Goodbye 2019, Hello 2020! In de dagen tussen kerst en nieuwjaar wordt mijn hoofd een soort van filosofische inspirerende chaotische warboel. Vanuit het niets komen er goede voornemens op die vrijwel meteen als zinloos beschouwd kunnen worden en ideeën die zelfs de meest panische perfectionist nog niet voor elkaar zou krijgen. Zowel privé als het karpervissen ratelt het door mijn hoofd en zoals elk jaar gebeurd er dan natuurlijk ook weer helemaal niets mee. Een van de goede voornemens was om er dit keer wel eens iets mee te doen. Om de voornemens wat betreft het karpervissen te voltooien was de makkelijkste weg zonder teveel moeite het delen met jullie. Ik geef toe dat het wat lui is maar hé…….ik heb er in ieder geval iets mee gedaan!
Zo verspreid door Europa zijn tal van kleinere merken te vinden met hele aardige producten. In deze nieuwe editie van ‘De producten van’ besteden we aandacht aan het uit het Duitse Bobenheim-Roxheim afkomstige merk Flanx. Zij hebben namelijk een kleine maar kwalitatief hoogwaardige range aan carpcare producten, hengels en brolly’s die beslist de moeite waard zijn. 
De karperbeurzen zijn weeral in volle gang en de voorpret van een visvakantie hoort daar dan ook zeker bij. Misschien lijkt het nog wat vroeg maar aangezien de meteorologische lente op 1 maart begint is het voorjaar dichterbij dan je denkt. Als je bepaalde doelen of wensen hebt zal je er zeker op tijd bij moeten zijn omdat de visvakanties toch een soort aftrap zijn voor de vakanties. Een bijkomend voordeel van vroeg je visvakantie boeken is dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. In de afgelopen jaren schreven we al diverse artikelen over hoe je je visvangsten kan vergroten op je vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk dus neem zeker even dit lijstje mee!
We kunnen er niet meer om heen dan het karpervissen de afgelopen decennia flink is veranderd. Nieuwe merken, technieken en technologien hebben onze aloude hobby omgetoverd tot een heuse lifestyle met dito producten en niches. In deze speciale rubriek neem ik je mee naar de gaafste lifestyle producten die zowel ons vissers wereldje als de outdoor en jachtsport rijk is. Verwacht de gaafste kleding, schoenen en horloges, vintage messen en nog veel meer van die gadgets die eigenlijk te gaaf zijn om te laten liggen. Veel plezier gewenst bij dit eerste deel met onder meer coole merken als Gats Official, KUMU, Gerber Gear, Nike, Stoer Bracelets, Karpr Clothing, Fortis Eyewear, Wild Waters, Draft Top, Tha Fish Collector en Casio!
Op Carp Zwolle 2018 namen we korte interviews af bij bekende gezichten uit de karperwereld. In deze '1 minuut met' namen we korte interviews af met korte vragen en snelle antwoorden. Ook mochten ze een joker inzetten als het zweet uit begon te breken. De vraag wat we op Carp Zwolle 2020 gaan doen houden we nog even geheim, maar laten we eerst nog eens even terugblikken op de gesprekken van 2018.
Afgelopen zaterdag stond het clubgebouw van KEHV de Ruischvoorn in Tilburg in het teken van karpervissen. Zodra je de parking op kwam rijden was de sfeer van de Carp Cold Caroussel meteen goed te proeven met brandende haarden, gratis erwtensoep en glühwein. Een leuke en gezellig samenkomst voor leden en standhouders welke ook nog eens gratis was. Mocht je het gemist hebben dan hebben wij een verslag voor je gemaakt. Waar ook nog diverse nieuwtjes in te vinden zijn.
Boilies zijn een van de meest gebruikte aasjes in onze visserij. Wie anno 2020 de gemiddelde hengelsportzaak inloopt kan dan ook kiezen uit boilies in alle kleuren, geuren en maten die je maar kan bedenken. Het meest gehanteerd is het gebruik van een boilie rechtstreeks uit de zak. Toch zijn er diverse trucs om de eigenschappen van je boilie te veranderen. In dit artikel neem we ze met je door!
