Voor langere sessies heeft Tom graag wat extra ruimte. Na een zoektocht op Carp Zwolle kwam hij uit op de RCG Alpha 2 Man tent van Raptor. Een zeer ruime 2 persoonstent die zelfs nog groter wordt door het gebruik van de winterskin. Tijdens een lange sessie in het voorjaar kwam het weer van alle jaargetijden voorbij en kon Tom deze tent dus eens goed testen. 
In het zuiden nemen de kinderen de aftrap voor de lange zomervakantie deze week, het midden en het noorden van het land volgen in de weken hierna ook snel. Helaas zijn wij als volwassenen niet zo rijk met onze vakantiedagen, maar de meeste van ons plannen de vakantie allemaal rondom deze tijd. Wat dus betekend dat we meer tijd hebben om aan de waterkant door te brengen, natuurlijk ook het lezen van de News Flash en dus een reden om je vakantiegeld uit te geven aan nieuwe producten. Er zijn weer zat nieuwe producten voorbij gekomen de laatste tijd en hebben we in deze editie weer nieuws van RidgeMonkey, JAG Products, Fox en Gardner Tackle en nog veel meer. Bekijk ze allemaal in deze gloednieuwe versie van de News Flash.
In het zuiden nemen de kinderen de aftrap voor de lange zomervakantie deze week, het midden en het noorden van het land volgen in de weken hierna ook snel. Helaas zijn wij als volwassenen niet zo rijk met onze vakantiedagen, maar de meeste van ons plannen de vakantie allemaal rondom deze tijd. Wat dus betekend dat we meer tijd hebben om aan de waterkant door te brengen, natuurlijk ook het lezen van de News Flash en dus een reden om je vakantiegeld uit te geven aan nieuwe producten. Er zijn weer zat nieuwe producten voorbij gekomen de laatste tijd en hebben we in deze editie weer nieuws van RidgeMonkey, JAG Products, Fox en Gardner Tackle en nog veel meer. Bekijk ze allemaal in deze gloednieuwe versie van de News Flash.
Zoals ik al in mijn vorige review aangaf, Poseidon Anglesport heeft een leuke site met vooral slimme karpervis artikelen. In mijn vorige review showde ik de SHR bobbins en deze keer laat ik jullie wat mooie en handige end-tackle materialen uit de Poseidon range zien. Zo bekijken we de Fluoro carbon leaders, Multi lood systeem, Lood Clip Systeem, toplood en het multi top lood systeem. De meeste zijn zoals je wel kan verwachten net iets anders dan je zal verwachten.
Bij het EK Damesvoetbal hangt op het moment een beetje dezelfde sfeer als bij onze lieve vissende vrouwen als we alle discussies naast elkaar zouden zetten maar ondanks alles wil ik toch even zeggen dat ze het best wel goed doen op het veld. Nou ja, als ze na de winst van het WK de keuken maar weer terug in gaan toch? Voor deze laatste zaterdag van juni staat er weer een nieuwe News Flash met coole producten voor je klaar. Veel leesplezier!
Lange en zwoele avonden, korte nachten, hitte, muggen, actieve en hongerige vissen, overvolle waterkanten, extreme wiergroei, natuurlijk voedsel en andere vissers. Het zijn zomaar enkele positieve en negatieve onderdelen van de zomervisserij, een seizoen waarin de karpers volop vangbaar zijn, maar waarin je lang niet altijd optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden. De zomer past echter uitstekend bij mijn favoriete visserij: freestylen.
Carli Driessen ken je wellicht al van zijn eerdere columns over zijn visie op aas. Daarnaast zal hij regelmatig zijn hersenspinsels, ervaringen en bevindingen gaan delen in een nieuwe column reeks. Deze zal herkenbaar zijn onder de titel 'Food for thoughts'. In het eerste deel van een reeks nieuwe columns beschrijft Carli Driessen een eerste sessie op de Lot en een verandering van zijn visserij. Veel leesplezier!
