Heb jij zaterdag 20 januari al iets te doen? Onze vrienden van Hareco Hengelsport organiseren dan namelijk een heuse Carp Show en die show mag je niet missen! Het is immers niet zomaar een show, je treft er veel bekende karpervissers uit binnen- en buitenland. Zo zullen o.a. Alan Blair, Alijn Danau, Martin Locke en Ian Moore van de partij zijn, samen met nog vele anderen. Zij zullen demonstraties geven en je kunt al je karpervragen aan hen kwijt.
Na een weekje hoesten, proesten en neussnuiten zijn de meeste bacillen weer verplaatst naar een ander slachtoffer. Met andere woorden; ik voelde me niet echt topfit om het maar zo te zeggen en daardoor komt deze News Flash dus iets later dan gepland. Het aftellen naar Carp Zwolle is inmiddels begonnen en de volgende editie zal dus ook volledig in het teken staan van allerlei nieuwtjes met betrekking tot de beurs. Ondanks dat veel bedrijven hun nieuwe producten natuurlijk pas lanceren op de beurs hebben we toch weer een hoop nieuwtjes voor je verzameld.
Het customizen van molens is een trend die we al jarenlang zien. Van enkel het vervangen van je slipplaten tot volledige makeovers waarbij geen onderdeel gespaard blijft. In deze update laat ik je zien welke mogelijkheden er anno 2018 zijn bijgekomen om je molens nog efficiënter én tarty te maken! Daarnaast neem ik je kort mee in de shallow spool trend. Laten we beginnen!
Het aftellen tot Carp Zwolle is begonnen. Op vrijdag 2 februari 2018 zal dé beurs der karperbeurzen losbarsten in de IJsselhallen te Zwolle en wij zijn erbij! Voor het tweede jaar op rij zullen wij als CarpFeeling aanwezig zijn en dit jaar zijn we nog beter te vinden! De komende weken zullen we jullie regelmatig een update geven over Carp Zwolle en vandaag beginnen we met de plattegrond die inmiddels bekend is gemaakt. Hierop staan alle 145 stands ingetekend en je kunt dus al een planning maken van je wandelroute ;)
Ik weet dat ze dol zijn op hondenbrokken en in het ‘vishok’ zag ik een zak Frolic hondenvoer staan. Een nadeel van Frolic is dat het zacht wordt en dat kan lastig zijn in combinatie met de grote populatie witvis op het water. Daar moest wat op verzonnen worden, maar ook op de aanwezige bagger- en wierbende. Aan de slag en knutselen dus!
Om 07.00 uur gaat de wekker. Het is zaterdag de 30e en ik moet naar de fysio/rugspecialist om mijn wekelijkse rugtraining te doen. Anders kan ik al die zware karpers niet meer tillen natuurlijk. Ik kleed me daarna om, om daarna direct door te rijden naar UPS. Af en toe draai ik zaterdags op vrijwillige basis een dagje. Lekker relaxed. Tijdens de rit overleg ik met mijzelf of ik wél of niet zal gaan vissen na het werk. Het wordt onstuimig. Een stormachtige zuidwestenwind en veel regen zijn er voorspeld. Als we thuiskomen, bekijk ik weeronline en zo te zien blijft het droog. Dan toch maar snel de zooi in de auto gooien...
Etang du Moulin ligt in de regio Elzas in het Noord-Oosten van Frankrijk en laat vooral de laatste 45 minuten van de rit een prachtig beeld van zichzelf zien. Wanneer je de heuvels doorrijdt en op de routeplanner ziet dat je bijna op de bestemming bent, laat het water zich van een van zijn mooiste kanten zien. Een gebied dat in deze tijd van het jaar alle kleuren van de regenboog kan laten zien is al een genot op zich, maar nu moet er nog gevist worden!
