Het vakantieseizoen is inmiddels in volle gang en ik mag inmiddels ook genieten van wat vrije tijd van mijn normale werk. Onze hobby gaat natuurlijk 24/7 door en ondanks de vakantie hebben we de laatste nieuwtjes weer verzameld in deze CF News Flash. In deze editie onder andere nieuws van The Carp Specialist, Strategy, Matrix Innovations, Ridgemonkey, Fox, Trakker en Angletec.
Innovatie is een geliefd woord in “de markt”. Er zijn zat bedrijven die dit predikaat graag opspelden. Toch, als je eerlijk bent, zijn het er maar weinigen die wezenlijk vernieuwen. Na de hair en boilie kwam de focus op een verfijning van ons vis-systeem en buigt de aandacht naar meer comfort aan de waterkant. Het lijkt eerder op een “uitdijen” dan vernieuwen. De spoeling wordt nog dunner als je je richt op die producten waar je daadwerkelijk meer vis mee vangt! 
Etang de Mont ligt in één van de minst bevolkte gebieden van Frankrijk, namelijk in de regio Allier. Rust gegarandeerd en met ook een mooi bestand zijn de hoofdingrediënten voor een sessie aanwezig wat mij betreft. Tijdens de meivakantie moest er natuurlijk weer gevist worden en was dus de keuze op dit water gevallen. Iedere stek is voorzien van een ruime bungalowtent met als bijkomend voordeel dat er veel minder spullen mee moesten.
Het customizen en upgraden van molens is iets wat we voorheen alleen zagen in Engeland. Toch zie je ook dat de laatste jaren in Nederland steeds meer custom onderdelen te verkrijgen zijn. In deze nieuwe driedelige rubriek zal ik aan de hand van tekst en video uitleg geven hoe je een Daiwa SS2600 molen vrij simpel kan upgraden. In dit eerste deel laat ik je zien hoe je de standaard felt washers van je molen, de originele vilten slipplaten, kan vervangen door een hoogwaardig setje slipplaten van carbon!
Ik heb mij vaak afgevraagd waarom het vissen zo'n grote rol in mijn leven speelt. Urenlang heb ik er soms allerlei theorieën op losgelaten totdat ik het onderwerp volledig dood had geanalyseerd, soms zelfs zo ver dat de “trek” naar het vissen zelfs even minder werd. Maar tegenwoordig houdt deze vraag mij steeds minder bezig en leg ik mij gewoon neer bij het feit dat vissen mij een onderhoudsdosis rust geeft die ik blijkbaar nodig heb...
In de rubriek aan het woord willen wij willekeurige vissers aan het woord laten aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen maar ook een kijkje in zijn visserij nemen. Om beter bekend te raken met de crew van CarpFeeling laten we ook hen aan het woord. In deze editie gaan we in gesprek met Sam van Schaik.
Als visser hop ik graag op en neer tussen verschillende wateren en blijf ik zelden ergens lang rondhangen. Er zijn immers zoveel schitterende plekjes om te bevissen met ieder hun eigen visbestanden en unieke wezens. Natuurlijk trekt niet ieder water evenveel en soms heb je gewoon een klik met een water, of juist een vreemde verstandhouding. Dat laatste is bij mij een beetje het geval bij het water van VC de Meeren, dat ik ook vaak ‘het syndicaat’ noem...
De vakantie voor de regio midden is inmiddels weer begonnen en massaal zullen er weer mensen naar Frankrijk trekken. Alleen de meeste niet met het doel om onze hobby te gaan uitoefenen. Ondanks dat de vakanties er aan zitten te komen zijn er toch weer een hoop nieuwtjes te melden. In deze editie onder andere nieuws van ECU, Summit Tackle, Fox, Evolution Products en een geinig tooltje van Katran.
Wij vissers weten als geen ander hoe fijn een verblijf aan de waterkant is. We kunnen heerlijk genieten van al dat moois dat moedertje natuur ons biedt en met de kans op een mooie karper op de koop toe. Een dagje vissen is daarom vooral leuk, maar als je niet goed oplet aan de waterkant kan je jezelf behoorlijk bezeren. In deze editie van 5x kijken we naar vijf risico’s die je loopt aan de waterkant. Wees gewaarschuwd!
Veel vissers zouden het leuk vinden om hun partner mee te nemen tijdens hun vissessies, maar niet in iedere relatie is dat haalbaar. Lowie Dhondt kreeg het wel voor elkaar en nam zijn vriendin Shauny mee tijdens een tripje naar het Belgische water 't Kanaalke 1'. Tijdens hun sessie kwamen er diverse mooie vissen op de kant en mocht Shauny ook met haar eerste karper op de foto. In dit verslag beschrijven ze hoe de sessie is verlopen.
Afgelopen maand hebben Bob en Frank een weekje gevist op het Franse Etang de Berniere, dat in Nederland wordt aangeboden door CarpSpots. Het bleek een prachtig water te zijn met veel uitdagingen, maar ze kwamen terecht in een moeilijke week. Bekijk het uitgebreide verslag en de sfeervideo nu op CarpFeeling.
Een waadpak is voor veel vissers een essentieel onderdeel van hun uitrusting. Moeilijk bereikbare stekken komen een stuk sneller binnen handbereik. Er zijn veel verschillende soorten waadpakken op de markt verkrijgbaar, maar de komst van PVC waadpakken is de laatste jaren flink toegenomen. In deze review nemen we de Premium Fishing Waders van het Engelse Ollyskins onder de loep.
Op het gebied van landingsnetten hebben we de afgelopen jaren veel ontwikkelingen gezien. Waren de netten van decennia geleden nog voorzien van een grofmazig honinggraad motief, zo zijn de netten van 2017 voorzien van een fijnmazige en visvriendelijke mesh. Een kleine hype die we dit jaar zien is de komst van camo mesh. Hierbij is de mesh, het daadwerkelijke net, voorzien van een legerprint. We hebben de merken en netten die momenteel op de markt zijn voor je op een rijtje gezet!
Momenteel knoop ik nu zo'n 17 a 18 jaar zelf mijn rigs. In de loop der tijd heb ik veel geprobeerd en getest. In de komende artikelenreeks genaamd "De rigs die ik gebruik..." beschrijf ik de rigs die ik momenteel gebruik. Geen nieuwe en mega effectieve uitvindingen, maar de rigs zo aangepast hoe ik denk dat ze werken. De eerste rig is een manusje-van-alles.