Een relatief nieuw merk, wat ook enorm hard groeit, is Raptor Boats en het bijbehorende RCG (of te wel Raptor Carp Gear). Recentelijk hebben ze ook een showroom geopend in Breda waar alle producten uitgestald staan. Tom Lenters ging een kijkje nemen en sprak met Bram en Ellen.  
Hey een oproep van het Cipro team op Facebook. Ze gaan met een paar teamleden en een aantal klanten naar een betaalwater van The Carp Specialist genaamd Iktus Ruffaud in Frankrijk. Er is een annulering van een koppel, dus er is een plek vrij gekomen. Normaal ben ik niet zo van de btw, maar dit affiche van Cipro doet me over de streep trekken. De stek die vrij is gekomen, staat helemaal los van alle andere stekken en ik zou dus van niemand last hebben. Bovendien heeft deze dubbel stek twee keer een Raptor platform die aan elkaar gekoppeld zijn. Daar ben ik ook wel eens benieuwd naar. 
Met weeral de zesde maand van het jaar die zijn intrede doet zijn alle seizoensgebonden verboden weer van de baan. In Nederland kennen wij die eigenlijk alleen nog voor het roofvissen, maar in België zijn er diverse wateren waar dit ook geldt voor andere vormen van visserij waaronder de onze. Maar aangezien het dus weer juni is mogen we ook weer van harte lust op deze wateren gaan vissen. Alvast veel succes voor komend seizoen iedereen.
In het donker je hoofdlamp weer eens zoeken en dan vervolgens ook nog eens de aan/uit knop zoeken is iets wat de meeste van ons wel bekend voorkomt denk ik. Met dit idee in het achterhoofd heeft Saber vorig jaar hun Sensorbeam Head Torch gelanceerd. Deze hoofdlamp zet je aan door een zwaai met je arm/hand voor de hoofdlamp te geven. Inmiddels heb ik deze hoofdlamp een half jaartje in gebruik en dus tijd om mijn bevindingen te delen met jullie.
Het Duitse Poseidon heeft onlangs de SHR Bobbins gelanceerd. Deze bobbins hebben een uniek release mechanisme zodat de bobbin van de lijn los komt zodra de ketting op spanning staat. Dit gebeurd zodra je de hengel optilt of als je gebruik maakt van de speciale Trigger Adjuster. Tom heeft deze nieuwe bobbins voor je aan de tand gevoeld. 
Na een te rustige nacht wordt je wakker, de eerste stralen van de ochtendzon vallen op je bivvy en de laaghangende mist hangt over het stille water. Wat een uitzicht…….toch jammer dat het op dit moment regelmatig misgaat om het perfecte plaatje te schieten. In de afgelopen jaren zijn er al enkele artikelen over fotografie geschreven op onze website en dit tweedelig artikel is een bundeling van de geschreven artikelen maar dan in handige 'dummie' taal!
Afgelopen weekend was het heerlijk visweer, althans aan de westelijke kant van ons kikkerlandje. Door dit heerlijke weer is de News Flash dan ook iets later dan gepland, want met een heerlijk zonnetje moest er natuurlijk gevist worden. Dit zonnetje zorgt er natuurlijk ook voor dat het water met een rap tempo opwarmt en tijdens mijn sessie van afgelopen weekend liep het hom al uit de mannetjes en het jaarlijkse paai ritueel staat dus ook hier voor de deur. Hopelijk valt dit net tussen de afgelopen en volgende sessies in, fingers crossed dus. In deze derde editie van de News Flash van Mei kijken we onder andere naar de nieuwe producten van RCG, Nash, Trakker, RidgeMonkey en CorusTackle
Waar de één stalkend met zo weinig mogelijk materiaal achter de karpers aan gaat wilt de andere juist van zoveel mogelijk luxe voorzien zijn. Tegenwoordig kan je het niet zo gek bedenken of is het inmiddels wel verkrijgbaar. In deze tweedelige serie over luxe aan de waterkant bespreekt Patricia diverse producten die jou verblijf aan de waterkant wel heel comfortabel maken. In deel 2 kijken we naar het opladen van onze elektrische apparaten, drones, de visvakanties en de persoonlijke taferelen.