Bonjour: Dag 4

Na de opleving van gisteren met de graskarper wist pa nog een aantal van deze grasgrazers te vangen. Helaas bleef het daarbij voor hem. De ondiepe plaat waar hij op vist (2,5mtr) lijkt visloos op het moment. De diepere stekken blijven stil. Dit op de attenties van de 'TERROR CATS' na. Ik heb in de 24 jaar dat ik in Frankrijk kom nog nooit zoveel problemen gehad met deze vissen.
 


Nog maar eens een buitje voor het stof

De rigs heb ik veranderd van ge-coat materiaal naar stiff rigs. Dan weet ik zeker dat het aas nog steeds goed gepresenteerd word. Zelfs na de attenties van de etters. Ook heb ik twee rigs gemaakt waar ik full plastic op vis met pop-up mais van Enterprise Tackle. Die ik dan weer verpak in een pva zak met hennep. PVA en hennep. Ja hoor het kan door even de hennep in goed zout water leggen. Zout water lost geen pva op dus een perfecte presentatie.

Ik heb een rondje om het meer gemaakt en met de andere Franse vissers gesproken. Allemaal hebben ze hetzelfde verhaal m.b.t. de Poisson Chat. Ook weten ze af en toe een graskarper van de ondieptes te vangen. Ik moet zeggen dat de Fransen erg open en vriendelijk zijn. Informatie delen ze graag en zoals een goed Fransman betaamt hebben ze hun foto’s bij hun op hun iPhone of in een mapje. Nu had ik al een aardig idee van wat er rondzwom maar wat ik tot nu toe heb kunnen zien op foto’s was de moeite meer dan waard.

Pa met de zoveelste grasser


Van prachtig zwaar beschubde spiegels tot grote schubkarpers en een aantal serieuze zoetwatervarkens. Het meer van een 60 hectare bevat verrassend weinig wier en het water is modderig van kleur. De bodem is een mix van klei en zand met af en toe een rand gravel. Omdat ik weinig of geen actie heb op de hengels ben ik me maar eens gaan verdiep in wat er zich in het water bevindt. Met een schepnet heb ik links en rechts wat over de bodem geschraapt. Het resultaat was mager, geen slakken of mosseltjes, weinig torren, veel kleine kreeftjes van een centimeter of 2 en zoetwatergarnaaltjes. Tja vergelijk het met een rijk gedekte tafel met biefstuk en er ligt een frikandel. De keus is niet moeilijk denk ik.

Misschien is dit één van de redenen waarom de vangsten slecht zijn. We gaan het zien, de nieuwe rigs gaan erin en de buurman heeft nog een fles Ricard. Het word weer een zware nacht.

Be different

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.