Indicators, elke week worden we op social media weer verrast met de meest bijzondere varianten. Met merken als Dobbins Bobbins en Roncus Bobbins and More is er elke week wel wat te beleven. Tjonge, wat maken die jongens veel specials! In deze gloednieuwe 7e editie van ‘De gaafste indicators van dit moment’ staan we wederom stil bij de gaafste indicators die recent op de markt zijn verschenen. In deze editie indicators van onder andere South Coast Custom Reels, Solar Tackle, SlyFish, Teflon Scheiben Markt, JAG Products, Dead Head Custom Rods, Roncus Bobbins and More, Radius Tackle, Roddy Clips, Weston Developments, Fully Fishing en Carplife Products. 
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope voerboot. Niet gek, want een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.
Wie een beetje in deze materie thuis is, zal zich weinig meer verbazen over de grote hoeveelheid mogelijkheden die er anno 2020 zijn om je molen te laten customizen. Van (laser)gravering van je favoriete logo tot volledige full paint jobs. Van custom badges en spool wraps tot een volledige technische upgrade van je drivetrain. In dit artikel neem ik je mee in de diverse hightech innovaties van dit jaar. 
Al op de terugreis van een bloedhete Franse zomertrip met Marcel draaien mijn gedachten overuren. Vele kilometers werden er gemaakt en we bezochten veel wateren. Helaas kwamen we niet verder dan 10 karpers van het formaat van een ‘platte’. Stuk voor stuk waren het echt prachtexemplaren, maar eerlijk gezegd kwam ik voor de dikke bakken die het land rijk is. Mijn revanche moest gemaakt worden en al snel lag het plan klaar om een bliksemsessie van 2 nachten te plannen naar de Noord-Franse kanalen.
Bankware heb je in alle soorten en maten, in diverse prijsklasses en gemaakt van velen verschillende materialen. Wat is er momenteel alleen hot? In dit artikel neem ik je mee in de laatste nieuwtjes in de wereld van bankware. De afgelopen tijd zijn er weer diverse juweeltjes op de markt verschenen. Ga er maar eens goed voor zitten want er zit weer voldoende bij om van te watertanden van merken als Sänger Anaconda, Forge Tackle, Cypography, JRC en Global Angling Products.
Als we iets in 2019 niet hadden verwacht dan was het wel een pandemie in de vorm van Covid-19. Dit uit China overgewaaide virus kreeg ook Nederland en de rest van Europa in haar greep en zorgt voor grote problemen in onze samenleving. In dit relaas neem ik jullie mee wat dit betekende voor onze hobby. Van geannuleerde reizen naar het buitenland, de opkomst van de carpy mondmaskers, de steeds maar drukker wordende waterkanten tot de merken die durfden ludiek te zijn in miserabele tijden. 
Locatie is op elk moment van het jaar van belang, maar nog meer wanneer de watertemperatuur begint af te nemen. Met de herfst momenteel reeds goed op gang, gaan de vissen op zoek naar de laatste resten natuurlijk voedsel de afstervende wierbedden. Niet alleen de plannen verdwijnen, gepaard daarmee zal ook het natuurlijke voedsel zangzaam afsterven en wees maar zeker dat de karpers dat weten. In dit artikel vertelt CC Moore visser James Armstrong over zijn najaarsvisserij en geeft hij diverse praktische tips om het maximale uit deze tijd te halen!
Zoals jullie in het vorige deel al konden lezen was het technische gedeelte van de molens inmiddels in het molenhuis gebouwd. Het was tijd om ook de andere onderdelen als de rotor, handles en de molenslips verder af te bouwen. In de tussentijd waren er weer enkele nieuwe producten binnengekomen en de rotor stond als eerste op de planning.
