Wesley Dielessen aan het woord

• Stel jezelf even voor


Ik ben Wesley Dielessen, geboren in 1977. Woonachtig te Dordrecht. Beroep is bouwkundig tekenaar bij een bedrijf in Rotterdam.

 


• Hoe lang vis je al op karper en hoe ben je ermee in aanraking gekomen?


Ik vis al vanaf mijn 4e jaar, door toedoen van mijn buurman.  Viste enorm fanatiek in mijn jeugd. Ik heb op alle gangbare soorten zoetwatervissen wel gevist voordat ik de grote stap naar de karper heb gemaakt, dat was op mijn 12e jaar. Heb de eerste 3 jaren struinend gevist, voordat ik overging op de statische visserij.  
 


• Wat vind jij het mooiste aan karpervissen?


Het weg zijn van de maatschappij, de rust, het opladen van mijn batterij.


Ik vis toch meestal het liefst op de wat grotere wateren

 


• Waar stoor je je aan in de karpervisserij?


Op zich aan niet zo veel. Wat wel jammer is dat je niet meer je ding kan doen zoals voorheen. De concurrentie is veel hoger geworden en de wethandhavers zijn mijns inziens ook soms te fanatiek op verkeerde plaatsen. Het lijkt wel alsof karpervissen als een criminele hobby wordt gezien.


• Wat is jou mooiste karper ervaring?


Dat was mijn eerste echte nacht op Lac de St-Cassien. Het was midden in de winter, het vroor 10 graden. Diep in de nacht kreeg ik zowaar een fluiter die ik absoluut niet verwachtte aangezien de weersomstandigheden toch erbarmelijk waren. Na een straffe dril in die ijzige kou landde ik m’n eerste veertiger. Wat een waanzinnig moment was dat voor me…
 


Ik bevis het liefst wateren van de populatie bij mij niet geheel bekend zijn

 


• Waar bestaat jou visserij uit?


Ik vis de laatste jaren meestal op jaarbasis zo’n 15-20 nachten in Nederland. Naar Frankrijk probeer ik wel een keer of 5-6 te gaan. Elk jaar ga ik ook een week naar Spanje. Daar vis ik dan op karper en meerval.


• Waar vis jij het liefst?


Ik vis toch meestal het liefst op de wat grotere wateren, daar voel ik me toch wel het meest thuis. De wateren waarvan ik de populatie amper ken geniet m’n voorkeur. In Nederland de grote rivieren en de boezemwateren. In Frankrijk de (stuw)meren.


het opladen van mijn batterij

 


• Hoe pak jij een nieuw water aan?


Als we dan voor ons een nieuw meer in Frankrijk gaan aandoen dan verrichtten we meestal de volgende stappen. Indien mogelijk aan veel plaatsen aan het water proberen te geraken om zodoende een indruk van het meer te krijgen. Achterhalen wat de dieptes zijn van het water, middels peilhengel of met boot op het water. We bevoeren dan dagelijks diverse verschillende stekken aan en bevissen ze beurtelings af. Op deze wijze vinden we vaak wel de karper.  


• Waarmee vis je het liefst?


Zowel met Freezers als ready mades.


Naar Frankrijk probeer ik wel een keer of 5-6 te gaan

 


• Wat is je favoriete rig en waarom?


Een stijve onderlijn waarvan het laatste stukje gestript is. Deze bevis ik dan met een langstelige haak die iets naar binnen is gebogen. Als aas een snowman-presentatie.


• Wat is je target in de karpervisserij?


Ik heb niet echt een aanwijsbare target. Ik bevis het liefst wateren van de populatie bij mij niet geheel bekend zijn. Maar om een keer tegen een 60 ponder aan te lopen zou toch wel een droom zijn, maar om dat een target te noemen…


• Grootste / mooiste karper tot nu toe gevangen?


Een spiegelkarper van 49 pond.


Een puntgave schubkarper

 


• Wat is je favoriete boek/film?


Het grote Karperboek van Rini Groothuis. De boeken van Alijn Danau behoren ook tot mijn favorieten.


• Karpervissen over tien jaar


Nog meer wetgeving, meer dressuur, grote spiegels. Ik denk dat het gemiddelde gewicht van de karper op de meeste wateren behoorlijk wat hoger ligt nog. Als je ziet hoe het de afgelopen 10 jaar is gegaan, dat beloofd wat voor de toekomst. Daar kijk ik wel naar uit.
 


• Heb je nog tips voor de karpervisser?


Blijf vooral genieten van je hobby en kijk niet te veel naar anderen.


Elk jaar ga ik ook een week naar Spanje.
Daar vis ik dan op karper en meerval.

 


• Hoe ben je met CarpFeeling in aanraking gekomen?


Door Remon de Zeeuw.


• Heb je nog tips voor CarpFeeling?


Ziet er puik uit. Hou vooral die inspiratie/motivatie vast.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.