Op zondagmiddag 26 november 2017 organiseert De KSN haar jaarlijkse landelijke meeting. Deze meeting vindt plaats bij Autogrill in De Meern (onder de rook van Utrecht) en staat volledig in het teken van gezelligheid. Natuurlijk valt er ook genoeg te leren dankzij presentaties van Bart van Bezouw, Daniël van Dijk en Koos Walters. Om toegang te krijgen tot de meeting moet je lid zijn van De KSN of als introduce met een lid meegaan. Ben je geen lid? Zoek dan één van de vele KSN leden op en verenig je!
Een bijgeloof wie van jullie heeft dat niet, één of meerdere kleine rituelen in het vissen die jou zelf het gevoel geven dat het moet, anders ga je niks vangen. Denk aan een derde hengel verstoppen omdat hier altijd vis vanaf komt, een mascotte mee naar de waterkant, met je schoenen aan naar bed of een windrichting in combinatie met een bepaalde temperatuur en luchtdruk. Een bekend voorbeeld van bijgeloof is wel die van Neill Spooner visser bij Korda, die altijd zijn mascotte aapje op zijn rodpod zet, zonder dit aapje heeft hij het gevoel dat het automatisch zal resulteren in een blank.
Het zit Tom niet mee dit najaar. In het eerste deel van het artikel 'Najaarsdepressie' vertelde Tom al over het begin van een meerdaagse sessie op een nieuw water. Toen de storm een beetje ging liggen verkaste Tom naar de overkant van het water om het restant van zijn sessie uit te vissen. We verklappen je vast dat Tom veel meer actie kreeg, maar het ging lang niet allemaal zoals hij had gepland. Lees vandaag in deel 2 hoe zijn sessie eindigde.
Het was toch even schrikken van de week toen ik de auto's helemaal wit zag liggen. Dat werd natuurlijk krabben geblazen, maar nog belangrijker ik had eindelijk weer een sessie gepland voor deze week. Met de rap dalende temperatuur en geen tijd voor een voorbereiding moest het toch instant gebeuren. Met vijf runs kijk ik terug op een goed geslaagde instant dagsessie. Hierover later misschien meer, eerst maar eens vooruitkijken naar de laatste nieuwtjes.
Tot afgelopen najaarssessie visten CC Moore consultants Remon en Anouk voornamelijk met Live System. Het voorbije voorjaar had het hen al mooie vangsten, in zowel het binnen als buitenland opgeleverd. Het was september van dit jaar, en op de zakelijke kalender zagen ze dat ze er nog snel even snel een vijftal dagen tussenuit konden voordat de eindejaardrukte weer zou beginnen…
De zomer is voorbij. September staat in het teken van werken en vakantie met Cynthia dus het wordt oktober om eindelijk lekker een weekje naar de waterkant te kunnen gaan. Een week van donderdag tot donderdag wordt het, want vrijdag kan de baas mij blijkbaar niet missen.
“Vissen, dat is toch saai?” of “Zwemt dat hier?! Ik ga hier nooit meer zwemmen!” Dikke kans dat je deze commentaren al honderden keren hebt gekregen op verjaardagen, andere sociale aangelegenheden of aan de waterkant. Het is moeilijk om het ultieme visgevoel aan een leek over te brengen en zeker om dit een beetje gemotiveerd te doen. De meeste niet-vissers zullen het op basis van je uitleg toch niet begrijpen. Wat soms wel helpt is het tonen van sfeerfoto’s met een beetje uitleg. Zeg nu zelf: een foto van een dampend water met een opkomend zonnetje ziet er toch heerlijk uit? Vandaag heb ik 5 standaard vragen van niet-vissers voor je op een rij gezet. Vink even mee, hoeveel van deze vragen heb jij al voor je kiezen gehad?
Iedereen die me kent weet dat ik een echte koffiedrinker ben. Als ze mij met een bak thee zien dan weten ze dat het niet goed gaat en kan de dokter gebeld worden. Aan de waterkant een bakje thee zetten zal je mij dus ook zelden zien doen. Voor de theedrinkers onder ons heb ik dus het internet eens afgestruind op zoek naar 5 verschillende manieren om thee te zetten aan de waterkant.
We hebben weer een gloednieuwe bomvolle CF News Flash voor je klaar staan. In deze editie hebben we onder andere nieuws van Korda, Cotsworld Aquarius, DAM, RAD Angling, Hareco, CC Moore, Deception Angling, AVID en Vass. Dus laten we niet verder ouwehoeren en gelijk maar beginnen.
Ben je nog op zoek naar gave en warme viskleding? Dan is nu hét moment om te bestellen, want de komende week ontvang je maar liefst 21% korting op alle producten in onze webshop. Je leest het goed, CarpFeeling betaalt tijdelijk de BTW voor je! 
Het leek de laatste week wel weer terug zomer te worden. Het kwik oversteeg de twintig graden en een record werd weer bijgeschreven in de boeken. Hoe schril is het contrast met dit weekend. Wind, regen en guur weer. Het weer dat we verwachten in de herfst. Maar goed, tot zover mijn analyse van het weer. Laten we weer eens enkele nieuwtjes op een rijtje zetten...
Nou ben ik de laatste die nee zegt tegen een goede bak erwtensoep, maar gezien de tijd van het jaar waarin ik mij op dat moment bevindt, haak ik toch even af. Ik had nog geen idee dat de dikke groene drab me later dit jaar voor een behoorlijke uitdaging zou plaatsen.
Carli Driessen is er heilig van overtuigd dat je betere resultaten kunt behalen door je te verdiepen in je gebruikte aas. In deze eerste aflevering van 'meer dan alleen dat balletje' vertelt Carli waarom hij voorstander is van zelf aas maken. Natuurlijk is het kopen van goed aas eenvoudig en kost het je veel minder tijd, maar de voldoening is vele malen hoger als jouw eigen (aas)kennis ervoor zorgt dat er karper op de mat komt...
Het gevreesde loodverbod. Ondanks dat de voorspellers al hadden gedacht dat het verbod er zou zijn, lijkt het erop dat de schreeuw om aandacht niets meer is dan wegebbend geluid. In deze update bekijken we de voortgang van het loodverbod en vertel ik je over de opmerkelijke brief die een gerenommeerde Engelse onderzoeker stuurde aan de CEO van Angling Trust en aan de Engelse Environment Agency. Ook behandel ik het ‘Alternative to lead’ artikel van het Engelse Carpology, de laatste statements uit de markt, de poll van Fishing Republic en het artikel van Doctor Catch. We sluiten dit artikel af met de laatste loodinnovaties van de eerste drie kwartalen van 2017.
Nou ben ik de laatste die nee zegt tegen een goede bak erwtensoep, maar gezien de tijd van het jaar waarin ik mij op dat moment bevindt, haak ik toch even af. Ik had nog geen idee dat de dikke groene drab me later dit jaar voor een behoorlijke uitdaging zou plaatsen.