5x Vistypetjes (deel 2)

Dacht jij na het lezen van 5x vistypetjes deel 1 ; “shit ik ken niemand die aan deze beschrijvingen voldoet”. Niet getreurd! In deel 2 zullen we er weer een aantal behandelen en hopelijk herken jij je maat er dan wel in!

De ongeduldige

Hij is nog te ongeduldig om zijn grote boodschap te doen, blijft heen en weer lopen en blijft aan een stuk door ratelen. Niet echt wat je bij een visser verwacht maar toch zijn er veel ongeduldige mensen binnen het karpervissen. Wanneer er na 30 minuten nog steeds geen vis heeft toegehapt probeert hij het alweer op een andere plaats en verstoord zo het hele water. Die ene keer dat hij wat vangt is hij gelijk verlost van al zijn zenuwtrekjes en lijkt de karper wel als een medicijn te werken!

Kijkend naar een zandloper krijgt hij al de kriebels!

De (hardnekkige) doorslaper

Je ligt lekker te slapen en opeens hoor je gekrijs uit de beetmelders van je vismaat. Rustig doe je zelf je schoenen aan en je verwacht dat je vismaat uit de tent vliegt om zijn hengel te pakken. Dat gebeurd niet en zo moet jij de stoute schoenen aantrekken om zijn hengel te pakken. Na een minuut hard schreeuwen zie je opeens een hoofd uit de tent steken met de vraag wat er aan de hand is. Een ander scenario wat de doorslaper typeert is wanneer jijzelf een run krijgt en de vis aan het afdrillen bent. Je schreeuwt naar je maat om bijvoorbeeld de hoofdlamp te pakken. Wonder boven wonder krijg je geen reactie en zul je het zelf op moeten knappen. Wanneer de vis in het net ligt loop je naar de tent van je maat en alweer weet hij van niets. De doorslaper is tevens bijzonder vatbaar voor alcohol. Met een biertje op komt hij helemaal niet meer uit zijn slaapzak dus….. Houdt het bier van hem vandaan!


De favoriete plek voor een doorslaper!

De stuntelaar

Iedereen die vist moet iemand kennen die een stuntelaar is. De stuntelaar moet aan een paar eisen voldoen: hij gooit vaak in de bomen, moet op zijn minst 1 keer een haak in zijn hand gehad hebben , gooit geregeld over hoogspanningslijnen die boven het water hangen, laat vaak karpers vastzwemmen op obstakels en uiteraard gaat hij daarna ter water om de vis los te halen. Al met al, hij bedoeld het altijd goed maar het lukt niet echt met het vissen!

Een stuntelaar kan hier beter een voerboot gebruiken!

De broodkorst

Deze soort visser doet het heel eenvoudig. Een hengel, haakje en een zak oud brood gaan mee naar het water. Gewapend met dit op het oog onschuldige aas kiest hij zo de topvis uit een groep zonnende vissen. Hij werpt de korst naar de vis toe en de karper zuigt het korstje langzaam naar binnen. Hij steelt de show tot grote ergernis van de statische vissers langs het water!


Oud brood doet wonderen!

De op iemands ander hengel vanger

Dit typetje is gevreesd binnen de viswereld. Samen trek je erop uit met je vismaat en wanneer de hengels te water zijn gelaten wordt er afgesproken dat er run om run gevist gaat worden. Als snel loopt de lijn strak van jouw hengel. Een klein visje wordt geland en de volgende vis is voor je vismaat. Een tijd later schreeuwt die zelfde beetmelder het weer uit en is de vis voor je maat. Er volgt een ontzettend intensive dril en dan wanneer jullie de vis voor het eerst zien is het de topvis van het water. Natuurlijk gun je die vis aan je maat maar je kunt ook wel door de grond zakken. Opvallend genoeg is het altijd een beste vis wanneer je op iemand anders zijn hengel vis vangt. Althans dat is bij mij het geval;)

Hopelijk herken je jezelf of je vismaat in een van deze typetjes! Zoals ik al in deel 1 zei: Happy tagging!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.