5x exclusieve hangers (deel 3)

Maandelijks komen er weer nieuwe hangers op de markt die net even anders zijn. In dit derde deel behandelen we wederom 5 exclusieve merken met innovatieve en hoogstaande hangers. Dit maal komen alle merken van Engelse bodem af. Custom made bobbins die je niet elke dag aan de waterkant ziet. Veel leesplezier!


Carp Tackle UK Shop bobbins

In eerste instantie hebben de bobbins van Carp Tackle UK wel iets weg van de Matrix Innovations Neo’s die op Carpfeeling al eens aan de orde zijn gekomen. Toch zijn deze custom made bobbins in bepaalde opzichten anders. De gehele bobbin is naar jouw wensen en eisen samen te stellen. De grote van de bobbin is zelf te bepalen en er kan gekozen worden uit diverse transparante of dichte kleuren te weten rood, blauw, paars, groen, rvs, wit, oranje, zwart en licht blauw. Optioneel is ook een gleuf voor het vastzetten van isotopes. De groene en de licht blauwe versies hebben zelfs een glow in the dark effect waardoor je ze ook in de nacht goed kan zien. Een grappig detail is dat je zelf kan bepalen welke kleur de line clips hebben. Zo kan je qua kleur hele aparte combinaties maken die passen bij jouw persoonlijke voorkeur. De bobbins zijn van hoogwaardige materialen gemaakt en er zit een garantie op van 3 jaar! Daarom zijn ze ook geliefd bij een bepaalde groep Engelse karpervissers waaronder Julian Cundiff, Lee Jackson, John Lilliy en Rob Martin. Optioneel zijn rvs kettinkjes in het zwart of origineel te verkrijgen om je setje af te maken. Zeer tarty spul al zeg ik zelf!


Carp Tackle UK Bobbins
 
Voor meer informatie:  www.stores.ebay.co.uk


Custom Carp Bobbings/Atomic tackle

Voor het vervaardigen van witte bodies wordt vaak gekozen voor PFTE materiaal. Door de jaren heen zijn er enorm veel merken bijgekomen die deze bodies verkopen. Zowel  het Engelse Custom Carp Bobbings als Atomic Tackle voeren ook deze bodies in hun hedendaagse assortiment. Bij Custom Carp Bobbings kan je zelf bepalen hoe jouw ideale bobbin eruit ziet en deze wordt vervolgens met de hand voor je vervaardigd. De keuze aan Atomic Tackle is iets beperkter maar kent nog 4 types te weten Fatboy (32mm x 16mm 13gr.), Slimboy (26mm x 8mm 2gr.), Wideboy (16mm x 16mm 6gr.) en Tallboy bobbins (36mm x 10mm 6gr.) Voor deze bobbins zijn isotopes verkrijgbaar in het groen en voor de kleinere bobbins ook in het ice blauw.

Hangers van het Engelse Custom Carp Bobbings

Voor meer informatie:  www.atomictackle.co.uk


Carp-Tart Retrosexual and Traffic Light Hangers

En we gaan verder met PFTE bobbins. Het uit Kent afkomstige Carp-Tart maakt enorme leuke en inventieve producten waaronder voor dit jaar enkele hangers. In het assortiment zijn momenteel twee soorten te vinden. De Retrosexual Hangers en de Traffic Light bobbins. De Retrosexual Hangers zijn verkrijgbaar in een small en large versie en zijn gemaakt van het net al genoemde PFTE materiaal. De bobbins hebben een gleuf voor het monteren van isotopes en een standaard 2BA schroefdraad verbinding om ze te gebruiken in combinatie met onderdelen van de grote merken als Solar, Matrix, Osprey etc. de Traffic Light Bobbins lijken een beetje op de Insomnia Hangers van Mad. Ze zijn verkrijgbaar in een maat en in twee kleuren te weten wit en zwart. Deze hangers bevatten drie gaatjes aan de voorkant en drie kleinere gaatjes aan de zijkanten. Wanneer je een isotope plaats in deze hangers geven zij een uniek licht door deze gaatjes waardoor hij van alle kanten goed zichtbaar is.

Carp-Tart Retrosexual Hangers

Voor meer informatie:  www.carp-tart.comDefiant MPS Mini Maghead

Het altijd innovatieve Defiant MPS van Keith Fielding komt elk jaar weer met een uitbreiding van de productrange en zoals we van Keith gewend zijn, zijn dit vaak leuke en hoogwaardige producten! Qua hangers is er weer veel nieuws te melden waaronder 9 nieuwe kleuren bobbins met als voorbeelden Ruby Red, Emerald Green, Iron Brew of zelfs een Solid Titanium versie van slechts 10 gram! Nieuw zijn ook de Mini Magheads. Een nieuwe toevoeging aan het al bestaande Maghead assortiment. Magheads waren de eerste bobbins die werkte op een magneetclip. Deze Mini Magheads zijn de kleine versie van de originele versies en kunnen op twee manieren worden gebruikt. Allereerst als een line clip die je op een bobbin naar keuze kan schroeven. Als tweede kun je deze Mini Magheads ook gebruiken als hoogwaardige bobbin voor het vissen met slack Lines. Het laatste nieuws is dat er naast de onlangs verschenen Pendulum swinger een nieuwe swinger in het assortiment is die onder de naam “The Twitcher’ door het leven zal gaan. Binnenkort meer Defiant MPS nieuws als de nieuwe range aan bobbins zal gaan verschijnen!

De Solid Titanium Bobbins en de nieuwe Mini Magheads van Defiant MPS

Voor meer informatie:  www.defiantmps.com


Lee Valley Customs

Het Engelse Lee Valley Customs maakt bobbins van diverse materialen voor je zoals rvs, of transparant acryl.  In het gamma is een rvs versie te verkrijgen van 8mm bij 15mm welke geschikt is voor het vissen met slappe lijnen. Daarnaast is er een Dangler versie te verkrijgen in verschillende maten te weten 8mm x 25mm, 8mm x 30mm en een 8mm x 40mm waarin je in de bobbin een isotope kan bevestigen. Ook zijn er twee kleinere Danglers te koop van 8mm x 10mm en 8mm x 15mm waarin geen isotope is te plaatsen. Naast deze Danglers en de rvs bobbins zijn er ook ronde bobbins in het assortiment van 20mm. In deze ronde versies is tevens een isotope te plaatsen. Als laatste zijn er de dobbelsteen bobbins. Deze zijn 14mm en verkrijgbaar in 7 kleuren. Ze zijn weer eens wat anders dan al die saaie hangers aan de waterkant! Naast Bobbins verkoopt Lee Valley Customs ook kettinkjes ( Ball chain cord of Wire Rope) zeer chique Hockeystick kit off bracklets of magnetische line clips welke glow in the dark zijn. Alle producten van Lee Valley Customs zijn overigens compatible met de grote merken als Solar, Matrix, Osprey en meer.


Voor meer informatie:  www.ebay.co.uk


Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.