Mobiel vissen is een onderwerp waar ik mij afgelopen tijd mee bezig heb gehouden. Ik behoor immers tot de groep vissers die met wat geluk net een nachtje in de week kan pakken of het moet doen met her en der een losse sessie van enkele uren. Gezin en werk gaan bij mij voor, waardoor het vissen soms een pijnlijke laatste plaats komt. Dat gezegd hebbende is er nog ruimte zat voor andere zaken, zoals het schrijven van artikelen.
Soms hoef je enkel een foto van een vis te zien om te weten dat je ooit op de plek wilt vissen waar hij vandaan komt. Zo voelde het voor Steve Briggs met Zweden. Het is een land dat zeker niet bekend staat voor zijn karpers, veel mensen die hij sprak wisten niet eens dat ze er zwemmen! Maar ze bestaan zeker en hoewel ze niet zo groot worden als in andere landen, was het niet de grootte van de vis die hem aansprak... In dit sfeervolle artikel vertelt Steve over een recente visvakantie in Zweden, waar hij drie prachtige wateren mocht bevissen. En de karpers? Die waren wonderschoon!
De winter staat voor de deur en de komende maanden zijn voor veel vissers taai. Of dit nu komt door de moeilijkheidsgraad of het comfort, feit is dat veel karpervissers in de wintermaanden afhaken. Met de juiste aanpak is het echter zeer goed mogelijk om vis te vangen in de wintermaanden en in dit artikel geven de auteurs van CarpFeeling je enkele praktische tips om die koude maanden vissend door te komen.
Niemand zal ontkennen dat een scherpe haak enorm belangrijk is. Met een botte haak ga je in ieder geval niet meer vangen. Nu zijn sommige haken uit de verpakking al behoorlijk scherp, maar het kan altijd beter. Al is het alleen al door de coating te verwijderen. Nu zijn er al verschillende setjes hakenslijpers op de markt, maar deze zijn allemaal op vijltjes gebaseerd. LCA Tackle heeft een complete andere manier bedacht om je haken te slijpen. Grote vraag is natuurlijk of dat deze net goed en gemakkelijk werkt als ze beweren.
Inmiddels is de maand december weer aangebroken en zijn de meeste van ons druk nu met de Sint en de feestdagen. Inmiddels is de Hengelsport & botenbeurs in Utrecht natuurlijk alweer in volle gang en beginnen wij ook alweer met het aftellen naar Carp Zwolle. Mocht je op het laatste moment toch nog een leuk cadeau zoeken voor in je schoen (en je vindt niets naar je gading in deze News Flash) dan verwijs ik je graag nog even naar de schoencadeau tips van Patricia. Was de kerstbonus een stuk groter dan je verwacht dan moet je onze site in de gaten houden, want binnenkort plaatsen we ook de ultieme kerstcadeau’s voor een karpervisser. Maar goed, eerst behandelen we natuurlijk de laatste nieuwtjes die we tegenkwamen. Zo hebben we nieuws van Fox, Korda, Trakker, Avid en een zeer gave gadget van Gladius.
5 December 2009, Sinterklaasavond. We vieren het met de hele familie. De meeste cadeautjes zijn al uitgepakt totdat Cynthia ineens opstaat en om aandacht vraagt. Ze zegt “Ik heb nóg een cadeau voor Tom!” Mijn oren zijn gespitst en ik ben nieuwsgierig. “Tom gaat binnenkort een lang weekend vissen met Alijn Danau!” Stilte.. niemand weet natuurlijk wie Alijn is en ik begin te lachen. Ja hoor Cyn, en je moeder heeft binnenkort een high tea met Beatrix zeker?
Wij karpervissers hebben het doorgaans goed voor elkaar. We spenderen veel tijd in de natuur en zien tijdens onze sessies veel meer natuurverschijnselen en dieren dan de meeste andere mensen in een heel leven. Deze herinneringen slaan we uiteraard op in het geheugen en sommige vissers hebben de kwaliteiten om deze beelden perfect vast te leggen met een camera. De weg naar een vangst van een karper is niet altijd even gemakkelijk, maar dat geeft over het algemeen meer voldoening. Kortom: karpervissen is heerlijk en puur genieten. Toch?
Ik denk dat ik met redelijke zekerheid kan stellen dat velen onder ons een voorkeur hebben voor het vangen van grote karpers… toch?! We zijn er op z’n minst gevoelig voor. Niet iedereen in dezelfde mate, maar niemand is echt ongevoelig. Er zijn wel vissers bij wie een bijzonder schubbenpatroon, kleur of “tone” de honger naar kilo’s ontstijgen, maar toch… die zucht naar groter, dikker, zwaarder is besmettelijk. En sommige vissers zijn zodanig “geïnfecteerd” dat zij er hun levenswerk van maken..
