Als we één gadget moeten noemen wat de afgelopen jaren echt enorm hard binnen knalde in de hengelsport dan is het wel de Deeper Smart Sonar. Ondanks dat het idee van een werpbaar echo eitje al decennia oud is, denk aan de Humminbird RSS eitjes voor je RF15, zo was de Deeper een hippe vernieuwing die net even wat bruikbaarder was. In deze editie van 5x neem ik je mee in enkele leuke producten die tot nu toe te koop zijn om je Deeper eens lekker te upgraden. 
De niche van carpy lifestyle producten wordt met de jaren groter. Het aantal gave merken met dito producten stijgt met de dag. Ook in deze editie hebben we weer ons best gedaan om 10 nieuwe producten te tonen die je niet mag missen met deze keer een focus op drie Duitse merken. In deze editie producten van Mooch Clothing, American Carp Society, Bait Fabrik, VBK, Monkey Climber Magazine, Camelbak, My-Baits, F.R. Custom Reels, Forgotten Flavours en Urban Carp Collective. Laten we beginnen!
De wereld van carpy rubberboten is de laatste decennia gefloreerd. Waar vroeger diehard karpersvissers de Franse bassins onveilig maakte op hun gekleurde Zodiacs, zo kwamen er door de jaren heen steeds meer carpy merken op de markt als Vortex, Kolibri, Zeepster en Raptor Carp Boats. Daarnaast gingen steeds meer andere merken ook boten verkopen als Fox International, Proline en JRC. Er kwam zo gezegd keuze! Vandaag neem ik je mee in mijn relaas over een bijzonder Italiaans botenmerk genaamd SNAG. Een non nonsens fabrikant die gedragen wordt door grote namen als Nomad by Fate. In hun kleine range zijn namelijk enkele highlites te belichten die je ongetwijfeld nog niet kende!
De karpervissers van toen verstopten zich in legerkledij langs de wateren. Het was het beste wat je toen kon vinden. Oersterk, degelijk, soms waterdicht en gecamoufleerd. Sindsdien is er veel veranderd en anno 2020 is het aantal hippe urban merken niet meer op een hand te tellen. Ook deze editie hebben we weer kleding en gadgets om van te watertanden van merken als Heritage Ltd Edition, Victorinox, Alliance Pêche, Walter Wallet, Misty Mornings, Carpology, Carpzilla, Hobo Armour, Oldskull, SubSurface Journal en The Squirrels Nuts. Veel leesplezier gewenst! 
Als actieve karpervisser heb je vast al eens gehoord over de Vereniging van Belgische karpervissers vzw (VBK). Deze actieve club karpervissers is er alles aangelegen om de toekomst van de karpervisserij (en natuurlijk  de karper). In dit artikel vertelt Ruud Schoefs over de vereniging en hun activiteiten. Join the movement!
Elk jaar weer komen er legio gave hangers en swingers op de markt die net even anders zijn dan wat we gewend zijn. In deze gloednieuwe derde editie neem ik je weer mee in de wonderlijke wereld van de tarty hangers, swingers en springers en behandel ik de laatste noviteiten met je. In deze editie behandel ik onder andere indicators van JAG Products, F.R. Custom Reels, RS Tackle, Egyedi Kapásjelzõk, T.art Products en Custom Tackle LTD. 
Anno 2020 omvat onze hobby velen niches en dito merken om uit te dragen wie jij als visser bent. In deze gloednieuwe editie van Carpscene Lifestyle behandelen we weer tien nieuwe producten die je gezien moet hebben. In deze editie staan we stil bij onder andere Misty Mornings, Fortis Eyewear, The Squirrels Nuts, CarpFeeling Official, Quarry Clothing Co., Yateley Angling, Iron-Fish, Chunk On Magazine, Imperial Baits, Wofte Clothing en The James Brand. Veel leesplezier gewenst! 
