Remon de Zeeuw aan het woord

• Stel jezelf even voor:


Mijn naam is dus Remon de Zeeuw 35 jaren jong en ben woonachtig in het kleine dorpje Brandwijk zo,n 25 kilometer onder de rook van Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik bedrijfs leider van een restaurant en chef kok van een party centrum. Buiten dit alles heb ik nog 2 kinderen. En een lieve vriendin. Ook ben ik nog een van de mensen achter Sjakie & de Polderboys diapresentaties. En consultant van GB BAITS en RigMarole
• Hoe lang vis je al op karper en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

Het is al weer 29 jaar geleden dat we per ongeluk een karper vingen bij ons vakantie huisje in Limburg. Sinds die dag heeft de karper me nooit meer los gelaten en op mijn 11e kreeg ik dan ook mijn eerste karperhengel is nu dus alweer 24 jaar geleden.
Zo snel als ik kon moest ik naar de waterkant en binnen een half uur lag dan ook de eerste echte (karpervirus vis) op het droge. Sinds die dag was er geen houden meer aan en heb ik al menig uurtjes aan de waterkant door gebracht.


• Wat vind jij het mooiste aan karpervissen?

Als eerste vind ik de rust heerlijk. Wat is nou lekkerder dan aan de waterkant te zitten en de zon te zien opkomen en de vogeltjes te horen fluiten.
Dan vervolgens een streep van een run te krijgen en een mooi sterk karper lichaam naar het koord van je net te drillen. Ook het vissen met het pennetje is heerlijk. Zeg nou zelf er is toch niks mooier dan je pen de diepte in zien glijden.


Ook Remon's vriendin is niet bang voor een karper


• Waaraan stoor je je in de karpervisserij?

 Zit zelf in een bestuur van een vis vereniging en ben ook controleur van een best bekend karper water. Je komt dan veel in aanraking met alle soorten van visserij.
Waar ik me het meeste aan stoor in met name de mensen die er een tering zooi van maken en schijt hebben aan alles en iedereen. Bij zulke mensen zijn we ook heel makkelijk een nemen we de vispas in beslag. Ook zijn er een hoop mensen die alles bete weten en alleen maar lopen te klagen. Tegen zulke mensen kan je alleen zeggen; ga naar een bestuurs vergadering en laat je stem horen. Dat gebeurt sowieso bij te weinig karpervissers. Het beste oom wat voor elkaar te krijgen is toch om zelf in een bestuur toe te treden.


Een bak van eigen bodem• Wat is jou mooiste karper ervaring?

Dat zijn er zoveel. Maar 1 van de mooiste is toch wel de vangst van mn 1e 25 kilo+ vis. Na 3 dagen te hebben moeten toekijken op lac du der hoe mijn toenmalige maatje de nodigde dikke vissen ving, vertrok bij mijn 's nachts de 1e vis. Na een zware 45 minuten wist ik de vis in het net te landen. Het moment dat ik de vis in de boot wilde tillen en niet lukte wist ik dat ik een vangst van mijn leven had gedaan. Later ook met tranen van geluk bij de onthaakmat gestaan om dis gigantische lijf te bewonderen. (hij gaat maar 1 keer en dan is hij niet te tillen)


Na een zware 45 minuten wist ik de vis in het net te landen• Waar bestaat jou visserij uit?

Nu zowel uit lange sessies in het buitenland als korte trips in Nederland. Ook de polder in trekken met een pennetje en dat zomaar voor een uurtje vind ik heerlijk.


• Waar vis jij het liefst?

In principe vis ik overal waar ik toch wel een redelijke kans maar op een dikke vis. Dat kan in een kanaal zijn maar ook in de moeilijkere putten die ons land rijk is. Natuurlijk mogen ook de grotere franse wateren in deze rij niet ontbreken


Ongekende schoonheid• Waarmee vis je het liefst?

Mijn voorkeur gaan toch wel uit naar freezers. Puur om een wat zachter en verser aas te kunnen presenteren. Maar ook ready's heb ik in de opslag liggen.
Altijd makkelijk om extra mee naar het buitenland te nemen mocht de sessie bizar goede wendingen aan neemt. Wat ik wel altijd en in elke situatie gebruik is een fluo pop-up Dit puur om extra geur te krijgen en voor de vissen die op zicht azen. Sinds ik deze gebruik zijn mijn vangsten een heel stuk beter geworden. Al het aas komt natuurlijk uit het gamma van GB BAITS


• Wat is jou favoriete rig?

Een favoriete rig heb ik niet. Ik knoop voor elke situatie weer een andere rig mits het daar oom vraagt. Dat kan een stifrig zijn of een chod rig en de zig rig wordt ook nog wel eens in gezet. Het meeste wordt toch wel een basis rig gebruikt met Rigmarole’s hydrolink en een haak van deze zelfde firma die nog in een testfase zit. Wel gebruik ik bijna altijd inline lood i.m. een snellere inhaking te krijgen.


• Wat is je favoriete boek/film?

Ik ben niet zo van de films. Qua boeken is op dit moment spiegelbeeld van Piet Vogel het meest informatieve boek wat er op de Nederlandse markt te krijgen.
Ook de dunne lijn van Luc de Baets is een boek waar heel veel nuttige informatie uit te halen is. Om te lezen vind ik toch wel Woord van zwijgen van Herwin Kwint een boek om lekker in de vis verhalen gesleurd te worden.


• Hoe ziet karpervissen er volgens jou over tien jaar uit?

Ik denk niet zo best. Als je gaat kijken naar 10 jaar terug en nu dan is het er niet echt op vooruit gegaan. Karpervissen heeft een enorme explosie door gemaakt in populariteit. Ik denk zelfs te veel. Als dit zo door gaat dan zal er op steeds meer wateren alles aan banden gelegd en er steeds minder ruimte komen om onze geliefde hobby te kunnen beoefenen. Ik zou dan ook zeggen; Mensen gedraag je en respecteer de regels alleen dan kunnen we onze hobby blijven doen.


Heeft de jeugd nog de toekomst?• Wat is jou target in de karpervisserij?

Echt een target heb ik niet meer. Heb ik in het verleden wel gehad. Maar gezien mijn tijd met mijn kinderen en werk heb ik geen tijd meer om me echt vast te bijten en me te richten op 1 water en of vis.(kost ook alleen maar relaties ) Ik heb alle vissen die ik heb willen vangen inmiddels ook wel gevangen. Wel vis ik op wateren waar grotere vissen huizen. We willen natuurlijk allemaal een zo groot mogelijke vis vangen.


• Heb je nog tips voor de karpervisser?

Ja blijf gewoon jezelf gekken zijn er al genoeg en geniet van je mooie hobby en respecteer de vis en de natuur met waarde


• Hoe ben je met CarpFeeling in aanraking gekomen?

Door Reclin de Gries en Edwin Wouters. Door dat ik het gezicht ben van GB Baits en consultant van RigMarole ben ik een jaar of 5 geleden met hun in aanraking gekomen. Zij waren degene die mij attendeerde op CarpFeeling


• Heb je nog tips voor CarpFeeling?

Ga zo door en misschien wordt het dan de grootste site op karper gebied. “de aanhouder wint”.


• Aan wie geef jij de pen door

Ik geef de pen door aan mijn Frankrijk bootvis en dia maatje en tevens Sjakie en de Polderboys collega Daniél van Dijk. We kennen elkaar door en door en hij is ook een ouwe rot in het wereldje dus heeft vast het nodige te vertellen. Dus!!! Knallen maar v Dijk.

Lees volgende keer het interview met Daniél van Dijk


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.