Als je net als ik al dik 30 jaar op karper vist, heb je vast ook wel eens iets doms gedaan of mee gemaakt. Ik kwam tot dit artikel toen ik door mijn foto’s scrolde. Daar zag ik een foto met een blooper herinnering. En dat deed me denken aan nog zo’n soort gelijke gebeurtenis. En nog één en nog een…
De niche van carpy lifestyle producten wordt met de jaren groter. Het aantal gave merken met dito producten stijgt met de dag. Ook in deze editie hebben we weer ons best gedaan om 10 nieuwe producten te tonen die je niet mag missen met deze keer een focus op drie Duitse merken. In deze editie producten van Mooch Clothing, American Carp Society, Bait Fabrik, VBK, Monkey Climber Magazine, Camelbak, My-Baits, F.R. Custom Reels, Forgotten Flavours en Urban Carp Collective. Laten we beginnen!
Soms heb je van die momenten dat alles te gelijk lijkt te komen. Zo ook nu in mijn geval vandaar dat het dus iets langer is geleden dan dat ik eigenlijk de CF News Flash had willen maken. Er moest in eens hals over kop een nieuwe auto komen. Deze moest gelijk, naar de wensen van Patricia, iets meer auto zijn de Zafira die ik had. Met als gevolg een kar voor de visspullen, wat dus een tuinhuis betekend voor de fietsen en het verplaatsen van de vijver. Anyway genoeg gereuteld over mijn privé perikelen en op naar de laatste nieuwtjes, want ondanks de Corona crisis en ook de sluiting van diverse (vooral Engelse) bedrijven zijn er genoeg nieuwtjes te melden.
De wereld van carpy rubberboten is de laatste decennia gefloreerd. Waar vroeger diehard karpersvissers de Franse bassins onveilig maakte op hun gekleurde Zodiacs, zo kwamen er door de jaren heen steeds meer carpy merken op de markt als Vortex, Kolibri, Zeepster en Raptor Carp Boats. Daarnaast gingen steeds meer andere merken ook boten verkopen als Fox International, Proline en JRC. Er kwam zo gezegd keuze! Vandaag neem ik je mee in mijn relaas over een bijzonder Italiaans botenmerk genaamd SNAG. Een non nonsens fabrikant die gedragen wordt door grote namen als Nomad by Fate. In hun kleine range zijn namelijk enkele highlites te belichten die je ongetwijfeld nog niet kende!
De karpervissers van toen verstopten zich in legerkledij langs de wateren. Het was het beste wat je toen kon vinden. Oersterk, degelijk, soms waterdicht en gecamoufleerd. Sindsdien is er veel veranderd en anno 2020 is het aantal hippe urban merken niet meer op een hand te tellen. Ook deze editie hebben we weer kleding en gadgets om van te watertanden van merken als Heritage Ltd Edition, Victorinox, Alliance Pêche, Walter Wallet, Misty Mornings, Carpology, Carpzilla, Hobo Armour, Oldskull, SubSurface Journal en The Squirrels Nuts. Veel leesplezier gewenst! 
Dat Arno graag in de winter gaat vissen konden jullie al lezen in deel 1 van 'Herfstvissen in de winter'. Zijn geplande vakantie in januari resulteerde al in een paar leuke verrassingen en de rest van de vakantie werd en natuurlijk ook nog gevist. Lees deel 2 van Arno hoe dit verliep en hoe een simpele 'kop of munt' hem geluk bracht. 
Als actieve karpervisser heb je vast al eens gehoord over de Vereniging van Belgische karpervissers vzw (VBK). Deze actieve club karpervissers is er alles aangelegen om de toekomst van de karpervisserij (en natuurlijk  de karper). In dit artikel vertelt Ruud Schoefs over de vereniging en hun activiteiten. Join the movement!
Elk jaar weer komen er legio gave hangers en swingers op de markt die net even anders zijn dan wat we gewend zijn. In deze gloednieuwe derde editie neem ik je weer mee in de wonderlijke wereld van de tarty hangers, swingers en springers en behandel ik de laatste noviteiten met je. In deze editie behandel ik onder andere indicators van JAG Products, F.R. Custom Reels, RS Tackle, Egyedi Kapásjelzõk, T.art Products en Custom Tackle LTD. 
Een gouden regel om meer vis te vangen is ‘vissen waar de vis zit’. En dat geldt in de wintermaanden natuurlijk al helemaal, want dan zwemmen ze een stuk minder ver en blijven ze vaak gezamenlijk in hun holding hangen. Recent beleefde ik samen met Jesse een bijzondere sessie waar dit gegeven weer eens keihard bevestigd werd.
In 1988 leerde ik Robert Schneider kennen. Nou ja, niet persoonlijk maar wel zijn prachtige tekeningen die eigenlijk meer op schilderijen lijken. Ze staan in het boek van Rini Groothuis. Toen ik 15 was had ik een baantje in het weekend bij een wasserij en van mijn allereerste loon kocht ik destijds zijn boek “Op jacht naar grote karper“. Dit was mijn eerste kennismaking met deze kunstenaar.
Stalken is een tactiek die de meeste vooral zullen associëren met de maanden dat onze gevinde vrienden actief zijn, maar ook in de winter kan dit een heel erg effectieve methode zijn. Bas van Geffen gebruikt deze methode dan ook in de winter. Hij combineert deze met een bepaalde voerstrategie zodat ze juist bij de obstakels wegblijven. Lees dit artikel om te leren hoe Bas deze techniek gebruikt. 
Anno 2020 omvat onze hobby velen niches en dito merken om uit te dragen wie jij als visser bent. In deze gloednieuwe editie van Carpscene Lifestyle behandelen we weer tien nieuwe producten die je gezien moet hebben. In deze editie staan we stil bij onder andere Misty Mornings, Fortis Eyewear, The Squirrels Nuts, CarpFeeling Official, Quarry Clothing Co., Yateley Angling, Iron-Fish, Chunk On Magazine, Imperial Baits, Wofte Clothing en The James Brand. Veel leesplezier gewenst! 
Zoals jullie weten is Tim in 2018 vader geworden en dit betekend vooral in het begin meestal niet at te veel vistijd. Zijn blog 'De paden' kreeg dan ook geen verder edities meer tot nu! In deze episode blikt hij terug op het tweede deel van 2018 en 2019. In deze periode werd er met mondjesmaat gevist, maar valt er natuurlijk wel genoeg te vertellen.
Inmiddels hebben we al allerlei genaamde stormen overleefd en de laatste dagen komt het met bakken uit de lucht. Misschien trekt het nu nog niet helemaal om je sessie te plannen of juist wel. Ondanks het weerbeeld en de vele beurzen hebben we genoeg interessante nieuwtjes voor je kunnen vinden en voor je op een rijtje gezet. In deze tweede editie van de News Flash Februari hebben we onder meer aandacht voor de vele nieuwe producten van Wychwood Carp en Raptor Boats en gave gadgets van o.a. Spomb en Korum. Veel leesplezier gewenst!
Sinds vorig jaar noemen we de stormen in Nederland bij naam als het KNMI een code oranje of rood uitgeeft. Zo raasde dan ook het tweede weekend van februari onze eerste storm genaamd Ciara voorbij. Nadat we de storm Ciara overleefd hadden konden we ons weer al opmaken voor de storm genaamd Dennis. Als we zo het nieuws mogen geloven is storm Ellen inmiddels in aantocht. Karpervissen en deze genaamde stormen gaan dan ook zeker samen en hebben we alles even op een rijtje gezet.