetjes alweer in de weide. Het voorjaar is een prachtige tijd en daar gaan we de komende weken lekker van genieten. Vandaag hebben we weer acht prachtige foto's geselecteerd die de laatste weken op Facebook zijn verschenen. Sit back and enjoy!
De afgelopen weken heb je misschien wel meerdere malen de uitgebreide jubileumeditie van de Facebook's Finest bekeken. Wat zaten daar een brute platen tussen zeg! In deze 51e editie pakken we de draad weer op en gaan we door met een 'normale' selectie van acht prachtige foto's, waaronder een fantastische ijsvogelfoto van Nils Poldervaart en uiteraard enkele 'carpy' shots. Het decor zal de komende weken snel gaan veranderen, van kale bomen naar ontluikend groen en bloemetjes langs de oevers van het water. Ik kan niet wachten!
Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat we met deze tweewekelijkse rubriek zijn gestart en in de tussentijd zijn honderden prachtige foto's voorbijgekomen. Het mooie aan deze rubriek vind ik zelf dat we hier, op een enkele uitzondering na, alleen sfeerplaatjes met jullie delen en dat geeft zo voor het (vis)weekend wat extra motivatie. In de voorgaande 49 edities zagen we regelmatig dezelfde fotografen voorbij komen en dat is natuurlijk niet voor niets. De één heeft net wat meer fotografie skills dan de ander, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: de passie druipt er van af! In deze jubileumeditie heb ik van alle voorgaande edities 1 foto geselecteerd die ik nogmaals aan jullie wil tonen.
Het weekend komt er weer aan en dus zullen vele van jullie zich opmaken voor een sessie aan het water. Hoewel het deze week behoorlijk regenachtig is, zijn er zeker vangsten te boeken in deze laatste week van februari. De afgelopen twee weken hebben we weer een selectie van gave foto's voor je opgeduikeld, maar het was dit keer al iets moeilijker. Laten we hopen dat het voorjaar snel begint, dan zullen we weer talloze prachtige foto's voorgeschoteld gaan krijgen!
De afgelopen weken stond alles in het teken van Carp Zwolle, maar inmiddels kunnen we echt uit gaan kijken naar het nieuwe visseizoen. Nu is het wachten op de goede weersomstandigheden om weer lekker te gaan struinen en actief de karpers te gaan belagen. Natuurlijk hopen we dat er ook in 2017 weer veel prachtige foto's worden gemaakt, maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan. We beginnen februari met een selectie van acht prachtige foto's en een extra toetje...
De laatste periode zullen er ongetwijfeld veel karpervissers chagrijnig thuis naast moeders de vrouw op de bank hebben gezeten. De meeste wateren liggen nog steeds dicht en alleen de kanalen en rivieren zijn nog bevisbaar. Het heeft in ieder geval voor veel minder fotomateriaal gezorgd op social media, maar met de positieve weerberichten zal daar vermoedelijk snel verandering in gaan komen! Ondanks de schaarste hebben we ook voor deze 47e editie van de Facebook's Finest weer een selectie van prachtige plaatjes voor je kunnen maken. Enjoy!
Koning Winter heeft de afgelopen weken eindelijk iets van zichzelf prijs gegeven. Koude nachten en bevroren wateren vormden de tendens en vissen was niet overal even makkelijk. Natuurlijk werd er wel gevist door vele van jullie en die vriesnachten leveren maar al te vaak strakke fotografie op. We starten deze eerste editie van de Facebook's Finest in 2017 dan ook met een thema. Het thema 'winter'.
Met nog een aantal dagen te gaan tot het nieuwe jaar mogen we stellen dat we op het gebied van fotografie behoorlijk zijn verwend in 2016. Prachtige foto's zijn voorbijgekomen en steeds meer karpervissers concentreren zich naast de visserij ook op de (natuur)fotografie. Een hele fijne ontwikkeling waar we met zijn allen van kunnen meegenieten. In deze laatste editie van 2016 hebben we zoals gewoonlijk 8 gave plaatjes voor je op een rij gezet.