5x Handige items (deel 4)

Tijdens ons verblijf aan de waterkant ontdekken we soms handige items die bijdragen aan comfort of een praktisch oogmerk hebben. Soms voor de hand liggend, soms echte lifehacks. Tom heeft al diverse items besproken in de eerdere edities van ‘5x handige items’ en ook in deze editie heeft hij er weer 5 voor je in petto.

Handvat

Tijdens de week vissen met maatje Frans op de rivier zag ik bij hem een slim bedacht item om de ruige bodem van rivierklei te trotseren. Frans was namelijk al eens een bankstick voor het vastleggen voor zijn boot verloren, doordat deze zichzelf muurvast had gezogen in de bodem. Sindsdien heeft hij een houten handvat van een oude fietspomp aan de bankstick gemaakt voor meer grip. Handig!

Een handvat voor je bankstick

Op eieren lopen

Misschien heb je het al eens meegemaakt. Je gaat een weekendje lekker naar de waterkant en neemt een koekenpan mee voor een hamburger of een eitje met spek. Het kartonnen doosje voor de eieren zit in je tas en oh oh, er lekt iets. Eierdrab all over the place. Niet fijn natuurlijk, want het plakt en gaat stinken. Het bestaat al jaren, maar misschien had je er nog nooit aan gedacht. Zo’n simpele hardcase voor je eitjes scheelt een hoop drama in je tas!

Verrekijker

Van hetzelfde laken een pak. Dit item bestaat ook al sinds 1608 en is uitgevonden door een Nederlander. Toch had ik hem niet vaak bij me omdat het een oud joekeloere koekeloere ding was. Zwaar en lomp. Maar sinds een paar jaartjes heb ik er één van de Decathlon, een k0lein handzaam ding en nog groen ook. Nu kan ik lekker de voyeur uithangen. Zowel voor het vrouwelijk schoon in de verte als de karpers die verderop draaien, springen of bellenplakkaten produceren.

Verrekijker

Sap voor je telefoon

Er zijn legio manieren om aan de waterkant je telefoon op te laden. Ik heb al een tijdje een handig dingetje dat de sigarettenplug voor je auto vervangt. Geen lomp ding meer in de tas met een usb plug die snel kapot ging en waarvan de klemmetjes er al afvielen als je er al naar keek. Dit is een handig en kant en klaar dingetje. De loodaccu heb ik vervangen voor een lithium accu en zo kan ik weer maximaal de telefoon opladen.

Makkelijk je telefoon opladen

Waslijn

Regen, opspattend water in de boot en als gevolg natte kleding. Daarom heb ik altijd een rolletje touw in de tas. Ik gebruik het niet alleen voor de natte kleding, maar ook om bijvoorbeeld grote takken boven een stek weg te houden zonder deze onnodig weg te zagen. Ook heb ik wel eens een toegang in de struiken achter de stek dicht gemaakt zodat er niemand onuitgenodigd bij me kon komen. Het komt vaak goed te pas en is handig om in je tas te hebben.

Een touw is praktisch

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.