Winnaar VBK Boek 'Zilver'

Vorige week was de jaarlijkse VBK-meeting en lanceerde ze het 25-jarig jubileumboek ‘Zilver’. Het is een speciaal boek waarin de historie van de Belgische karpervisserij meer dan ooit naar voren komt. In feite is Zilver een verhalenbundel, samengesteld door de voorzitter Mark Hoedemakers en geschreven door vele fanatieke karpervissers uit België en Nederland (en zelfs Engelstalige bijdrage van Steve Briggs). Vorige week kon je de review lezen van Frank en meedoen aan de prijsvraag. 

Voordat we winnaar bekend maken bekijken we kort nog even het boek. Als je de volledige review wilt lezen klik dan hier.

De 344 pagina’s zijn gevuld met maar liefst 25 verschillende hoofdstukken, geschreven door evenveel illustere namen uit de ‘scene’. Ieder hoofdstuk heeft één bijzondere karper als onderwerp, maar binnen de verhalen is ook aandacht voor de overige bewoners en bijzonderheden van de wateren. En nog mooier: de aanloop naar de vangsten geniet in de verhalen meer aandacht dan de daadwerkelijke vangst.

Een uitsnede uit het hoofdstuk De Covervis

Zilver is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

INLEIDING door Mark Hoedemakers
1. BENELUXRECORD JOS MOORS door Theo Pustjens en Mark Hoedemakers
2. BENELUXRECORD BRAM GROOTHUIS door Bram Groothuis
3. BOLOOG door Eddy Sterckx
4. BIG SCALE door Patrick Bauwens en Alijn Danau
5. DE GROOTE door Ronny De Groote
6. TWEEKLEUR UIT HET LAND VAN GHOW door Erwin ‘Darwin’ Lecluyze
7. SKUP door Yves Ghijsels
8. DE KNIK door Kris Van Looy
9. DE COVERVIS door Stef Michiels
10. BIG MAMA door Gio Vanhooren
11. DE LEDER VAN HOFSTADE door John van Eck
12. PRINS LAURENT door David Wouters
13. DE LEDERSPIEGEL VAN KK 8/9 door Sven Tops
14. DE EBUROON door Mario Gijbels
14 bis. HET ZONDAGSKIND door Patrick Stultjens
15. DE MOHIKAAN door Brecht Gielen
16. KAPITEIN EÉNOOG door Niko Vervaet
17. THE QUEEN OF ANTWERP door Dennis Hellings
18. SPOT door Chris De Clercq
19. THE REAL THING door Günther ‘Poeli’ Poelmans
20. DE NOMAAD door Jeroen Kenis
21. PLAY door Mark Pansar
22. ZEUS door Steve Briggs
23. BIG ONE door Geert Ooms
24. BIZON door Mark Hoedemakers
25. IGNOTUS door Mattijs Celie

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een vangstoverzicht van de specifieke vis, voor zover bekend uiteraard. Een leuk detail waaruit de ontwikkeling van de specifieke vis kan worden gevolgd.

Ook de vangsthistorie van de specifieke vis wordt toegelicht
Ook de vangsthistorie van de specifieke vis wordt toegelicht

 

Zilver is vanaf maandag 11 december 2017 verkrijgbaar in de webshop van het VBK en zal ook worden verkocht op Carp Zwolle. De verkoopprijs is vastgesteld op 40 euro. Er is slechts een oplage van 1000 stuks , dus als je er eentje wilt hebben raden we je aan er snel bij te zijn.

www.vbk.be

Winnaar

 

Het antwoord was natuurlijk niet zo lastig te raden, aangezien deze ook in de review werd vermeld. Volgens mij was dit de eerste keer tijdens een prijsvraag dat we geen enkele foutieve inzending hadden. Het antwoord was natuurlijk 344 pagina's. De gelukkige winnaar van dit mooie boek is geworden: Gidon van Son. Van harte gefeliciteerd Gidon! We zullen contact met je opnemen zodat we het boek naar je op kunnen laten sturen.

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.