5 augustus was het dan zover onze jaarlijkse zomer trip met mijn vader en broer. Deze keer hadden we gekozen voor een betaalwater in Nederland, genaamd Forest Valley van Gills & Scales. Veel wisten we niet van het water en het was voor ons dan ook echt een uitdaging/verassing. De auto werd in de ochtend vol geladen en de reis kon beginnen. Eenmaal aangekomen word je netjes ontvangen door de beheerder die naast het water woont. Hij vertelde ons dat de bezoekers voor ons goed hadden gevangen en het weer voor deze week ideaal was aangezien het heel de week bewolkt bleef en de temperatuur stabiel blijft.
In het weekend van 29 november t/m 1 december opent Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht voor de 18de keer weer haar deuren voor de fanatieke visliefhebbers. De Jaarbeurs in Utrecht wordt dan ook omgetoverd tot de grootste hengelsportbeurs van Europa (20.000 m) met aanbod van nationale en internationale standhouders! De beurs is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur en zoals de organisatie zelf zegt zal het weer een spraakmakende ‘dolle visdriedaagse’ worden. In dit artikel kijken we alvast vooruit naar de beurs en hebben we volop praktische informatie je.
De vorige editie van de News Flash stond in het teken van de persdag van Carp Zwolle en dit betekend dus ook dat het beurs seizoen weer begonnen is. Naast Zwolle heb je natuurlijk ook nog de beurs in Utrecht en bezochten wij ook de Hengel Expo in Kortrijk. Ook op die laatste beurs vonden we diverse nieuwtjes en ondanks dat ik het geen News Flash genoemd hebt kan je er toch diverse nieuwtjes vinden. Deze editie is weer een gewone News Flash en hebben we weer een hoop nieuwtjes voor je verzameld. Zo hebben we onder andere nieuws van TPE Tackle, Rig Marole, The Carp Specialist, Sonubaits, Smart Indicators en Jag Products.
Vroeger, zo net na de oorlog was een karpervisser nog een bijzondere verschijning aan de waterkant. Waar er heel wat geroofd werd op vooral vissen die voor consumptie geschikt waren, zo was het vissen op karper geen gemeengoed en waren er enkele, verscholen in duister die achter deze mysterieuze krachtpatser aangingen. Hedendag is er veel veranderd. Karpervissen is booming en fabrikanten spelen lustig hierop in. Niet alleen worden materialen beter, ook begint een soort van gemakzucht zich te wortelen in de producten die op de markt verschijnen. Het vangen van een karper is nog nooit zo laagdrempelig geworden. We hoeven ons bijna niet meer te verdiepen in die o zo belangrijke materie als het knopen van een rig, het maken van aas of het gebruik van PVA. In dit artikel enkele voorbeelden van cary convenience. Kant-en-klaar producten waardoor iedereen kan vissen op karper.
Afgelopen weekend was het al weer de dertiende editie van de Hengel-Expo in Kortrijk. Aangezien dat deze beurs om de twee jaar wordt georganiseerd gaat deze dus al 26 jaar mee. Best een tijdje dus, maar ondanks dat het nog geen uurtje rijden is voor Patricia en mij was het de eerste keer dat wij deze beurs bezochten. De zaterdagmorgen werd dus de navigatie ingesteld richting Kortrijk om eens een kijkje te gaan nemen.
Het verhaal achter een karper, het water of de omstandigheden maken de verhalen altijd spannender of mooier. Zo heeft het najaar ook zo zijn charmes en in deze tijd zorgt de natuur ook nog eens voor mooie plaatjes. Om je te vermaken in de donkere uurtjes hebben we in deze editie van 5x een aantal van deze fantastische najaars-verhalen van onze crew voor je verzameld.
Een beurs zoals Carp Zwolle organiseren kost een heleboel voorbereidingstijd. Het zal je dan ook niet verbazen dat de organisatie achter Carp Zwolle al een behoorlijk tijdje aan de slag is om ook de komende editie weer een succes te maken. Traditiegetrouw organiseerde ze dan ook weer een persdag welke afgelopen dinsdag plaats vond. Bekende locatie, veel bekende gezichten en natuurlijk lekker kletsen over vissen. Waar anders doe je dit dan “In the heart of carp fishing”. 
