Deze week is het noorden met vakantie gegaan en wij mogen aankomende zaterdag gaan genieten van een welverdiende vakantie. Inmiddels zijn er na deel 1 en deel 2 van Zomer gadgets weer geweldige gadgets uit waar we deze zomer geen genoeg van kunnen krijgen. Laten we in deze editie eens kijken naar de nieuwe zomer gadgets.
In de zomer gadgets deel 1 kon je al vele gave gadgets zien welke ideaal zijn voor de zomer. Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Geniet dan nu van deel 2 nu de zomer nog lang niet voorbij is, veel leesplezier!
De geschiedenis van het karpervissen heeft enkele cult items die vissers van toen doen verlangen naar die tijd en jonge vissers bevlogen laat raken door eenvoud en nostalgie. De Herons, Graham Parsons, Nevilles, Ian Gray, en Optonics van toen zijn één van de meest legendarische hengelsport attributen uit tijden dat pionieren nog echt was. In deze speciale Cult buzzer edition 10 producten die knipogen naar deze cult items en daarmee geschiedenis nooit verloren laten gaan. In deze editie bekijken we wannahaves van merken als QCTackle, Misty Mornings, One off the Spot, Quarry Clothing Co., Edwards Custom Upgrades, House of Carp, Hobo Armour, The Squirrels Nuts en Heritage Ltd Edition. 
Eindelijk, het is zomer! Dat betekent weer op tijd insmeren of verbranden, warm bier en zwoele zomeravonden. Ook zien we weer allerlei handige gadgets op de markt komen die goed van pas kunnen komen bij veel zonneschijn en hoge temperaturen. Laten we hier eens naar kijken!
Wie vaak lange sessies vist en bederfelijke etenswaren meeneemt als vlees(waren), kaas en eieren, ontkomt niet aan een goede koelbox. Daarnaast is een koude pint natuurlijk een heel stuk smaakvoller dan z’on lauw blikje of flesje gerstenat. Ook de fabrikanten uit de karperwereld hebben dit ontdekt en zo zijn er van diverse carpy merken coolers te koop voor het koud houden van je natje en droogje. In dit kennisdocument gaan we kijken naar alle ins en outs omtrent cooler boxen. Welke varianten zijn er, hoe werkt de koeling precies en waar moet je op letten bij aanschaf? Dit alles en meer in onderstaand relaas. 
Het zijn gouden tijden voor de tackle tarts onder ons die graag met de tijd nieuwe hangers onder hun alarms hangen. In een steeds hogere frequentie komen de meest fraaie bobbins op de markt en ook in dit 5e deel van dit item hebben we weer genoeg hangers, swingers en springers om van te watertanden. Een kleine hype die we hierin kunnen waarnemen is dat houten bobbins steeds hotter worden. Dit soort bobbins en meer lees je onderstaand!
Ondanks onwerkelijke tijden door het coronavirus is de natuur om ons heen echt op zijn top. Waar we stilstaan door het enigzins geisoleerde leven, zo hebben we juist nu de tijd om te genieten van de kleine dingen. Over genieten gesproken. In deze nieuwe editie van onze Carpscene Lifestyle neem ik je mee in de wereld van fantastische merken als Karpr Clothing, Freestyle Fishing, Monkey Climber Magazine, Daiwa, Black Label Baits, Misty Mornings, The Ridge, King of the Pond, SubSurface Journal, Campvelt Dumpstore, Nike en Carp Dream Association. 
Tijdens ons verblijf aan de waterkant ontdekken we soms handige items die bijdragen aan comfort of een praktisch oogmerk hebben. Soms voor de hand liggend, soms echte lifehacks. Tom heeft al diverse items besproken in de eerdere edities van ‘5x handige items’ en ook in deze editie heeft hij er weer 5 voor je in petto.
Anno 2020 is de markt qua rubberboten niet enkel meer voorbehouden aan merken als Zodiac. Tegenwoordig zijn er vele merken waar je uit kunt kiezen die vervolgens ook nog eens hele aardige accessoires bijverkopen. In deze editie van 5x kijken we naar een 5-tal producten die niet zullen misstaan in je visuitrusting. Laten we beginnen!
