Binnen onze mooie hobby zijn velen soorten niches te onderscheiden. In dit artikel ga ik dieper in op misschien wel een van de meest bijzondere niches van allen. Namelijk die van de carpy drankjes die afgelopen decennia op de markt verschenen. Ondanks dat deze niche mijlenver van onze hobby lijkt te staan, zijn er door de jaren heen diverse alcoholistische en non-alcohol drankjes op de markt verschenen. We nemen enkele highlites en tips met je door. 
Zo verspreid door Europa zijn tal van kleinere merken te vinden met hele aardige producten. In deze nieuwe editie van ‘De producten van’ besteden we aandacht aan het uit het Duitse Bobenheim-Roxheim afkomstige merk Flanx. Zij hebben namelijk een kleine maar kwalitatief hoogwaardige range aan carpcare producten, hengels en brolly’s die beslist de moeite waard zijn. 
De karperbeurzen zijn weeral in volle gang en de voorpret van een visvakantie hoort daar dan ook zeker bij. Misschien lijkt het nog wat vroeg maar aangezien de meteorologische lente op 1 maart begint is het voorjaar dichterbij dan je denkt. Als je bepaalde doelen of wensen hebt zal je er zeker op tijd bij moeten zijn omdat de visvakanties toch een soort aftrap zijn voor de vakanties. Een bijkomend voordeel van vroeg je visvakantie boeken is dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. In de afgelopen jaren schreven we al diverse artikelen over hoe je je visvangsten kan vergroten op je vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk dus neem zeker even dit lijstje mee!
We kunnen er niet meer om heen dan het karpervissen de afgelopen decennia flink is veranderd. Nieuwe merken, technieken en technologien hebben onze aloude hobby omgetoverd tot een heuse lifestyle met dito producten en niches. In deze speciale rubriek neem ik je mee naar de gaafste lifestyle producten die zowel ons vissers wereldje als de outdoor en jachtsport rijk is. Verwacht de gaafste kleding, schoenen en horloges, vintage messen en nog veel meer van die gadgets die eigenlijk te gaaf zijn om te laten liggen. Veel plezier gewenst bij dit eerste deel met onder meer coole merken als Gats Official, KUMU, Gerber Gear, Nike, Stoer Bracelets, Karpr Clothing, Fortis Eyewear, Wild Waters, Draft Top, Tha Fish Collector en Casio!
Op Carp Zwolle 2018 namen we korte interviews af bij bekende gezichten uit de karperwereld. In deze '1 minuut met' namen we korte interviews af met korte vragen en snelle antwoorden. Ook mochten ze een joker inzetten als het zweet uit begon te breken. De vraag wat we op Carp Zwolle 2020 gaan doen houden we nog even geheim, maar laten we eerst nog eens even terugblikken op de gesprekken van 2018.
Boilies zijn een van de meest gebruikte aasjes in onze visserij. Wie anno 2020 de gemiddelde hengelsportzaak inloopt kan dan ook kiezen uit boilies in alle kleuren, geuren en maten die je maar kan bedenken. Het meest gehanteerd is het gebruik van een boilie rechtstreeks uit de zak. Toch zijn er diverse trucs om de eigenschappen van je boilie te veranderen. In dit artikel neem we ze met je door!
Nog een weekje en het is kerst! De cadeautjes staan bij vele al te pronken onder de kerstboom…...Of ben jij degene die nog steeds op zoek is naar een uniek kerstcadeau voor jezelf? Of is het plekje onder de boom nog leeg waar eigenlijk een cadeautje voor je geliefde zou moeten staan? Om jouw kerst lijstje compleet te maken of het maken van een keuze voor het perfecte cadeautje onder boom helpen we je natuurlijk graag een handje.
Niek Lucasse vist sinds enkele jaren en heeft op zijn thuis water al leuke vissen op zijn naam mogen zetten. Samen met zijn maat Marco Elegeert zijn ze enkele maanden geleden vertrokken naar het betaalwater WSC Lake in Zevenbergen en voor Niek was dit de eerste keer om te vissen op een betaalwater. Lees snel verder hoe hij het er van af bracht om de eerste keer te vissen op een betaalwater.
