Arnold Samsen aan het woord

• Stel jezelf even voor:


Ik ben dus Arnold Samsen. Ben 23 jaar en woon in Nunspeet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij een groothandel voor de horeca.
 

• Hoe lang vis je al op karper en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

Ik denk dat ik inmiddels ruim 10 jaar op karper vis. Het karpervissen is allemaal begonnen toen ik karpertjes zag zwemmen in een parkvijver. Bewapend met een spinhengeltje en een blikje mais of wat broodkorsten was ik hier vaak te vinden. Toendertijd las ik veel over een hele andere manier van karpervissen, namelijk met piepers en boilies. Ik weet nog goed dat ik hier in het begin erg sceptisch over was. Het leek me onmogelijk dat een dergelijke manier van vissen hetzelfde "fun gehalte" had als het struinend vissen op karper. Uiteindelijk begon ik steeds meer door te krijgen dat het statisch vissen op karper wel degelijk z'n voordelen had en dat het zoveel meer was dan alleen maar achter een rijtje piepers zitten wachten tot er geluid uit komt!


 

• Wat vind jij het mooiste aan karpervissen?

De voldoening van een gevangen vis als je er hard voor hebt gewerkt.
 

• Waar stoor je je aan in de karpervisserij?

Rotzooi aan de waterkant!
 

• Wat is jou mooiste karper ervaring?

Ik denk dat dat een van de eerste keren is geweest dat ik statisch ging vissen op karper. Ik had kort daarvoor mijn eerste baitrunner molens aangeschaft alleen wist ik nog niet niet precies wat de bedoeling van het baitrunnersyteem was... De hengels werden netjes ingegooid en over de baitrunner werd niet meer nagedacht. Op een gegeven moment hoorde ik de verklikker een piep geven waarna m'n hengel als een torpedo het water in vloog! Ik bedacht me geen moment en sprong er achterna. Tevergeefs, ik zag op een paar meter afstand het kurken handvat van de hengel de diepte in verdwijnen... Kwaad en gedesillusioneerd klom ik de kant weer op. Mijn eerste echte run en dan dit! Toen ik net weer een beetje op adem was gekomen begon de andere hengel te piepen! Ik had weer beet! Ik sprong naar de rodpod om mezelf een tweede zwempartij te besparen en de dril kon beginnen. Ik denk dat jullie wel geloven dat ik stomverbaasd was toen ik in plaats van een karper, mijn andere hengel aan het oppervlak zag verschijnen! Blijkbaar had de vis de meegesleurde hengel langs de andere rig getrokken waardoor de haak in een van de ogen terecht was gekomen. Een groot geluk bij een ongeluk dus... De hengel werd uit het water gehaald en daarna kon de echte vis geland worden. Al met al iets wat ik niet snel meer zal vergeten!  
 

• Waar bestaat jou visserij uit?

Er gaat bij mij veel tijd in het peilen, observeren en eventueel voorvoeren van een stek zitten voordat ik daadwerkelijk met vissen begin. 
 

• Waar vis jij het liefst?

Het liefst op open wateren als kanalen en meren.
 

• Waarmee vis je het liefst?

Het liefst met eigengemaakte boilies, maar vaak heb ik de tijd niet om deze te maken en dan ben ik gedwongen om met ready mades te vissen. Verder vis ik graag single hook (Fluro pop-ups) en met particles.

 

• Wat is jou favoriete rig?

Ik heb niet echt een favoriete rig. Ik probeer mijn rigs meestal aan de omstandigheden aan te passen dus het ene moment vis ik met een stiff-rig en het andere moment bijvoorbeeld met een combi-rig.
 

• Wat is je favoriete boek/film?

Globetrotters Quest van Toni Davies Patrick
 

• Karpervissen over tien jaar

Ik denk dat we qua technologie wel zo'n beetje alles hebben wat ons hartje begeerd. Van beetverklikkers tot radiografische voerbootjes. Misschien dat het hele onderwatercamera gebeuren nog verder uitgewerkt word en dat we over 10 jaar naast onze stretcher standaard een lcd scherm hebben staan? 
 

• Wat is jou target in de karpervisserij?

Een grote karper vangen (30+ pond) op een water als het Veluwemeer.
 

• Grootste karper tot nu toe gevangen?

48 pond

 

• Heb je nog tips voor de karpervisser?

Vis op een manier waar je zelf vertrouwen in hebt!
 

• Hoe ben je met CarpFeeling in aanraking gekomen?

Via Erwin van Hensbergen.
 

• Heb je nog tips voor CarpFeeling?

Nee eigenlijk niet.
 

• Aan wie geef jij de pen door?

Reclin de Gries

Lees volgende week het interview met Reclin de Gries


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.