Win een midweek vissen op de Ronde Bleek!

Vandaag hebben we een mooie actie voor jullie in petto. In samenwerking met De Ronde Bleek geven we namelijk een midweek vissen voor 1 persoon weg! Deze prijs heeft een waarde van 185 euro. Verderop in dit artikel lees je wat je moet doen om kans te maken op deze prijs, maar eerst zullen we je iets meer vertellen over dit water en haar prachtige bewoners.

De wateren van De Ronde Bleek liggen in het Brabantse Sterksel. Op het complex zijn diverse wateren gelegen, ieder ingericht voor een specifieke visserij. Zo is er natuurlijk de karpervijver, maar daarnaast kan je ook gericht achter forel, karper, baars, wiper, graskarper, steur en andere witvis aan. We richten ons hierbij even puur op de karpervijver, want daar draait het voor ons natuurlijk om!

Op het water van De Ronde Bleek zwemmen prachtige vissen!
Op het water van De Ronde Bleek zwemmen prachtige vissen!

Deze vijver heeft een oppervlakte van ongeveer 2,5 hectare en is ontstaan door de aanleg van viskweekwater, dat niet geheel is afgewerkt. Het water en de omgeving hebben daarmee een grillig en hoog natuurlijk karakter. Het water heeft veel interessante plaatsen voor de karpers, zoals rietkragen, strekdammetjes, eilandjes, paaiplaatsen, flauwe en steile taluds. Het water biedt voldoende uitdaging voor de karpervisser en zal niet direct als makkelijk worden bestempeld. Je kunt er echter wel fantastisch mooie vissen vangen!

Het visbestand van de Ronde Bleek bestaat uit zo’n 160 gezonde en sterke schub-, spiegel- en rijenkarpers van 6 tot 49,6 pond! Er zwemmen maar liefst 20 bekende karpers rond boven de 30 pond en vier boven de 40 pond.  Veel van de spiegelkarpers hebben een prachtig schubbenpatroon en de meeste schubkarpers zijn mooi en sterk gebouwd. De aanwezige karpers zijn vanaf 2009 in verschillende fases geïntroduceerd op het karpermeer. De laatste uitzetting is gedaan in 2013. Toen zijn er 14 karpers overgezet van de kweekvijver naar de karpervijver.

De topvis van het water; De Baron
De topvis van het water; De Baron

Doordat het bestand zeer zorgvuldig is uitgekozen en uitgezet is er bekend wat er zwemt. Ongeveer 35% van het bestand bestaat uit ‘Valkenswaard’ spiegels, ca. 40% uit ‘Villedon’ spiegels, 5% uit Hongaarse spiegels en ca. 20% schubkarper. Daarnaast zwemmen er ook 7 graskarpers, waarvan de grootste ruim boven de meter is en meer dan 15kg weegt. Alle vissen zijn afkomstig van vertrouwde leveranciers en herkomst. De vissen zijn opgekweekt op het terrein van de Ronde Bleek.

Ook met de faciliteiten zit het wel snor langs het water. Direct aan het meer is een ruimte met douche, toilet, urinoirs, een wasbak, magnetron, koelkast en diepvries. Op enkele minuten lopen van het meer bevindt zich een kantine (met extra toilet). Hier kan ook dringen, soep en een kleine versnapering worden gekocht.

Alle stekken zijn voorzien van een handige hut waar je relaxed vanuit kunt vissen
Alle stekken zijn voorzien van een handige hut waar je relaxed vanuit kunt vissen

Het is ook mogelijk om een appartement te huren. Deze ligt naast de kantine op enkele minuten lopen van het meer. Het volledig ingericht appartement biedt plaats voor 4 personen en is voorzien van een woonkamer, keuken (incl. potten en pannen), douche, toilet en 2 slaapkamers met ieder 2 éénpersoonsbedden. De aankomsttijd is 12.00 uur en vertrektijd is 10.00 uur.

De stekken

Op het Karpermeer van de Ronde Bleek zijn 6 stekken aangelegd. De stekken 2b, 3 en 4 bestaan uit een hardhouten plateau van 4,5 x 2,25 m en trap tot aan de waterlijn. Op het plateau kunnen de rod pods met hengels geplaatst worden (het is ook mogelijk met losse steunen te vissen). Stek 1 en 2a bestaat uit een flauw aflopend talud met daarover heen kunstgras om uitglijden te voorkomen. Op stek 5 zijn verschillende niveaus gemaakt, deze zijn tevens voorzien van kunstgras. Op iedere stek bevindt zich een schepnet, onthaakmat, weegzak en weegpaal met daaraan een afvalbak. (laat je weegzak, onthaakmat en schepnet dus ook thuis!)

Een weegpaal, net, onthaakmat en weighsling zijn per stek aanwezig. Laat je eigen attributen thuis!
Een weegpaal, net, onthaakmat en weighsling zijn per stek aanwezig. Laat je eigen attributen thuis!

Elke stek is voorzien van een grote vissershut. Deze hut, van 3,6 meter bij 4,25 meter, is de perfecte plek om je visvakantie door te brengen. De achterzijde is voorzien van een raam, de voorzijde van een deur (met magneten, dus tijdens een run gaat de deur bij een lichte duw direct open!). De hut is ruim 3 meter hoog en heeft een ruim afdak. De vloer is egaal gemaakt en voorzien van een laag kunstgras. Hier kun je perfect onder zitten als het regent. De voorzijde van de hut kan voor de helft open gemaakt worden. Dit zorgt voor extra verkoeling in de zomermaanden. De vissershutten zijn omringd door bomen en er zal klimop geplant worden. De hutten vallen zo amper op en de klimop/bomen zorgen voor verkoeling. Er is nog steeds ruimte om je eigen paraplu of iets dergelijks op te zetten. Elke stek heeft een grote variëteit aan vismogelijkheden. De stekken worden afgebakend met een oranje paal die aan de overkant geplaatst is. Iedere stek biedt een grote mate van rust en privacy. Kortom de ideale karper locatie, ook voor familie die niet vist!

Met de handige diepte- en bodemkaarten leer je snel het water kennen
Met de handige diepte- en bodemkaarten leer je snel het water kennen

En dan nu… de prijs!

We hebben het natuurlijk al verklapt. Je kunt een gave midweek vissen winnen voor 1 persoon aan de Ronde Bleek. Deze prijs vertegenwoordigt een waarde van 185 euro en bied je kans om dit prachtige water te bevissen. Wie weet vang jij wel één van de prachtige vissen die er zwemt!

Het enige dat je moet doen om deze prijs in de wacht te slepen is meedoen aan onze Facebookactie. Ja, Facebook is hierbij noodzakelijk. Klik op de onderstaande afbeelding, LIKE de foto en vervolgens de fanpagina’s van CarpFeeling en De Ronde Bleek. Heb je aan alle voorwaarden voldaan, dan maak je kans op deze vette prijs. Op zaterdag 7 januari maken we de winnaar bekend!

Like & WIN

Meer lezen over de wateren en vissen van De Ronde Bleek? Surf dan naar de website: www.derondebleek.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.