De herfst is overduidelijk begonnen en de regen komt bij tijd en wijle met bakken uit de lucht. Nu de (dag)temperaturen daardoor ook snel zullen dalen, zal de onderwaterwereld langzaam gaan reageren. In het verleden hebben we op onze website al veel artikelen geschreven met tips en tricks. Daarbij zitten ook veel tips voor najaar en vandaag hebben we 5 van deze artikelen uit onze archiefkasten voor je afgestoft. Check hieronder welke tips jij zeker eens gelezen moet hebben ;)
Het vissen vanuit de boot lijkt steeds populairder te worden. Met fantastische (harde) karperboten als de ArynBoats Carp 530 en de Tomasco 465 Carp Exclusive is een nieuwe niche geboren. Waar we in deel 1 van dit tweeluik vooral producten behandelden voor rubberboten, zo gaan we in deze tweede editie kijken naar een aantal producten voor de harde visboten. In deze editie onder andere gave producten van Meccanica Vadese, GeigerTec Marine Products, MarinePool, Dutch Carp Metals en Timmy’s Carp Boat Products. 
Als er een aasje is waar de karpers helemaal gek van kunnen worden dan moet dat wel hennep zijn. Deze kleine zwarte zaadjes zijn het hele jaar door perfect voor gebruik. Net als alle particles moet hennep voor gebruik eerst voorbereid worden. De manier waarop is voor velen waarschijnlijk wel vanzelfsprekend, voor anderen wellicht handig om stap voor stap eens door te kunnen lezen. Een groot voordeel van hennep is dat het zeer eenvoudig te bereiden valt. Het is ook stukken minder hard dan bijvoorbeeld tijgernoten of mais, waardoor je het droog zonder al te veel moeite kapot kunt knijpen. Waarom dan toch weken en koken? Omdat hennep enorm sterke geur- en smaakstoffen bevat die na een goede bereiding pas echt goed tot hun recht komen. De reden dat een hoop soorten vis er enorm dol op zijn!
Monkey and Monkey, dat was wat Bartek Skórkiewicz schreef bij deze plaat die hij onlangs postte op de Apetown International page van Monkey Climber Magazine. Aan het bodempje in de fles te zien is er ongetwijfeld geproost op een goede afloop en hopelijk mocht deze Monkey Shoulder Premium Blended Malt Whiskey hem smaken. Over aapjes gesproken. Ook in deze editie hebben we weer een gaaf item van Monkey Climber in de pen net als nieuwtjes van Wofte Clothing, Wild Waters, Hobo Armour, Carp Dream Association, F.R. Custom Reels, Originals, One Off The Spot, King of the Pond, Stanley, Karpr Clothing en Elite Tackle. Veel leesplezier gewenst!
Indicators, de mogelijkheden anno 2020 zijn groots! Vanuit heel Europa staan steeds meer kleine custom bedrijfjes op die de meest gave producten verkopen in vaak gelimiteerde oplages. Het maakt de verzamelaars onder ons nerveus. Ook in deze zesde editie van deze rubriek hebben we werkelijkwaar voldoende snoepgoed om van te watertanden! In deze editie aandacht voor de gaafste hangers, springers en swingers van Dobbins Bobbins, Goose Floats, Carbon Trim Co., Fully Fishing, Forgotten Flavours, 3rd Dimension Indicators, Roncus Bobbins and More, Session Tackle, Jez Simpson, The Squirrels Nuts, Colin Spall, M2 Bait & Tackle, 26A Indicator Systems, JRC en Ed Skillz. 
Het customizen van je beetmelders is een fenomeen dat we vooral onder tackle tarts zien. Vooral veel Engelsen vissers hebben vaak customized Nevilles, E.C.U.’s en Optonic conversions volledig verfraaid naar hun wensen. Sinds de introductie van de Nash Siren alarms is een grote speler op het gebied van beetmelders erbij gekomen en ontstond een nieuwe niche van custom onderdelen. In dit relaas neem ik je mee in een aantal opties om je Sirens te pimpen!
We zijn alweer ruim over de helft van 2020 en dus het weer de hoogste tijd om de laatste carp tools met je door te nemen. In dit tweede deel vooral focus op veel nieuwe haakvijlen die afgelopen maanden op de markt zijn verschenen van onder andere merken als Sänger Anaconda, Rozemeijer, PB Products en Gardner Tackle. Daarnaast nieuwe vette tools van Nash Tackle, Handmade Onderlijnen, Elite Tackle, Kodex Tackle, Daniel Schweinzer, Darts AB, Hobo Armour, Trakker, M2 Bait & Tackle en F.R. Custom Reels.
De kranten en online nieuwspagina’s staan er de laatste maanden vol mee. Er worden steeds vaker meervallen gevangen op Nederlandse rivieren en de meervallen worden ook steeds groter. Dat de meervallen in Nederland flink in aantal toenemen heeft meerdere redenen. In dit artikel bespreken we een aantal voor- en nadelen van de (wild)groei aan meerval. Is de meerval een geschenk of zorgen ze voor overlast?
