5x Handige items (deel 2)

Tom Lenters is een man van de praktijk en hij gebruikt vaak simpele items in zijn visserij die door ervaring zijn gevonden. Afgelopen voorjaar gaf hij al een paar handige tips weg en ook in deze tweede editie van ‘5x Handige items’ geeft Tom je weer enkele praktische tips die je kunt gebruiken tijdens het vissen.

Eten vervoeren

Als ik een week of meer ga vissen neem ik deze piep schuimen kist mee. Deze weegt geen drol, maar is wel heel stevig en isoleert ook nog behoorlijk. Deze kist zorgt ervoor dat je boodschappen langer vers en koel blijven. De kist die ik gebruik komt (zoals je kunt zien) bij de Jumbo vandaan.

Deze piepschuim koelbox is enorm handig en stevig

Het beschermen van je accu

Ik vis het hele jaar door en dus ook in de winterse en ijskoude omstandigheden. Ik kan mij daar goed tegen kleden, maar de accu niet. Die heeft daar een broertje dood aan en loopt veel sneller leeg daardoor. Een hulpmiddel is ook in dit geval weer een piepschuimen doos die ik gratis ophaal bij de dierenartspost. Die zijn blij als je ze meeneemt.

Een handige box om je accu te beschermen tegen de kou

De klem

Deze lijmklem zit standaard in mijn “boot onderdelen” kist. Dit ding is gewoon multi inzetbaar en komt vaak van pas. Tijdens een recent verblijf op Iktus Ruffaud stond er een Fox tent op een Raptor platform. De overwrap kon niet worden dichtgeritst en hing de hele dag voor je snufferd. De klem bood uitkomst.

Een lijmklem kan altijd van pas komen

Paniekhaak voor je boot

Veel mensen die veel met de boot op pad gaan kennen deze variant al. Zo niet, check dit out. Dit handige item kun je met één hand bedienen. Stel je voor: Je krijgt beet. Paniek, vis vast of snel er achter aan, dan spring je de boot in met in je ene hand je hengel met een woedende karper eraan, en met je andere hand moet je een knoop uit het touw prutsen om je boot los te krijgen. Met de paniekhaak die in de paardenwereld gebruikt wordt kun je met één hand heel simpel je boot los koppelen. Ideaal! Voor een euro of 7 a 8 haal je ze bij de Welkoop of Boerenbond.

De paniekhaak is met één hand te bedienen
De paniekhaak is met één hand te bedienen

De percolator

De echte koffieleuten kennen deze koffiemaker al wel. Maar misschien loopt jij nog steeds met een ketel en een koffiefilter te klungelen? Kijk dan toch eens naar deze variant om koffie te maken. Het is niet alleen heel handig, maar ook nog eens lekkerder. Vind ik persoonlijk dan hè. Het kokende water wordt door een metalen filter geperst waar de koffie in opgesloten zit. Zo krijg je een heel vers bakkie. Ik koop bij mij in de stad blikjes met topkoffie. Colombia, Brazilië. Elke keer probeer ik weer iets nieuws om aan de waterkant ultiem te genieten van een verse bak.

De percolator zorgt voor heerlijke koffie
De percolator zorgt voor heerlijke koffie

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.