Bookmark tips (deel 1)

Wie goed zoekt op het internet zal vrijwel dagelijks nieuwe artikelen of verhalen tegenkomen die met onze hobby te maken hebben. Een groot deel van deze artikelen wordt geplaatst op de bekendere websites, zoals CarpFeeling, of op de ‘sponsorpagina’s’ van de verschillende merken. Toch zijn er ook nog tal van leuke verhalen te vinden op onbekendere websites en met name de weblogs. In dit artikel wil ik een paar ‘blogs’ aan jullie voorstellen die het regelmatig bezoeken meer dan waard zijn!


Boustails


De blog van Boudewijn Margadant is waarschijnlijk een van de meest bekende blogs uit het wereldje. Recent was de link naar zijn interview met Joris Weitjens vrijwel op iedere karperwebsite te vinden en laten we vooral niet vergeten dat Boudewijn al jaren een gerespecteerd auteur is. Naast zijn artikelen in diverse magazine’s heeft hij ook het boek ‘een moment van verleiding’ geschreven. Boudewijn maakt zijn visverslagen compleet met mooie fotografie en filmpjes. Tevens vindt je op zijn site informatieve artikelen over het pen- en oppervlaktevissen.


Kevin Diederen


Voor de CarpFeeling lezers is Kevin geen onbekende meer. Naast zijn werk als freelance fotograaf vist hij zeer actief op meerdere vissoorten, waaronder de karper. Al jaren schrijft hij goede artikelen voor meerdere hengelsportmagazine’s en sinds enkele maanden houdt hij zich ook bezig met het maken van prachtige video’s. Je zou haast denken dat al deze artikelen en prachtige fotografie voor de magazine’s worden bewaard, maar niets is minder waar. Kevin post bijna dagelijks op zijn eigen blog, meestal een kort stukje tekst over zijn belevenissen, maar ook interessante links en filmpjes. Een aanrader!


Nat Vlees

Een andere ‘bekende’ is Rolf Bouman. Rolf heeft namelijk sinds enige tijd een vaste rubriek in de Karperwereld en is daarnaast auteur van het boek ‘Duur Betaald!’. Dit boek is een verzameling van 94 korte verhalen die hij door de jaren heen op zijn weblog heeft geplaatst. Stuk voor stuk verhalen die vol staan van herkenning en humor. De liefde voor het vissen druipt er haast van af! Na het lezen van zijn boek ben ik ook op zijn weblog terecht gekomen. En deze wordt gelukkig regelmatig voorzien van nieuwe verhalen!


Kruim op je kurken

Na deze drie bekendere karpervissers is het nu tijd voor een iets onbekender gezicht. Hans Koeslag is de man achter deze blog die ik altijd graag bezoek. Hans vist al vele jaren op karper en heeft een zwak voor het vissen met de pen. Prachtige karpers passeren de revue en hebben vaak maar weinig begeleidende woorden nodig. Zeer interessant is ook de handleiding tot het zelf maken van je karperpennen! Een aanrader voor de penvissers onder ons!


Met de pen op karper


En we sluiten deze eerste editie van ‘Bookmark tips’ ook af met het penvissen, want daar is het nu toch zeker de tijd van het jaar voor! Met regelmaat houdt Dale Neijzing zijn blog bij met verslagen van zijn visserij. Struinend door de weilanden en turend langs de rietkragen vangt hij regelmatig mooie karpers onder het pennetje. Het is dan ook geen verrassing dat Dale geregeld samen met Hans Koeslag aan de waterkant te vinden is om samen te pennen. Een leuke blog met een eigenwijze en pakkende schrijfwijze.


Met deze vijf tips heb je de komende tijd in ieder geval genoeg te lezen! Binnenkort volgt er een tweede deel met vijf nieuwe tips, waaronder ook een aantal buitenlandse blogs. Vind je het zelf leuk om te schrijven over (karper)vissen? Maak dan vooral een account aan op een van de blogwebsites en leef je uit!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.