Lood is giftig en niet voor niets in veel gevallen zelfs verboden. Ondanks dat er nog steeds geen loodverbod is voor het gebruik in de hengelsportindustrie, zie je toch dat diverse betaalwateren het gebruik van lood al verbieden. In de 'De loodrevolutie' artikelen van Tim zijn al diverse alternatieven de revue gepasseerd, waaronder ook de Stonze van Pallatrax. Ik heb het afgelopen jaar voornamelijk gevist met deze werpgewichten en ik kan jullie al verklappen dat ik uitermate verrast was over dit alternatief voor loden werpgewichten. Tijd om mijn bevindingen te delen met jullie dus.
Na de week in oktober op een nieuw water, waar ik behoorlijk op mijn bek ging, worden de plannen voor de winter gesmeed. Eigenlijk weet ik op dat moment al waar ik de winter door ga brengen én met wie. Het is hetzelfde water als waar ik dit jaar al best succesvol was, dus ik ga gewoon door met vissen echter moeten de tactieken wel worden aangepast. De stekken waar ik vaak vissen ving lijken nu helemaal stil te vallen...
Wanneer je veel tijd besteed aan het observeren van azende karpers en het oppakken van rigs, dan weet je dat ze er heel vaak mee weg komen. Daarmee bedoel ik dat ze het haakaas opnemen maar de haak niet in de bek krijgen, het opzuigen en uitspuwen of zich zelfs prikken maar de haak weten te lossen. Dit heeft niets te maken met de scherpte van je haak, geloof die verhalen niet. Ze doen dit zowel met haken die rechtstreeks uit de verpakking komen als met haken die zo scherp als een naald gevijld zijn. Ik heb veel geëxperimenteerd met rigs en de ene rig is effectiever dan de ander...
De laatste dag van het jaar is aangeboren en het is tijd om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Deze tijd kenmerkt zich vaak door lijstjes en zo hebben wij ook een top tien gemaakt van artikelen van dit jaar die je gelezen moet hebben.
Uitbuikend van kerst zitten we weer naar het darten te kijken en dat betekent natuurlijk dat 2017 weer ten einde komt. Voor vele het moment dat de hengels even in de schuur blijven staan, maar ook het moment waarop veel merken zich al klaarmaken voor Carp Zwolle. We kunnen alweer aftellen naar de grootste beurs van Europa waar wij natuurlijk ook weer van de partij zullen zijn. Maar voor dat we gaan inzoomen op Carp Zwolle hebben we eerst nog het laatste nieuws van 2017 voor je verzameld in deze News Flash.
Begin september kreeg ik de vraag of ik een nieuwe beetmelderset wilde testen. Met een weeksessie op de planning in oktober leek het me een goede mogelijkheid om de beetmelders te testen. Tot mijn verassing betreft het de New Direction Tackle Bluetooth Beetmelder set K9+R9. Een hele mond vol voor 4 beetmelders en een sounderbox. New Direction Tackle is een merk dat ik al sinds het ontstaan volg. De beetmelder en sounderbox hebben enkele bijzondere features.
Bedankt dat je ook dit jaar weer regelmatig een kijkje hebt genomen op CarpFeeling. Onder andere jouw (terugkerende) bezoeken motiveren ons om vrijwel dagelijks nieuwe verhalen, tips en andere leuke content te plaatsen. Je zult ongetwijfeld begrijpen dat het veel tijd kost om een website als CarpFeeling te onderhouden, zeker naast een fulltime baan. Dat hebben we het afgelopen jaar wel ondervonden. Gelukkig is het heel leuk om te doen en hebben we daarbij veel hulp van onze vaste schrijvers, onze gastschrijvers, families en partners in de hengelsport.
De afgelopen weken kon je in deel 1 en 2 van 'Rainbow' al lezen over de eerste sessie van Oli Davies op Lac de Curton in Frankrijk. In dit afsluitende deel lees je hoe de sessie verder verliep, met enkele mooie vangsten en een enorme domper voor Oli.