Als je precies weet hoe de bodem er uitziet heb je een groot voordeel bij het karpervissen. Een goede manier om je stek te onderzoeken en hotspots te vinden is het uitpeilen van de stek. Hier heb je niet veel voor nodig en toch kan je door het peilen heel veel belangrijke informatie vinden! Een bijkomend voordeel van het peilen van je stek met een peildobber is dat je, wanneer je eenmaal een goede stek hebt gevonden, keer op keer de juiste stek kunt terugvinden. In dit artikel leggen we je uit hoe je zelf kunt peilen.
Karpervissen is een fantastische hobby en waar de één dit haast met de paplepel ingegoten heeft gekregen, zal de ander vanuit het niets moeten starten. In dit artikel bespreken we vijf tips waarmee we jou als beginnende karpervisser willen helpen om meer karper te vangen. Want vraag jij je wel eens af waarom de ene karpervisser meer vangt dan de ander? Als je het mij vraagt zal ik je antwoorden met: ervaring.
De rubberboot is voor veel vissers een belangrijk instrument in hun visserij. Je kan vissen waar je niet kan werpen, je kan beter de waterkanten afstruinen en vis drillen vanuit obstakels. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer karpermerken ook rubberboten in hun assortiment hebben opgenomen de laatste jaren. Waar we decennia geleden bij de profs onder ons vooral Zodiac boten zagen, zo was het een lange tijd daarna dat Vortex hét merk was op dit gebied. Anno 2021 is de markt overspoeld met waanzinnige boten speciaal toegerust op onze mooie hobby. In deze editie van 5x neem ik je mee in de wereld van de rubberboot en behandel ik 5 merken die beslist de moeite waard zijn om te bekijken. 
Dat karpers alleseters zijn zal weinigen meer verbazen. Toch zijn we tot op de dag van vandaag opzoek naar die heilige graal als het gaat om aas. Al velen decennia lang staren we ons blind op de meest fantastische theorieën en denken we dikwijls het ei van Columbus gevonden te hebben. Toegegeven, we beginnen de wereld van een karper steeds beter te begrijpen en hebben allang door dat natuurlijk aas (natural food source) een zeer belangrijk aspect is ten opzichte van de al decennia geprezen kunstmatige boilies. In dit kennisdocument neem ik jullie mee in de wereld van slakken. Ondanks dat we allen slakken zullen zien als natuurlijk hapje voor onze vriend de karper, doen we met deze informatie verrassend weinig.
In de winter is de visserij op karper vaak een stuk taaier, maar je kunt nog steeds zeer goede resultaten bereiken. Dat weet ook de Engelse visser Gav Walding. Hij trekt er graag op uit in de winter en weet met zijn vertrouwde tactiek veel karpers te vangen. In dit artikel vertelt hij over zijn favoriete wintervisserij met single hookbaits.
Het is al bijna twee jaar geleden dat ik de gaafste distance sticks van het moment met je besprak. Hoog tijd dus om in de nieuwste sticks van dit momentmet je door te nemen! De afgelopen jaren is het aantal merken en mogelijkheden toegenomen net als de populariteit van het gebruik. In deze editie 5 gave sticks van merken als Iceatope, Session Tackle, Custom DS, Elite Tackle en Fil Precision Systems.  
Ondanks dat ik een enorme fan ben van de moderne molens van vandaag de dag, zie je in mijn verzameling maar weinig echte nieuwe molens. Het betreffen sowieso allemaal Daiwa molens die stuk voor stuk met een doel zijn uitgekozen. Naast het statische vissen ben ik ook gek op de wat meer actieve visserij en ga graag met een korstje brood, hondenbrok of penhengel op pad. Onder mijn penhengel hangt al sinds jaar en dag een vintage Daiwa 130x molen. Een molentje wat prima geschikt is voor het bevissen van kleine karper. Dat het een molen is van meer dan 30 jaar geleden is wel duidelijk. Het piept en het kraakt ondanks dat ik hem jaarlijks voorzie van wat nieuwe smeermiddelen.
