5 Goedkope voerboten

Een voerboot is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het vissen op karper. Het gebruik van een voerboot zorgt er namelijk voor dat je plekken kunt bereiken die werpend niet gehaald worden, maar dankzij de voerboot kan je ook veel gerichter voeren. Als je de voerboot uitrust met een fishfinder of GPS wordt het al helemaal een middel waarmee je jouw visserij naar een hoger plan tilt.

Een nadeel aan voerboten is dat ze vaak veel geld kosten, maar daarbij geldt natuurlijk ook dat kwaliteit geld kost. Zo betaal je meer voor een voerboot van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een Navigator, Big Dropper, Baitstar Pro of voerboot van PK Baitboats. Die range aan voerboten is niet voor iedereen weggelegd en daarom kijken we in dit artikel naar 5 voerboten die ook bereikbaar zijn voor vissers met een klein budget.

1: Professor Q voerboot - € 119,00

Veruit de goedkoopste optie op de markt, maar dat zie je natuurlijk ook wel terug. De reden dat we deze ‘Professor Q’ voerboot in de lijst hebben opgenomen is dat hij gewoon mega goedkoop is. Ieder weldenkend mens zal begrijpen dat de opties daarmee ook nihil zijn, maar misschien heb jij wel helemaal geen opties nodig voor je plannen! De Professor Q heeft een maximaal bereik van 300 meter, een laadcapaciteit van 1200 gram en hij wordt geleverd met accu’s voor je boot, handzender en losse lamp. Simpeler kan haast niet!

Klik hier voor meer informatie over de Professor Q voerboot.

De Professor Q voerboot

2: Actor Basic voerboot - € 255,00

Als je op zoek bent naar een goedkope voerboot de mogelijkheid om later GPS en een fishfinder toe te voegen, dan is de Actor Basic wellicht de voerboot die jij zoekt. Hij wordt verkocht door Boatman voerboten en kost slechts 255 euro. De Actor Basic voerboot heeft twee voerbakken. Een grote trechter in het midden van de voerboot biedt ruimte aan 1 kg aas en op de achterzijde van de voerboot zit een voerboot waar je nog eens 500 gram aas in kunt doen. Beide voerbakken kunnen apart worden gelost.

De Actor heeft aan de voor- en achterzijde LED-verlichting en deze kan je (overdag) uitdoen met een schakelaar. De meegeleverde 5Ah accu zorgt voor een vaartijd van maximaal 2,5 uur. Dankzij de makkelijk toegankelijke batterijklep wissel je de accu in een handomdraai. Op de bovenkant van de boot zit een waarschuwing voor lage spanning. De voerboot heeft een bereik van 500 meter

De Actor Basic voerboot is hier te bestellen.

De Actor Basic voerboot

3: X2 Baitliner voerboot - € 349,99

Deze voerboot van X2 wordt aangeboden door Raven Hengelsport. Volgens de website van Raven Hengelsport is de Baitliner voerboot stabiel en makkelijk te besturen. Er is ruimte voor 1 kg voer en dat moet voldoende zijn. De romp van de Baitliner is van slagvast kunststof en daardoor robuust en bestand tegen een stootje. Er zitten vier heldere LED’s op, een grote voerbak op de achterkant van de voerboot en in de romp zit betrouwbare electronia. Met een bereik van ongeveer 250 meter kan je hem op veel wateren inzetten en dankzij de heldere LED’s ook goed in het donker gebruiken. De vaartijd op een volle accu zou ongeveer 2 a 3 uur betreffen, wat natuurlijk afhangt van omstandigheden als wind en stroming.

Klik hier voor meer afbeeldingen en informatie over de X2 Baitliner voerboot.

De X2 Baitliner voerboot

4: Actor GPS Voerboot - € 495,00

Deze voerboot ben je bij nummer 2 al tegen gekomen, maar het grote verschil is dat deze versie is uitgerust met GPS. Deze GPS functie zorgt ervoor dat je tot 16 Waypoints kunt opslaan en daarnaast beschikt de voerboot over een auto pilot en een auto return functie. Super handig! Wij denken dat je geen goedkopere voerboot met GPS zult vinden.

Voor meer informatie over de Actor GPS voerboot klik je hier.

5: Lakemaster - M1 Baitboat - € 504,00

We sluiten dit rijtje van de 5 goedkoopste voerboten af met de Lakemaster M1 Baitboat. Net als de  X2 Baitliner wordt deze boot verkocht door Raven Hengelsport. De Lakemaster M1 Baitboat is een stabiele voerboot die is voorzien van een hookrelease clip, felle verlichting, een dubbele aandrijving, handige draagriem en een capaciteit van 2kg. Daarmee voer je gemakkelijk op grote afstanden. Dankzij de felle LED’s zie je ’s nachts uitstekend wat je doet en de LED op de achterkant toont zelfs de accuspanning. De M1 Baitboat is voorzien van een dubbele schroef met een beschermkamp tegen vuil. Het bereik van deze boot gaat tot ongeveer 400 meter. Mocht je  liever een voerboot hebben met twee voerbakken, dan is er ook nog een groter broertje van de M1, namelijk de M2 Baitboat.

De Lakemaster M1 Baitboat bestel je hier.

De Lakemaster M1 Baitboat

Op zoek naar een premium voerboot?

Bovenstaande voerboten zijn een selectie van de goedkopere en eenvoudigere voerboten op de markt. Deze zijn overigens niet door ons getest en wij kunnen dan ook niets zeggen over ervaringen met deze voerboten. Als je op zoek bent naar voerboot met (vaak) betere kwaliteit, meer opties en andere extra’s, dan raden we je aan om naar andere voerboten te kijken zoals de Navigator, Big Dropper of voerboten van PK Baitboats. Zelf hebben wij goede ervaringen met de voerboten en service van Baitstar. Zo heeft Edwin onlangs een review geschreven van de Baitstar Pro-XL en schreef Tom in het verleden een review van de Baitstar Navimate (deze boot is uit het assortiment). Kijk zeker eens op www.baitstar-voerboten.nl voor een overzicht van deze voerboten, opties en andere mogelijkheden.

De Baitstar XL PRO voerboot

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.