5x bijzondere banksticks

Foto cover: NGT 3 Rod Camo Buzz Bar

Anno 2019 is er werkelijk prachtige bankware te koop van velen merken. Of je nu lichtgewicht aluminium of zelfs titanium banksticks wilt hebben. Zware maar duurzame exemplaren van roestvast staal of juist kiest voor het tarty en subtiele carbon, voor elke visser is wat te koop. In deze editie van 5x neem ik je mee in de wereld van bijzondere banksticks die uitblinken in esthetiek, mogelijkheden of materiaalkeuze. Er zijn op de markt namelijk van diverse merken wel hele speciale producten te koop die ik jullie niet wilde onthouden!

Discontinued: De vierkante Shark banksticks van Advance Fishing

Defiant MPS Dreadnoughts 

We beginnen deze 5x meteen met een wonderbaarlijk product van het Engelse Defiant MPS. Zij hebben namelijk een bankstick ontwikkeld die zo hard is dat je hem zelfs zo het asfalt in kan boren! Nu hoop ik dat dit voor jou geen vrijbrief is om lukraak een bankstick de weg door te boren maar opmerkelijk is dit product zeker! Deze Dreadnought Bank Stick is gemaakt van een legering van titanium en roestvast staal en is door middel van een 19mm dop en ratelsleutel met simpel gemak in de hardste ondergronden te boren. Daarnaast zijn deze adjustable banksticks ook nog eens voorzien van een Dual Locking Thumb Screw zodat je hem in hoogte vast kan zetten zonder dat hij inzakt. Ze worden verkocht in zowel een 9 inch als 12 inch versie en de prijs start bij 20,00 pond.

Misschien wel de hardste banksticks op de markt: Defiant MPS Dreadnoughts

Custom Angling Solutions Modulus Bankware

Een gloednieuwe range van het Engelse Custom Angling Solutions is Modulus Bankware. Speciale producten en onderdelen die verkrijgbaar zijn in metallisch geanodiseerde kleuren. Denk hierbij aan buzzerbars, banksticks, hanger cords, spacers, snag ears voor Nash R3 piepers en meer. Deze nieuwe en innovatieve range maakt het mogelijk om nog meer kleur door te voeren in je setup. Zo kan je nu banksticks bestellen bij hun waarbij de kop van de bankstick, de zogenaamde fittings, naar wens uitvoerbaar zijn in metallische kleuren als rood, groen, geel, blauw of paars. Nog nooit eerder was het doorvoeren van een kleur in je bankware zo goed mogelijk als met deze producten! Doordat dit custom producten zijn, dien je voor de prijs contact met ze op te nemen of via de Nederlandse verdeler M2 Bait & Tackle. 

Gave geanodiseerde banksticks in de Modulus Bankware range van C.A.S. 

Global Angling Products Spicy Carbon Fibre

Banksticks van carbon zijn te koop in diverse uitvoeringen waarbij de kleur, weving en dofheid van het carbon verschilt. Toch zijn de meeste carbon banksticks vooral grijs tot zwart van kleur. Een bijzondere variant vinden we bij het Engelse Global Angling Products en hun Spicy Carbon Fibre range. Zij zijn namelijk de samenwerking aangegaan met Harrisons om uniek carbon te fabriceren. Dit carbon kent een uniek Weave Pattern en valt vooral op door de dieprode ‘spices’ kleur. Het carbon is afgewerkt met fittings en spikes van roestvast staal en deze bijzonder fraaie banksticks zijn verkrijgbaar in vijf lengtes. De prijzen starten bij 28,00 pond voor een 20cm lengte. 

Producten uit de Spice Carbon Fibre range van Global Angling Products.

Defiant MPS The Traditionalist Range

Waar we het net nog hadden over de onverwoestbare Dreadnoughts van dit merk, zo hebben zij een minstens even bijzondere andere productrange ontwikkeld en dat is The Traditionalist Range! Wellicht de meest back-to-basic bankware die er momenteel bestaat! Deze bankware is namelijk gemaakt van hardhout in combinatie met fittings en spikes van roestvast staal. De combinatie van English Oak met het glimmende roestvast staal oogt niet alleen vintage maar is ook nog eens robuust te noemen. Deze range wordt in zeer beperkte oplage gemaakt wat komt door de beschikbaarheid van materialen en het intensieve productieproces. De toekomst belooft echter veel goeds want de komende tijd zullen meerdere soorten hardhout onder de loep worden genomen om nog meer van deze unieke producten te maken! 

Unieke bankware van een Defiant MPS

Concept T2M Pic Réglable Inox

Het laatste product wat ik behandel is wederom zo’n speciaaltje die je niet op elke hoek van de straat tegenkomt. Het is namelijk de Pic Réglable Inox van het bijzondere en ludieke Franse bedrijf Concept T2M. Deze knapen gooiden ooit hoge ogen met hun bijzondere ArachnoPod en ook deze bankstick en buzzerbar in één is er weer zo eentje! Het betreft hier een product van roestvast staal welke opvalt door het futuristische uiterlijk. Deze Pic Réglable is voorzien van een ingenieus vertandingssysteem om je setup omhoog te zetten. De fixed buzzerbar is goed voor twee hengels en naar wens kan het systeem worden uitgerust met snag ears. Ook een uitvoering voorzien van carbon print is tegen meerprijs mogelijk. De prijs voor dit bijzondere ontwerp start bij een 95,00 euro de stuk. 

De Pic Réglable Inox uitgevoerd met snag ears en carbon print.

Kortom,

Naast al die standaard banksticks van roestvast staal en/of aluminium zijn echt nog bijzondere pareltjes te vinden. Natuurlijk vang je er geen vis meer door maar ontwerp, materiaalkeuze en gebruiksgemak geven desbetreffende producten net wat meer credits.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.