Waar vroeger een haak niets meer was dan een gebogen stukje staal met een te grote weerhaak, zo is het anno 2018 wel anders gesteld. De meest fantastische verpakkingen pronken met fantastische teksten als PFTE coating, chemically etched, Carbide 617, non glare, 130 grade carbon steel en non flash. De ene haak is qua kleur nog mooier dan de andere en wat betreft haakscherpte hebben we het tegenwoordig over chirurgische precisie. In dit artikel behandel ik de trends en ontwikkelingen op het gebied van haken, bekijken we de laatste patterns en de meest bijzondere innovaties op de markt. Laten we beginnen!
In de rubriek aan het woord laten wij willekeurige vissers aan het woord aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen en een kijkje in zijn visserij nemen. Deze keer laten wij Yurau Martens graag aan het woord over zijn privé, visserij en betrokkenheid bij aasleverancier Sticky Baits.
In de News Flash van December vermelde ik al dat er bij in de buurt een nieuwe winkel genaamd “Hooked.store” zijn deuren ging openen. Vandaag was het dan eindelijk zover voor Nicky en Andy en ze konden na maanden lang hard werken de deuren eindelijk openen voor het publiek. Dus werd gisteren de navigatie ingesteld om richting Assenede (B) af te reizen. Ondanks dat ik de landgrens over moet naar België betekend dit maar een ritje van vijftien minuutjes voor mij.
Hoewel de meteorologische lente vorig weekend al is begonnen hebben de meesten van ons toch op een andere manier van het water genoten. Inmiddels zijn de temperaturen alweer in twee getallen te schrijven en als ik social media mag geloven gaan vele van jullie er komen weekend weer op uit. Zelf heb ik ook plannen en hoop ik mijn eerste vis van 2018 te mogen vangen, maar eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje zetten voor jullie.
De Franse sportketen Decathlon verkoopt al sinds jaar en dag hengelsportmateriaal. Naast hun eigen merk Caperlan, verkopen zij ook producten van Dynamite Baits, Starbaits, Carp Spirit, Fox, Prologic, Daiwa, Shimano, Techni-Peche en Sensas. In het merkenaanbod is duidelijk het grote aandeel van Franse merken zichtbaar. Toch bieden juist die merken perspectief! In dit artikel laat ik je vijf kwalitatieve en vooral betaalbare producten zien die zeer zeker de moeite waard zijn. Laten we beginnen!
Als echte Nederlander neus ook ik het internet af naar de goedkoopste visspullen. Tijdens mijn zoektocht naar de beste deals kwam ik op de website van Sportvis Outlet terecht. Sportvis Outlet (SVO) is een webshop met producten tegen de hele lagen prijzen. De kortingen lopen op tot wel 75% van de adviesprijs. Dan vraag ik me af hoe dat in godsnaam mogelijk is. Daar moet een ‘luchtje’ aan zitten en daar wil ik meer van weten...
Begin 2016 besluit Tim Verloop te gaan vissen op een water waar hij dit nog niet eerder had gedaan. De plas is enkele hectaren groot en bevat prachtige karpers, waaronder een geblokte grijze spiegel. Tim besluit al snel dat hij juist deze vis graag wil vangen en hij bevist het water met vrienden en alleen. Regelmatig komt er vis op de kant, maar de grijze spiegel blijft uit. In dit leuke verhaal van een jonge, fanatieke visser vertelt Tim over zijn jacht op deze specifieke vis. 
Vissen voor plezier, rust, natuur, uitdaging en ontspanning kennen we als het bekendste stukje van onze hobby, maar de competitie opzoeken en iedere minuut willen weten wat de statistieken van de andere vissers zijn waagt lang niet iedereen zich aan. Veel vissers zullen zichzelf dit niet zien doen en dat begrijp ik wel. De drukte die het met zich meeneemt, de commotie op hetzelfde water, je moet op dezelfde stek vissen en wanneer je slecht loot, heb je een flinke uitdaging voor de boeg. Dit is lang niet de interesse van iedere visser.
Binnen onze mooie hobby zijn tal van handige tools om onze visserij te verbeteren. Vooral op het gebied van het maken van rigs zijn door de jaren echt fantastische tools ontworpen om rigs nog efficiënter en effectiever af te bouwen. In dit artikel neem ik je mee in de wonderlijke wereld van carp rig vices. Speciale afbouwplankjes om je rigjes, uit te meten, te strekken, af te bouwen en te stomen!
De 'Russische beer' komt er aan! Ja je leest het goed, maar dit wordt natuurlijk figuurlijk bedoelt. Het verwijst naar een ijskoude lucht die uit Siberië onze kant op komt. De laatste weken hebben we al een hoop ijskoude foto's voorbij zien komen, maar met deze weersverwachting gaat dit ook ophouden. We zullen voorlopig dus nog even de seizoensstart moeten uitstellen. Met weer een bomvolle CF News Flash kan je dus eens op het gemakje kijken of je nog iets nieuws wilt toevoegen aan je uitrusting.
Lood: het lijkt erop dat we eindelijk weten wanneer het loodverbod definitief wordt! Sinds mijn laatste update is er weer één en ander gebeurd omtrent dit simpele stukje tackle en is het dus weer de hoogste tijd om jullie bij te praten omtrent dit voor sommige gevoelige onderwerp. Wat hebben de stropdassen in de tussentijd allemaal uitgevreten, welke nieuwe loodinnovaties zijn er op de markt gekomen en in welke media heeft lood de afgelopen tijd aandacht gekregen? Check het in deze nieuwe update!
Wie kent het niet: Je probeert een stukje onderlijnmateriaal af te knippen maar in plaats dat je een rechte snede hebt, begint je soepele braid alleen maar te pluizen en trek je de vezels kapot. Een scherp schaartje is echt een vereiste wil je die oersterkte braids van tegenwoordig te lijf gaan. In deze editie van ‘5x’ behandel ik 5 enorm scherpe schaartjes waar je, bij juist gebruik, een hele tijd mee kunt doen. Let’s go!
Ik ben een beetje begonnen om mijn hele visgerei zo in te richten dat ik alleen hetgeen naar de waterkant meeneem dat ik echt nodig heb. Het klinkt misschien een beetje raar, maar als alle spullen in 3 grote tassen zouden zitten en ik uit iedere tas iets nodig heb, dan slinger ik ze al snel allemaal achter in de auto in plaats van de boel eerst goed uit te zoeken en alleen mee nemen wat ik echt nodig heb. Dus ben ik sinds enige tijd overgestapt van een groot foudraal, waar mijn 3 hengels, spoedhengel, schepnet en sling in pasten, naar een Tri Sleeve waar alleen mijn 3 opgetuigde hengels en schepnet in gaan...
In de rubriek aan het woord laten wij willekeurige vissers aan het woord aan de hand van vragen die wij ze stellen. Op deze manier willen wij de persoon in kwestie beter leren kennen en een kijkje in zijn visserij nemen. Deze keer laten wij Michael Deelen graag aan het woord over zijn privé, visserij en betrokkenheid als gesponsorde visser bij Ashima.
Het is alweer een tijdje geleden dat we een bijzonder merk in het zonnetje hebben gezet. In deze gloednieuwe editie van ‘ De producten van’ nemen we een kijkje in de keuken in het kleine custom bedrijfje van Walter Blumtritt. Hij maakt namelijk enkele zeer fraaie producten waaronder diverse rodpods, boiliedraaimachines en misschien wel zijn meest bijzondere product, de Vorfachstrecker! Laten we beginnen!