In de afgelopen week hadden we aan traditie geen gebrek, de troonrede, de hoedjes, de rijtoer, het koffertje……...en de glazen koets. Tja, de gouden koets staat tenslotte tot 2021 in restauratie! Ondanks alles is het natuurlijk ook weer tijd voor de derde editie van de News Flash van september. We kijken in deze editie naar de nieuwe producten van o.a. Delkim, Total Fishing Gear,Rebelcell en…...Veel leesplezier!
De laatste jaren is het aantal gave tarty merken enorm toegenomen. De niche in de karpervisserij wordt steeds groter en dat betekent nieuwe cultmerken met fraaie niet alledaagse producten. In deze gloednieuwe editie van ‘de producten van’ staan we stil bij het bijzondere Born & Bred Carp Gear. Een totaalaanbieder van bijzondere exclusieve producten die eens niet de hoofdprijs kosten.
Het Engelse Cygnet Tackle presenteert deze maand hun nieuwe herfst / winter lancering welke onder andere bestaat uit twee nieuwe compacte rodpods, namelijk de Quicklock Pod en de Compact Pod. Daarnaast is er vanaf heden de unieke Shoulder Weigh Bar verkrijgbaar en hebben ze hun Banksticks een update gegeven. Ook komt Cygnet Tackle met twee nieuwe werppijpen, namelijk de Sniper Gooi Sticks 20mm & 26mm. Zeker de moeite waard om de nieuwe producten eens door te lopen.
Zeven maanden. Het is voor mijn doen bizar, maar zo lang is het alweer geleden dat ik mijn laatste column schreef. Het ergste daaraan is dat het niet eens moeite heeft gekost om de spreekwoordelijke pen zolang neer te leggen, ik had er gewoon geen tijd voor en de maanden zijn voorbij gevlogen. Sinds de oplevering van mijn nieuwe huis op de tweede dag van mei is het klusmotortje gaan draaien en nog steeds worden er dagelijks klusjes (en grote klussen) uitgevoerd in en rond het nieuwe huis. De jongens bij CarpFeeling hebben daarom ook iets minder aan me gehad, maar sinds een paar weekjes ben ik weer actiever aan het vissen geslagen. En dat mocht ook tijd worden, want het tellertje stond dramatisch laag…
Blij dat je ook deze tweede editie van de News Flash weer leest, dat betekent dat je vrijdag de dertiende weer hebt overleeft. De tweede week van september is weer van start gegaan en het weekend beloofd weer heerlijk weer te worden om aan de waterkant te zijn. Voor mij staat er in ieder geval weer een vissessie op de planning, mocht je ook naar de waterkant vertrekken…..Succes! In deze tweede edetie van de News Flash september kijken we o.a. naar nieuwe producten van Fox, Avid,Raptor Boats en enkele gave gadgets. Veel leesplezier!
Deze maand presenteert Trakker Products de nieuwe releases voor het najaar 2019. Geweldige producten van een nieuwe generatie Tempest Bivvy met Inner-capsule tot 10ft hengels en van Self-inflating Cribs tot een serie nieuwe kleding voor het najaar en de winter. Kortom, tijd om deze nieuwe producten eens van dichtbij te bekijken…..
Tough it out is “slang” voor zoiets als: laat je niet gek maken, gewoon volhouden! Blijf doen waar je voor gekomen bent, ongeacht de context of het resultaat. Je weet nooit wanneer je kansen keren.
Het customizen van je vismolens is al jaren een kleine niche binnen de tackle tart scene. De mogelijkheden worden elk jaar groter en diverser en daardoor makkelijker verkrijgbaar en goedkoper voor een grotere groep. Ook dit jaar zijn er weer diverse mogelijkheden bijgekomen die ik jullie niet wilde onthouden!
De dagen worden weer zichtbaar korter en ondanks de hitte van vorig weekend, is de temperatuur behoorlijk omlaag gegaan. Ook de 'R' zit weer voor het eerst in de maand. Meestal zijn de maanden waar de ‘R’ in zit niet echt zomers. In deze eerste editie van de News Flash september heb ik weer een aantal nieuwtjes voor je op een rijtje gezet. Have Fun!
Zelf heb ik een man die zijn uiterste best doet om zijn tacklebox geordend te houden, maar tevergeefs. Een must-have voor in je tacklebox (terwijl ik weet dat het alweer niet gaat passen), honderden zakjes en doosjes die verpakt zijn op een onlogische manier maar die toch echt in je tacklebox horen…...Het is soms echt om kriebelig van te worden! Daarom kijken we in deze editie van 5x naar de meest bijzondere tackleboxen die nét iets meer geven dan de gewone tacklebox.
Vandaag is het weeral de laatste dag van augustus en mogen we de kalender omslaan naar september. Een maand waarin de watertemperatuur langzaam zakt en de karper zich klaar gaat maken voor de winter en nog even flink gaat schransen. Kortom, laat ons nog even genieten van de laatste zonnestralen aan de waterkant! In deze editie hebben we aandacht voor de nieuwe Daiwa Basia SCW QD en de  UFO Sinker die weer verkrijgbaar is. Daarnaast kijken we naar de nieuwe producten van Fox, Wychwood, Korda en RidgeMonkey.
Sommige namen zie je veel voorbij komen op social media of in de bladen en van sommige namen heb je misschien nog nooit gehoord. In onze rubriek ‘aan het woord’ interviewen we zowel bekende als onbekende karpervissers uit binnen- en buitenland. Op deze manier leren we niet alleen de persoon beter kennen, maar nemen we ook een kijkje in zijn of haar visserij. In deze editie spreken we met Tommy Buchwald van Poseidon-Angelsport en praten we over zijn privé en visserij.
Elk jaar weer komen er zo nu en dan pareltjes van nieuwe tools uit om onze visserij te vergemakkelijken. Toegegeven, meestal zijn het producten die we al kennen en enkel in een ander, lees makkelijker, jasje zijn gegoten. Heel soms verrassen fabrikanten ons met tools waar we zelf nog niet eens aan hadden gedacht. In dit artikel behandel ik een aantal nieuwe tools die dit jaar zijn uitgekomen en allen, op hun eigen manier, een nieuwe wending geven aan het begrip carp tool. Laten we beginnen!
In het zuiden van Nederland zit voor de meeste van ons de vakantie er helaas weer op. Het midden en het noorden mogen nog even genieten van de laatste weekjes vakantie. Zelf heb ik de typische hollandse zomer wel overleeft maar als ik de weersvoorspelling mag geloven komt de zomer eind augustus weer terug. Voor nu heb ik weer nieuwe en gave producten voor je verzameld en in deze editie van de News Flash kijken we o.a. naar Deeper, Gardner Tackle, Carpleads en Fortis Eyewear. Enjoy!
Wie vaak tegen obstakels vist weet dat het goed vastzetten van je hengel geen overbodige luxe is. Doordat we dikwijls met een potdichte slip vissen, is de kans aanwezig dat bij een aanbeet er zodanig veel opwaartse druk komt te staan op de achterkant van je hengel, dat deze omhoog komt en het verliezen daarvan een kwalijk gevolg is. Daarom dat al sinds jaar en dag super goede en vooral goed klemmende rodrests worden verkocht om je hengel goed vast te leggen op je steun of rodpod. In 2010 kwam het kleine Engelse bedrijfje T.P.E. Tackle met een nieuwe vinding, de zogenaamde Butt Bungee. In onderstaand relaas de merken en varianten die we momenteel op de markt kunnen vinden.