"Work hard, play hard" is een uitspraak die je regelmatig hoort en in dit geval geldt dat ook voor de CarpFeeling crew. Het afgelopen jaar hebben we jullie, met dank aan onze (gast)schrijvers, veel gave content kunnen voorschotelen en daar zijn we enorm trots op. Je zult ongetwijfeld ook begrijpen dat het onderhouden van een grote website als CarpFeeling veel tijd kost en daarom pakken we jaarlijks een rustmomentje in de zomervakantie. Met de huidige temperaturen kan je gerust spreken van een tropenrooster!
Onderwaterbeelden van azende karpers zijn enorm leerzaam en bovenal spannend om naar te kijken, zeker wanneer je continu live kunt meekijken op een voerstek! In de zomer van 2010 gingen we bij CarpFeeling voor het eerst live en dat was uniek in ons karperwereldje. Geen fragmenten van een DVD waar flink in was geknipt, maar gewoon pure en echte beelden van karpers in hun natuurlijke omgeving. Vele bezoekers stemden dagelijks af op de camera en in de chatroom werd volop gediscussieerd over het vertoonde gedrag en de manier waarop de stek bevist zou moeten worden. In de jaren die volgden hebben we diverse gave projecten uitgevoerd, maar sinds het najaar van 2013 staat de CarpCam uit. Tot aankomende zaterdag!
De zomervakantie is inmiddels ook aangebroken in de regio midden en vele van ons zullen de navigatie instellen naar het zuiden om de zon op te gaan zoeken. Vooralsnog is dit niet echt nodig want de zomer in Nederland is bijzonder goed te noemen. Als je tijdens je vakantie (of gewoon thuis) op de hoogte wilt blijven van het laatste productnieuws zit je bij ons natuurlijk goed. Zo hebben we een uitbreiding van de Ball Maker van Advance gespot, maar ook een nieuwe loodvrije range aan werpgewichten uit Tsjechië. Naast deze producten hebben we ook nieuws van Monkey Climber, CC Moore, LCA, ECU, JAG, The Carp Specialist en Smart Indicators.
Er is mijns inziens niets fijner dan ’s ochtends voor dag en dauw wakker worden van fluitende vogels. Bij het openen van de ogen zie je een fijne sliert mist over het water wegrollen en ruik je de ochtendstond. Het moment om je eens lekker uit te rekken en de percolator op het vuur te zetten. Het eerste bakkie in de ochtend is de beste van de dag. Koffiezetten aan de waterkant is anno 2018 steeds makkelijker geworden met alle outdoor producten die de laatste jaren zijn ontwikkeld. Echter heb je in de meeste gevallen nog wel een brander nodig en daar gaat dit speciale kennisdocument over. In dit artikel vertel ik je alle ins en outs omtrent de brander. Welke soorten zijn er, waar moet je op letten bij aanschaf en hoe werken ze nu precies. Lees dit alles en meer in onderstaand relaas. 
De meeste van jullie zullen het wel weten, ik word vader. Als alles goed mag gaan, zal onze kleine spruit rond het begin van augustus geboren worden en zal voor mij en mijn vrouw Diane het leven er anders gaan uitzien. We kijken er erg naar uit! Ondanks dat hobby’s als het vissen op een zeer laag pitje komen te staan, krijgen we er iets heel bijzonders voor terug. Hobby’s zijn slechts hobby’s en komen wel weer terug op een dag. Karpers blijven hun rondjes zwemmen en mijn haakjes zullen, ondanks dat de fabrikanten graag anders beweren, ook dan wel weer prikken.
Heeft de maan echt invloed op de belangrijke vangsten? Is de ‘big fish moon’ een mythe of realiteit? In dit artikel vertelt John Bartley over zijn zicht op deze zaken, na ruim tien jaar gericht vissen op grote karpers met gebruikmaking van de maanfases. Je zou zo maar eens van gedachten kunnen veranderen…
Tom Lenters maakt veel gebruik van een rubberboot in zijn visserij en was lang op zoek naar een kleine en compactere boot voor de kleinere en middelgrote wateren. Op Carp Zwolle 2018 vond hij zo'n boot op de stand van Raptor en hij koos voor de Fast Air 170, een bootje met airdeck en zonder spiegel. Inmiddels heeft hij de boot enkele maanden in gebruik en in deze (video)review deelt hij zijn bevindingen met je.
