5x Tackleboxen

Zelf heb ik een man die zijn uiterste best doet om zijn tacklebox geordend te houden, maar tevergeefs. Een must-have voor in je tacklebox (terwijl ik weet dat het alweer niet gaat passen), honderden zakjes en doosjes die verpakt zijn op een onlogische manier maar die toch echt in je tacklebox horen…...Het is soms echt om kriebelig van te worden! Daarom kijken we in deze editie van 5x naar de meest bijzondere tackleboxen die nét iets meer geven dan de gewone tacklebox.

Korda TackleSafe

De TackleSafe is een Tacklebox die zich bij de Rigsafe en de Chodsafe van Korda mag bijvoegen. Als je de tacklebox open doet valt je meteen op dat hij overzichtelijk is terwijl de tacklebox toch echt 29 compartimenten heeft. In het bovenste deel (deksel) van de TackleSafe heb je een aantal kleine vakjes die met name geschikt zijn voor wat kleinere items zoals rig ringetjes, wartels en alle spulletjes die je nodig hebt om de puntjes op de i te zetten bij het knopen van je rigs. In het midden van deze zijde van de TackleSafe heb je ook twee grotere vakken die geschikt zijn voor bijvoorbeeld pakjes haken, shrinktube, anti-tangle sleeves of zelfs een paar aasnaalden.Korda TackleSafe

In het onderste deel van de TackleSafe heb je ruimte om je tools zoals je Pulla Rig Tool of schaartje in op te bergen. De vakken aan de zijkant zijn perfect voor het opbergen van bijvoorbeeld lead clips, tail rubbers en soortgelijke producten. Verder heeft de tacklebox nog ruimte voor 10 rigs, welke je met behulp van een magneet vast kunt zetten. Mocht je het handig vinden is er ook ruimte voor de Leader Safe waar je je kant en klare leaders netjes kunt opbergen. Let wel even op dat je deze Leader Safe apart moet aanschaffen. Als laatste wat de tacklebox wel afmaakt is de magnetische sluiting en extra goed sluitende deksels zodat je producten ook tijdens transport goed op hun plek blijven. Check voor meer informatie op de website van Korda en verkrijgbaar op de website van Raven.

Nash Box Logic Rig Station

De Box Logic Rig Station van Nash zorgt ervoor dat je alles wat je nodig hebt in één georganiseerde praktische box bij elkaar hebt zitten. Door de uitklapbare poten, het uitschuifbaar rigbord en boordevol handige accessoires die los aan te schaffen zijn heeft de Rig Station nét dat beetje meer dan de bekende traditionele tackleboxen. De afmeting van de Rig Box is 46 cm x 30 cm x 10 cm en door de verstelbare poten kan je de hoogte zelf bepalen in de lengte van 33 cm tot 39 cm. In een handige lade zit een rigboard dat je uit kan schuiven om je onderlijnen te bewaren. De compartimenten hebben een dubbele diepte van 10 cm wat ontzettend handig is voor de grotere items en wordt geleverd met vier grote en 8 kleine verdelers waardoor je zelf je indeling kan bepalen.

Rig Station Side Tables

De Rig Box is natuurlijk al een mooi ding op zich maar als je wilt kan je hem nog multifunctioneler maken door de losse accessoires aan te schaffen, zoals de Rig Station Testing Tank. Deze doorzichtige watertank is ideaal om je rigs uit te testen of het uitloden van je pop-ups. De Testing Tank klik je gewoon heel simpel aan de zijkant van de Rig Station. Ook makkelijk zijn de Rig Station Side Tables , deze worden per twee geleverd en worden ook heel simpel aan de zijkanten van de Rig Box geklikt terwijl je nog makkelijk bij de compartimenten kunt.

De Rig Station Testing Tank en de Rig Station Carry Bag

Ik ben wel van mening dat als je nu de Rig Box met of zonder de accessoires aanschaft, je een Tacklebox hebt waar je ook echt iets aan hebt! Check voor meer informatie op de website van Nash.