Sinds vorig jaar noemen we de stormen in Nederland bij naam als het KNMI een code oranje of rood uitgeeft. Zo raasde dan ook het tweede weekend van februari onze eerste storm genaamd Ciara voorbij. Nadat we de storm Ciara overleefd hadden konden we ons weer al opmaken voor de storm genaamd Dennis. Als we zo het nieuws mogen geloven is storm Ellen inmiddels in aantocht. Karpervissen en deze genaamde stormen gaan dan ook zeker samen en hebben we alles even op een rijtje gezet.
Elk jaar weer komen er nieuwe tools uit om het het vissen een stukje makkelijker te maken. In deze editie geef ik je een update over nieuwe producten van onder andere PB Products, Dongbory, Carplife Products, Thinking Anglers en CarpSnatcher. Laten we beginnen!
Over enkele dagen is het Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Voor de één heel zoetsappig en andere gaan er helemaal op los. Wil jij met valentijn dit jaar eens echt goed uitpakken? Dan mag een Valentijns cadeau zeker niet ontbreken. In deze editie van 5x helpen we je graag een handje met een cadeau voor de vrouwelijke vissers onder ons.
Het is weer tijd om met jullie de gaafste kleding, gadgets en accessoires te behandelen in een gloednieuwe Carpscene lifestyle! In deze editie onder meer gave producten van Monkey Climber Magazine, Victorinox, New Chapter Official, Pig & Hen, SubSurface Journal, Snugpak, Cyphography, Vass, Wofte Clothing, JAG Products en Deeper. Veel leesplezier gewenst!
Binnen onze mooie hobby zijn velen soorten niches te onderscheiden. In dit artikel ga ik dieper in op misschien wel een van de meest bijzondere niches van allen. Namelijk die van de carpy drankjes die afgelopen decennia op de markt verschenen. Ondanks dat deze niche mijlenver van onze hobby lijkt te staan, zijn er door de jaren heen diverse alcoholistische en non-alcohol drankjes op de markt verschenen. We nemen enkele highlites en tips met je door. 
Zo verspreid door Europa zijn tal van kleinere merken te vinden met hele aardige producten. In deze nieuwe editie van ‘De producten van’ besteden we aandacht aan het uit het Duitse Bobenheim-Roxheim afkomstige merk Flanx. Zij hebben namelijk een kleine maar kwalitatief hoogwaardige range aan carpcare producten, hengels en brolly’s die beslist de moeite waard zijn. 
De karperbeurzen zijn weeral in volle gang en de voorpret van een visvakantie hoort daar dan ook zeker bij. Misschien lijkt het nog wat vroeg maar aangezien de meteorologische lente op 1 maart begint is het voorjaar dichterbij dan je denkt. Als je bepaalde doelen of wensen hebt zal je er zeker op tijd bij moeten zijn omdat de visvakanties toch een soort aftrap zijn voor de vakanties. Een bijkomend voordeel van vroeg je visvakantie boeken is dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden. In de afgelopen jaren schreven we al diverse artikelen over hoe je je visvangsten kan vergroten op je vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk dus neem zeker even dit lijstje mee!
We kunnen er niet meer om heen dan het karpervissen de afgelopen decennia flink is veranderd. Nieuwe merken, technieken en technologien hebben onze aloude hobby omgetoverd tot een heuse lifestyle met dito producten en niches. In deze speciale rubriek neem ik je mee naar de gaafste lifestyle producten die zowel ons vissers wereldje als de outdoor en jachtsport rijk is. Verwacht de gaafste kleding, schoenen en horloges, vintage messen en nog veel meer van die gadgets die eigenlijk te gaaf zijn om te laten liggen. Veel plezier gewenst bij dit eerste deel met onder meer coole merken als Gats Official, KUMU, Gerber Gear, Nike, Stoer Bracelets, Karpr Clothing, Fortis Eyewear, Wild Waters, Draft Top, Tha Fish Collector en Casio!