Patches, ze doen mij denken aan de jaren ’90 toen de vissers van toen zich aan de waterkanten verscholen in oude militaire kledij. Op velen olijfgroene jasjes waren patches met onze landskleuren te vinden. Oerdegelijke kledij, gemaakt voor barre omstandigheden. Patches aren’t dead. In deze 13e editie van de Carpscene Lifestyle behandel ik namelijk drie gloednieuwe patches van Monkey Climber Magazine, Forgotten Flavours en M2 Bait & Tackle. Daarnaast lifestyle wannahaves van merken als Freestyle Fishing, Gats Official, Karpr Clothing, Wolf International, Resinate by Megs, Mere Mortals UK, Misty Mornings en Adidas. 
Een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Het gebruik van een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt. Een nadeel aan voerboten is dat ze vaak veel geld kosten, maar daarbij geldt natuurlijk ook dat kwaliteit geld kost. Zo betaal je meer voor een voerboot van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een Navigator, Big Dropper, Baitstar Pro of voerboot van PK Baitboats. Die range aan voerboten is niet voor iedereen weggelegd en daarom kijken we in dit artikel naar 5 voerboten die ook bereikbaar zijn voor vissers met een klein budget.
Het zal zo’n jaar of acht geleden zijn dat ik van Erwin van Hensbergen, founding father van CarpFeeling als relatiegeschenk zijn molens kreeg als verdienste voor mijn bijdrage aan de website. CarpFeeling floreerde die periode enorm en met gave projecten als de CarpCam en CarpComics scoorden we hoge ogen. Zijn oude set Daiwa Tournament-S 5000t was een waar geschenk. Ik als tackle tart en liefhebber van nostalgie kon deze werkpaarden enorm waarderen. Toch belandde ze na verloop van tijd in de kast. De molentjes draaiden niet zo soepeltjes meer en de set Shimano Ultegra XTA’s waar ik toentertijd mee viste des te meer. Daarnaast had ik een nieuwe stalking setup aangeschaft bestaande uit 9ft hengels met daaronder Daiwa Whisker SS2600 molens. De Tournies belandde een lange tijd onder een dikke laag stof. 
Ik zal niet de eerste zijn die dacht dat we eindelijk COVID-19 achter de rug zouden hebben. Niets is minder waar. Met een schijnbaar opkomende tweede golf staat ons nog voldoende te wachten. In deze nieuwe editie van de Carpscene Lifestyle wederom aandacht voor face masks van merken als Snugpak en Flanx tezamen met gave lifestyle producten van merken als Forgotten Flavours, Hammer Tackle, Urban Carp Collective, Gats Official, Team Craft Tackle, Korda, Fortis Eyewear, Monkey Climber Magazine en Anglers Enquiry. 
Waar in Nederland de voer- of rubberboot gemeengoed is geworden, zo is het aan de andere kant van de plas wel anders. Op veel Engelse dressuurwateren is markeren, spodden en werpen van je rig tot op de dag van vandaag een standaard. Enerzijds omdat voer- en rubberboten voor een hoop ellende en ordeverstoring zullen zorgen aan de drukbeviste Engelse gravelpits. Anderzijds vanuit een stukje fair play. Toch zijn er ook in Nederland en België wateren waar het niet is toegestaan enige vorm van boten te gebruiken. Soms door bovengenoemde redenen maar veel vaker omdat desbetreffend water in een natuurgebied ligt en boten de inheemse flora en fauna zouden kunnen verstoren. Op die wateren zit er niets anders op dan te gooien. 
Een TA rucksack, voorzien van die pins van weleer. KUMU, Monkey Climber Magazine en Born & Bred sieren zijn buik. De rits voorzien van een Wofte keychain. Deze plaat van een van Nederlands bekendste tarts William Crommentuijn is me er eentje. In deze editie een speciale limited edition pin die niet zal misstaan op zijn toch al indrukwekkende verzameling en nog veel meer moois van merken als Big O, Fortis Eyewear, Carp Dream Association, Mooch Clothing, British Knights, Bivylight, Quarry Clothing Co., Dead Head Customs, Karpr Clothing, Gerber Gear en Hotspot Design.
Om minder op te vallen aan de waterkant graaiden decennia geleden al vissers in de legerkist van hun vader of grootvader. Legerkledij bood vaak de warmte, bescherming en camouflage die vissers zochten. Later waren het vooral de dumpstores in den lande die karpervissers de juiste kledij konden bieden. Het was pas velen jaren later dat ook hengelsport fabrikanten kansen zagen en kwamen met voor de visser ontworpen kledij in camouflage tinten. De afgelopen decennia hebben we velen periodes meegemaakt waarin camouflage populair werd. Vooral het begin van het millennium was een ware opkomst door de Realtree patronen die Shimano in hun Tribal range introduceerde. Dit ebde velen jaren later weg en was olijfgroen voor velen vissers meer dan zat. Daarnaast begonnen steeds meer fabrikanten merch te maken voor hun eigen label en zagen we meer andere aardse tinten te koop. De afgelopen jaren zagen we een nieuwe trend met de komst van het urban street fishing en daarbij gepaard gaande gave designs in steeds fellere kleurstellingen. Daarnaast werd een eitje gelegd om één van de meest oldskool camouflage patronen van de wereld in te brengen in de karpervisserij. De komst van Disruptive Pattern Material of zowel we dit camouflagepatroon vooral kennen, DPM camo.