5x Bivvy Gadgets

Door de jaren heen is het karpervissen in een enorme stijgende lijn terechtgekomen als we kijken naar comfort aan de waterkant. Waar we vroeger nog in weer en wind in regenjas verpakt onder een Plu zaten te starten naar onze dobber, zo zitten we anno 2014 lui liggend op onze stretcher een filmpje te kijken op onze iPad. Of vroeger alles beter was of nu zal ik in het midden laten. Feit is wel dat er steeds meer producten op de markt zijn gekomen die je bivvy tot een comfortabele en multifunctionele plek kunnen omtoveren. In deze versie van '5x' besteed ik aandacht aan 5 handige gadgets die mijn inziens in geen enkele bivvy zouden moeten ontbreken!
 


Bonne, in de gemiddelde bivvy van tegenwoordig zijn een stretcher met recliner en slaapzak en een stel tassen al geen bijzonderheid meer. Voor de nachten nagenoeg altijd aangevuld met juiste verlichting en in koude tijden met een heater of gaslamp. Een goede bivvy biedt tegenwoordig comfort, kan tegen een stootje, is waterbestendig en houdt ook nog eens ongedierte tegen. Toch zijn een slaapplaats en het vissen zelf 2 aparte zaken die op elkaar moeten aangepast worden. Je bivvy is een multifunctioneel huis wat niet enkel meer is om te slapen.
 


De handige Magnetic Rig Rack van de Engelse vos
 

1. Bivvy Tables

het eerste product wat ik wil aanprijzen en natuurlijk een open boek is, zijn bivvy tafels. Je kent ze wel, die kleine tafeltjes met inklapbare pootjes die als het ware fungeren als nachtkastje naast je stretcher. Een bivvy tafel is goed voor velen dingen. Denk aan het opbergen van je dure persoonlijke bezittingen als je telefoon of tablet, je receiver van je beetmelders, als tafeltje voor je nachtlampje of als opbergplek voor je boilienaald of hoofdlamp. Op de markt zijn van tal van merken bivvy tafels te koop van allerlei materialen. Denk aan de plastic varianten van Fox tot de versies van roestvaststaal van Amiaud of ESGF. Ook qua hoogte zijn er velen mogelijk heden van session tables tot heuse inklapbare campingtafels. Een Bivvy tafel is een enorm veelzijdig product wat ik niet zou willen missen.
 


Bivvy tafels zijn er in veel soorten en maten zoals deze versie van Shimano
 

2. Clip-on lights

Of je nu een Nash Box Logic Clip-On Light, een Fox Halo RT-45 of een Prologic Lumiax Tacklebox Light koopt, de werking van deze fijne lampjes blijft hetzelfde. Clip-on lights zijn niets meer of minder dan ledlampjes voorzien van een zwanenhals die je kan bevestigen door middel van een clip. Ze zijn vaak lichtgewicht en snel in te zetten en het aantal toepassingen is groot te noemen. Ze worden voornamelijk gebruikt als lampjes die je op de rand van je tacklebox klemt om ook in het donker wat te kunnen zien. Ik zelf klik hem graag op mijn bivvy tafel zodat ik altijd licht heb wanneer ik mijn spullen zoek. Nu zal je je waarschijnlijk afvragen waarom ik niet gewoon mijn hoofdlampje gebruik. Dat is omdat je soms meer licht kan gebruiken dan enkel het lichtje van je hoofdlamp. Zo'n Clip-on light geeft namelijk nog heel wat licht waardoor je in de bivvy prima kan overzien. Een goedkoop maar prima product!
 


De Fox Halo RT-45, een handige Clip-on Light
 

3. Towel Holders

De Towel Holder is een handige gadget die eigenlijk uit de vliegvisserij komt. Het betreft een rubberen ring die bevestigd zit aan een magneet. Je hangt de magneet aan je tentdoek en je stopt je towel door de rubberen ring en je hebt steevast een handdoek binnen handbereik. Een handdoek in de bivvy is goed voor meerdere zaken. Nu zullen er ongetwijfeld vissers gelijk gaan denken aan het betere sjorwerk maar daar doel ik niet op. Zo kan een handdoek handig zijn om visslijm of vloeibare aas-aditieven van je handen af te vegen of om even je gezicht te drogen als je in de miezer een vis hebt moeten drillen. Zo'n handdoekje komt altijd van pas en wat is er nu beter om hem binnen handbereik te hebben? Daarnaast is zo'n hangende handdoek ook beter dan een op de grond liggende. Denk eens aan mieren, ratten en ander ongedierte! Onder andere het Engelse Stonefly Limpit verkoopt ze onder de naam Magnetic Towel/Cloth Holder en ook het Nederlandse Element Tackle heeft de Towly in het assortiment.
 


De Magnetic Towel/Cloth Hanger van Stonefly Limpit
 

4. Rod Support Clips

Het zal je beslist bekend in de oren klinken. Het zeikt van de regen en jij was net bezig om je rigjes te verversen. Op zo'n moment wordt je bivvy meer dan een slaapplaats en zal je je rigjes gaan klaarmaken onder het tentdoek. Een van de meest hekele zaken als je je hengels tegen de tent hebt staan is als een vlaagje wind ervoor zorgt dat ze omvallen. Die ronde blanks hebben ook nadelen niet! Gelukkig zijn er al zat van die slimme bivvy fabrikanten geweest die dit probleem ook erkende en daarom de bovenkant van de bivvy hebben uitgerust met velcron strippen om je hengels vast te zetten. Dat velcron is alleen wat minder op je blanks aangezien het kan krassen. Het was Fox die kwam met hun Rod Support Clips. Een handige gadget die je simpel op je tentdoek klemt en waarop een U-vorm van zacht rubber is bevestigd. Leg je hengel in de U-vorm en hij gaat nergens meer naartoe! Handig!
 


Een Rod Support Clip van Fox International
 

5. Magnetic Hooks

Anno 2014 worden magneten in steeds meer hengelsportproducten gebruikt. Denk aan magneten in hangers en swingers en bijvoorbeeld in ophangingen van bivvy lights. Magneten zijn simpel en doeltreffend, hebben genoeg houvast en veroorzaken nihil schade aan tentdoeken. Een handig en universeel product zijn Magnetic Hooks. Plat gezegd haken die je door middel van een magneet aan je tentdoek bevestigd. Zo'n Magnetic Hook is ideaal om je kleding, hoofdlampje of bivvy light aan op te hangen. Ook is hij geschikt als towel holder of als houder voor je rigje. Magnetic Hooks worden onder andere verkocht via Sanger Anaconda en Smart-Indicators.
 


De Bivvy Magnet Hook van Smart-Indicators
 

Kortom,

Naast de bovenstaande 5 gadgets zijn er natuurlijk nog veel meer interessante producten in omloop. Alleen al op het gebied van verlichting zijn er prachtige mogelijkheden die werken op beweging, je beetmelder of zelfs op het gewicht van je voeten wanneer je van je stretcher afstapt. Toch zijn de 5 bovenstaande gadgets van die producten die je een hoop comfort zullen geven. Niet dat we er meer van gaan vangen maar vissen is en blijft een hobby en dan mogen we ons soms best wel eens uitleven niet!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.