Uitslag winactie De Ronde Bleek

Bij onze stand op Carp Zwolle hebben we je uitleg gegeven over de zelfontspanner. Tevens maakten we natuurlijk wat foto's van onze bezoekers. Deze hebben we op Facebook gezet en als je hierin getagd was maakte je ook nog kans op een midweek vissen op De Ronde Bleek. Vandaag maken we zoals beloofd de winnaar bekend die gratis een midweek mag gaan vertoeven op dit mooie water in Brabant. 

De Ronde Bleek

De wateren van De Ronde Bleek liggen in het Brabantse Sterksel. Op het complex zijn diverse wateren gelegen, ieder ingericht voor een specifieke visserij. Zo is er natuurlijk de karpervijver, maar daarnaast kan je ook gericht achter forel, karper, baars, wiper, graskarper, steur en andere witvis aan. 

De topvis van het water; De Baron

Deze vijver heeft een oppervlakte van ongeveer 2,5 hectare en is ontstaan door de aanleg van viskweekwater, dat niet geheel is afgewerkt. Het water en de omgeving hebben daarmee een grillig en hoog natuurlijk karakter. Het water heeft veel interessante plaatsen voor de karpers, zoals rietkragen, strekdammetjes, eilandjes, paaiplaatsen, flauwe en steile taluds. Het water biedt voldoende uitdaging voor de karpervisser en zal niet direct als makkelijk worden bestempeld. Je kunt er echter wel fantastisch mooie vissen vangen!

Het visbestand van de Ronde Bleek bestaat uit zo’n 160 gezonde en sterke schub-, spiegel- en rijenkarpers van 6 tot 49,6 pond! Er zwemmen maar liefst 20 bekende karpers rond boven de 30 pond en vier boven de 40 pond.  Veel van de spiegelkarpers hebben een prachtig schubbenpatroon en de meeste schubkarpers zijn mooi en sterk gebouwd. De aanwezige karpers zijn vanaf 2009 in verschillende fases geïntroduceerd op het karpermeer. De laatste uitzetting is gedaan in 2013. Toen zijn er 14 karpers overgezet van de kweekvijver naar de karpervijver.

De stekken

Op het Karpermeer van de Ronde Bleek zijn 6 stekken aangelegd. De stekken 2b, 3 en 4 bestaan uit een hardhouten plateau van 4,5 x 2,25 m en trap tot aan de waterlijn. Op het plateau kunnen de rod pods met hengels geplaatst worden (het is ook mogelijk met losse steunen te vissen). Stek 1 en 2a bestaat uit een flauw aflopend talud met daarover heen kunstgras om uitglijden te voorkomen. Op stek 5 zijn verschillende niveaus gemaakt, deze zijn tevens voorzien van kunstgras. Op iedere stek bevindt zich een schepnet, onthaakmat, weegzak en weegpaal met daaraan een afvalbak. (laat je weegzak, onthaakmat en schepnet dus ook thuis!)

Alle stekken zijn voorzien van een handige hut waar je relaxed vanuit kunt vissen

Elke stek is voorzien van een grote vissershut. Deze hut, van 3,6 meter bij 4,25 meter, is de perfecte plek om je visvakantie door te brengen. De achterzijde is voorzien van een raam, de voorzijde van een deur (met magneten, dus tijdens een run gaat de deur bij een lichte duw direct open!). De hut is ruim 3 meter hoog en heeft een ruim afdak. De vloer is egaal gemaakt en voorzien van een laag kunstgras. Hier kun je perfect onder zitten als het regent. De voorzijde van de hut kan voor de helft open gemaakt worden. Dit zorgt voor extra verkoeling in de zomermaanden. De vissershutten zijn omringd door bomen en er zal klimop geplant worden. De hutten vallen zo amper op en de klimop/bomen zorgen voor verkoeling. Er is nog steeds ruimte om je eigen paraplu of iets dergelijks op te zetten. Elke stek heeft een grote variëteit aan vismogelijkheden. De stekken worden afgebakend met een oranje paal die aan de overkant geplaatst is. Iedere stek biedt een grote mate van rust en privacy. Kortom de ideale karper locatie, ook voor familie die niet vist!

Met de handige diepte- en bodemkaarten leer je snel het water kennen

Live onderwatercamera

In maart zullen de beheerders op stek 2 een permanente onderwatercamera plaatsen. Er zal een scherm bij de faciliteiten geplaatst worden, waarop te zien is wat er onder water gebeurt! Dus als je eens wilt weten wat er allemaal onderwater gebeurt kan je nu zonder zelf moeilijk te doen, ook terecht op De Ronde Bleek.

And the winner is.....

Bas van Loon was één van de mensen die langskwam op onze stand en zich liet vastleggen op de spreekwoordelijke gevoelige plaat. Bas mag zijn hengels gaan uitgooien op De Ronde Bleek op een midweek naar keuze. We wensen je natuurlijk alvast veel succes en hopelijk zien we je glunderen met één van de vele mooie vissen die De Ronde Bleek rijk is. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.