Tijdens de eerste sessie van 2017 kwam ik voor de eerste maal oog in oog te staan met hare majesteit, een prachtige schubkarper. Een collega visser had haar op dat moment aan zijn haak en toen het nieuwschierige "jongetje" in mij even poolshoogte ging nemen zag ik ze daar voor het eerst op de mat liggen. Haar hoge rug, prachtige witte buik en met haar ongeloofelijk mooie staart was het gewoonweg liefde op het eerste zicht. Toen ik ze terug sierlijk de diepte in zag zwemmen bleef ze door mijn hoofd spoken, ik moest haar koste wat kost op mijn onthaakmat krijgen.
Ik kan mezelf niet echt bang noemen van onweer, het is alleen dat ik volledig in paniek raak, een hartslag van gemiddeld 200 slagen per minuut mag beleven en op zijn zachts gezegd in een hysterische bitch verander. Het zweet breekt me uit maar misschien komt dat door het feit dat ik mezelf verstopt onder een stuk of dertig dekens inclusief een paar kussens. Gelukkig was ik thuis, het gaat nog spannender worden als zo’n f*cking onweersbui tijdens mijn vissessie boven de tent losbarst...
We hebben weeral mooie dagen met perfect weer om aan de waterkant te zitten achter de rug en dat terwijl het nog maar begin maart is. Het duurt dan ook niet lang meer voor de lente zich laat zien en de start van een nieuw visseizoen langzaam op gang komt. Daardoor komen ook de vele nieuwtjes weer voorbij. Zo hebben we in deze extra editie van maart weer enkele leuke en speciale producten verzameld!
We hebben weeral mooie dagen met perfect weer om aan de waterkant te zitten achter de rug en dat terwijl het nog maar begin maart is. Het duurt dan ook niet lang meer voor de lente zich laat zien en de start van een nieuw visseizoen langzaam op gang komt. Daardoor komen ook de vele nieuwtjes weer voorbij. Zo hebben we in deze extra editie van maart weer enkele leuke en speciale producten verzameld!
Het is 5.15 uur volgens mijn wekker en tijd om eruit te gaan. De avond ervoor had ik dat ding ook zo ingesteld, want ik wilde vandaag vroeg aan het water zijn. Volgens het KNMI was het nodig om de weersverwachting van vandaag te bestempelen met een code “oranje“, want later in de middag zouden er forse windstoten komen. De hele week ben ik trouw naar de waterkant gegaan om te voeren en een eerdere sessie kon geen doorgang vinden omdat mijn privehond Pux een date had (begin mei verwacht ik pups ;)). Mede daardoor was mijn motivatie hoger dan anders...
Soms heb je van die dagen die je liever gestolen kunnen worden. Alleen ontloop je ze soms gewoonweg niet. Zo had ik afgelopen vrijdag een bewogen avond/nacht achter de rug, niet zozeer met het vangen van karper. Door deze alledaagse strubbelingen geniet ik des te meer van de rust en ruimte die ons land rijk is.
De dagen worden weer langer en het water begint zich weer langzaam op te warmen. Een teken dat de lente er weer aan komt. Nog een kleine twee weken en dan begint dus ook de meteorologische lente al weer. Wil je nog een winterkarper vangen dan moet je dus opschieten. Dat het visseizoen voor de meeste weer in zicht is kan je ook merken aan alle productreleases. De kans is dan ook erg groot dat we deze maand wat extra News Flashes gaan inplannen.
De Waterschapsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen vinden om de 4 jaar plaats, wat betekent dat de volgende waterschapsverkiezingen plaats zullen vinden op 20 maart 2019. Om ervoor te zorgen dat ook jij gaat stemmen leggen we de belangen voor de karpervisserij in het kort voor je uit.
