5x Coloured end tackle

Ondanks dat we al decennia lang proberen om onze eindmontage zo onopvallend mogelijk te maken, komen er elk jaar weer van die producten uit die juist het tegenovergestelde doen. Denk bijvoorbeeld aan de kleine fluoro lead hype in plaats van gecamoufleerde loden of gekleurd krimpkous in plaats van aardse kleuren. In deze editie van 5x gaan we kijken naar vijf zeer gekleurde end tackle producten die alles behalve gecamoufleerd zijn. 

De nieuwe Floss Caps van Korda

1. Baitscrews, stops and Floss Caps

De meest bekende gekleurde end tackle zijn producten om je aas mee vast te zetten. Denk aan stoppertjes, de plastic baitscrews, boilie caps en bijvoorbeeld de recent geïntroduceerde Floss Caps van Korda. Deze producten zijn vaak verkrijgbaar in vele (fluoro) kleuren welke goed te matchen zijn met de kleur aas die je gebruikt. De felgekleurde varianten zijn hierbij vanzelfsprekend voor het vastzetten van (fluoro) pop-ups. Doordat een stoppertje, baitscrew of Floss Cap volledig geïntegreerd is met je aas, vallen deze producten qua kleur weg en hoeven ze je gecamoufleerde onderlijn niet te verpesten.

De meest bekende gekleurde rigbits

2. Nene Carp Cam-Shaft Shrink Tube

Iets anders is dat met het volgende product. Het Engelse Nene Carp Fishing Tackle verkoopt namelijk in hun Cam-Shaft Shrink Tube range diverse soorten krimpkous in afwijkende kleuren als groen, rood, wit, transparant, zwart en geel. Juist die opvallende kleuren zullen de meeste vissers even achter hun oren doen krabbelen. De gedachte achter gekleurd krimpkous is dat je aaspresentatie meer gaat opvallen en deze methode zien we vooral bij pop-up rigs. Als je pop-up al een felle kleur heeft, en daarmee bedoeld is om aandacht te trekken van passerende karpers, waarom dan je rig componenten niet nog meer laten opvallen om dit resultaat te bereiken?

Shrink tube in diverse kleuren van Nene Carp

3. Korda Kickers

Ook Korda gaat mee in deze gedachte met hun in 2017 uitgegeven kant-en-klare line aligners. Deze zogenaamde Kickers zijn namelijk naast de bekende groen- en bruintinten ook verkrijgbaar in een combinatieverpakking rood/wit en roze/geel. Deze kant-en-klare Kickers zorgen natuurlijk voor een stuk minder prutsen dan het stomen en buigen van bovenstaand krimpkous. Natuurlijk moet je wel van de curve van deze Kickers houden.

De Korda Kickers in diverse kleuren

4. Dinsmores Coloured Critical Balance Shots

Ook het Engelse Dinsmores speelt handig in op de populaire felgekleurde aasjes en kwam een paar jaar geleden met hun Coloured Critical Balance Shots. In een draaidoosje zitten 5 kleuren hagels welke zijn uitgevoerd in 5 groottes. De hagels zijn niet gemaakt van lood maar van een substituut wat een goede stap in de richting is. Deze Balance Shots zijn bedoeld om je pop-up uit te loden. Normaliter doe je dit door een hagel te knijpen op de hair (tussen haak en aasje.) Doordat de hagels verkrijgbaar zijn in gangbare kleuren matchen ze met je te gebruiken aas. Een goedkoop alternatief zijn overigens de van gekleurd krimpkous voorziene loodhagels van het Chinese Ueqiang (verkocht door Wifreo Tackle). Naast de Balance Shots verkoopt Dinsmores ook Camo Egg Shots in camouflage kleuren als gravel, silt en weed green. Ook het Engelse Anchor Tackle verkoopt multi-colour Double Cut Shots in interessante camouflagekleuren om je rig te verzwaren. 

De gekleurde hagels voor het uitbalanceren van je pop-up van Dinsmores (Bron foto: UK Matchangler)

5. 30Plus Genomic Camo Hooks

Het is alweer even geleden dat de karpertak van Middy, 30Plus genaamd, van naam is veranderd in Kodex Tackle. Helaas is hiermee ook hun meest bijzondere product verdwenen en dat waren de Genomic Camo Hooks. 6 vlijmscherpe haken op blister en voorzien in 3 verrassende kleursamenstellingen. Naast een legergroene camouflage uitvoering, waren de andere twee kleuren namelijk geel/zwart en blauw/zwart. Verrassend genoeg was het niet enkel het leuke uiterlijk wat deze haken goed maakte. Ze zijn namelijk ook nog eens scherp en sterk! Anno 2018 zijn deze haken niet meer via de normale weg te verkrijgen en is de Genomic range (Genomic MGP) wellicht nog steeds te koop, maar niet meer deze Camo uitvoering. Gelukkig zijn aftermarket nog voldoende pakjes te vinden op websites als EBAY, Amazon en vergeet ook zeker de lokale hengelsportzaken niet!

De gekleurde Genomic Camo Hooks van 30Plus

Kortom

Ja, het blijft misschien raar om je rig vol te hangen met allerlei felgekleurde bits en pieces. Toch wil je vooral dat je aaspresentatie opvalt en dan is het misschien nog zo gek niet om alles van haak tot stoppertje te kleuren naar de kleur van je aas. Als je aasje echt moet opvallen, dan zijn dit producten die zeker de moeite waard zijn. Of ze daadwerkelijk meer vis opleveren durf ik niet te zeggen. Ik ben bang dat dat te maken heeft met een extra ingrediënt en dat is vertrouwen!

De in gekleurd krimpkous verpakte shots van Ueqiang

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.