Interview met Tommy Buchwald (Poseidon)

Het Duitse bedrijf Poseidon-Angelsport staat bekend om zijn unieke innovatieve producten die gekenmerkt worden door robuustheid en duurzaamheid. In deze ‘aan het woord’ neem ik eens een kijkje achter de schermen van dit bedrijf door in gesprek te gaan met één van de eigenaren. Dan hebben we het natuurlijk over Tommy Buchwald. 

Wie ben je en wat doe je precies in het dagelijks leven?

Beste lezers, ik ben Tommy en ik ben één van de twee eigenaar van het Duitse merk Poseidon Angelsport. Ja, wat doe ik de hele dag? Ik kan wel zeggen dat ik de beste baan van de wereld heb, omdat ik kan doen waar ik van de hou. Dit is natuurlijk het ontwikkelen van producten voor de karpervisserij. Natuurlijk is dat maar een deel van mijn werk. Van november tot april ben ik met mijn collega Stefan en wat andere jongens van ons team bijna elke weekend op de grote karper beurzen in Europa. Rond deze tijd hebben we echt heel veel werk, omdat we bijna geen weekend thuis zijn en ook nog eens veel bestellingen krijgen van onze dealers en distributeurs. Meestal bezoek ik dan ook onze winkels in Nederland en België en presenteer ik onze nieuwe producten. De rest van het jaar worden de producten geproduceerd, kleine filmpjes gemaakt en natuurlijk veel gevist. Maar de meeste tijd blijft in deze periode over voor mijn dochter.

Wanneer ben je begonnen met karpervissen en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

Ik ben in 1997 begonnen met karpervissen. In deze tijd zag ik steeds meer en meer berichten van de Engelse karpervisserij voorbijkomen. Zonder succes helaas heb ik toen geprobeerd mijn eerste karper te vangen met een boilie. In de zomer van 1999 was het eindelijk raak en heb ik de eerste karpers met de boilie gevangen. Voor toen grote en mooie vissen tot 8 kg. Dat was echt een mooie tijd!

In 1997 ben ik begonnen met karpervissen

We nemen dit interview af in het Nederlands terwijl Poseidon en jijzelf Duits zijn. Welke talen ben je allemaal machtig en hoe komt dit?

Ik spreek natuurlijk Duits, maar ook een aardig woordje Nederlands en Engels. Waarom ik Nederlands spreek? Dit komt doordat ik in de tijd vóór Poseidon Angelsport elke week in Nederland op de bloemenveiling was om bloemen en planten te kopen. Het was natuurlijk een voordeel om Nederlands te leren om zo de veilingmeester de begrijpen:). Ik spreek natuurlijk niet perfect Nederlands, maar ik versta de meeste mensen goed en ik kan me goed verstaanbaar maken. Ook mijn Engels is niet perfect maar ik kom op de Engelse karperbeurzen zeker niks te kort. Ook voor de communicatie met onze distributeurs is mijn taal kennis van het Nederlands en Engels goed genoeg.

We hebben de producten van Poseidon al diverse keren voorbij laten komen op CarpFeeling aangezien deze afwijkend en innovatief zijn. Kan je iets vertellen over hoe Poseidon is ontstaan en het idee hierachter?

Dat is heel eenvoudig! Karpervissen is mijn leven gecombineerd met het feit dat ik het leuk vindt om problemen op te lossen. Voordat we met Poseidon begonnen heb ik ongeveer 15 jaar producten helpen ontwikkelen voor een Duits hengelsport merk. Sommige van mijn ideeën zijn verkocht en zijn ook nog steeds te krijgen. Maar ik heb voor dit werk en ideeën nooit veel gekregen en de beste ideeën wil dit desbetreffende bedrijf niet produceren, omdat ze te duur zijn om te verkopen en produceren. Daarom heeft mijn vriend Stefan toen der tijd mij gevraagd onze eigen merk te starten. Dat was dus het begin van Poseidon Angelsport. We wilden nooit alleen tackle verkopen maar altijd nieuwe initiatieven producten uitvinden en bestaande producten verbeteren. De innovatie was altijd belangrijker dan de prijs. Kopiëren was en zal nooit onze zaak zijn!

Altijd maar nieuwe producten uitvinden

Hoe ziet het team achter Poseidon eruit?