Bij oud en nieuw horen natuurlijk oliebollen, champagne en gelukswensen. Ook nieuwjaarsrede zijn een oude traditie en wij blikken dan ook even kort terug en vooruit. Maar dat is niet alles, want samen met M2 Bait and Tackle mogen we ook een E.C.U. MK1 Compacts 3+1 verloten. 
Vanavond kunnen we weer aftellen en een glas heffen om te proosten op 2020. December is natuurlijk het moment van de lijstjes en overzichten en wij doen daar ook maar braaf aan mee. We doen dit door nog eens wat producten van het afgelopen jaar de revue te laten passeren. De meesten hebben we al eens behandeld in één van de 35 News Flashes die we gemaakt hebben voor je, maar ook enkele zijn vers van de pers. Veel lees plezier!
Na drie en een halve maand geen bezoek aan de waterkant wegens verhuizing en zo was het toch eindelijk zo ver, eindelijk weer eens gaan vissen! Samen met Erik op donderdagavond besloten toch maar te gaan ondanks het slechte weer, het moest er toch echt weer eens van komen dus vrijdagmiddag eerder gestopt met werken en spullen in m'n busje en naar ons vertrouwde thuiswater. 
In deze editie van 'Aan het woord' heeft Willem niemand minder dan Alan Blair eens wat vragen voor geschoteld. Deze altijd vriendelijke en goedlachse Engelsman is in het dagelijkse leven Operations Director bij Nash. Natuurlijk ken je hem ook van de Eurobanx en Urban Banx video's. 
Het jaar nadert weer zijn einde en we zijn dan ook alweer aanbeland aan de laatste normale CF News Flash van dit jaar. De volgende zal net zoals vorige jaren een terugblik zijn op de nieuwtjes van dit jaar. Waarna we natuurlijk weer gaan vooruitblikken op Carp Zwolle, maar ook in deze News Flash vindt je al diverse producten die op Carp Zwolle (pas) verkrijgbaar zijn. Veel lees plezier met deze laatste CF News Flash van 2019 die natuurlijk weer bomvol staat met nieuwtjes.
Nog een weekje en het is kerst! De cadeautjes staan bij vele al te pronken onder de kerstboom…...Of ben jij degene die nog steeds op zoek is naar een uniek kerstcadeau voor jezelf? Of is het plekje onder de boom nog leeg waar eigenlijk een cadeautje voor je geliefde zou moeten staan? Om jouw kerst lijstje compleet te maken of het maken van een keuze voor het perfecte cadeautje onder boom helpen we je natuurlijk graag een handje.
Stek 16 op Domaine de la Vallée is in het voorjaar best een mooie plek om te vertoeven. Het meer kent er een rijk, gevarieerd water- en bodemverloop, de oevers zijn weelderig begroeid met tal van schuilplaatsen en de meer ondiepe plateaus bieden de vis alle ruimte voor de paai. In sommige inhammen ruik je ze gewoon. Daarbij bevindt deze zich stek op het meest noordelijk gelegen puntje van het meer waar vanwege de jacht een groot gedeelte van het jaar niet gevist mag worden. Het maakt dat gevoel van “een veilige haven” alleen maar sterker. Precies de plek dus om zo aan het einde van de winter je lijnen nat te maken...
Tijdens ons bezoek aan de Hengel Expo Kortrijk ontmoette we Pascal Praet en zijn teamleden op de stand van Extreme Fishing Baits. Tijdens ons gesprek werden we even afgeleid door een aantal zakken met partikels. Deze zagen er anders uit dan dat we gewend zijn doordat ze al in het week hadden gestaan, het kookproces doorstaan hadden en daarna terug gedroogd zijn. Daar wilde we natuurlijk meer van weten! Ons gesprek eindigde dan ook met de uitleg over de Formula One Partikels en hebben een zak meegenomen om kennis te mogen maken met deze partikels. Natuurlijk delen we onze ervaring graag met jullie.