De eerste sneeuw is gevallen en veel vissers hebben gisteren de kans gepakt om een heuse 'sneeuwkarper' te vangen. Met die reden zal het ongetwijfeld een stuk drukker zijn geweest aan de waterkant dan normaal in de wintermaanden, maar dat zal de pret niet mogen drukken. Deze zondag staat er niet alleen op voetbalgebied een kraker op het programma, ook is het tijd voor de eerste editie van onze News Flash in dit nieuwe jaar. We hebben weer flink wat nieuwe producten voor je opgespeurd en op een rij gezet. Welk item vind jij het meest interessant?
De weilanden liggen bedekt onder een sluier van mist. Ondanks dat we in winterseizoen vandaag niet van vorst mogen spreken is het koud, waterkoud zelfs. Op de radio klinkt die onmiskenbare stem van Danny Vera met zijn nummer Rollercoaster. Na jarenlang Bohemian Rhapsody op de eerste plek tot een jaar waarin de wereld veranderde, veranderde ook de toppositie in de lijst der lijsten. Freddy zou zich omdraaien in zijn graf. Vlagen mist trekken aan mij voorbij wanneer ik aankom op de plaats van bestemming. 2 januari en op jacht naar die felbegeerde eerste vis van het jaar. 
In de winter is de visserij op karper vaak een stuk taaier, maar je kunt nog steeds zeer goede resultaten bereiken. Dat weet ook de Engelse visser Gav Walding. Hij trekt er graag op uit in de winter en weet met zijn vertrouwde tactiek veel karpers te vangen. In dit artikel vertelt hij over zijn favoriete wintervisserij met single hookbaits.
Het is al bijna twee jaar geleden dat ik de gaafste distance sticks van het moment met je besprak. Hoog tijd dus om in de nieuwste sticks van dit momentmet je door te nemen! De afgelopen jaren is het aantal merken en mogelijkheden toegenomen net als de populariteit van het gebruik. In deze editie 5 gave sticks van merken als Iceatope, Session Tackle, Custom DS, Elite Tackle en Fil Precision Systems.  
Nieuw op CarpFeeling is de rubriek 'Flashback'. In deze rubriek lees je korte verhalen over herinneringen aan speciale vissen, vangsten, sessies en andere opvallende gebeurtenissen van onze vaste crew en gastschrijvers. In dit eerste deel vertelt Tom Lenters over een memorabele vangst van het afgelopen jaar.
In de verhalenreeks 'Mijn geheugen vol vangsten' blikt Fred Janssen terug op zijn vroegere visserij. Aflevering 5 stond in het teken van een lastig water waar hij, ondanks de moeilijkheidsgraad, toch relatief makkelijk wist te vangen door te observeren en vol te houden. Dit nieuwe deel zal zijn visserij op een grindgat centraal staan. Veel leesplezier.
In het eerste deel van het artikel ‘Eenzaam op de Belgische kanalen‘ vertelde Kevin Verelst over zijn visserij op het Kempisch kanaal en de hinder die hij daar ondervond van andere karpervissers. Met een slimme truc wist hij de concurrentie te omzeilen, maar uiteindelijk koos hij toch ook voor andere wateren. In dit tweede en afsluitende deel van het artikel lees je hoe de rest van zijn visserij dit jaar verliep.
Boetes (of bekeuringen) zorgen vaak voor veel ophef en discussie en het is eigenlijk altijd zonde van je zuurverdiende geld. Ook aan de waterkant worden de regels nog wel eens overtreden en dat leidt dan ook regelmatig tot een wrange bijsmaak na een lekker dagje of nachtje vissen. Wij adviseren je dan ook om je netjes aan de geldende regels te houden, maar mocht je toch in overtreding zijn dan hebben we hieronder de meest uitgeschreven boetes en de bedragen voor je op een rij gezet. De volgende bedragen gelden voor 2021.
De kerst en jaarwisseling staan voor de deur en het contrast met voorgaande jaren is nog nooit zo groot geweest. Inmiddels hoeven we niet meer uit te leggen hoe het komt, het raakt ons allemaal. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de feestdagen, want 2020 is een bijzonder vreemd jaar geweest. Minder sociale contacten, minder vistripjes naar het buitenland en overvolle oevers langs de wateren in Nederland en België door ‘thuiswerkers’.
De mobiele en werpbare visvinders van Deeper zijn de laatste jaren erg populair geworden. Sinds een aantal jaren zijn de Deeper Pro en de Pro+ verkrijgbaar en vorig jaar lanceerde Deeper hun nieuwe vlaggenschip: de Deeper CHIRP+. In deze review bespreken we de dit model en lees je over mijn Deeper CHIRP+ ervaringen. Inmiddels, december 2020, heb ik de CHIRP+ ingebouwd in mijn Navigator voerboot. Verderop lees je hoe dat bevalt.
“Back to the training bord” zou ene Raymond Van Barneveld zeggen , wanneer hij niet tevreden is met het gewenste resultaat. Dit was ook bij mij niet anders. Nu ik mijn voorjaar, na een trage start, succesvol heb kunnen afronden (zie het artikel Lockdown Madness) bleef de queste van het Kempisch kanaal aan mij knagen.
Ondanks dat ik een enorme fan ben van de moderne molens van vandaag de dag, zie je in mijn verzameling maar weinig echte nieuwe molens. Het betreffen sowieso allemaal Daiwa molens die stuk voor stuk met een doel zijn uitgekozen. Naast het statische vissen ben ik ook gek op de wat meer actieve visserij en ga graag met een korstje brood, hondenbrok of penhengel op pad. Onder mijn penhengel hangt al sinds jaar en dag een vintage Daiwa 130x molen. Een molentje wat prima geschikt is voor het bevissen van kleine karper. Dat het een molen is van meer dan 30 jaar geleden is wel duidelijk. Het piept en het kraakt ondanks dat ik hem jaarlijks voorzie van wat nieuwe smeermiddelen.
Maden, de friemelende beestjes zijn immens populair onder de witvissers, maar worden nog relatief weinig ingezet binnen de karpervisserij. De vissers die ze wel inzetten weten echter als geen ander dat je er ontzettend veel karper mee kunt vangen! In dit artikel bespreken we hoe je met maden karper vangt en op welke manieren je kunt vissen met maden.
We zijn alweer bijna op de helft van december en dus naderen we ook de kerstdagen en oud en nieuw. De feestdagen zullen dit jaar een stuk somberder zijn dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat je geen kerstcadeaus kunt verwachten onder de boom toch? In deze kakelverse News Flash staan weer flink wat mooie en nieuwe producten die de afgelopen tijd zijn aangekondigd of inmiddels verkrijgbaar zijn. Misschien zit er wel iets tussen voor je wensenlijstje ;)