5x Bijzondere line aligners

Coverfoto: Line Aligners van Extra Carp

Mijns inziens gaat er eigenlijk nog niks boven het gebruik van het bekende stukje krimpkous. Juist door het zelf stomen, kun je praligner bepalen ten opzichte van de vaak vooraf gevormde varianten in de winkel. Wel is het zo dat het stomen van je rigs aan de waterkant automatisch betekent dat je ook je kookgerei moet meenemen. Het verhitten met een aansteker zou nog een optie zijn maar is vaak funest voor de sterkte van je rig. Dan zijn die kant-en-klare line aligners nog helemaal zo gek niet. In deze editie van ‘5x’ bespreek ik 5 verschillende kant-en-klare line aligners met je met allen hun unieke eigenschappen!

1. Carp ‘r Us Mouthsnaggers

De oervader van de kant-en-klare line aligner is de Mouthsnagger van het Engelse Carp ‘r Us. Deze voorgevormde aligners hebben de vorm van een larve en zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren en in 2 varianten. Naast de standaard Dragon Fly variant, is er ook nog een kleinere Maggot variant in het rood. Ze zijn gemaakt van een absorberend materiaal wat zelfs flavours opneemt maar stug genoeg is om hun curve ook na diverse aanbeten te behouden. De Mouthsnagger heeft nog een leuke feature en dat is het oogje bovenop de larve. Door middel van een baitband en twee pop-ups, kan je namelijk de befaamde Chernobyl Fly maken. Een zeer aparte verschijning onderwater! Een pakje Mouthsnaggers van 8 stuks kost rond de 5,00 euro.

De Mouthsnaggers van Carp 'r Us

SnaggerZ

De Mouthsnagger is in Nederland een aantal jaren ook verkocht onder de naam SnaggerZ. Het betreft hier zeker geen replica van de Mouthsnagger maar hetzelfde product. Er is namelijk een tijd geweest dat Carp ‘r Us in financiële problemen zat en de productie/inkoop van producten moest uitstellen. In overeenstemming met Carp ‘r Us was het Edwin Wouters van het toenmalige All Carp Products die deze Mouthsnaggers onder eigen label uitbracht. Naast deze SnaggerZ bracht hij ook een speciale loop tyer uit om ook deze SnaggerZ over een soepele braid te rijgen. Iets wat nog vrij lastig kan zijn. Met Carp ‘r Us lijkt het hedendaags weer beter te gaan en het vinden van deze SnaggerZ zal lastig worden. 

De niet meer verkrijgbare SnaggerZ van All Carp Products

2. PB Products Shrimp Aligner

Het Nederlandse PB Products was een van de allereerste merken die gecamoufleerde line aligners op de markt bracht zoals deze nu door velen merken gevoerd worden. Recent brachten ze wederom een nieuw type line aligner uit en dat zijn hun Shrimp Aligners. Deze kant-en-klare aligners zien er eruit als een klein garnaaltje en zijn verkrijgbaar in zowel het roze, transparant als bruin. Door het uiterlijk van garnaal, vallen deze aligners minder op en zullen ze sneller geassocieerd worden met (natuurlijk) voedsel. Deze Shrimp Aligners worden verkocht per 8 stuks in een pakje en de prijs bedraagt net geen 5,00 euro.

De natuurlijk ogende Shrimp Aligner van PB Products

3. Korda Kickers

De recent door Korda uitgebrachte Kickers zijn tevens een bijzondere verschijning in het schap. Dit komt vooral doordat ze naast aardse tinten (bruin en groen) ook Kickers verkopen in combinatieverpakkingen van wit, rood en roze en geel. Dit met als doel om je felgekleurde aasje nog meer op te laten vallen. Waarom immers niet de gehele haakmontage laten opvallen als je toch wilt dat de karper wordt getriggerd door de kleur van je aas? Deze Korda Kickers zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten te weten small, medium en large. Een pakje van 10 stuks kost rond de 5,50 euro.

De Kickers in wit en rood. 

4. Avid Carp Outline Line Aligners

De recent uitgebrachte Outline endtackle range van het Engelse Avid Carp is misschien wel de allergaafste endtackle range ooit. Ze zijn namelijk uitgevoerd in een camouflage die we nog niet hebben gezien in de hengelsport. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten waaronder standaard en XL uitvoering voor gebruik met haken kleiner dan haakmaatje 6. In een pakje zitten 10 aligners en de kosten per pakje bedraagt circa 4,00 euro.

De gecamoufleerde Outline Line Aligners van Avid Carp

5. Colne Valley Tackle & Bait Grub Line Aligners

De laatste line aligners die ik wil behandelen zijn afkomstig van het kleine Engelse bedrijfje Colne Valley Tackle & Bait. Zij verkopen namelijk hun Grub Aligners. Een grub is de Engelse vertaling voor larve en imitatie grubs zien we bij velen merken terug. Vaak in de vorm van een Maggot Aligner of zoals de Engelse zeggen, Mag Aligner. Naast de karpervisserij is dit ook een product wat witvissers kan bekoren. De versie van Colne Valley betreft een grotere aligners bedoeld voor karpervissers. Hij heeft de vorm van een larve en wordt verkocht in zowel het groen als bruin. Een pakje van 10 stuks kost 2,50 euro exclusief verzendkosten.

De natuurlijk ogende Grub Line Aligners

Kortom

Naast alle kant-en-klare line aligners in diverse aardse tinten en voorgebogen in diverse curves, zijn er dus ook nog aparte varianten te vermelden waarbij voornamelijk het nabootsen van natuurlijk aas centraal staat. Zo kan je naast snel je rig afbouwen ook je aaspresentatie nog attractiever maken. Of dit in de werkelijkheid ook zo werkt, durf ik niet te zeggen maar leuk gevonden is het zeker! 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.