Bonjour c’est une Amour: Dag 3

Zoals de kop al doet vermoeden, hadden we vanochtend de eerste run en wel voor Pa. Een aarzelende aanbeet resulteerde in een graskarper van net geen 8 kilo. Toch altijd een fijn gevoel dat de kop eraf is. Zeker voor mij. Het grijze hoofd achter een vis, is voor mij belangrijker dan welk record ook. Het is niet alleen kilo knallen. De beleving is net zo belangrijk. Dit is iets wat heden dag nog wel eens wordt vergeten. Maar goed, de glimlach zal de komende dagen wel niet van zijn gezicht zijn te slaan. Helemaal top! Het gevolg is dat ik de rest van de vakantie mag afwassen. Iets wat niet echt me hobby is ;-) .
 


Zelf heb ik een heerlijke nacht gehad met een stuk of drie aanbeten welke geen van allen in een vis resulteerde. De reden was dat de meervalletjes dusdanig aan het klooien zijn met het haakaas dat de Fox Armamesh begint te pluizen. Hierdoor hangt na verloop van tijd de haakpunt in de pluizen wat haken zeer moeilijk maakt. Een andere hengel die ik indraaide had een nog beter anti hakings principe. De haakpunt zat namelijk tot aan de bocht in de boilie. Nu heb ik vroeger wel met side hooking systemen gevist maar dit was wat rigoreus (voor degene die niet weten wat side hooking is, even googlen). Maar goed, even een leer momentje is nooit weg.
 


Tja ...


Na de vangst van de graskarper van Pa, die overigens met tijgernoten vist op alle drie zijn hengels, heb ik ook het een en ander aangepast. 2 Hengels zijn nu uitgerust met een Chod-Rig en de andere twee met een standaard onderlijn en een geprepareerde boilie. 
 


Geprepareerd haak aas

Door het toepassen van zogenaamde rap-it of wrap-it van Carp R us of Gardner weet je zeker dat er ten alletijden nog aas aan je rig zit. Misschien wel net zo belangrijk is dat de meervalletjes er geen zooitje van maken zoals dat wel met de armamesh gebeurd. De tube perforeer ik altijd zodat de uitwisseling met het water goed is, en een klein fluo-popje erop maakt het mooi af. 
 


De boilies in een nieuw jasje


Zo dadelijk ga ik de hengels weer opnieuw uitwerpen en dan gaan we eens aan het eten beginnen de Steak –Hache en de aardappel blokjes liggen klaar net als de Hari-couverts. We hebben inmiddels ook buren gekregen. 2 Fransen, beidde in de zestig en spreken nog een beetje engels ook. De fles Pastis zal vanavond wel rondgaan.
 


Pa met 18 pond graskarper


We hebben het naar ons zin dit is vissen in Frankrijk.

Be different
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.