In gesprek met Pim Starreveld van Pioneer Baits

In ons kikkerlandje zijn diverse aasbedrijven te vinden met hele aardige producten. Een van die bedrijven is Pioneer Baits van Pim Starreveld. Pim draait alweer enige tijd mee in het aaswereldje en weet hoe je een goede bol kan draaien. Wij waren nieuwsgierig naar Pioneer Baits en stelde Pim een paar kritische vragen over zijn visie op aasgebied, zijn bedrijf en nog veel meer. Veel leesplezier toegewenst!
 


Pim, Pioneer Baits is nog een relatief jong bedrijf. Wat is jullie unique selling point?

Toen ik begon met Pioneer Baits heb ik een aantal punten voor mezelf opgesteld met betrekking tot het profileren van mijn bedrijf naar het grote publiek. Eén unique selling point is leuk maar waarom niet gewoon het hele pakket? Wat ik probeer te bereiken is kwalitatief goed aas leveren waarmee men in elk jaargetijde en op elk watertype kan vissen tegen een goede prijs én met een goede service. Tevens probeer ik zoveel mogelijk met de klant mee te denken zodat de klant altijd een boilie kiest (eigen recept of uit de range) die bij zijn/haar visserij past. Als ik de reacties van mijn klanten zo eens bekijk, lukt dat al aardig!
 


In het assortiment aan boilies zitten zowel ready mades als freezers. Zijn jullie ready’s kunstmatige knikkers of zullen ze op de lange termijn geen schade berokkenen?

Over dit onderwerp word altijd erg veel gediscussieerd. De een heeft de volste vertrouwen in ready’s en de ander denkt er niet over om ooit een zak ready’s aan te raken. Feit is dat nu over het algemeen de boilies beter worden ‘geconserveerd’ als in het begin van het readymade tijdperk. Om mij heen, bij de concurrentie dus, zie ik ook dat er steeds vaker en goede readymades worden verkocht. Ook ik heb me eerst goed verdiept in hoe ik een boilie nou dermate kon conserveren dat het niet schadelijk is voor flora en fauna. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een organisch product wat bederf tegen gaat. Dit product word zelfs gebruikt in menselijke consumptie en in de diervoederindustrie. In de vangsten konden we geen noemenswaardig verschil merken tussen ready’s of freezers. Ondanks dat ik geen chemische bende in de boilies wil hebben, zijn er nog steeds klanten van mij die helemaal niets te maken willen hebben met ready’s. Daarentegen heb ik ook klanten over zien stappen van freezers naar ready’s en terug zien komen op hun mening over readymades.
 


Fieldtester Mark met een mooie bak
 

Iedereen heeft het altijd over kwalitatief aas. Wat maakt volgens jou een goede boilie?

Een goede boilie is in mijn ogen een boilie die de vis graag eet en er graag op terug komt. Zo simpel is het. Het is alleen niet zo simpel om dit voor elkaar te krijgen want er spelen zeer veel factoren mee tijdens het ontwikkelen van een goede boilie. Een wonderboilie bestaat niet. Anders zou er waarschijnlijk maar één soort boilie verkocht worden.Een goede boilie is natuurlijk op zijn best wanneer de andere factoren ook goed zijn. Een goede boilie gevist op een slechte stek is nog altijd minder in je voordeel dan een slechte boilie (voor zover die bestaan!) gevist op een goede stek. Vaak krijgt het aas als eerste de schuld van een blank, terwijl het meestal niet eens aan het aas ligt.
 


In de het aaswereldje zijn zowel voor- als tegenstanders van stomen. Waarom heeft Pioneer Baits gekozen voor stomen?

Toen ik enkel voor mijzelf en voor mijn vismaten boilies draaide ben ik ooit begonnen met een oude frituurpan om te koken. Ik begon toen ook net te experimenteren met water oplosbare ingrediënten als L-ZERO-30, PD vismeel, etc.  Ik merkte dat er na het koken erg veel van deze ingrediënten in het kookvocht achter bleef. Tijdens het stomen gingen deze stoffen (bijna) niet verloren. Wanneer ik ze kookte moest ik dus meer toevoegen om hetzelfde resultaat te krijgen. Dat is uiteindelijk voordeliger voor de klant.
 


Pioneer Baits prefereert stomen in plaats van koken
 

Een nieuw product in jullie assortiment zijn de Featherweights. Vertel hier eens wat meer over?

Het concept van onze Featherweight hookbaits bestaat al erg lang. Echter nemen weinig bedrijven de moeite om deze uitgebalanceerde haakaasjes te maken. Het is namelijk best veel werk. Deze haakaasjes zijn opgebouwd uit een deel zinkende boilie en uit een deel popup mix. Deze verhouding is zo uitgebalanceerd dat ze bijna gewichtloos zijn onder water! Hierdoor zuigt de moeilijk azende karper het haakaas sneller en makkelijker naar binnen zonder het vermoeden te hebben dat er een haak aan zit. Tevens vallen ze beter op door de felle kleur pop-upmix. Ook zijn ze attractiever gemaakt dan de boilie zelf doormiddel van een dubbele dosis liquids.
 


De Featherweight Hookbaits van Pioneer Baits
 

Wat is de topboilie van Pioneer Baits en waarom?

Dat is een lastige. Elke boilie die ik heb is in mijn ogen een topper op zijn eigen manier. Elk water is anders. Op het ene water slaat een zoete boilie erg goed aan en op het andere water een vismeelboilie. Ook heeft het te maken met het jaargetijde. In de winter pak je een wat lichter verteerbaar bolletje in plaats van een zware vismeelknikker. 

Ook als ik kijk naar de verkoopcijfers kan ik daar geen topboilie uit halen. Telkens als ik denk dat een bepaalde boilie niet lekker verkoopt is er opeens weer veel vraag naar. 
 


Super Spicy Garlic. Één van de toppers van Pioneer Baits
 

Waarom moet de klant kiezen voor Pioneer Baits en niet voor een ander aasbedrijf?

De klant moet niets, maar het zou wel fijn zijn natuurlijk! Wat ik veel zie op de markt zijn aasbedrijven die niet ‘compleet’ zijn om het zo maar eens te verwoorden. De een heeft een goed product maar de service is verschrikkelijk en de ander een goede prijs maar een slechte boilie. Natuurlijk zijn er ook andere bedrijven die het complete pakket aan kwaliteit, service en prijs leveren maar deze blijven schaars als ik het zo om mij heen hoor. Ik probeer zelf ook altijd om het complete pakket te leveren en mijn klanten tevreden en met vertrouwen naar de waterkant te sturen!
 


Corn Steep Liquor (CSL) van Pioneer Baits
 

Ik wil Pim enorm bedanken voor dit interview. Het is altijd interessant om meer te horen over de visie van een aasbedrijf! Mocht je geintresseerd zijn geraakt in de producten van Pioneer Baits, schroom je niet en neem eens een kijkje op www.pioneerbaits.nl


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.