21 days (epiloog)

Op het moment van schrijven is het zaterdag 7 september 2013, een week voor de trip. De afgelopen 2 weken ben ik bezig geweest met de voorbereidingen voor deze - zelfs naar mijn maatstaven - lange sessie. In mijn optiek is het belangrijkste gedeelte de voorbereiding, dus de info over het water waar je gaat vissen. Zeker wanneer we het hebben over een openbaar water.

Door mijn vele contacten die ik in de loop der jaren heb opgebouwd, had ik al snel een goed idee wat het bestand was, namelijk een gemiddelde van rond de 14 kg met een paar uitschieters tot hoog in de 20 kg. Meer en meer informatie vulde mijn mailbox en helaas was niet alles positief. Dit is de reden dat dit meer door velen wordt genegeerd.
 


Geen boten of voerbootjes. Top! Het zal dus neerkomen op werpen en het gebruik van de marker hengel,  voeren met een werppijp en spomb. Het zal dus een heel andere visserij worden dan de meesten gewend zijn te doen.

Voeg daarbij nog eens de aanwezigheid van de rivierkreeftjes en de Poison chat (kleine dwergmeervalletjes) en ik denk dat je een aardig idee krijgt van de uitdaging waaraan ik begin. Het is een beetje dezelfde uitdaging als toen ik in 1989 aan de oevers van Lac forét de Oriënt stond.
 


Poison chat kan het vissen erg lastig maken


Voor de bovenstaande reden moest de uitrusting flink worden aangepast. Een getaperde hoofdlijn, zipp tournament lood, rap-it boilie bescherming en nog veel meer. Ik denk dat ik Sander van Hengelsport Utrecht soms tot wanhoop dreef maar alles is keurig op tijd binnen. Het grote probleem van dit soort lange sessies is toch wel het aas. Op een korte sessie is het gebruik van freezerbaits geen probleem. De eerste dagen koel houden en dan de droogzak in. Echter op deze trip zal dit wat moeilijker worden. Nu hoor ik mensen denken van 'dan pak je toch ready-mades??' Ja dat kan maar mijn voorkeur gaat nu eenmaal uit naar vers aas. En ja 120 kg aas in droogzakken om me stek heen hangen das ook wat. De oplossing vond ik in het Oosten van het land bij MTC waar ze boilies verpakken onder een beschermende atmosfeer. Dus hup alle 120 kg Mainline Grange de auto in en gassen.
 


Mainline bollen worden verpakt door MTC


Dat was op visgebied 1 van de laatste voorbereidingen. Om u in Nederland en België elke dag te voorzien van deze live blog moest er ook nog wat geregeld worden. Wi-fi is niet op alle meren standaard zeg maar ;-) Gelukkig helpt één van de locals me uit de brand door elke dag even langs te komen, een usb stick mee te nemen en mijn teksten mailt naar de redactie van CarpFeeling.

Ik begrijp dat ik mijn nek weer boven het maaiveld steek door dit te doen. Als ik niks vang dan zou ik een aardig modderfiguur kunnen slaan. Ik zie dit echter anders. Niet elke trip kan even succesvol zijn en ik gunt u als lezer een kans inzicht te krijgen in mijn visserij op een openbare water in Frankrijk. En dit alles vanuit je luie stoel!!
 


Het wordt een flinke uitdaging


De eerste aflevering zal zondag 16 september te lezen zijn op www.carpfeeling.com. Tevens zal ik via Facebook wat dieper ingaan op bepaalde technieken, dus like de pagina en u krijgt het laatste nieuws en de beste tips direct: www.facebook.com/pages/Carping-Adventures/257334130967515
 


Live verslag vanuit het land van wijn, brie en grote vis


Tot zondag 15 september 2013! 
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.