Bonjour: Dag 2

Oh what a night! Na de zonvloed van afgelopen zaterdag werden we afgelopen nacht getrakteerd op een heuse zuidwesterstorm met windstoten tot kracht negen. Dus midden in de nacht in de baleinen van de Avid ScreenHouse gehangen. Gelukkig heeft alles het overleefd. Op het visfront is het erg stil. De lokale Fransen vangen niks en wij al net zo min. Voor ons gevoel zitten we prima. De zuidwester blaast lekker op onze stekken, echter is lokalisatie erg lastig door de harde wind. Een golf of een springende karper zijn nu eenmaal niet gemakkelijk van elkaar te onderscheiden.

Toch heb ik er het volste vertrouwen in. Ik doe alles wat niet op de video’s staat ;-) dus het moet goedkomen.
 


Het enige wat ik wel heb veranderd zijn de onderlijnen. De reden hiervoor zijn de giga scholen met brasem van het voormaat vloermat.  Van maat 6 ben ik weer terug naar maat 4. Een keurige longshank van Solar met een ringetje die de hair begeleidt. De onderlijnen zijn nu beaasd met een 20mm boilie en een 15mm pop-up snowmanstyle. Hieronder bevestig ik een klein loodhageltje. De lengte heb ik iets ingekort naar een 15 cm i.p.v. mijn normale startlengte van 21 cm. Op deze manier hoop ik de brasems te ontlopen. 
 


De dumbells welke hun werk nu moeten doen, het aantrekken van vis


Het lijkt ook mee te vallen met de aandacht van de poison chat. De hengels die we hebben binnengedraaid vertoonden geen tekenen van aanvreten dus dat is weer mooi meegenomen.

Morgen zullen we wat voeren met  tijgernoten en hennep welke nu bijna klaar zijn. Ik had bij de hennep wat chili flakes gedaan voor een beetje meer kick. Na het met de hand te hebben gemengd is het erg wijs om je handen te wassen en niet meteen de bosje op te zoeken om je blaas te legen. Niet normaal zoals dat brand!
 


De spods van Alien, ideaal voor de lange afstand levering van dumbells en Partikels


Dat was hem weer voor vandaag. Hopelijk hebben we morgen iets meer te vertellen in de vorm van vangsten etc.

Be different

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.