5x Vistypetjes

Binnen het vissen kent iedereen ze wel. De profiteurs, de “met wat vis jij” en de klassieker. In deze versie van 5x gaan we 5 van zulke typetjes binnen het karpervissen behandelen!

De stekkenpezer

Misschien wel de hardnekkigste van allemaal, de stekkenpezer. Nadat je voor een fortuin boilies het water in hebt laten tuimelen en dikke vissen vangt op een stek gaat het hart van een stekkenpezer sneller kloppen. Hij wordt opgewonden en pakt zijn vergrootglas erbij. Foto’s worden pixel voor pixel bekeken en als een havik heeft hij al snel zijn prooi gevonden. Het ijzer smeden als het heet is is zijn motto en hij pakt meteen zijn spullen om naar de stek te gaan. De voerder komt weer om te voeren maar ziet dan de stekkenpezer op zijn stek. En de stekkenpezer zich maar afvragen waarom de gemoederen soms hoog oplopen langs de waterkant.

Minder leuke verrassing wanneer je op je voerstek aankomt!

De tackle tart

Op Carpfeeling hebben we het er al vaker over gehad. Een tackle tart is iemand die het belangrijker vindt dat zijn materiaal er piko bello uit ziet dan dat het ook echt nuttig is. Het materiaal wat hij gebruikt is enkel exclusief en vaak al erg oud. Zij houden vast aan de klassieke materialen en verzamelen het ook. Je kunt ze vergelijken met klassieke auto verzamelaars. Tackle tarts hebben dit tot een hobby in een hobby gemaakt. Als je een dergelijke set up als hier onder ziet weet je dat je met een tackle tart te maken hebt en kun je beter zijn materiaal prijzen.

That’s tarty!

De overdrijver

Er zijn in veel hobby’s twee soorten mensen. De bescheiden en de overdrijvers. De bescheiden vissers in dit geval laten niet veel van hun hobby zien en doen hun eigen ding. De overdrijvers daarin tegen schreeuwen hun vangsten over de daken en als je ze vraagt hoe groot de vis is die ze gevangen hebben krijg je als antwoord: “Het was een slagschip!” Opvallend is wel dat wanneer ze alleen vissen ze het halve bestand op de kant krijgen. Foto’s zijn er dan helaas niet gemaakt want er was niemand in de buurt;) Wanneer ze samen met iemand vissen blanken ze opeens opvallend veel. Wanneer ze dan toch iets vangen wordt de vis lekker in de lens gedrukt.


Een handig stukje materiaal voor de lensdrukkers!

De mooi weer visser

De mooi weer visser komt tevoorschijn wanneer het zonnetje mooi aan de blauwe hemel staat en je eieren op de auto kunt bakken. Campingstoelen en complete barbecue sets worden meegesleept naar het water en het lijkt meer op een camping in Spanje. Je herkent de echte mooi weer vissers aan hun ontblootte bovenlichaam en de zwembroek. Last but not least heeft een mooi weer visser altijd een koelbox met lekkere blikken Bavaria.

Genieten op de camping!

De klassieker

Om deze vissers tegen te komen zul je vroeg uit de veren moeten want bij de eerste zonnestralen hebben deze categorie vissers hun pennetjes al te water gelaten. Over het hele water worden er kleine voerplekjes aangemaakt met enkel mais en pellets. Boilies dat vinden ze maar niets en statisch achter die lawaaimakers zitten is een echt taboe. Één voor één worden de stekjes afgevist in de hoop op een mooie karper. Wanneer de eerste vissers zich aan het water melden om met hun loodbrokken de rust te verstoren vertrekt de klassieker. Je herkent ze vooral aan hun gesluip langs de oevers!

Licht bepakt op weg!

Nadat je 5 verschillende typetjes hebt kunnen zien herken je jezelf of een vismaat vast wel in één van de 5! Happy tagging!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.