Michiel Martijn aan het woord

• Stel jezelf even voor


Ik ben Michiel, geboren en getogen Amsterdammer. Woon tegenwoordig in Scheveningen en ben uitgever van een internationale krant in Den Haag en Wassenaar.

 


• Hoe lang vis je al op karper en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?


Vis ongeveer 15 jaar op karper en kreeg de smaak te pakken toen ik voor het eerst een vis haakte aan de oppervlakte, na die geweldige krachtsexplosie was ik meteen verkocht!


• Wat vind jij het mooiste aan karpervissen?


Dat zijn meerdere dingen: het buiten zijn, de ontspanning die ik daar uithaal, het vangen van een bepaalde vis waar je lang achteraan zit. Ik kan er echt van genieten om weg te zijn uit de drukte van mijn werk en lekker in de buitenlucht te zijn.


Ik vis nu zo'n 4 jaar voor Nash Tackle & Bait

 


• Waar stoor je je aan in de karpervisserij?


Aan afgunst aan de waterkant, dit heb ik in mijn laatste Frankrijk trip meegemaakt en heeft mij een enorme domper op mijn visserij toegebracht. Dat veel karpervissers zich druk maken om andere en onbelangrijke dingen. Hou het gezellig! Verder hoop ik dat mensen hun stek schoonhouden, is wel zo netjes naar collega vissers.


Op dit moment zit ik achter een Nederlandse 25 kilo vis aan

 


• Wat is jou mooiste karper ervaring?


De vangst van Het Schilderij op de Zwaan. Een keihard dressuur water waar ik heel veel uren in heb gestopt. Dat het tevens mijn eerste Nederlandse veertiger was maakte het helemaal bijzonder!


• Waar bestaat jou visserij uit?


Voornamelijk de target visserij, jacht maken op grote exemplaren haal ik de meeste voldoening uit. Trips naar Frankrijk doe ik ongeveer 4 x per jaar maar zie ik tevens als vakantie. Er ligt nog zoveel moois te ontdekken en ik ben weg van het land zelf.


Michiel met een enorme Franse spiegel

 


• Waar vis jij het liefst?


Op de kleinere circuit wateren en op de grote Franse reservoirs. Er wordt veel geschreven over mooie vissen in Italie, Spanje enz. maar er is nog te veel in Frankrijk om links te laten liggen. In ons team houden we elkaar goed op de hoogte van sessies en waar of wat we beter kunnen doen over hoe een water aan te pakken.


• Waarmee vis je het liefst?


Ik vis nu zo'n 4 jaar voor Nash Tackle & Bait dus heb de mogelijkheid om met het beste van het beste mijn hobby uit te oefenen. Nederland gebruik ik dan ook alleen maar de Freezer baits en in Frankrijk neem ik rotsvast de Nash Toprod readymades mee of een combinatie van de twee.

 


• Wat is jou favoriete rig?


In mijn visserij probeer ik het zo simpel mogelijk te houden, het liefst gebruik ik een korte stiffrig van 20 lbo. Nash Fleurocarbon. In combinatie met de vlijmscherpe Nash Fang haken ben ik hier zeer over te spreken. Als ik met popups vis dan ga ik voor de Nash Missing link in de 20 lb. uitvoering. Hier maak ik dan een combi rig van.


• Wat is je favoriete boek/film?


Mijn favorite boek is In Pursuit of The Largest van Terry Hearn. De karper film die mij het meeste inspiratie gaf vroeger en buiten gewoon leuk was om naar te kijken waren de films van Kevin Maddocks samen met Alan Taylor. Volgens mij heb ik ze nog ergens in een doos liggen.


Kleinere circuit wateren pak ik graag aan

 


• Karper vissen over tien jaar


Tja dat is een moeilijke vraag: er zullen een hoop nieuwe jeugdige karper vissers bij komen die zich hopelijk niet gek laten maken door alle " grote " namen uit het wereldje en gewoon lekker genieten van de karper visserij. Ik denk dat vandaag de dag de media daar ook een hele grote invloed op heeft en de jeugd een goede richting opstuurt!  De oudere onder ons weten wel beter hoe het er tegenwoordig aan toegaat in de scène.  Zou mooi zijn als we dat goed over kunnen brengen.


• Wat is jou target in de karpervisserij?


Op dit moment zit ik achter een Nederlandse 25 kilo vis aan en hoop deze prachtige spiegel dit jaar te mogen vangen. Zal niet makkelijk worden maar een mooie uitdaging voor het komend seizoen.


in Frankrijk neem ik rotsvast de Nash Toprod readymades mee

 


• Heb je nog tips voor de karpervisser?


Wees aardig voor elkaar, ook aan de waterkant. Gun elkaar ieders vis en geniet van je hobby. Denk dat plezier het belangrijkste is toch


Michiel vind je het liefst op grote Franse reservoirs

 


• Heb je nog tips voor CarpFeeling?


Ga zo door en dan met name in de lay-out van jullie website! Ziet er zeer goed uit en eindelijk een site die op een andere manier naar buiten komt. Oogt professioneel.


• Aan wie geef jij de pen door?


Aan Corneel Hartevelt, mijn vaste vismaat en tevens goede vriend die ik vanaf 1 Januari als nieuw teamgenoot van Nash Tackle & Bait welkom heet!

Lees volgende keer het interview met Corneel Hartevelt

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.