Bonjourrrrrrr: Dag 1

Na een trip die kan worden beschouwd als de meest natte ooit ben ik gisteravond aangekomen. Na een quick snack bij de locale Routiers ook maar meteen besloten om daar te blijven slapen. Normaal hang ik meteen aan de waterkant maar het was gewoon echt noodweer. Vanmorgen om 06.00 uur heb ik dus de laatste 10 km naar het meer gereden. Verwelkomd door een bleek en waterig zonnetje lag het meer in zijn pracht te stralen. 
 


Ik had via google earth al een aardig idee van hoe het meer gevormd was en in de praktijk klopte dat prima. Normaal gesproken is het eerste wat ik uit de auto trek de boot en de dieptemeter maar op dit water is dit verboden. Er zijn zelfs geen voerboten toegestaan. Het werd dus de Markerhengel.

De weersverwachting geeft voor de rest van de week een west-, zuidwesten wind dus de keus voor welke kant was snel gemaakt.  Een arm die mooi wegdraaide van het hoofdmeer waar de wind volop inblies was de keus.
 


Mainline grange red


Na een aantal worpen met de markerhengel werd er al snel duidelijk dat er een geultje liep op een kleine 90 mtr van de kant. Om het geultje kon ik het tikken van het grind voelen dus was dit als startplaats geen slechte keuze. Ook op de stek van Pa ben ik ook even aan de gang gegaan en wist al snel een mooie grindplaat te pakken. Deze plaat lag ook iets hoger dan de rest van de bodem.

Na een bak koffie hebben we de tenten opgebouwd en alles een plaatsje gegeven. Door de lengte van de sessie en de tijd dat de wind vol op de stek stond besloot ik stevig te voeren. Het voer bestaande uit Mainline Grange red, gerold in 20 mm. Met een werppijp kon ik alles dus goed op de stek krijgen. Een kleine 5 kg per stek en een tennis elleboog verder lag alles op zijn plek.
 


Marker en spomb


Eén van de lokale vissers kwam langs en informeerde ons dat de Poisson Chat zeer aktief was en dat ze van de kreeft een keer geen last hadden. Mede door deze info besloot ik om het haakaas te voorzien van Arma-Mesh van Fox. Dit is normaal gesproken genoeg om de Poisson Chat op afstand te houden en zorgt er bovendien voor dat de boilie op de hair blijft zitten. 

Van de vier hengel heb ik er ook twee voorzien van Brazil nuts, welke altijd goed lijken te werken over een bedje van tijgernoten. Voor dat bedje tijgernoten maar eens aan de slag gegaan met de Midi-Spomb welke met gemak naar de 90 meter ging. Een veertig worpen verder lag de 2,5 kg tijgernoten op de bodem. 

Het ligt er allemaal in, we zijn er klaar voor! Nu een beetje mazzel en misschien een vis de eerste nacht.

Morgen het 2e deel van de life blog. En wie weet hebben we dan wat karperporno om te laten zien.

Be Different
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.