Momenteel is Poseidon een bedrijf dat bestaat uit mij zelf en Stefan. Eind van dit jaar komt de eerste werknemer erbij. We produceren bijna alles met bedrijven uit onze regio. Dat is voor ons een groot voordeel aangezien we daardoor altijd de mogelijkheid hebben de kwaliteit te controleren. Ook hoeven we hierdoor niet alles in grote eenheden paraat te hebben. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor producten de echt veel geld kosten, maar hoeven we niet in te boeten op leveringssnelheid en kunnen we altijd leveren. Hierdoor moeten onze klanten niet lang op de bestelling wachten. Stefan en ik delen ons werk. Stefan heeft de verantwoordelijkheid voor de sociale media kanalen, het design van de verpakkingen en catalogus en doet hij ook de communicatie met het Europese team. De verantwoordelijkheid van mij is dan natuurlijk de ontwikkeling van nieuwe producten, de contacten met leveranciers en ook de ontwikkeling van de strategie van ons merk. Verder worden we altijd nog ondersteund door het Europese team van Poseidon Angelsport. Dat team heeft ook altijd de informatie van de nieuwe producten en heeft ook de mogelijkheid prototypen te testen.

Team Poseidon

We hebben al veel innovatieve producten van jullie mogen zien. Kan je een tipje van de sluier oplichten aan welke producten jullie nu aan het werken zijn?

Heel graag, het eerste nieuwe product voor het nieuwe seizoen is de full metal boilie en de Tijgernoot Stopper. Daarnaast komt er ook een nieuwe Butt Rest. Ook komt onze boei komt met een variant met verlichting. Zelf heb ik op dit moment een speciale subfloat in de test. Deze is echt perfect voor de visserij met obstakels.

De nieuwe Butt Rest die binnenkort verkrijgbaar is

Op welk product ben je het meest trots?

Dat is een moeilijke vraag en dan moet ik toch echt drie producten vermelden. Namelijk het Multifunctionele Toplood
mijn eerste patent op de SHR Bobbin en de Groundtester.

SHR Bobbin van PoseidonSHR Bobbin

Welk product (van Poseidon) mag niet ontbreken in de uitrusting van iedere karpervisser?

Het Multifunctionele Toplood en in de tackle box moet zeker ook de Full Metal Lead clip aanwezig zijn.

Veel producten van Poseidon zijn gerelateerd aan de bootvisserij. Als je zou moeten kiezen een 50 ponder van de kant of een 30 ponder uit de boot. En zo ja, waarom?

Ik zou degene kiezen die het moeilijkst te vangen is. Gewichten vind ik totaal niet belangrijk. Soms kan het eenvoudiger zijn om een 30 ponder te vangen dan een karper van 8kg.

Wat is voor jou het meest onder geschatte aspect binnen de karpervisserij?

Dan kies ik voor het natuurlijke voedsel. In elke variant van de visserij zoekt de visser het voedsel van de vis behalve in de karpervisserij. De meeste onder ons kijken alleen of de bodem hard of zacht is. En vissen dan in de meeste situaties op de harde bodem, maar daar hebben onze vrienden meestal nooit veel te eten (behalve wat wij er neerleggen). Daarom heb ik ook de GroundTester gemaakt. Vind je het natuurlijk voedsel van de vis, dan vang je de vissen meestal ook.

De unieke Groundtester

Hoe zie jij Poseidon over 10 jaar in de karpervisserij staan?

Onze doelstelling is innovatief blijven en binnen 10 jaar een onmisbaar bedrijf te zijn in de karpervisserij. Waardoor ook onze producten te vinden zijn in bijna elke winkel in Europa.

Hoe zal jij je ultieme CarpFeeling omschrijven?

Het mooiste moment in de karpervisserij vind ik als de hemel bewolkt is, grote golven op het water en af en toe een beetje regen. Het liefst ook geen andere visser te bekennen is en nog het belangrijkste: dat er geen afspraken staan!

Bedankt voor je tijd Tommy en inzicht in hoe jullie Poseidon Anglesport runnen. We kunnen niet wachten om de nieuwe producten van jullie in de schappen van de winkels te zien. Eigenlijk nog meer benieuwd zijn we naar de innovatieve producten die jullie nog gaan ontwikkelen en ons verbaasd zullen doen staan.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.