5x Thee zetten aan de waterkant

Iedereen die me kent weet dat ik een echte koffiedrinker ben. Als ze mij met een bak thee zien dan weten ze dat het niet goed gaat en kan de dokter gebeld worden. Aan de waterkant een bakje thee zetten zal je mij dus ook zelden zien doen. Voor de theedrinkers onder ons heb ik dus het internet eens afgestruind op zoek naar 5 verschillende manieren om thee te zetten aan de waterkant.

Thee keteltje

De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk een keteltje water zetten aan de waterkant. Zo'n beetje iedere campingwinkel heeft wel een lichtgewicht keteltje in het assortiment. Aangezien de Engelse vissers over het algemeen graag een bakje thee lusten hebben ook verschillende karpermerken keteltjes in hun assortiment. Zo ook bijvoorbeeld Fox. Het keteltje van Fox is ook voorzien van een speciale onderkant. De onderkant is namelijk voorzien van een Heat Transfer Grid. Dit zorgt er voor dat de vlam van je brander effectiever wordt verdeeld. Dit scheelt ongeveer 33% in de brandstof. Het keteltje van Fox is er in twee uitvoeringen, namelijk 0,9 en 1,5 liter. Hij is onder andere verkrijgbaar bij De Tacklebox.

Kelly Kettle

Eigenlijk is dit een compact kooktoestel waar je ook water mee kunt koken. Het bijzondere aan de Kelly Kettle is dat je ook geen brandstof nodig hebt. Althans, je moet wel vuur maken natuurlijk, maar dit kan met alles wat brand zoals takken etc. Doordat de bovenkant naast 'ketel' ook een schoorsteen is zal het vuur worden aangewakkerd. Hierdoor zal het water in zeer korte tijd gaan koken. Bovenop kan je dan weer een pan plaatsen. Voor de Kelly Kettle zijn diverse accessoires beschikbaar en zelfs een complete kit. Deze kit past zeer compact in elkaar en wordt geleverd in een handige draagtas. De ultieme kookset voor als je graag compact op pad gaat voor langere tijd en niet wilt vertrouwen op de hoeveelheid gasbusjes die je mee kan nemen. Voor meer informatie kijk je op de website van Kelly Kettle.

Kelly Kettle

Drinkfles als ketel

Ga je ook graag hiken dan ken je deze drinkflessen vast, maar wist je ook dat, als je de juiste hebt, je deze ook gewoon boven een vuur kan houden? Nu zijn in Nederland kampvuren vaak verboden aan de waterkant, maar ben je ergens waar dit wel kan dan kan je zelfs een drinkfles boven een kampvuur houden. Nu moet je wel opletten dat je een drinkfles gebruikt die hier geschikt voor is. Zo moet de drinkfles niet geïsoleerd zijn (en ook niet dubbelwandig), want anders kan deze zelfs exploderen als je hem verwarmt. Vanzelfsprekend moet hij natuurlijk van een warmtebestendig materiaal zijn zoals RVS. Ook flessen van aluminium kan je beter niet gebruiken aangezien deze giftige stoffen kunnen afgeven aan het water. Natuurlijk moet de fles ook niet voorzien van een coating of andere verf. Een bekend merk die verschillende flessen in hun assortiment hebben die aan deze voorwaarden voldoen is Klean Kanteen. Bij A.S. Adventure hebben ze een uitgebreide collectie.

Nene Valley Kettles

Nu hebben we het theeketeltje al besproken, maar deze wil ik toch apart bespreken. Want het keteltje van Fox, Chub of van de lokale camping winkel is natuurlijk een beetje basic. Dit kan natuurlijk een heel stuk meer tarty en wat is er nu meer tarty dan een handgegraveerd keteltje met een stoer leren handvat? Ik zou er bijna zelf thee voor gaan drinken. De ketels van Nene Valley worden allemaal met de hand gegraveerd en kunnen dus ook volledig naar eigen smaak en design worden gemaakt. Deze uiterst tarty ketels kunnen worden bestelt via M2 Bait and Tackle.

Nene Valley

Theezakhouder

Nu kan je het theezakje gewoon in je kop hangen, maar als je wat pech hebt dan zakt het touwtje in je bak thee. Vervolgens kan je gaan lopen vissen in je bakje thee. Je kunt natuurlijk het zakje vastknopen het oor van je mok, maar dit kan een stuk origineler. Bij Mega Gadget hebben ze een siliconen houder die je aan de rand van je mok plaatst. Deze houders zijn gemaakt naar het Chinese verhaal van Jiang Taigong. Je kan dus Jiang laten vissen met je theezakje.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.