De kalender is weer omgeslagen en juli prijkt weer op de kalender. Voor de mensen in het Noorden van ons kikkerlandje betekend dit dat de 'kids' inmiddels al weer mogen genieten van hun verdiende zomervakantie. Hier begint de zomervakantie over een weekje en wij gaan dan ook even genieten van een paar weekjes rust. Natuurlijk zal je gewoon nieuwe artikelen op onze website zien verschijnen, maar de webshop ligt dan wel even stil. Wil je nog wat gave merchandise bestellen doe dit dan voor woensdag en dan zorg ik er voor dat het nog word verzonden. In deze News Flash vind je onder andere nieuws van Zunnebeld, Fatboy, The Carp Specialist, Korum, Nutrabaits, Carp Cube en veel meer.
In de zomer gadgets deel 1 kon je al vele gave gadgets zien welke ideaal zijn voor de zomer. Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Geniet dan nu van deel 2 nu de zomer nog lang niet voorbij is, veel leesplezier!
De geschiedenis van het karpervissen heeft enkele cult items die vissers van toen doen verlangen naar die tijd en jonge vissers bevlogen laat raken door eenvoud en nostalgie. De Herons, Graham Parsons, Nevilles, Ian Gray, en Optonics van toen zijn één van de meest legendarische hengelsport attributen uit tijden dat pionieren nog echt was. In deze speciale Cult buzzer edition 10 producten die knipogen naar deze cult items en daarmee geschiedenis nooit verloren laten gaan. In deze editie bekijken we wannahaves van merken als QCTackle, Misty Mornings, One off the Spot, Quarry Clothing Co., Edwards Custom Upgrades, House of Carp, Hobo Armour, The Squirrels Nuts en Heritage Ltd Edition. 
Waar vorige week 'de mussen nog dood van het dak' vielen lijkt het nu wel herfst buiten. Een flinke zuidwester met windkracht vijf raast er nu door zeeland. Een heerlijk visweertje als je het aan mij vraagt. Het enigste wat nog verraad dat het toch geen herfst is, is de temperatuur want het kwik tikte toch de 20 graden aan hier vanmiddag. Ik gebruik deze avond niet om te vissen helaas, maar om de News Flash af te maken voor jullie. In deze editie vindt je onder andere nieuws van M2 Bait and Tackle,  ESP, PB en ESP.
De afgelopen maanden hebben de meeste mensen in Nederland en België zich sociaal moeten afzonderen van anderen. Voor de één is dat prettig geweest en niet ongewoon, voor de ander een regelrechte hel. Voor mij persoonlijk maakte het niet erg veel uit. Mijn werk wordt onder de vitale functies geschaard en dus heb ik de gehele corona tijd maximaal doorgewerkt en ben ik onder de mensen geweest. Daarnaast ben ik een visser die vrijwel al zijn binnenlandse sessies alleen doorbrengt en hoofdzakelijk doordeweeks...
Eindelijk, het is zomer! Dat betekent weer op tijd insmeren of verbranden, warm bier en zwoele zomeravonden. Ook zien we weer allerlei handige gadgets op de markt komen die goed van pas kunnen komen bij veel zonneschijn en hoge temperaturen. Laten we hier eens naar kijken!
Wie vaak lange sessies vist en bederfelijke etenswaren meeneemt als vlees(waren), kaas en eieren, ontkomt niet aan een goede koelbox. Daarnaast is een koude pint natuurlijk een heel stuk smaakvoller dan z’on lauw blikje of flesje gerstenat. Ook de fabrikanten uit de karperwereld hebben dit ontdekt en zo zijn er van diverse carpy merken coolers te koop voor het koud houden van je natje en droogje. In dit kennisdocument gaan we kijken naar alle ins en outs omtrent cooler boxen. Welke varianten zijn er, hoe werkt de koeling precies en waar moet je op letten bij aanschaf? Dit alles en meer in onderstaand relaas. 