Je zal het niet geloven maar het is alweer 6 jaar geleden dat ik voor het laatst diverse quick releases belichtte in onze 5x rubriek. In deze gloednieuwe editie aandacht voor de laatste quick releases van dit moment uit zowel de mainstream als alternatieve scene van merken als M2 Bait & Tackle, ND Tackle, Korum Tackle, Stefan Wallner en Fox International!
Zoals jullie in het vorige deel konden lezen had ik alle onderdelen gereinigd. In de tussentijd had ik de eerste bestellingen geplaatst om de molens later in een keer af te kunnen bouwen. Nu alle body delen schoon waren, was het zaak om deze te laten spuiten. Via Lennart Hoomoedt van Dutch Carp Metals kwam ik in contact met Leo Baars van het Utrechtse Global Custom Paint Solutions. Ik had qua uiterlijk al helemaal uitgedacht hoe de molens eruit zouden gaan zien en had gekozen voor RAL 7021. Een donkergrijze kleurtint die, als de zon erop schijnt, groen/grijzig oogt. Dit tezamen met enkele zwarte hoogglans onderdelen zou tot een waanzinnige molen leiden, aldus mij. Naast een groen-grijze body, wilde ik de molenbeugels hoogglans zwart laten coaten net als de originele spigots van de molenhandle. 
Wat begon als een doodgewone sessie draaide voor Kev Hewitt uit in iets wat je simpelweg moest zien om het te kunnen geloven. Plots leek het alsof alle karpergoden hun koppen bij mekaar hadden gestoken om hem met geluk te overspoelen.
Aan al het goede komt een eind. Na 15 edities en bijna 160 lifestyle producten is het tijd om de Carpscene Lifestyle af te ronden. Als thema voor deze laatste editie heb ik gekozen voor dat aspect in onze visserij wat we niet kunnen afdwingen maar allen ó zo graag zouden willen hebben. Geluk! In deel 15 The Final vind je mascottes van The Squirrels Nuts en Urban Carp Collective tezamen met gave producten van merken als Triwa, Hobo Armour, Monkey Climber Magazine, CARPology, Okimono, New Chapter Official, Krmiva Hulín, McDodo, Divided by Seasons, Wofte Clothing, KUMU Clothing, Karpioene, Fennek, Original Carp Clothing en Baltic Carps.
Zoals jullie in het eerste deel al konden lezen had ik eindelijk de knoop doorgehakt. Mijn oude set tournies moesten eraan geloven en zouden omgetoverd worden tot een custom set. Althans, als het mij zou lukken. Ik had mijn verlanglijstje al aardig compleet qua onderdelen en de eerste bestellingen waren al binnen. Toch moet je dan op een dag gaan beginnen met misschien wel het lastigste onderdeel van een project als deze. Je geliefde molens volledig demonteren om te hopen ze ooit nog in elkaar te krijgen. In de eerste maanden van 2019 was het zover en maakte ik mij klaar voor het customizen van mijn set Daiwa Tournament 5000t's.
De herfst is overduidelijk begonnen en de regen komt bij tijd en wijle met bakken uit de lucht. Nu de (dag)temperaturen daardoor ook snel zullen dalen, zal de onderwaterwereld langzaam gaan reageren. In het verleden hebben we op onze website al veel artikelen geschreven met tips en tricks. Daarbij zitten ook veel tips voor najaar en vandaag hebben we 5 van deze artikelen uit onze archiefkasten voor je afgestoft. Check hieronder welke tips jij zeker eens gelezen moet hebben ;)
Het vissen vanuit de boot lijkt steeds populairder te worden. Met fantastische (harde) karperboten als de ArynBoats Carp 530 en de Tomasco 465 Carp Exclusive is een nieuwe niche geboren. Waar we in deel 1 van dit tweeluik vooral producten behandelden voor rubberboten, zo gaan we in deze tweede editie kijken naar een aantal producten voor de harde visboten. In deze editie onder andere gave producten van Meccanica Vadese, GeigerTec Marine Products, MarinePool, Dutch Carp Metals en Timmy’s Carp Boat Products.