Sinds mijn laatste artikel over spods zijn er de afgelopen jaren weer een aantal innovatieve varianten bijgekomen die allen ergens gebaseerd lijken op de revolutionaire Spomb. In deze update neem ik je mee in deze innovatie omtrent dit product en de vier spods die de afgelopen drie jaar ten tonele zijn verschenen.
Waar vroeger een haak niets meer was dan een gebogen stukje staal met een te grote weerhaak, zo is het anno 2018 wel anders gesteld. De meest fantastische verpakkingen pronken met fantastische teksten als PFTE coating, chemically etched, Carbide 617, non glare, 130 grade carbon steel en non flash. De ene haak is qua kleur nog mooier dan de andere en wat betreft haakscherpte hebben we het tegenwoordig over chirurgische precisie. In dit artikel behandel ik de trends en ontwikkelingen op het gebied van haken, bekijken we de laatste patterns en de meest bijzondere innovaties op de markt. Laten we beginnen!
De Franse sportketen Decathlon verkoopt al sinds jaar en dag hengelsportmateriaal. Naast hun eigen merk Caperlan, verkopen zij ook producten van Dynamite Baits, Starbaits, Carp Spirit, Fox, Prologic, Daiwa, Shimano, Techni-Peche en Sensas. In het merkenaanbod is duidelijk het grote aandeel van Franse merken zichtbaar. Toch bieden juist die merken perspectief! In dit artikel laat ik je vijf kwalitatieve en vooral betaalbare producten zien die zeer zeker de moeite waard zijn. Laten we beginnen!
Vissen voor plezier, rust, natuur, uitdaging en ontspanning kennen we als het bekendste stukje van onze hobby, maar de competitie opzoeken en iedere minuut willen weten wat de statistieken van de andere vissers zijn waagt lang niet iedereen zich aan. Veel vissers zullen zichzelf dit niet zien doen en dat begrijp ik wel. De drukte die het met zich meeneemt, de commotie op hetzelfde water, je moet op dezelfde stek vissen en wanneer je slecht loot, heb je een flinke uitdaging voor de boeg. Dit is lang niet de interesse van iedere visser.
Binnen onze mooie hobby zijn tal van handige tools om onze visserij te verbeteren. Vooral op het gebied van het maken van rigs zijn door de jaren echt fantastische tools ontworpen om rigs nog efficiënter en effectiever af te bouwen. In dit artikel neem ik je mee in de wonderlijke wereld van carp rig vices. Speciale afbouwplankjes om je rigjes, uit te meten, te strekken, af te bouwen en te stomen!
Lood: het lijkt erop dat we eindelijk weten wanneer het loodverbod definitief wordt! Sinds mijn laatste update is er weer één en ander gebeurd omtrent dit simpele stukje tackle en is het dus weer de hoogste tijd om jullie bij te praten omtrent dit voor sommige gevoelige onderwerp. Wat hebben de stropdassen in de tussentijd allemaal uitgevreten, welke nieuwe loodinnovaties zijn er op de markt gekomen en in welke media heeft lood de afgelopen tijd aandacht gekregen? Check het in deze nieuwe update!
Wie kent het niet: Je probeert een stukje onderlijnmateriaal af te knippen maar in plaats dat je een rechte snede hebt, begint je soepele braid alleen maar te pluizen en trek je de vezels kapot. Een scherp schaartje is echt een vereiste wil je die oersterkte braids van tegenwoordig te lijf gaan. In deze editie van ‘5x’ behandel ik 5 enorm scherpe schaartjes waar je, bij juist gebruik, een hele tijd mee kunt doen. Let’s go!
Het is alweer een tijdje geleden dat we een bijzonder merk in het zonnetje hebben gezet. In deze gloednieuwe editie van ‘ De producten van’ nemen we een kijkje in de keuken in het kleine custom bedrijfje van Walter Blumtritt. Hij maakt namelijk enkele zeer fraaie producten waaronder diverse rodpods, boiliedraaimachines en misschien wel zijn meest bijzondere product, de Vorfachstrecker! Laten we beginnen!
Een vrij essentieel onderdeel van je bankware is de hengelsteun waar de cone en/of handvat van je hengel in ligt. Licht je hengel te los op de steunen, dan kan hij bij een flinke aanbeet immers uit de steunen vallen met alle gevolgen van dien. Naast functioneel mag een rodrest ook best wel cool eruit zien natuurlijk. In dit artikel toon ik je een aantal gave opties die de echte tarts onder ons zeker kunnen bekoren!
Het is bijna opmerkelijk te noemen dat anno 2018 distance sticks zo algemeen te koop zijn van een scala aan merken. Ondanks dat de voerboot enorm veel terrein heeft gewonnen, zijn er dus nog wel degelijk vissers die liever werpen. Natuurlijk moeten we niet alle vissers over één kam scheren en is het op veel Engelse wateren verboden om een voerboot te gebruiken. Werpen blijft daar dus aan de orde en Engelse tradities, en daarmee producten, blijven overwaaien naar ons kikkerlandje. In deze editie van ‘5x’ duiken we in de wereld van de distance stick en laten we je de allergaafste exemplaren van dit moment zien!
Steeds meer wordt de band geslagen tussen de hengelsportwereld en die van de jacht of outdoor. Nieuwe innovatieve merken als een Trakker Products, Bank Bug of Ridgemonkey spelen hier goed op in door speciale carpy branders, verlichting en andere gadgets te introduceren uit de outdoorwereld. Ook het in 2016 opgerichte Waterhog is zo’n merk wat de brug slaat tussen outdoor en de karpervisserij. In deze editie van ‘De Producten van’ zullen we er een aantal met jullie doornemen!
Elk jaar weer komen er van fantastische merken werkelijk waar prachtige rodpods op de markt. De kwaliteit van de gebruikte materialen lijkt steeds hoger te worden en door vernieuwde productieprocessen worden rodpods gemaakt die voorheen nooit mogelijk waren. In dit artikel laten we de gaafste rodpods van dit moment zien. Wat is er anno 2018 aan ‘tarty’ rodsupport materiaal te koop en bij welke merken moet je zijn? Pak alvast maar je slabbetje want bij onderstaande pods is kwijl gegarandeerd!
Het customizen van molens is een trend die we al jarenlang zien. Van enkel het vervangen van je slipplaten tot volledige makeovers waarbij geen onderdeel gespaard blijft. In deze update laat ik je zien welke mogelijkheden er anno 2018 zijn bijgekomen om je molens nog efficiënter én tarty te maken! Daarnaast neem ik je kort mee in de shallow spool trend. Laten we beginnen!
Ik weet dat ze dol zijn op hondenbrokken en in het ‘vishok’ zag ik een zak Frolic hondenvoer staan. Een nadeel van Frolic is dat het zacht wordt en dat kan lastig zijn in combinatie met de grote populatie witvis op het water. Daar moest wat op verzonnen worden, maar ook op de aanwezige bagger- en wierbende. Aan de slag en knutselen dus!
Wanneer je veel tijd besteed aan het observeren van azende karpers en het oppakken van rigs, dan weet je dat ze er heel vaak mee weg komen. Daarmee bedoel ik dat ze het haakaas opnemen maar de haak niet in de bek krijgen, het opzuigen en uitspuwen of zich zelfs prikken maar de haak weten te lossen. Dit heeft niets te maken met de scherpte van je haak, geloof die verhalen niet. Ze doen dit zowel met haken die rechtstreeks uit de verpakking komen als met haken die zo scherp als een naald gevijld zijn. Ik heb veel geëxperimenteerd met rigs en de ene rig is effectiever dan de ander...