De wintertijd is inmiddels ingegaan en langzaam gaan we naar de wintermaanden toe. Brrrrr…..koude handen, tranende ogen, voeten die veranderen in ijsklompen en als je je te warm aankleed wordt je onpasselijk van het zweten en stikkende gevoel. Sommige van ons zullen dan ook lief voor leed kiezen en al begonnen zijn om hun batterij op te laden voor het voorjaar. Naar alle waarschijnlijkheid geldt dit niet voor iedereen en zullen sommige van ons gewoon lekker door vissen tijdens de wintermaanden (bikkels). In dit artikel bespreken we dan ook alles om je in de wintermaanden warm te houden!
De tijd van het jaar is weer aangebroken: De herfst. Voor sommigen het startsein om een laatste kans te maken op een heuse bak. Voor anderen om een fundering te leggen voor de winter en voor karpervissers die denken om nog eens flink wat voer erin te kieperen met de gedachte dat de vissen zich nu zullen gaan vol vreten voor de winter, en over die laatsten wil ik het nu gaan hebben.
Inmiddels zijn we al weer aangekomen in november. De maand dat het beursseizoen ook weer begint en onze zuiderburen aftrappen met de Hengelexpo in Kortrijk gevolgd door de beurs in Utrecht. De beurs der beurzen voor ons is natuurlijk Carp Zwolle waar de kaartverkoop ook weer voor gestart is. Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de beurzen om de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, want deze lees je natuurlijk ook gewoon in de News Flash. In deze editie hebben we onder andere nieuwtjes van Custom Angling Solution, Edwards Custom Upgrades, Custom Reels, Weston Developments en DNH Designs.
Misschien ben je stiekem al een beetje aan het kijken naar het boeken van je visvakantie voor het volgende visseizoen of heb je hem zelfs al gepland. Met Carpsquare en Carp Zwolle in het vooruitzicht waar we zoals afgelopen jaren weer een kijkje kunnen nemen bij The Carp Specialist hebben we een top 5 gemaakt om je een beetje in de juiste richting te helpen zodat ook op zoek kunt gaan naar jouw ideale visvakantie. Of je er nu zomaar even tussenuit wilt of op zoek bent naar rust ruimte en natuur, de ideale karper bestemming bestaat natuurlijk altijd.
Het gebruik van isotopes binnen de karpervisserij is steeds populairder aan het worden. Velen soorten tackle zijn tegenwoordig uitgerust met een inkeping om isotopes te kunnen vastzetten in je tackle. Denk aan de inkepingen op beetmelders, hangers, schepnetten, ritssluitingen, molenhendels, bankware of hengels. In dit artikel toon ik je een tip van Scott Edwards van het gelijknamige merk Edwards Custom Upgrades. Zijn Blu Tack isotope tip is namelijk zeer handig om isotopes goed vast te kunnen zetten maar ook weer snel te kunnen verwijderen!
Voor de zuidelijke regionen van ons kikkerlandje was het van de week al weer herfstvakantie. Zelf mocht ik ook enkele dagen als vrije dagen inplannen en kon ik een kort nachtje doen met de kleine van Patricia. Even een lekkere mannen avond met als bonus ook nog diverse vissen. We werden wakker met dikke zuidwester op de tent. Heerlijk herfstweer dus! Natuurlijk moest het internet ook nog even afgestruind worden voor de laatste nieuwtjes om deze News Flash weer te schrijven voor jullie. We hebben in deze editie onder andere nieuws van Korda, Navitas, South Custom Reels, Forgotten Flavours, Carpleads en M2 Bait and Tackle. Veel lees plezier!
Avid heeft niet zo lang geleden hun Titanium Retracta Tools range op de markt gebracht. Het bijzondere aan vooral de boilienaalden is dat je deze kan uitschuiven. Hierdoor kan je ze heel compact opbergen en is er natuurlijk ook veel minder kans op dat je de naalden breekt. Het zal je niet verbazen dat deze ook met Titanium zijn gecoat wat deze ook erg strek maakt. Patricia heeft deze naalden eens onder de loep genomen voor jullie. 
Met 66ha aan water en slechts 16 stekken is La Ramade een betaalwater met een ander karakter dan vele andere betaalwateren. Door zijn drie grote baaien wordt het ook wel eens klein Cassien genoemd. Een water dus met veel ruimte, rust en mooie natuur. Edwin, Patricia en hun vismaat Erik hebben dit water bevist in het vroege voorjaar.