5x Luxe aan de waterkant (deel 1)

Tegenwoordig kunnen we het ons aan de waterkant zo luxe maken als we willen en het heeft zeker zo zijn voordelen, maar het gevaar is wel als je die luxe eenmaal gewend bent je niet meer anders wil. Persoonlijk vertrek ik niet zonder kachel als het koud is en ik zou er dan ook niet aan moeten denken om in een tentje zonder kachel te zitten en zou lichtelijk in paniek raken als mijn telefoon bijna leeg zou zijn. Ik weet het, ik ben waarschijnlijk enorm verwend wat mijn vissessies betreft! In deze 5x bespreken we dan ook diverse producten die het jouw erg comfortabel aan de waterkant kunnen maken.

Extra Tenten

Een bivvy is al snel te klein om lekker in te chillen met je vismaten en een extra bivvy is natuurlijk een mogelijkheid maar de speciaal ontworpen 'partytenten' bieden nog meer luxe en ruimte. Als eerste kijken we dan ook naar de Screen House van Avid, een handige partytent voor bij langere sessies om bijvoorbeeld in te koken, voor extra schaduw of tegen de regen. De zijkanten zijn volledige te sluiten met muggengaas, maar je kan ze ook open ritsen waardoor je de Screenhouse ook (gedeeltelijk) over je karpertent kan zetten. Hij heeft een afmeting van 203 cm x 330 cm x 330 cm en weegt ongeveer 12.7 kg. Mocht je het toch nog niet luxe genoeg vinden kan je ook kiezen voor de vernieuwde versie van de Screen House, namelijk de Avid Carp Screen House RT. Je zou deze versie kunnen vergelijken met een luxe partytent met veel ruimte door de afmeting van 270 cm x 330 cm. De tent kan aan drie kanten open en heeft zowel muggengaas als gesloten doe aan de zijdes. Zeker een voordeel van deze tent is dat je van de voorkant een luifel kunt maken met de bijgeleverde tentstokken. De achterzijde kan niet open maar heeft wel een raam van 100 cm x 100 cm wat natuurlijk ook uitgevoerd is met muggengaas en een oprolbaar clear window. Mocht je geen inkijk willen hebben kan je hem zelfs afsluiten met een afgesloten doek. Toch weegt deze luxe maar 19,5 kg.

Avid Screen House RT

Als tweede kijken we naar de goed doordachte, unieke en handige tent van Nash, namelijk de Bank Life Gazebo. Het sterke aluminium frame blijft altijd verbonden met het doek en hoef je dus geen palen meer te monteren. Hierdoor kan je deze tent dus met gemak alleen opzetten. Door op de quick lock collars te drukken worden de palen automatisch op hun plaats vergrendeld en staat de tent staat als een huis. Verder heeft de Gazebo deuren aan alle vier de zijden en hebben ze een dubbele rits met gesp en spanriemen om deze netjes vast te zetten. Twee van de vier zijden hebben Velcro-stormpanelen met meshdoek voor de warme dagen. Ook kan je tegen de Gazebo meerdere Titans plaatsen zodat deze een centraal gedeelte vormt. De Gazebo heeft een afmeting van 330 cm x 330 cm x 240 cm en een gewicht van 21 kilo.

Nash Gazebo

Opbergen

Met alle gadgets die op de markt zijn is het wel zo handig dat je je spullen netjes op kan bergen om je bivvy netjes en opgeruimd te houden en misschien nog wel belangrijker om je spullen binnen handbereik te hebben. Een mooi voorbeeld is de Camp Safe van Anaconda, je spullen kan je vastzetten in een soort rekkensysteem. De Camp Save kan je in een handomdraai omtoveren tot een tafel. Aan de achterkant heeft hij een extra tas met 3 Tackle Boxen. In het zijvak kan je vier blikjes opbergen door een elastiek. De Camp Safe is in hoogte verstelbaar en dankzij zijn brede voeten erg stabiel en in hoogte verstelbaar. Het gewicht van de Camp Safe is 3,7 kg. We hebben het over luxe en misschien wil je toch nét nog iets meer luxe. Natuurlijk kan dat, namelijk met de Screen House Organiser RT van Avid, een organiser die natuurlijk ontworpen is om te gebruiken in de Screen House die we hierboven al behandelde. Hij is voorzien van drie planken gemaakt van hardplastic zodat deze niet doorzakken. Het frame is opvouwbaar en gemaakt van aluminium. Verder heeft hij een gecoate bovenkant zodat je deze ook kunt gebruiken om je spullen op te zetten en is volledig met muggengaas bedekt.

Food and Drink

Niks gaat boven een bakje koffie aan de waterkant, zelf zetten wij altijd een bakje koffie met de percolator. Ideaal om mee te nemen en een stuk lekkerder dan uit een thuis gezette koffie uit een thermosfles. Check dan ook zeker even de gehele Fox Cookware Range voor alle koffieluxe! Wil je echte koffie drinken dan heb je het natuurlijk over een bakje espresso, maar hoe krijg je überhaupt die druk aan de waterkant? Handpresso heeft hier een oplossing voor. Middels een handzaam en uiterst draagbaar setje kan je een vers bakje espresso zetten. Door hem op druk te brengen middels een soort fietspomp concept, de koffie toe te voegen, water in het reservoir te doen en als laatste op de knop te drukken word het water door de koffie geperst met de juiste druk. Heerlijk, simpel en zeker een luxe! Lees voor meer koffie aan de waterkant dan ook zeker even het eerder geschreven artikel 5x koffie van Edwin.