De MK1 Compacts van Edwards Custom Upgrades zijn vanaf de introductie al een begrip geworden. De combinatie van een oldskool uiterlijk en de nieuwste technologie, zorgt ervoor dat de harten van veel tackle tarts iets harder gaat kloppen bij het zien van deze piepers. Iets wat inherent is aan de tackle tart scene is het customizen van je tackle. Niet lang na de introductie van deze piepers, kwamen er al diverse accessoires uit als E.C.U. Alarm Covers, isotopes, langere snag ears en een receiver bag.
Vraag een willekeurige karpervisser naar zijn favoriete vorm van karpervisserij en je krijgt vaak het antwoord ‘met de pen’ of ‘aan de oppervlakte’. Hier ben ik het doorgaans helemaal mee eens, want de visserij aan de oppervlakte vind ik prachtig en zelfs ook effectief. Recent maakte ik echter een bizarre sessie mee tijdens het vissen met vast lood en een rig op de bodem. Een sessie waar ik nog steeds een enorme glimlach van krijg als ik eraan terugdenk en daarom wil ik jullie er iets over vertellen.
Door alle drukte thuis is deze CF News Flash iets later uitgekomen dan dat je misschien verwacht had. Met de laptop op schoot trappen de Belgen af voor hun achtste finale en hoop ik van harte dat onze zuiderburen inmiddels een flink feestje achter de rug hebben. In deze editie van de CF News Flash onder andere nieuws van Misty Mornings, Monkey Climber, PB Products, M2 Bait and Tackle, RS Tackle en Thermacell.
De dag begint vroeg, eerst voeren, terug naar huis om de oudste voor te bereiden voor school. Half 9 is uur U en ik heb 2 uur de tijd om mijn voorgevoerde stekje af te vissen. Voorbereiding is dan essentieel om het maximale uit je sessie te halen. Zorgen dat je rigs scherp zijn, beazen, PVA”tje eraan, the works. Licht bepakt met enkel het hoogstnodige en natuurlijk een thermoskan met thee, want de inwendige mens heeft ook aandacht nodig.  
Vissers worden vaak gezien als individuen die gekleed gaan in hun camouflage outfit gecombineerd met rubber laarzen en bijpassend vissershoedje. Karpr Clothing zorgt er met hun stijlvolle kleding voor dat al deze vooroordelen de prullenbak in kunnen. Zoals Thomas Eilander, het brein achter Karpr het zelf omschrijft; Karpr Clothing kun je beter omschrijven als urban kleding met een carpy touch in plaats van carpy kleding met een urban touch. Hij noemt het ook wel ‘Carp Inspired Streetwear’.
Waar we jarenlang onze pop-ups direct op een hair monteerden of hem met baitfloss aan onze pop-up rig bonden, werd het bevestigen van een pop-up een heel stuk makkelijker toen de baitscrews ten tonele verschenen. De innovatie van de baitscrew kunnen we toekennen aan Solar tackle en Rig Marole. Waar Solar Tackle met hun Spiker Hairpins een voorzetje gaf, introduceerde Rig Marole het ideale product. In deze 5x gaan we alle opties van vandaag de dag bekijken en is direct de innovatie van dit stukje endtackle inzichtelijk.
Teken, wie kent ze niet? Het worden er ieder jaar meer. Voor tien jaar geleden had ik er nog nooit één gezien. Als kind en puber speelden we altijd buiten, viste ik vrijwel elke dag dat ik kon, maar nog nooit zag ik ooit een teek. Ik zelf kwam pas met teken in aanraking toen ik achter de parel van Twente aan zat. Dat water ligt midden tussen de weilanden met paarden, schapen en koeien. Maar daar was het dan ook direct raak. Als je daar door het hoge gras liep, zag je ze over je schoenen lopen, brrr. 
De rigmakers onder ons zullen ongetwijfeld weleens hebben gevloekt toen zij het hete fluorocarbon of gesmolten braid op hun vingers kregen tijdens het ‘blobben’ van hun rigs. Wil je er namelijk zeker van zijn dat alle knopen in je rigje extra gezekerd zijn, dan dienen we de aansteker te gebruiken om een verdikking aan het einde van het onderlijnstuk te creëren waardoor je onderlijn niet zo snel meer uit de knoop kan schieten. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van het blobben, laat ik je de beste tools hiervoor zien en nog veel meer!