Andere tijden sport

'Durf te dromen' had eigenlijk de meest passende titel van dit artikel kunnen zijn. Waarom ik hier niet voor kies heeft te maken met het feit dat je dromen vaak heel ver weg lijken maar je soms dichterbij bent dan je denkt. Je zal nu wel denken, waar heeft die gast het over? Het is een website over karpervissen... Ik zal dat iets verduidelijken. Al vanaf het moment dat ik ben begonnen met vissen kijk ik al op tegen de grote jongens binnen de visserij. De mannen die voor komen bij de grote spelers binnen het wereldje. De merken die voor de gewone hobbyist zoals ik onbereikbaar lijken.

Dat de merken het wereldje overnemen is geen geheim meer. De (social) media heeft een grote plek ingenomen binnen de visserij. Naamsbekendheid en meespelen is waar het vaak om draait. Nieuwste van het nieuwste en grote vissen anders tel je niet. De afgelopen jaren hetgeen waar ik mij tegen probeerde te verzetten. Deze gedachten leiden mij terug naar het moment dat een bericht krijg van een maat krijg of ik eens op een link wil klikken. Ik word gestuurd naar een vacature die de kans bied te gaan werken bij het hengelsportmerk wat ik al jaren adoreer. Ik besluit zonder de gedachte ook maar een enkele kans te maken te reageren op de vacature en lange tijd hoor ik niks...

Na niets meer te verwachten is daar plots een mailtje terug, of ik het leuk zou vinden om op gesprek te komen. Uiteraard ga ik hierop in en al snel stap ik over de drempel van dit mega bedrijf. Ik voel me alleen al vereerd dat ik ben uitgenodigd voor dit gesprek, een klein kind in de bekende snoepwinkel. De rest kun je wel raden en inmiddels ben ik enkele maanden werkzaam bij dit immense bedrijf. De personen waarvan je dacht dat die onbereikbaar waren zijn ineens collega's en blijken bovenal hele aardige mensen te zijn. Velen deuren staan ineens open en ik had nooit durven dromen dat ik van mijn hobby ooit nog mijn werk kon maken.

'Durf te dromen' heeft ook te maken met het feit dat ik sinds kort het genoegen heb voor Carpfeeling te mogen schrijven. Al jarenlang lees ik dagelijks de artikelen en had zelfs een paar artikelen als gastschrijver geschreven. Om mij nu op te geven als vaste schrijver is iets wat ik hiervoor nooit gedaan zou hebben, mede door de mening van het grote publiek. Iedere visser heeft graag een mening klaar over de andere. Ik wil graag meegeven dat je het gewoon bij jezelf moet houden, laat je niet gek maken door anderen en laat vooral deze prachtige hobby niet verpesten door de gedachte dat je moet presteren tegenover anderen.

Genoeg zware kost 

Vanavond ga ik dan echt mijn eerste priksessie van een paar uurtjes zetten. Overdag ben ik bezig geweest met het klaar maken van mijn spullen. De kleine meid slaapt inmiddels en ik hijs me in mijn vispak. De onthaakmat is bepakt met hengel, schepnet en een dubbellaagse emmer. Soms heb je zo weinig nodig... Op loopafstand heb ik een leuk plasje liggen, bij aankomst beaas ik mijn hengel met een halve snowman en leg hem tegen het winderige kantje. Een uur lang staar ik naar mijn hengel als er langzaam beweging in mijn swinger komt. Ik vis met slappe lijn maar heb de swinger zo ingesteld dat iedere beweging direct vastgesteld word.

De swinger staat zo ingesteld dat hij alle beweging registeert

Vol van adrenaline (ja dat krijg je na zolang niet vissen) kruip ik naast mijn hengel. Tik! De swinger klapt vol tegen mijn beetmelder aan gevolgd door een lekkere run. Wauw wat heb ik dit gemist... ik besluit een korte dril te houden omdat er een hoop obstakels onder water liggen. Uiteindelijk steekt een leuke schub van zo'n 16 pond vol overgave zijn kop boven water. Het blijkt niet de allergrootste maar geeft mij genoeg voldoening om deze eerste sessie prima af te sluiten. Op naar het komende seizoen, veel mensen benaderen mij ineens anders, vragen ineens mijn mening, het worden andere tijden sport. Voor dit seizoen hoop ik jullie leuke belevenissen te kunnen vertellen en wens iedereen succes! En ohja bovenal 'durf te dromen' 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.