We kunnen ons zo voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om de aanschaf van een powerbank om aan de waterkant je mobiel, tablet, voerboot & afstandsbediening, GoPro etc. op te laden. In deze keuzehulp zal ik mij richten op de powerbanks met lithium technologie.
De eikenprocessierups, een beestje wat al decennia rondkruipt in ons land maar sinds de jaren ‘70 een flinke groei heeft genomen en de afgelopen jaren zelfs een landelijke plaag werd. Elk jaar lijken er meer van deze nare rupsen te komen en verspreiden ze zich steeds verder door het land met alle gevolgen van dien. Elke lente (start vaak in april tot mid juli) is het weer raak als massaal de eikenbomen in den lande voor even de geboortewieg van de nachtvlinder te worden. Wij vissers als buitenmensch zijn gewaarschuwd want laten juist die oude eiken vaak de kroon zijn van menig idyllisch viswater. In deze nieuwe editie van ‘Eerste Hulp Bij Vissers Ongelukken’ duiken we in de wereld van de eikenprocessierups en geven we tips mocht je ze aan de waterkant tegenkomen.
Een koude voorjaarsochtend in mei. Slierten mist dwalen over het nog spiegelgladde wateroppervlak. Op de kant staat de onvervalste percolator te ronken en vervliegen de koffiegeuren met het ontwaken van de natuur. Een Javaanse Jongens driekwart wordt gerold, De tabak ontbrandt. Bovenstaande was lange tijd voor mij één van de geneugten van het vissen. Het roken heb ik lange tijd geleden al vaarwel gezegd maar de geur van dampende koffie bleef. Ontwaken in de natuur met een bakkie zwart. In deze speciale Brew Edition staan we stil bij diverse cult items voor dat perfecte bakkie zwart of die sterke bak thee. In deze editie kleding en wannahaves van merken als Karpr Clothing, Indi.Kettle, Snugpak, Wild Waters, Nene Valley, Cotswold Aquarius, Aeropress, Clipper, Zebra Thailand, Navitas, Brava Fabrics en Kelly Kettle. 
Wie zal het volgende niet bekend in de oren klinken. Je voert een week met je favo boilies en wanneer je op het moment supreme je stek wilt gaan afromen, kies je voor een opvallend, afwijkend haakaas. Het voeren van boilies met veelal aardse tinten voelt wel eens waar niet raar. Het vissen ermee doet soms je vertrouwen wankelen. Zo’n opvallende knikker aan de hair valt toch veel meer op? In dit artikel neem ik je mee in de wereld van aas. Een wereld met dito theorieën en gedachtes waar in de keuze van je haakaas een belangrijke speler is. Gaan we voor opvallend attractief haakaas of wordt het een heuse match the hatch! Vissen waarmee je voert. 
Anno 2020 is er geen rig zo populair als de chod rig en dito rigs die daaruit zijn voortgekomen. Deze rig zoals we hem hedendag kennen wordt toegeschreven aan Frank Warwick en Nigel Sharp en is een van de meest doeltreffende rigs aller tijden. Engelse iconen als Heather the Leather en Benson zwichtte ooit voor deze rig en het chod vissen zelf werd zelfs een ware vismethode. De chodrig kent diverse voordelen ten opzichte van andere rigs. Allereerst het feit dat je hem tezamen met een helicoptersysteem over zachte bodems kan vissen en het daarbij gepaarde gaande agressieve inhakende effect van de rig. In deze nieuwe editie van ‘5x’ gaan we kijken naar 5 doeltreffende tools om de perfecte chodrig te maken!
Praktisch en kwalitatief materiaal om je spullen veilig op te bergen aan de waterkant zijn toch wel de eisen bij veelvuldig gebruik in zware omstandigheden zoals modder, regen en wind. We zien op de markt de afgelopen jaren vele soorten en maten luggage uitkomen en er blijven nieuwe modellen bijkomen. Daarom gaan we in deze reeks van 5x eens kijken naar de nieuwe en handige luggage van het voorjaar 2020.