Een landingsnet is geen overbodige luxe en zijn inmiddels verkrijgbaar in vele soorten en maten. Ben je benieuwd welke landingsnetten er dit jaar op de markt zijn gekomen of nog gaan komen? Lees dan snel verder.
Anno 2019 is het karpervissen nog nooit zo geavanceerd geweest. Steeds meer fantastische producten komen jaarlijks ten tonele waardoor het karpervissen steeds gemakkelijker en producten gebruiksvriendelijker worden. In dit overzicht behandel ik de meest bijzondere hightech innovaties die dit jaar bracht. De lijst is lang dus laten we beginnen!
Vroeger, zo net na de oorlog was een karpervisser nog een bijzondere verschijning aan de waterkant. Waar er heel wat geroofd werd op vooral vissen die voor consumptie geschikt waren, zo was het vissen op karper geen gemeengoed en waren er enkele, verscholen in duister die achter deze mysterieuze krachtpatser aangingen. Hedendag is er veel veranderd. Karpervissen is booming en fabrikanten spelen lustig hierop in. Niet alleen worden materialen beter, ook begint een soort van gemakzucht zich te wortelen in de producten die op de markt verschijnen. Het vangen van een karper is nog nooit zo laagdrempelig geworden. We hoeven ons bijna niet meer te verdiepen in die o zo belangrijke materie als het knopen van een rig, het maken van aas of het gebruik van PVA. In dit artikel enkele voorbeelden van cary convenience. Kant-en-klaar producten waardoor iedereen kan vissen op karper.
Het verhaal achter een karper, het water of de omstandigheden maken de verhalen altijd spannender of mooier. Zo heeft het najaar ook zo zijn charmes en in deze tijd zorgt de natuur ook nog eens voor mooie plaatjes. Om je te vermaken in de donkere uurtjes hebben we in deze editie van 5x een aantal van deze fantastische najaars-verhalen van onze crew voor je verzameld.
De wintertijd is inmiddels ingegaan en langzaam gaan we naar de wintermaanden toe. Brrrrr…..koude handen, tranende ogen, voeten die veranderen in ijsklompen en als je je te warm aankleed wordt je onpasselijk van het zweten en stikkende gevoel. Sommige van ons zullen dan ook lief voor leed kiezen en al begonnen zijn om hun batterij op te laden voor het voorjaar. Naar alle waarschijnlijkheid geldt dit niet voor iedereen en zullen sommige van ons gewoon lekker door vissen tijdens de wintermaanden (bikkels). In dit artikel bespreken we dan ook alles om je in de wintermaanden warm te houden!
Misschien ben je stiekem al een beetje aan het kijken naar het boeken van je visvakantie voor het volgende visseizoen of heb je hem zelfs al gepland. Met Carpsquare en Carp Zwolle in het vooruitzicht waar we zoals afgelopen jaren weer een kijkje kunnen nemen bij The Carp Specialist hebben we een top 5 gemaakt om je een beetje in de juiste richting te helpen zodat ook op zoek kunt gaan naar jouw ideale visvakantie. Of je er nu zomaar even tussenuit wilt of op zoek bent naar rust ruimte en natuur, de ideale karper bestemming bestaat natuurlijk altijd.
Het gebruik van isotopes binnen de karpervisserij is steeds populairder aan het worden. Velen soorten tackle zijn tegenwoordig uitgerust met een inkeping om isotopes te kunnen vastzetten in je tackle. Denk aan de inkepingen op beetmelders, hangers, schepnetten, ritssluitingen, molenhendels, bankware of hengels. In dit artikel toon ik je een tip van Scott Edwards van het gelijknamige merk Edwards Custom Upgrades. Zijn Blu Tack isotope tip is namelijk zeer handig om isotopes goed vast te kunnen zetten maar ook weer snel te kunnen verwijderen!