5x glow in the dark

De meeste van ons zullen de verlichte sterrenhemel wel kennen die op de meeste kinderkamers wel te vinden zijn. Overdag laden de sterren, planeten en kometen zich op om ’s avonds te verlichten.  Dit glow in de dark materiaal wat zich overdag oplaadt door licht, wordt ook steeds vaker gebruikt in hengelsportmaterialen. Een goede zaak al zeg ik zelf. We kunnen als karpervissers ’s nachts best wat licht gebruiken. in dit artikel wil ik vijf van zulke producten belichten. Producten die ’s nachts net wat beter te zien zijn, minder snel worden kwijtgeraakt en ons net wat meer omhanden geven. Laten we starten.


Nr.1: PB Products glow in the dark boilienaald

Als we aan de water kant een ding vaak kwijtraken dan zijn het wel boilienaalden. Ondanks dat sommige fabrikanten als Solar of Korda prachtige fluorescerende naalden verkopen, is het toch wel vaak ’s nachts dat we ook deze niet goed meer kunnen terugvinden. PB heeft daar wat op gevonden door deze glow in the dark boilienaald. Het witte handvat laad zich overdag op met licht en zorgt ervoor dat hij ’s avonds licht uitstraalt. Het licht wat van deze naald afkomt is niet zwak te noemen. Hij schijnt ook nog eens best fel! Top product al zeg ik zelf.


De glow in the dark boilienaald van PB Products


Nr. 2: John Roberts lumi butt grips

Een ander product wat ook gemaakt is van dit special glow in the dark material zijn de rodrests van zowel John Roberts als Enterprise tackle. Ook deze rodrests laden zich overdag op om ’s nachts te schijnen. Makkelijk als je ’s nachts je hengels na een aanbeet weer in de steunen wilt leggen. Missen doe je niet zo snel meer. Uiteraard zullen de meningen verdeeld zijn over producten als deze. De een zal een product als deze zien als een ware toevoeging van de kermisattractie terwijl de ander het nut er wel van inziet. Ik zelf blijf maar neutraal en zal mijn mening geven als ik op hoge leeftijd ben en alles niet meer zo scherp ziet.

De butt grips van John Roberts


Nr. 3: Gardner Glowworms

De Glowworms van Gardner Tackle zijn plugjes die je middens schroefdraad in allerhande dingen kan draaien. Voorbeelden waarvoor deze Glowworms worden gebruikt is om markers als rockets en H-markers beter zichtbaar te maken s’ nachts. Door heel simpel de worm in een marker te draaien geeft deze ’s nachts een beetje licht af. In principe zijn de mogelijkheden met dit product eindeloos. Je kan alles laten oplichten wat je nodig acht. Deze Glowworms laden zich met daglicht op. Om ze nog beter te laten werken kun je ze oplichten met een speciale UV torch die zowel Gardner als Enterprise Tackle aanbiedt. Geef je creativiteit de vrije baan en probeer ze eens zou ik zeggen!

De Glowworms van Gardner, zeer veelzijdig


Nr. 4: Glow in de dark aas

Enterprise tackle biedt een groot scala aan imitatie aas wat ’s nachts licht geeft. Zo zijn er de niteglow boilies verkrijgbaar in zowel 12, 14 als 18mm in de kleuren blauw en groen. Naast boilies heeft Enterprise Tackle ook maïs en maden in Niteglow editie in het assortiment. De producten laden zich op door middel van daglicht maar voor een beter effect kun je beter een UV-torch gebruiken van Gardner of Enterprise Tackle. Door het product 1 a 2 minuten te belichten op alle kanten kunnen deze producten minstens 8 uur branden! Naast deze Niteglow producten heeft Vision Baits een baitdip genaamd Ecto-plasma night in haar assortiment. Door simpelweg je aas (maakt niet uit wat voor aas) te dippen in deze baitdip, creëer je een sluimerig laagje om je aas heen wat zelfs ’s nachts licht geeft. Pure attractie voor onze vriend de karper!Nr. 5: V-Drone baitboat

En dan zijn we al weer aangekomen bij het laatste product welke zeker niet het minste is. De V-drone baitboat is misschien zelfs wel een van de meest innovatieve en snelste voerboot van 2010. De boot gooide al hoge ogen op de Carp 2010 en bekende namen uit de karperwereld  waren onder de indruk van deze boot. Ik zelf heb ook een tijdje zitten kijken naar deze boot en vond hem er zeer gelikt uitzien. Een van de opties die ik zelf erg handig vond, en daarom meeneem in dit artikel, is de niteglow bovenkant. Bij voerboten zie je vaak twee uiterste als het gaat om de kleur. Veel voerboten zijn zwart of donkergroen wat natuurlijk er zeer professioneel uitziet. Helaas zijn deze boten vooral in de schemering vaak lastiger te zien ondanks de verlichting. Het blijft lastig om ’s avonds diepte te kunnen zien en een donkerkleurige boot helpt daar niet bij. Het andere uiterste zijn de zeer kleurige boten als de Scen baitboot die verkrijgbaar is in het geel. Ook de Navigator voerboot is in allerhande kleuren te verkrijgen en ik zag zelfs nu al een oranje WK versie! Een fel gekleurde voerboot is natuurlijk alleen niet stoer. Het ziet er goedkoper uit en het Intertoys gehalte lijkt boekdelen te spreken. Toch zijn juist deze boten beter ’s avonds waar te nemen dan de donkere versies. De karper zal er ook niet van schrikken aangezien de meeste boten gewoon zwart zijn van onder. Er is een optie op de V-drone voerboot die ik dan weer fantastisch vond. Overdag is de bovenkant van deze boot gewoon wit. ’s Nachts licht de bovenkant a la glow in the dark op, en is hierdoor goed waar te nemen! Zowel dag als nacht kun je dus goed waarnemen waar je boot zich bevind! Daar is over nagedacht!

Hieronder een filmpje waarin deze optie op de V-drone goed zichtbaar is:

Tot slot
Er komen steeds meer producten op de hengelsportmarkt die gebruik maken van de glow in the dark techniek. Een innovatie die ik graag zie verdergaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ben daarom benieuwd welke handige gadgets fabrikanten gaan bedenken. The sky is the limit!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.