Sinds maart vorig jaar hebben we een  hond in ons knusse gezin. Toen ik op de site van M2 Bait and Tackle aan het kijken was voor nieuwe gave gadgets, stuitte ik op een heel stoer hondenjasje met woodland camo. Het Britse merk Cotswold Aquarius heeft dezelfde jasjes ook in olive kleur en ze zijn in 4 maten te verkrijgen. Zo kan je maatje op 4 poten ook in stijl mee naar de waterkant als het koud is...
Het is alweer bijna vier jaar geleden dat we jullie in het tweeluik "De vorm van boilies & Pop-ups" meenamen in de diverse aasvormen die toentertijd op de markt te krijgen waren. Hierbij legden we vooral de nadruk op de vorm van het aas. Nu vier jaar later heeft de tijd niet stilgestaan en zijn er van diverse merken nieuwe vormen te verkrijgen. In dit derde deel een update van nieuw uitgebrachte vormen en bestaande aasjes in een nieuw jasje. Naast pop-ups, Dumbells, Pipes, Cubes en Sticks is er anno 2019 nog voldoende te melden!
Het is rond oktober 2018 dat ik op Facebook leuke winacties voorbij zie komen van Euro tackle. In samenwerking met Ashima zijn er mooie winterlaarzen te winnen. Als Willem ons vraagt wie er een set winterlaarzen wil testen, ben ik er als de kippen bij. Als ik dan zie om welke laarzen het gaat, ben ik dus al bekend met deze Drywalkers. Mijn huidige laarzen zijn al een jaar of 10 oud, dus ik kan wel een set nieuwe gebruiken...
Een gure wind, korte dagen, veel te koud om je buiten te wagen, maar eenmaal aan het water begint het stroperige karpervirus toch weer te dagen. De winterblues heeft veel overeenkomsten met de winterdepressie. De aandoening heeft te maken met de seizoensvariaties in licht, waardoor onze biologische klok verstoord raakt en niet meer 'gelijk loopt' met het daglicht. Iedereen heeft wel eens last wanneer het dagenlang somber weer is. Maar ongeveer één op de tien tot twintig mensen hebben zo veel last dat ze moeite hebben om nog normaal te functioneren. Tel daarbij op dat onze lieve geschubde vriend minder aast en de waanzin is compleet!
Met de temperaturen van deze week verwacht ik dat meeste van ons inmiddels op zijn minst de eerste sessies al aan het plannen zijn. Zelf heb ik de eerste sessie alweer achter de rug, welke helaas visloos verliep. Maar eigenlijk had ik niet anders mogen verwachten aangezien de luchtdruk skyhigh was en de voorbereidingen door werkverplichtingen beneden maat waren. Wel was het weer heerlijk om aan de waterkant te zijn en ik kan dan al weer niet wachten op de eerste echte sessie. Met ook nog de nodige beurzen die worden afgewerkt deze tijd is er weer veel nieuws te melden.
Ik denk dat we wel kunnen stellen dat de geesteskindjes van Scott Edwards na hun introductie al vrij snel populair werden. Zijn MK1 Compacts vulden de niche in tussen de moderne beetmelder technologie van hedendag en het oldskool uiterlijk wat vooral de tarts onder ons konden bekoren. Waar een eerste generatie product wordt gelanceerd, zo zien we vaak dat een verbeterde opvolgende versie wordt ontwikkeld. Scott Edwards koos niet perse voor een opvolger maar ontwikkelde twee nieuwe beetmelders die naast de huidige Compacts verkocht konden worden. Deze S-Plus en R-Plus versies zitten vol met nieuwe features! In deze review neem ik je mee in de wereld van de laatste generatie van de MK1 Compact R-Plus. Een beetmelder om van te watertanden!
In deel 1 en 2 van '5x Handige items' kwamen al genoeg leuke tips voorbij. In dit derde deel zal ik stilstaan bij 5 nieuwe items die je goed kunt gebruiken en een aantal daarvan zijn dichterbij dan je zult verwachten. Hopelijk heb je hier wat aan!