5x Exclusieve hangers

De keuze van een hanger is voor iedere visser specifiek en is afhankelijk aan de manier waarop je vist. Bij zowel het vissen op korte of lange afstanden, strakke of slappe lijnen, dient je hanger zodanig aangepast te worden om de juiste beetregistratie te krijgen. de markt wordt momenteel overspoeld met aanbod aan hangers. Daarom dat ik in dit artikel het kaf van het koren wil scheiden. 5 exclusieve merken die voor mij voorop staan als het gaat om kwalitatieve hangers. Laten we beginnen!


Defiant MPS

Het Engelse Defiant MPS is al een paar keer voorbij gekomen hier op CarpFeeling en ook deze keer nemen we dit kwalitatieve merk weer mee in deze lijst. De swingers en hangers van dit merk zijn namelijk heel bijzonder en zeker de moeite waard! Binnen het assortiment zijn 5 verschillende swingers c.q. hangers te koop die allen voor een aparte visserij zijn bedoeld. Daarnaast is er een assortiment aan chains en body’s. Qua body’s zijn er meerdere mogelijkheden. Van de originele MK1 Magheads tot multiheads tot Play School bobbins. Vooral deze laatste in niet allerdaagse vormen! Het parade paardje zijn de MK2 Magheads. Speciale body’s met magnetische lijnclip en verkrijgbaar in duo colour waarbij gekozen kan worden uit maar liefs 12 kleuren gemaakt van het dure acryl. Alle body’s zijn verder verkrijgbaar in allerlei hoogtes, diktes en gewichten om zo eindeloos te variëren. Binnenkort zal Defiant MPS verder een wel heel speciale hanger gaan lanceren. De Pendulum. Deze hanger moet het gaan worden door zijn universele toepasbaarheid. We wachten in spanning af!


De Defiant MPS Scorpion hanger en de Play School body’s

Voor meer informatie: www.defiantmps.com


AGT (Andy Gutterridge Tackle)

AGT is een klein Engels bedrijfje dat custom made bobbins maakt naar jouw wensen. De standaard body’s zijn verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en verkrijgbaar met of zonder inkeping voor isotopen. Naast deze standaard bobbins zijn daar nog de Reaktorz. Deze speciale body’s zijn van wit PFTE met daartussen een fluo band. Hierin is een isotoop te plaatsen waardoor je ’s avonds een heel apart effect krijgt. Naast deze body’s zijn er nog de Slimz en de Orbz. De Slimz zijn de dunne langere versie van de standaard bobbins (de zogenaamde Dangler). De Orbz zijn ronde bobbins voor de visser die wel houdt van een beetje design. Alle body’s zijn gemaakt van het dure acryl op de Reaktorz na. Hierin zit ook PFTE verwerkt.

De Reaktorz body’s van AGT

Voor meer informatie: www.agt-indicators.com


Solar Tackle

Dit artikel zal nooit compleet zijn zonder de innovatieve hangers van Solar. Solar heeft zich de afgelopen 10 jaar gemanifesteerd als een van de grootste spelers op de markt als het gaat om hangers. Zo zijn er onder andere 10 verschillende Fluoro heads verkrijgbaar waaronder een exemplaar van Carbon, eentje met glow in the dark werking en speciale Engelse ‘Union Jack’ en  ‘Three Lions’ versies. Naast deze body’s heeft Solar ook nog de dunne I-lite indicators in het assortiment. Speciale body’s voor het vissen met slappe lijnen. Voor de mensen die van verlichte hangers houden maar niet willen gaan voor isotopen, is daar als laatste nog de Powerglow versie in 5 kleuren die werken op batterijen. Naast deze body’s zijn de er enorm veel onderdelen beschikbaar om je hanger zo te maken als je wilt. Denk aan chains, lineclips, hockey’s bracklets, Quiverloc, weights, isotopen en nog veel meer. Als laatste is het nog leuk om te zeggen dat Solar ook de duurste hangers ter wereld heeft ontwikkeld ooit. De met 24 karaats goud bedekte serie producten waaronder hangers was zeer uniek maar daardoor enorm prijzig te noemen. Deze producten zijn momenteel uit het assortiment gehaald.

De duurste hangers ooit! Solar Gold Plated

Voor meer informatie: www.solartackle.co.uk


Osprey Kryptonite Bobbins

Het Engelse Osprey introduceerde een aantal jaar geleden de meest innovatieve hanger ooit. De Kryptonite Bobbin. Deze speciale hangers beschikken over interne verlichting die wordt gestuurd door een fotocel. Dit betekent dat ze overdag uitgaan en ’s avonds weer gaan branden. De bobbins zijn verkrijgbaar in 4 kleuren en ze zijn persoonlijk aan te passen door de verschillende kapjes die je over de bobbin heen kan schuiven. Per bobbin heb je twee kapjes nodig. De een is om de kleur aan te geven van de bobbin, het andere doorzichtige kapje valt over het gedeelte wat licht geeft (de lambshade) Daarnaast is een speciale weight kit te verkrijgen om de hanger te verzwaren. Naast deze bobbins levert Osprey ook lineclips, bracklets (Indy Link) en chains. Hangers van een hoge kwaliteit met een zeer innovatief lichtsysteem waar geen kabeltje aan te pas komt!

De Osprey Kryptonite Bobbin in rvs afgebouwd

Voor meer informatie: www.ospreyangling.com


Dave Danglers Elstow Bobbin

De langwerpige bobbins van Dave Danglers zijn werkelijk uniek te noemen. Deze bobbins zijn verkrijgbaar in 8 fluor kleuren op de top van de bobbins. De lijnclip zit aan de zijkant en is een clip van carbon die te stellen is met een rvs schroefje. De rest van de bobbin is vervaardigd van rvs maar het midden van de bobbin is doorzichtig. Hierin kun je een isotoop plaatsen om de bobbin ’s nachts zichtbaar te maken. De bobbins zijn compatible met alle merken in deze lijst behalve Muddy Waters. Een zeer exclusieve bobbin die je gezien moet hebben!


Voor meer informatie: www.davesdanglers.co.uk/


Nawoord

Zoals jullie gemerkt hebben, ligt de nadruk voor mij bij een goede hanger op twee vlakken. Allereerst moet een hanger veelzijdig zijn en zo aan te passen zijn aan elke vissituatie. Ten tweede vind ik duurzaamheid, het gebruik van goede slijtvaste materialen, erg belangrijk. Een hanger krijgt namelijk nogal wat te voorduren bij elke aanslag! Op de markt zijn velen merken die prima hangers op de markt hebben gebracht. Naast de exclusieve merken hierboven zijn de hangers van Nash natuurlijk ook enorm goed. Ook DAM Mad (Insomnia), Gardner (The Bug), 30plus (Viz), Prologic en Fox (springloc etc.)  leveren tegenwoordig prima hangers die veelzijdig en functioneel zijn om maar niet te spreken over Matrix (Hothead), Century Neville (White Kit), MCF (Rattler) of Muddy Waters (Clinga). Doordat veel hangers een gelijke schroefdraad maat hebben, zijn velen merken gezamenlijk te gebruiken. Zo heb je nog meer keuze en kun je je hanger enorm personifiëren! Zo vis ik bijvoorbeeld met hangers ontstaan uit merken als Osprey, Solar en Matrix. Juist omdat zulke merken compatible zijn, hebben zij mijn voorkeur! Begeef je ook eens in de wereld van hangers en stel je eigen hanger samen uit de verschillende merken. Persoonlijker kunnen we het niet meer maken!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.