5x Beetmelders

Hetgeen wat ons toelaat lekker te kunnen slapen ’s nachts tijdens het vissen. Ik heb het natuurlijk over beetmelders! Beetmelders zijn er in veel verschillende prijsklassen en in deze versie van 5x komt elke klasse aan bod.

FOX MX+ 

De Fox MX+ is een beetmelder die in de lagere prijscategorie valt. Het is een beetmelder die gebruik maakt van een wieltje om zo de beet te registreren. Het is een beetmelder die er strak uitziet! Wanneer je beet hebt zal hij dit aangeven met een instelbare toon en een blauwe led. Ook kun je met een druk op de knop de beetmelder gevoeliger maken. Als je beslist om een receiver te willen gebruiken kun je de MX+ uitbouwen met een TX-R microset. Je koopt hem al vanaf € 61,99. Al met al is het een beetmelder met veel mogelijkheden voor zijn prijs en een goed instapmodel!   

FOX NTX-R

De Fox NTX-R is het pronkstuk van Fox op het gebied van beetmelders. Deze beetmelder is van alle luxe voorzien! Van een anti-diefstal alarm tot aan verschillende leds. Door de D-Tec Sensing System mis je niets van je beetregistratie en heb je ook geen last meer van valse piepen. De beetmelder heeft een strak uiterlijk en heeft aparte tonen voor terugzakkers en runs. Het is fair te zeggen dat deze beetmelder een goede opvolger van de RX is. Dit is een model voor de fanatieke karpervissers. Geleverd met een koffer koop je dit setje (3+1) vanaf € 884. Het kost je dus een duit met geld, maar je krijgt dan wel waar voor je geld.

Delkim TXI 

‘The good old’, zo mag je de Delkims wel noemen! Een uiterlijk wat iedereen wel kent en wat er strak en tarty uitziet. Wieltje met de nummers er nog op en een prachtige klank. Delkim typeert zich door dezelfde stijl aan te houden die ze al jaren hebben. Een groot verschil tussen Delkim piepers en andere soorten is dat Delkim gebruik maakt van een trilplaat in tegenstelling tot andere beetmelders. 

Dit heeft voor- en nadelen, gevlochten lijn is bijvoorbeeld niet aan te raden op deze trilplaat omdat hij dan snel beschadigt. Verder is het een super betrouwbare beetmelder die alle denkbare specificaties heeft. Daarnaast zijn er voor de Delkim nog een hele boel accessoires op de markt. De swinger kun je bijvoorbeeld op de beetmelder aansluiten en kan licht geven. Je hebt een 3+1 setje al vanaf € 549. De Delkim heeft een geheel eigen geluid, dat van toon veranderd bij een volle run.

Gardner ATTs underlit 

Een centimeter of 7 groot en op het eerste oog lijkt het een stuk speelgoed. Niets blijkt minder waar, het is de ATTs van Gardner. Deze beetmelder heeft een strak uiterlijk zonder openingen of knopjes. Wel heeft de beetmelder grote oren en een transparant wiel waaronder een led is verwerkt. Doordat er geen openingen zijn is deze beetmelder 100% waterdicht! 

Opvallend is ook dat deze beetmelder zelf geen geluid maakt, dit komt enkel uit de receiver. Neem dus altijd wat reservebatterijen mee voor die receiver, want anders is je beetindicatie weg. Het is een beetmelder die je of helemaal super vindt of een grote flop! Je hebt het 3+1 setje van Gardner al vanaf € 439,95. 

(voor degene die er nog niet van overtuigd zijn).

E.C.U MK1 

Als afsluiter lijkt mij dit een geschikte kandidaat. Het is een beetmelder die niet heel bekend is, maar daardoor ook exclusief genoemd kan worden. Deze beetmelder wordt op kleine schaal geproduceerd door een echte vakman en heeft een klassiek uiterlijk dat van alle gemakken is voorzien. De beetmelder heeft bijvoorbeeld 16 instelbare tonen en 4 verschillende sterktes van de led. You name it. Deze beetmelder is zeer gewild bij tackle tarts om zijn klassieke uiterlijk. De beetmelder is ontworpen door iemand die jarenlang met verschillende soorten beetmelders heeft gewerkt. Hij koos de goede elementen van al deze beetmelders en maakte dit “masterpiece”. Ook deze beetmelder kost een hoop geld en je hebt het 3+1 setje vanaf £ 519,69. In Nederland zijn ze te vinden voor € 599. 

We zijn alweer aan het einde gekomen van de 5x beetmelders. Hopelijk kunnen jullie hier iets mee bij het uitzoeken van wellicht een nieuw setje beetmelders! Tot de volgende keer!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.