Wychwood Rig Box

De tacklebox van Wychwood is een tackle en rig box in één. Hij wordt geleverd met drie interne boxen voor haken, leadclips en wartels etc. De tacklebox is verdeeld in twee secties, waarvan de één een aantal compartimenten heeft wat voldoende opbergruimte geeft voor al je end tackle. De andere kant is ontworpen voor het opslaan van je rigs, aangezien er ruimte is voor meer dan 50 rigs heb je een behoorlijke luxe. Het Clam shell lay-flat ontwerp is gemaakt van vervaardigd onbreekbaar plastic en heeft extra sterke roestvrijstalen scharnieren en gemakkelijk open sluitingen. Mocht je de rig box niet handig vinden voor jou visserij kijk dan eens even naar de Wychwood Tackle Box Medium of Large. Op zich heeft deze dezelfde kenmerken alleen is de Rig box weggelaten. Check voor meer informatie op de website van Wychwood. 

 

Fox Double Large Box

De grote dubbele F-box is gebaseerd op een uniek dubbelzijdig ontwerp dat een grote opslagruimte heeft terwijl de tacklebox compact blijft met de afmetingen van 35 cm x 25 cm x 9 cm. Door de juiste indeling heeft de tacklebox een eenvoudige toegang tot de vele componenten.De spuitgegoten kunststoffen constructie zorgt voor een stevig en duurzaam ontwerp met kenmerken zoals waterdichte deksels, duurzame scharnieren en betrouwbare schuifsluitingen. De compartimenten zijn in grootte verstelbaar met behulp van de meegeleverde onderverdelingen:

 • 4 x Diepe scheidingswand Groot 
 • 4 x Diepe scheidingswand Medium 
 • 8 x Diepe scheidingswand Small 
 • 4 x Ondiepe scheidingswand Groot 
 • 4 x Ondiepe scheidingswand Medium
 • 4 x Ondiepe scheidingswand Klein

De compartimenten zijn verstelbaar in grootte door middel van de bijgeleverde verdelers.

De Fox Double Large Box is ook verkrijgbaar in de Fox Double Medium Box, met een iets kleinere afmeting van 27 cm x 20 cm x 9 cm en natuurlijk minder compartimenten:

 • 4 x Diepe scheidingswand Groot 
 • 3 x Diepe scheidingswand  Medium 
 • 3 x Diepe scheidingswand Klein 
 • 4 x Ondiepe scheidingswand  Groot 
 • 4x  Ondiepe scheidingswand Klein 

Verder heeft de Fox Double Medium Box dezelfde kenmerken als de Fox Double Large Box. Verkrijgbaar op de website van Hareco of check voor meer informatie de website van Fox. 

Trakker NXG XL PVA Pouch

De Trakker NXG XL PVA Pouch is het grote broertje van de standaard NXG PVA Pouch. Op het eerste gezicht is er misschien weinig verschil te zien met de standaard uitvoering maar als we naar de inhoud kijken beschikt de nieuwe uitvoering over 30% meer capaciteit. De NXG XL PVA Pouch beschikt over tien interne zakken en is ontworpen om netjes allerlei rig toebehoren mee te kunnen nemen naar de waterkant. Er is aan alles gedacht want er is zelfs een compartiment speciaal voor reeds geprepareerde PVA bags aanwezig. De Pouch is aan de binnenkant bekleed met een isolerende folie en heeft een EVA handgreep. Door de afmetingen van  L32.5cm x W19cm x H20cm is hij groot genoeg om ook te worden gebruikt als een modulair systeem, waarbij het grootste vak zo gemaakt is om 2 x de NXG Small Bitz Pouch of de NXG Lead en Leader Pouch of 1 x de NXG Medium Bitz Pouch netjes in op te bergen. Check voor meer informatie de website van Trakker.

Hopelijk heb jij nu ook een geordende tacklebox, Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.