Maden, de friemelende beestjes zijn immens populair onder de witvissers, maar worden nog relatief weinig ingezet binnen de karpervisserij. De vissers die ze wel inzetten weten echter als geen ander dat je er ontzettend veel karper mee kunt vangen! In dit artikel bespreken we hoe je met maden karper vangt en op welke manieren je kunt vissen met maden.
De afgelopen maanden zijn er weer tal van gave producten ten tonele verschenen en daarom dat het weer eens tijd is om de laatste carp tools met jullie door te nemen. Naast de nodige ‘custom’ boilienaalden die recent zijn verschenen, deze editie ook aandacht voor tal van andere tools die onze hobby vergemakkelijken. In deze editie aandacht voor nieuwe producten van merken als South Coast Custom Reels, Kodex Tackle, M2 Bait & Tackle, JAG Products, Rodland Custom Rods, Ace Hawk, Daiwa, Carbon Trim Co. en Avid Carp.
Een goed paar thermolaarzen, of warmtelaarzen, is een must bij het vissen in de koudere periodes van het jaar. Hoewel er van een echte winter nu nog weinig te merken valt, kan het toch al aardig koud zijn aan de waterkant. De meeste karpervissers zitten immers veel stil en jezelf warm houden is dan ook geen overbodige luxe. Omdat de meeste warmte je lichaam via je hoofd en voeten verlaat is een set goede warme vislaarzen, in combinatie met een warmtepak en muts, aan te raden. In dit artikel bespreken we vijf van de beste thermolaarzen voor de visser.
Indicators, elke week worden we op social media weer verrast met de meest bijzondere varianten. Met merken als Dobbins Bobbins en Roncus Bobbins and More is er elke week wel wat te beleven. Tjonge, wat maken die jongens veel specials! In deze gloednieuwe 7e editie van ‘De gaafste indicators van dit moment’ staan we wederom stil bij de gaafste indicators die recent op de markt zijn verschenen. In deze editie indicators van onder andere South Coast Custom Reels, Solar Tackle, SlyFish, Teflon Scheiben Markt, JAG Products, Dead Head Custom Rods, Roncus Bobbins and More, Radius Tackle, Roddy Clips, Weston Developments, Fully Fishing en Carplife Products. 
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope voerboot. Niet gek, want een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.
Wie een beetje in deze materie thuis is, zal zich weinig meer verbazen over de grote hoeveelheid mogelijkheden die er anno 2020 zijn om je molen te laten customizen. Van (laser)gravering van je favoriete logo tot volledige full paint jobs. Van custom badges en spool wraps tot een volledige technische upgrade van je drivetrain. In dit artikel neem ik je mee in de diverse hightech innovaties van dit jaar. 
Al op de terugreis van een bloedhete Franse zomertrip met Marcel draaien mijn gedachten overuren. Vele kilometers werden er gemaakt en we bezochten veel wateren. Helaas kwamen we niet verder dan 10 karpers van het formaat van een ‘platte’. Stuk voor stuk waren het echt prachtexemplaren, maar eerlijk gezegd kwam ik voor de dikke bakken die het land rijk is. Mijn revanche moest gemaakt worden en al snel lag het plan klaar om een bliksemsessie van 2 nachten te plannen naar de Noord-Franse kanalen.
Bankware heb je in alle soorten en maten, in diverse prijsklasses en gemaakt van velen verschillende materialen. Wat is er momenteel alleen hot? In dit artikel neem ik je mee in de laatste nieuwtjes in de wereld van bankware. De afgelopen tijd zijn er weer diverse juweeltjes op de markt verschenen. Ga er maar eens goed voor zitten want er zit weer voldoende bij om van te watertanden van merken als Sänger Anaconda, Forge Tackle, Cypography, JRC en Global Angling Products.