Het is vandaag Black Friday en CarpFeeling doet daar dit jaar vol aan mee. Het hele weekend geniet je namelijk van 30% korting op ons gehele assortiment! Geen addertjes onder het gras, geen uitgesloten producten... gewoon op alles! En we hebben genoeg vette kleding voor je in de aanbieding. Met de huidige temperaturen is het bijvoorbeeld een perfect moment om één van onze warme hoodies aan te schaffen of zelfs een lekkere warme (en carpy) muts. Bestel je voor meer dan 70 euro dan sturen we je bestelling ook zonder verzendkosten naar je op in Nederland, Belgie en Duitsland.
In oktober 2018 ben ik met het Cipro team en een aantal van hun trouwe klanten, een week nieuwe boilies wezen testen. Dit deden we op een vrij nieuw betaalwater uit het aanbod van The Carp Specialist. Er zijn al wat mensen daar wezen vissen en de reviews en recensies zijn nogal wisselend. Wat de één top vond, vond de ander slecht. Ik heb na een week vissen met het hele team een heel goede indruk van alle stekken gekregen omdat we dagelijks alles in onze groepsapp deelden. De vangsten, de tegenvallers etc. In deze review vertel ik je dan ook over het water, de faciliteiten en de visserij zoals wij die hebben meegemaakt.
Vandaag komt als het goed is Sinterklaas weer aan wal in Nederland. Althans, toen ik vandaag naar het Sinterklaasjournaal keek bleek dit nog een grote vraag, want het waterpeil in de Zaan staat heeeel laag. Met de goedheiligman weer in het land wordt het weer pijnlijk duidelijk dat ook de herfst zijn langste tijd heeft gehad en dat koning winter weeral aan de deur staat de kloppen. Hang je de stokken aan de wilgen in deze periode dan kan je met de nieuwe boeken van Rini en Alijn de donkere dagen met gemak doorkomen. Met ook het aankomende beurzenseizoen voor de deur blijven de nieuwtjes gelukkig ook binnenkomen. Zo hebben we onder andere nieuws van Raptor, Cygnet, Chub, Fox, Aqua en Mitchell voor je klaarstaan.
Sinterklaas komt morgen weer in het land en omdat je van Sinterklaas (je eigen portemonnee dus) niet kunt verwachten dat hij je graag gewilde nieuwe rodpod of bivvy in je schoen zet, hebben we een handig verlanglijstje gemaakt. Daarop staan leuke en handige gadgets die makkelijk in je schoen passen en nog voor een leuke prijs ook. Uitprinten, oprollen, strikje erom en in je schoen zetten dus!
Na de aanschaf van de fantastisch en comfortabele Daddy Longlegs had ik nog wel een probleempje. Op de Daddy Longlegs zit je als een vorst, maar hij is wel mega zwaar voor een stoel. Normaal geen probleem, maar als je wil gaan stalken til je je een breuk. Bovendien is hij daar ook te groot en lomp voor. Tijdens een paar uurtjes stalken heb je die luxe niet nodig. Vele zitten zelfs op een voeremmertje, maar dit is met mijn rug niet te doen. Dit moest dus anders. Ik kwam uit bij de Indulgence Ultra Lite van Nash en in deze review beschrijf ik mijn ervaringen.
Gewoon een willekeurige hengel op een steun is niet echt mijn ding. Nu wil ik me zelf ook niet bestempelen als een tackle tart, maar ik laat graag in mijn set-up toch iets van een kleurtje terugkomen. Laten we het maar een vrouwelijke touch noemen. Mijn oog was dus ook gevallen op een Mack2 hengel en Penn molen waar rode accenten inzitten en deze wilde ik natuurlijk wel terug laten komen in de rest van mijn set-up. De combinatie van RVS met kleine kleuraccenten sprak mij het meeste aan en koos ik dus voor de JAG 316 Range. In deze review lees je hier meer over.
Begin november is traditiegetrouw weer de persdag van Carp Zwolle. Gisteren stond ik dus rond half twaalf voor de deuren van de IJselhallen waar er nu geen lange rijen stonden zoals we in februari gewend zijn. In het restaurant zaten al diverse bekende gezichten waarna de rest ook binnen druppelde. Na wat geklets onder een het genot van een bakkie koffie en broodje begon Mick met zijn praatje over de vorige editie en wat we kunnen verwachten van Carp Zwolle 2019.