Marco Hendriks aan het woord

Mijn naam is Marco Hendriks, ik ben in 1982 geboren in Almelo de plaats waar ik ben opgevoed en mijn hele leven al woon. Veel van de jongens kennen me onder de bijnaam “spraakwater” dit omdat ik volgens hun nogal veel praat !? Overdag ben ik werkzaam als administratief medewerker bij een groothandel in wanden en plafonds in Almelo, waar ik een groep van ongeveer 15 mensen aanstuur en veelal de voorraden inkoop. Dit doe ik net als mijn passie al meer dan 10 jaar met veel plezier en inzet !


 

• Hoe lang vis je al op karper en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

Ruim 15 jaar, waarvan de laatste 10 jaar zeer fanatiek. Ik ben er mee in aanraking gekomen door mijn oom die toen al jaren op karper viste in het karpervissen mijn voorbeeld was. Hij is een aantal jaren geleden plotseling en te vroeg overleden…

100 % puur Nederland goud• Wat vind jij het mooiste aan karpervissen?

De combinatie van rust en gezelligheid aan de waterkant vindt ik geweldig ! Ik mag graag alleen zijn, maar vindt het ook erg gezellig dat als in de buurt zit mijn maatjes een bakkie komen doen.
 

• Waar stoor je je aan in de karpervisserij?

De jaloezie onder de karpervissers !

Samen met mijn maatje Niels• Wat is jou mooiste karper ervaring?

Mijn 1e Nederlandse 40er ! Ik had deze “target” voor ogen en binnen een aanzienlijke tijd en voordat het dat jaar druk werd aan de waterkant had ik hem al te pakken.
 
23,3 kg, wat een dril!
 

• Waar bestaat jou visserij uit?

Veelal uit korte nachtjes waar ik veel tijd in de voorbereiding steek, qua voorvoeren, peilen en de stek / water langere tijd observeren. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk de nachtjes door de week te draaien om de hengeldruk te vermijden. Ook probeer ik meerdere malen per jaar met mijn maatje een sessie langer dan 5 nachten te plannen, voor de rust / vakantie.
 
Prachtig gebouwde schub


• Waar vis jij het liefst?

Op grote wateren en kanalen.


• Hoe pak jij een nieuw water aan?

Ik kijk eerst wat het bestand van het water is, observeer de stekken die veelal worden bevist en ga er dan met de boot op om de bodemstructuur in peil te brengen. Afhankelijk van de hengeldruk ga ik bepalen of en hoeveel ik per dag / keer ga voeren. Mocht alles kloppen dan ga ik er ook 2 maand knetter hard voor en zorg er dan ook voor dat mijn doel bereikt wordt !

Samen met de toekomst• Waarmee vis je het liefst?

Ben een enorme fan van tijgernoten en zet deze veelvuldig in waar nodig. Omdat op de meeste wateren de boilie wordt gezien als “voedsel” gebruik ik meestal een freezerbait die ik zelf samenstel en door de boys van MTC laat draaien.


• Wat is jou favoriete rig en waarom?

Ik pas mijn onderlijn per situatie / water aan en gebruik regelmatig verschillende rigs. Maar het liefst vis ik met een “normale” onderlijn, icm een anti-eject haak maat 6, sinker(s) en ca. 2 cm krimpkous over de haaksteel. Mijn rig probeer ik qua kleur zoveel mogelijk aan te passen aan de bodemstructuur van het water waar ik op dat moment vis.

 Mijn rig aangepast aan de omstandigheden


• Wat is jou target in de karpervisserij?

Ik had een hele tijd 2 echte targets en die heb ik dit jaar allebei mogen vangen ! Een echte targetvis heb ik op dit moment niet, maar op ons thuiswater zwemmen nog 2 schubs die ik graag nog een maal zou willen vangen.

Uit de oude doos


• Grootste / mooiste karper tot nu toe gevangen?

Mijn grootste karper tot nu toe is een spiegel van 46,6 pond, maar mijn mooiste karper tot nu toe is een Nederlandse kanaalspiegel van 31,2 pond die ik vroeg in het voorjaar van 2007 wist te vangen.
 

• Wat is je favoriete boek/film?

Saving Private Ryan met Tom Hanks vindt ik nog steeds een geweldige film !

Eindelijk mijn target!• Karpervissen over tien jaar?

Ligt aan mijn thuissituatie rond die tijd, ik hoop dat ik dan een vaste vriendin heb en misschien wel een kleintje wie weet………
En dan moet de tijd gedeeld worden, maar ook als er minder tijd is kun je met een goede voorbereiding mooie vissen op de kant krijgen.


• Heb je nog tips voor de karpervisser?

Geniet ervan zolang het kan en gun elkaar een “eigen” plekkie aan de waterkant zodat iedereen kan doen wat hij graag wil doen. Er is water genoeg !

Prachtig!


• Hoe ben je met CarpFeeling in aanraking gekomen?

Via mijn maat Hendry Grevelink!


• Heb je nog tips voor CarpFeeling?

Ga zo door, geweldige site ! Ik mis alleen onze link www.carpking.nl hahaha

mooi-hoeft-niet-altijd-groot-te-zijn.JPG
Mooi hoeft niet altijd groot te zijn


• Aan wie geef jij de pen door?

Aan Albertin Essers

Lees volgende keer het interview met Albertino Essers

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.