Handpresso

Gelukkig leven we niet alleen op koffie aan de waterkant en is eten ook zeker een must. Frietjes aan de waterkant is op zich niet een hele bijzondere luxe, wij halen onze frietjes altijd bij de lokale frietboer en smullen maar. Zelf je frietjes bakken aan de waterkant klinkt dan toch net wat luxer en met de RidgeMonkey Combi Connect Combi set is dit echt mogelijk. De Ridgemonkey Connect Combi Set kan in twee koekenpannen worden verdeeld en de ene kant heeft vier vakjes om je eten gescheiden te houden. De andere kant is een pan met een diepe vlakke kant voor meer traditionele gerechten zoals roerbak gerechten en frietjes. De Connect Combi Set is makkelijk te vervoeren doordat de handvaten los gemaakt kunnen worden en in de pan kan opbergen. Naast vissen gaan wij ook graag kamperen en als je over een camping loopt dan heb je vast al eens een skottel gezien. Op een langere sessie gaat deze dus ook in de auto. Vooral handig als je wilt barbecueën, maar dit niet is toegestaan of je gewoon geen gezeur wilt met kolen. 

Verwarming

Persoonlijk vertrek ik niet meer zonder kachel in de koudere maanden, duidelijk is dat ik dan ook iets te verwend ben wat betreft het luxe vissen. Zelf maken wij gebruik van een petroleum kachel, deze brand op petroleum of paraffine. Zelf maken we gebruik van paraffine (gezuiverde petroleum) omdat deze het meest geurloos is en niet heel je tent blauw zet. Deze kachel heeft een tankinhoud van 4,4 liter en hij kan op de hoogste stand tot wel 16 uur aaneengesloten branden. Bovenop de kachel zit een plaat waarop je een pan of een ketel water verwarmen kan en het gewicht van de kachel is 3,6 kg. Mocht je het nog niet warm genoeg hebben kan je eens kijken naar de Gazcamp Heatbox 2000 kachel, een kachel met een Co2 beveiliging. De kachel is voorzien van een thermostaat die je één keer instelt en als de tent onder de ingestelde temperatuur komt springt de kachel automatisch terug aan en zal de tet weer verwarmen tot de ingestelde temperatuur. De behuizing van de kachel is vervaardigd uit plaatstaal en gemakkelijk te ontsteken en goed beveiligd. De afmeting van de Heatbox 2000 is 28cm x 19cm x 30cm, en heeft een gewicht van 2.7 kg. Hij heeft een maximale capaciteit van 2200 watt met een gasverbruik tot 160 gram per uur.

Kruiwagens

Voor het vervoeren van al je spullen maken we vaak gebruik van kruiwagens welke we tegenwoordig in alle maten kennen. De Explorer Barrow van Fox kennen we als de meest veelzijdige kruiwagen. Eenvoudig in een handomdraai te transformeren naar een kruiwagen voor de langere sessies. Het basisconcept van deze kruiwagen is dat je tijdens korte sessies de meeste spullen op je kar kan laten staan en eigenlijk ”vanuit de kar” kan vissen. Door het voorste rek uit te trekken kan je hem eenvoudig ombouwen om grotere spullen zoals bijvoorbeeld een bedchair te kunnen vervoeren. De Explorer zit vol slimmigheden en wordt geleverd met een centrale drop-bag, welke het nieuwe en voor Fox exclusieve Camo print heeft. Hiernaast heeft de kar aan beide zijden van het wiel gaasvakken om bijvoorbeeld 5ltr kannen of kleine emmers voer in op te kunnen bergen.

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar als we eenmaal op de stek zijn aangekomen moeten we toch eerst even uitrusten. Met de nieuwste barrow van Nash met krachtige motor wordt het werk voor je gedaan. De Trax Evo Power Barrow en de Trax Metro Power Barrow van Nash is gebaseerd op de befaamde Evo en Metro MK met als toevoeging een 24 Volt 150 watt motor en een variabele snelheidsactivering. Door de verstelbare voortstuwing past hij zich dus gewoon aan naar jou looptempo en de motor is sterk genoeg om zelfs een behoorlijk heuvel op te lopen zonder dat je zelf moet gaan duwen. De motor is ingebouwd in het wiel en de accu's zijn centraal geplaatst waardoor je geen onbalans krijgt. Je kan er voor kiezen om de achterkant uit te rusten met verstelbare poten of wielen. In het laatste geval moet dus alleen maar duwen. Natuurlijk word het verplaatsen van je materiaal dan wel heel gemakkelijk. Wat voor sommige mensen misschien gewoon pure luxe is kan deze laatste natuurlijk ook gewoon noodzaak zijn voor mensen die wat slechter te been zijn of al heel wat visjaartjes achter hun naam hebben staan.

Binnenkort staat deel 2 van luxe vissen voor je klaar met onder andere opladen, drones, voerboten, bankware, visvakanties en luxe gadgets. Tot snel!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.