Sinterklaas komt morgen weer in het land en omdat je van Sinterklaas (je eigen portemonnee dus) niet kunt verwachten dat hij je graag gewilde nieuwe rodpod of bivvy in je schoen zet, hebben we een handig verlanglijstje gemaakt. Daarop staan leuke en handige gadgets die makkelijk in je schoen passen en nog voor een leuke prijs ook. Uitprinten, oprollen, strikje erom en in je schoen zetten dus!
Na de aanschaf van de fantastisch en comfortabele Daddy Longlegs had ik nog wel een probleempje. Op de Daddy Longlegs zit je als een vorst, maar hij is wel mega zwaar voor een stoel. Normaal geen probleem, maar als je wil gaan stalken til je je een breuk. Bovendien is hij daar ook te groot en lomp voor. Tijdens een paar uurtjes stalken heb je die luxe niet nodig. Vele zitten zelfs op een voeremmertje, maar dit is met mijn rug niet te doen. Dit moest dus anders. Ik kwam uit bij de Indulgence Ultra Lite van Nash en in deze review beschrijf ik mijn ervaringen.
Gewoon een willekeurige hengel op een steun is niet echt mijn ding. Nu wil ik me zelf ook niet bestempelen als een tackle tart, maar ik laat graag in mijn set-up toch iets van een kleurtje terugkomen. Laten we het maar een vrouwelijke touch noemen. Mijn oog was dus ook gevallen op een Mack2 hengel en Penn molen waar rode accenten inzitten en deze wilde ik natuurlijk wel terug laten komen in de rest van mijn set-up. De combinatie van RVS met kleine kleuraccenten sprak mij het meeste aan en koos ik dus voor de JAG 316 Range. In deze review lees je hier meer over.
Begin november is traditiegetrouw weer de persdag van Carp Zwolle. Gisteren stond ik dus rond half twaalf voor de deuren van de IJselhallen waar er nu geen lange rijen stonden zoals we in februari gewend zijn. In het restaurant zaten al diverse bekende gezichten waarna de rest ook binnen druppelde. Na wat geklets onder een het genot van een bakkie koffie en broodje begon Mick met zijn praatje over de vorige editie en wat we kunnen verwachten van Carp Zwolle 2019.
Begin dit jaar kreeg ik van Remco Grit (team MAD) de vraag of ik enkele producten van MAD onder de spreekwoordelijke loep wilde nemen. Naast een zeer fraaie penhengel (meer hierover in een ander artikel) kreeg ik ook een set beetmelders toegestuurd.  De MAD Hi-T beetmelders (3+1) werden enkele dagen later door de postbode afgeleverd. Zeer netjes verpakt en natuurlijk kon ik niet wachten om de pakjes te openen.
Je zou het misschien nog niet echt zeggen als je buiten loopt, maar november is weer aangebroken. Dat betekent dat veel vissers het toch wat rustiger aan gaan doen en ook het beurzen seizoen weer begint. Onze zuiderburen trapten gisteren af met Carp Bredene en ook de Hengelsport- en Botenbeurs staat weer op het programma deze maand. Met het beursseizoen in het vooruitzicht zien we ook heel veel nieuwtjes verschijnen. In deze News Flash onder andere nieuwtjes van New Direction Tackle, Fox, Cygnet, Korda, Ridgemonkey en een nieuwe loodvervanger genaamd Leadfree.
In het vage schijnsel van de najaarszon wandel ik langs de oevers, op zoek naar enig teken van leven. De gouden dageraad werpt een nieuwe kijk op de wereld om mij heen. Het water is als een spiegel, gehuld in een mystieke nevel van mist. Ik vind mijn plek in het hier en nu.
Een week testvissen met het Cipro team gaf mij de kans om het befaamde Raptor platform te mogen gebruiken en dus ook te kunnen testen. Normaal zou ik deze joekel nooit zelf kopen. In de eerste plaats omdat hij voor mij veel te duur is en tevens is dit niet mijn type visserij. Oh… en hij weegt maar 120 kilo. Het betreffende platform ligt in Frankrijk op het net geopende nieuwe betaalwater van de Carpspecialist, Iktus Ruffaud...