Als je afgelopen week op buienradar keek was ons kikkerlandje verborgen onder rode, zwarte en gele kleuren en mochten we in sommige delen van het land weer pittige buien doorstaan. Felle buien met onweer en hagel met als gevolg ondergelopen winkels en straten. Voor dit weekend mogen we gelukkig deze buien achter ons laten en voor volgende week staat er zelfs een hittegolf op de planning. In deze editie van de News Flash kijken we naar de nieuwe producten van o.a. Fortis Eyewear, Korda, RidgeMonkey en een interessante karperklets van The CarpSpecialist.
Het zijn gouden tijden voor de tackle tarts onder ons die graag met de tijd nieuwe hangers onder hun alarms hangen. In een steeds hogere frequentie komen de meest fraaie bobbins op de markt en ook in dit 5e deel van dit item hebben we weer genoeg hangers, swingers en springers om van te watertanden. Een kleine hype die we hierin kunnen waarnemen is dat houten bobbins steeds hotter worden. Dit soort bobbins en meer lees je onderstaand!
In de tijd waarin we allemaal beïnvloed worden door het Covid-19 virus, vele mensen hun vakanties in het water zien vallen en afzeggen, heb ik 3 weken vakantie gepland staan. Van 9 mei tot en met 1 juni kan ik gaan en staan waar ik wil, althans binnen de Nederlandse grenzen. Ik ga al niet vaak naar Frankrijk en was dat ook dit voorjaar niet van plan. Meestal ga ik een tour door Nederland plannen, gezellig bij wat vrienden vissen en verder wat nieuwe wateren opzoeken al dan niet met wat tips over mooie vissen die er zwemmen. Gezien de tijd waar we nu voorlopig in leven leek me dat ook even niet de beste optie.
Inmiddels is de Choppa Boilie Cutter van Ridgemonkey alweer een tijdje op de markt. Tegenwoordig gebruiken we vaak halve boilies omdat deze naar beneden dwarrelen waardoor je voerplek groter wordt en de attractoren beter vrijkomen. Natuurlijk kan je boilies op vele manieren halveren maar waarom zou je het je eigen moeilijk maken als het ook makkelijk kan. De Choppa Boilie Cutter is handig in gebruik en door zijn smalle ontwerp makkelijk op te bergen.
Ondanks onwerkelijke tijden door het coronavirus is de natuur om ons heen echt op zijn top. Waar we stilstaan door het enigzins geisoleerde leven, zo hebben we juist nu de tijd om te genieten van de kleine dingen. Over genieten gesproken. In deze nieuwe editie van onze Carpscene Lifestyle neem ik je mee in de wereld van fantastische merken als Karpr Clothing, Freestyle Fishing, Monkey Climber Magazine, Daiwa, Black Label Baits, Misty Mornings, The Ridge, King of the Pond, SubSurface Journal, Campvelt Dumpstore, Nike en Carp Dream Association. 
Tijdens ons verblijf aan de waterkant ontdekken we soms handige items die bijdragen aan comfort of een praktisch oogmerk hebben. Soms voor de hand liggend, soms echte lifehacks. Tom heeft al diverse items besproken in de eerdere edities van ‘5x handige items’ en ook in deze editie heeft hij er weer 5 voor je in petto.
Anno 2020 is de markt qua rubberboten niet enkel meer voorbehouden aan merken als Zodiac. Tegenwoordig zijn er vele merken waar je uit kunt kiezen die vervolgens ook nog eens hele aardige accessoires bijverkopen. In deze editie van 5x kijken we naar een 5-tal producten die niet zullen misstaan in je visuitrusting. Laten we beginnen!
We kunnen ons zo voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om de aanschaf van een powerbank om aan de waterkant je mobiel, tablet, voerboot & afstandsbediening, GoPro etc. op te laden. In deze keuzehulp zal ik mij richten op de powerbanks met lithium technologie.