5x Vistypetjes (deel 3)

Nadat deel 1 en deel 2 van vistypetjes goed werden ontvangen vond ik het wel weer eens tijd worden voor een 3e editie. In de vorige edities zag ik het meest voorkomende typetje over het hoofd... welke dat is lees je naast de andere vier typetjes in dit artkel.

De vergeetachtige

“Heb je misschien een boilienaald voor mij…?”  “Heb je toevallig ook nog een boiliestopper erbij?” Dit is iets wat je zeker en vast wel eens gehoord hebt. Gek genoeg is het altijd dezelfde persoon die alles vergeet bij het vissen. Het begint vaak al bij het klaarmaken van de hengels, maar loopt de hele sessie door. Zodra het wachten op een aanbeet is begonnen blijkt dat hij te weinig proviand bij zich heeft, waardoor jij weer honger moet lijden. Als hij dan uiteindelijk toch een vis vangt en de vis terug heeft gezet is de handdoek iets wat hij altijd vergeten is. Ook is deze persoon een meester in lenen zonder terug te geven ;)

De luilak vergeet altijd zijn spullen op te ruimen
De luilak vergeet altijd zijn spullen op te ruimen

De luilak

Wanneer je na een lange tijd de waterkant weer eens op wilt zoeken moet je natuurlijk wel je spullen de auto in laden. Het schuurtje wordt geopend en terwijl je dat doet komen de brasemaroma’s je tegemoet en ga je bijna van je stokkie. Uit de weegzak groeien inmiddels paddenstoelen en tussen je onthaakmat zit een blauw tapijtje. Omdat je de vorige keer ook te lui was om je boilies in een emmer te stoppen hebben de muizen tot overmaat van ramp ook nog alles opgegeten. Nadat je uiteindelijk alles hebt afgewassen ga je met goede moed richting de waterkant. Die moed zakt snel weg wanneer je aan het water je brolly opent. In plaats van een camo kleur is hij opeens wit uitgeslagen. Tja… iedereen kent wel iemand die zijn spullen niet goed verzorgd en die dit zo kan overkomen.

De camo-tart en zijn hengels zie je niet
De camo-tart en zijn hengels zie je niet

De ‘camo-tart’

Dit type visser heeft zijn roeping duidelijk gemist. Hij had beter militair of bosjesman moeten worden. Nadat je afgesproken hebt om te gaan vissen met dit typetje kom je aan bij het water. Je denk dat je eerder dan je vismaat op de plek bent maar niets is minder waar. Zijn auto is gecamoufleerd met verschillende camo-netten, de hengels zijn midden tussen het riet geplaatst en de led lampjes zijn afgeplakt met camo tape. De brolly is erg verrassend ook in een camo kleur. Als kleding draagt hij natuurlijk kistjes en een leger uniform. Om het geheel af te maken draagt hij ook nog een muts in zijn vertrouwde kleur. Deze soort vissers zijn ook een kei in het zoeken van afgelegen stekken. Zijn motto is: “hoe meer obstakels er overwinnen moeten worden om er te komen, hoe beter."

De paniekvisser

“Piep..piep…PIEPPPPPPPP” Dat is iets waar wij karpervissers blij van worden. Dat geldt nou niet echt bepaald voor dit typetje. Wanneer zijn beetmelder afgaat maken zijn hersenen kortsluiting. Terwijl hij naar zijn hengel rent glijdt hij eerst uit en landt dan midden op zijn schepnet. Hij pakt de hengel uiteindelijk op en begint te draaien aan de slinger als een gestoorde holbewoner. Ook blijft hij maar schreeuwen naar zijn vismaat dat hij de restanten van het schepnet moet pakken. Tussen de dril door kan hij ook nog af en toe overgeven van de zenuwen. Als de climax dan eindelijk nadert begint hij te trillen op zijn benen. De vismaat reikt de restanten van het net naar de vis toe en dan….. PANG….. De vis verdwijnt weer in de diepte.


De brasemkoning... we kennen hem allemaal

De bream king/queen

Dit is natuurlijk het typetje waar ik het over had! Je kunt geen karpervisser zijn zonder dat je iemand kent die deze prachtige naam draagt. Overal en altijd weet deze visser de lekkere snotlap te vangen. Op wateren waar nog nooit iemand een brasem gevangen heeft weet dit typetje een dozijn eraan te vangen in één nachtje. Als voorzorgsmaatregel heeft hij altijd een aantal handdoeken mee om de ‘snot’ aan af te smeren. Komisch genoeg zitten de brasems meestal aardig goed gehaakt, waardoor hij ze wel moet scheppen. Een ding is zeker: Geen één sessie gaat voorbij waarin hij geen brasem weet te vangen!

Zo zijn we weer aan het einde gekomen van deel 3 en tevens het laatste deel van  5x vis typetjes. As usual…. Happy tagging!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.