Sommige namen zie je veel voorbij komen op social media of in de bladen en van sommige namen heb je misschien nog nooit gehoord. In onze rubriek ‘aan het woord’ interviewen we zowel bekende als onbekende karpervissers uit binnen- en buitenland. Op deze manier leren we niet alleen de persoon beter kennen, maar nemen we ook een kijkje in zijn of haar visserij. In deze editie spreken we met Erik Hurxkens en praten we over zijn privé, visserij en activeiten als media manager van Trakker-, Cygnet en Aqua Benelux.
Als karpervissers brengen we vaak veel uren in de duisternis door en een goede hoofdlamp is daarbij van absolute meerwaarde. Natuurlijk kan je al voor een paar euro een hoofdlamp halen bij een winkelketen als de Action of Ali, maar voor een beetje kwaliteit kom je al snel terecht bij de hoofdlampen die zijn bedoeld voor de outdoor sport. Een jaar of 8 geleden kocht ik mijn eerste Petzl en dat ding doet het tot op de dag van vandaag nog steeds, in tegenstelling tot veel simpele hoofdlampjes die om me heen werden versleten door vrienden. Toen mijn vismaat Bob dit jaar de Actik Core van Petzl in gebruik nam tijdens onze voorjaarssessie besefte ik dat mijn eigen lampje toch een upgrade kon gebruiken...
Tom Lenters is een man van de praktijk en hij gebruikt vaak simpele items in zijn visserij die door ervaring zijn gevonden. Afgelopen voorjaar gaf hij al een paar handige tips weg en ook in deze tweede editie van ‘5x Handige items’ geeft Tom je weer enkele praktische tips die je kunt gebruiken tijdens het vissen.
Waar de meeste van ons zich nog focussen op het herfst offensief komen de eerste berichten over de nieuwe seizoens aftrap ook al weer voorbij. Zo heeft Carp Zwolle hun nieuwe logo voor hun vijfentwintig jarig jubileum gelanceerd en heeft Strategy ook al een product aangekondigd wat gelanceerd zal worden tijdens Carp Zwolle. Natuurlijk hebben we ook nog veel andere nieuwtjes. Een dagje later dan gewend, want ik was iets later terug van vakantie dan gedacht.
De periodes met vorst aan de grond komen er weer aan. De inwendige mens verdient op zulke momenten dan ook extra aandacht met een lekker warm bakje thee of koffie. Vele van ons maken dan ook gebruik van gasbussen, welke onder koude omstandigheden een verminderde gas flow krijgt. Het vloeibare gas wordt stroperig en op die manier kan je niet het maximale uit je fles halen. Tijd voor een gas pouch of cover, of hoe je het ook wilt noemen.
Die periode dat het najaar overgaat in winter kan erg onvoorspelbaar zijn om karpers te strikken; er zijn een pak factoren van tel die meebepalen of een bepaald water nu al dan niet ‘loopt’. En dat is best merkwaardig, want jarenlang stond de herfst net te boek om zijn gretigheid, als die periode waarin karpers nog snel even alles naar binnen schrokken en hun reserves voor de winter opslaan. Maar de laatste jaren zijn de (weers)omstandigheden nogal eens verschillend, is er meer hengeldruk, en niet te vergeten, de vissen krijgen tegenwoordig het hele jaar door hogekwaliteits boilies voorgeschoteld...
De zomer is nu toch echt op zijn retour en de herfst heeft zijn intrede gedaan. De eerste regenbuien en temperaturen onder 10 graden zijn inmiddels “gewoon“ te noemen. Kon je van de zomer nog wegkomen met enkel je shirt en 's nachts misschien een trui, dan heb je nu toch net iets meer dan dat nodig. Regenkleding, warmtepakken en goed schoeisel kunnen weer tevoorschijn worden getoverd.